Hrană vegană pentru pisicile carnivore?

Published by
min read

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Pisicile sunt carnivore prin natura lor, și deși stilul de viață vegetarian este considerat a fi benefic pentru membrii familiei, hrănirea pisicii cu o dietă vegană sau vegetariană nu este o alegere bună.

Considerate „exclusiv carnivore“, pisicile sunt genetic „obligate“ să vâneze alte animale pentru a se hrăni. Persoanele vegane sau vegetariene pot echilibra o dietă cu legume și pot trăi sănătose, însă acest lucru nu este valabil și pentru pisici. Dacă vă hrăniți pisica cu hrană vegană sau vegetariană, sau doar vă gândiți s-o faceți, luați în considerare următoarele aspecte și consultați-vă cu medicul dvs. veterinar despre nevoile nutriționale specifice ale pisicii dvs.

Dacă au posibilitatea să aleagă...

Strămoșii pisicilor domesticite au fost prădători de deșert a căror alimentație consta în șopârle, șerpi, păsări, rozătoare, și chiar unele insecte care conțineau proteine. Chiar și astăzi, pisicile domestice sunt adesea vânători foarte abili, dacă vor.

Dacă vânează pentru hrană, o mănâncă pe toată. Cea mai mare parte din această „captură“ este digerată pentru energia de care pisicile au nevoie de fiecare zi, în timp ce restul este regurgitat sub forma unor ghemotoace de păr pe care s-ar putea să le cunoașteți foarte bine. Acest lucru este important, pentru că deși obiceiurile alimentare „naturale“ ale pisicii dvs. nu intră în joc atât de des ca în cazul rudelor sale sălbatice, acestea sunt cel mai bun mod de a-i păstra sănătatea, cu excepția cazului în care medicul veterinar vă recomandă altfel. Cu alte cuvinte, pisicile nu caută ingrediente precum cereale și legume, deoarece nu asta le cere organismul pentru a supraviețui.

Vegetariană sau sănătoasă?

O pisică este o creatură foarte inventivă. În cazul în care hrana ei normală, bazată pe carne, nu este disponibilă, ea o poate (și o va face) regla cu sursă de hrană din plante, dacă este singura mâncare disponibilă. Cu toate acestea, această dietă “verde” nu furnizează până la urmă aminoacizii adecvați (componente pentru mușchi) și nutrienții de care au nevoie pisicile pentru o viață activă și sănătoasă.

Au fost realizate numeroase studii despre alimentația vegană pentru pisici, dar rezultatele nu sunt foarte clare. Ceea ce este clar este că nu este ușor să echilibrezi o alimentație vegetariană. De fapt, pentru ca o hrană vegetariană pentru pisici să satisfacă nevoile pisicii, acesta va necesita în continuare aminoacizi sintetici, astfel încât nu este posibil să avem o hrană vegetariană naturală pentru pisici și care să satisfacă nevoile pisicii. Dincolo de această dificultate, la un moment dat poate duce la probleme grave de sănătate. Conform PetMD, de exemplu, dacă nu au o nutriție bună, afecțiunile preexistente se agravează, cum ar fi bolile de inimă, boli ale tractului urinar, diaree, și altele. Această hrană a fost asociată și cu afecțiuni la inimă și ochi, fără afecțiuni prealabile existente. Sănătatea animalului dumneavoastră de companie nu merită să fie riscată.

Dacă totuși alegeți o hrană vegetariană...

Poate fi destul de scump să vă hrăniți pisica cu preparate vegetariene echilibrate nutrițional pentru pisici. Poate că hrana în sine nu este foarte scumpă pentru dvs., dar cum știți dacă aceasta îi oferă elementele nutriționale necesare? A fost efectuat un scurt studiu pentru a susține că o alimentație vegetariană corespunde nevoilor nutriționale ale pisicii dvs. Cu toate acestea, există o mulțime de studii care sugerează că o alimentație cu conținut din carne, perfect echilibrată, va menține pisica sănătoasă și fericită. Este important să căutați o hrană care a trecut testele clinice de hrănire care atestă că este echilibrată nutrițional.

În acest scop, medicii veterinari ca Dr. Armaiti May, DVM, CVA colaborează cu cei care iau în considerarea alimentația vegetariană pentru pisicile lor. În opinia medicului May, trebuie să acordați atenție și urinei pisicii pentru a vă asigura că se menține sănătoasă cu o alimentație vegetariană sau vegană. Chiar dacă pisicilor li se oferă o porție de hrană vegetariană de la un brand cunoscut, pot fi monitorizate probele de sânge și urină pentru a-i urmări starea generală de sănătate, dar se poate ajunge până la ecografie cardiacă și evaluarea retinei care pot fi utilizate pentru a urmări problemele asociate cu deficiențele alimentației vegetariene la pisici.

Sunteți vegetarian(ă)?

Această conversație este dificilă pentru mulți vegetarieni sau vegani. Mulți trăiesc cu premisa de a nu vătăma alte ființe vii. Prin urmare, apare adesea provocarea de a respecta etica și, în același timp, de a hrăni o pisică cu o dietă din carne. Această întrebare nu are un răspuns simplu. Deși, a fi vegetarian poate fi considerat sănătos și natural pentru dvs., cu siguranță nu este la fel de simplu pentru o pisică carnivoră.

Deci, cum procedați? Prietenul dvs. felin poate consuma o hrană vegetariană, însă trebuie să conțină și suplimente de proteine sintetice pentru ca pisica să fie sănătoasă, și asigurați-vă întotdeauna că acestea trec testele de hrănire ale AAFCO corespunzătoare pentru fiecare etapă de viață. Din păcate nu există dovezi care să demonstreze că o hrană vegetariană este cea mai sănătoasă alegere. În general, pisicile trebuie să consume carne, iar înlocuirea acesteia cu legume îi poate furniza o nutriție adecvată doar dacă sunt adăugate ingrediente sintetice corespunzătoare. Totuși, este discutabil dacă această hrană este sănătoasă și suficientă, deoarece există dovezi care susțin că o alimentație dezechilibrată poate să provoace probleme de sănătate pisicilor. Vă doriți doar ce e mai bun pentru pisica dvs., însă până când industria va înțelege cum să echilibreze un stil de viață vegetarian pentru pisica dvs., hrana bazată pe carne este cea mai sigură modalitate. Este necesar să discutați cu medicul veterinar, acesta vă poate recomanda cea mai bună hrană bazându-se pe nevoile nutriționale ale pisicii dvs.

Biografie colaborator

Jamie Drake Bio Photo

Jamie Drake

Jamie este o veche admiratoare de animale și tehnician veterinar. Ea locuiește în Pennsylvania înconjurată de mulți prieteni blănoși, inclusiv câini, iepuri, lame și capre.

Related Articles

Related Products

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu vită

  Pisicile sunt fericite cu Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span>Tender Chunks in Gravy cu vită. În fiecare plic este o hrană completă care conține exact combinația potrivită de vitamine și minerale pentru menținerea sănătății pisicii.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult hrană pentru pisici cu pui

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight conține o combinație unică de ingrediente și cantitate redusă de grăsime. Produs special conceput pentru susținerea greutății optime în scopul prelungirii speranței de viață.  <br>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu pui

  <p>Hill's<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Science Plan<sup>TM</sup></span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> este special concepută pentru susținerea formei fizice, cu antioxidanți clinic dovediți, proteine de calitate și acizi grași omega 3. </p> <p></p> <ul> <li>Menține masa musculară și greutatea optimă. </li><li>Cantitate controlată de minerale pentru susținerea sănătății tractului urinar. </li><li>Ingrediente foarte ușor de digerat pentru o absorbție optimă de nutrienți. </li><li>Produs 100% garantat pentru calitate, consistență și gust.</li></ul>
 • Hill's Science Plan FELINE ADULT URINARY HEALTH cu PUI

  <p><strong>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Urinary Health Sterilised Cat</strong> este concepută pentru a susține sănătatea tractului urinar al pisicii tale pentru o viață mai lungă și mai fericită. </p><p>Conține formula unică pentru managementul greutății care ajută pisicile sterilizate să se mențină sănătoase și în formă. </p>