Hrană vegană pentru pisicile carnivore?

Published by
min read

Pisicile sunt carnivore prin natura lor, și deși stilul de viață vegetarian este considerat a fi benefic pentru membrii familiei, hrănirea pisicii cu o dietă vegană sau vegetariană nu este o alegere bună.

Considerate „exclusiv carnivore“, pisicile sunt genetic „obligate“ să vâneze alte animale pentru a se hrăni. Persoanele vegane sau vegetariene pot echilibra o dietă cu legume și pot trăi sănătose, însă acest lucru nu este valabil și pentru pisici. Dacă vă hrăniți pisica cu hrană vegană sau vegetariană, sau doar vă gândiți s-o faceți, luați în considerare următoarele aspecte și consultați-vă cu medicul dvs. veterinar despre nevoile nutriționale specifice ale pisicii dvs.

Dacă au posibilitatea să aleagă...

Strămoșii pisicilor domesticite au fost prădători de deșert a căror alimentație consta în șopârle, șerpi, păsări, rozătoare, și chiar unele insecte care conțineau proteine. Chiar și astăzi, pisicile domestice sunt adesea vânători foarte abili, dacă vor.

Dacă vânează pentru hrană, o mănâncă pe toată. Cea mai mare parte din această „captură“ este digerată pentru energia de care pisicile au nevoie de fiecare zi, în timp ce restul este regurgitat sub forma unor ghemotoace de păr pe care s-ar putea să le cunoașteți foarte bine. Acest lucru este important, pentru că deși obiceiurile alimentare „naturale“ ale pisicii dvs. nu intră în joc atât de des ca în cazul rudelor sale sălbatice, acestea sunt cel mai bun mod de a-i păstra sănătatea, cu excepția cazului în care medicul veterinar vă recomandă altfel. Cu alte cuvinte, pisicile nu caută ingrediente precum cereale și legume, deoarece nu asta le cere organismul pentru a supraviețui.

Vegetariană sau sănătoasă?

O pisică este o creatură foarte inventivă. În cazul în care hrana ei normală, bazată pe carne, nu este disponibilă, ea o poate (și o va face) regla cu sursă de hrană din plante, dacă este singura mâncare disponibilă. Cu toate acestea, această dietă “verde” nu furnizează până la urmă aminoacizii adecvați (componente pentru mușchi) și nutrienții de care au nevoie pisicile pentru o viață activă și sănătoasă.

Au fost realizate numeroase studii despre alimentația vegană pentru pisici, dar rezultatele nu sunt foarte clare. Ceea ce este clar este că nu este ușor să echilibrezi o alimentație vegetariană. De fapt, pentru ca o hrană vegetariană pentru pisici să satisfacă nevoile pisicii, acesta va necesita în continuare aminoacizi sintetici, astfel încât nu este posibil să avem o hrană vegetariană naturală pentru pisici și care să satisfacă nevoile pisicii. Dincolo de această dificultate, la un moment dat poate duce la probleme grave de sănătate. Conform PetMD, de exemplu, dacă nu au o nutriție bună, afecțiunile preexistente se agravează, cum ar fi bolile de inimă, boli ale tractului urinar, diaree, și altele. Această hrană a fost asociată și cu afecțiuni la inimă și ochi, fără afecțiuni prealabile existente. Sănătatea animalului dumneavoastră de companie nu merită să fie riscată.

Dacă totuși alegeți o hrană vegetariană...

Poate fi destul de scump să vă hrăniți pisica cu preparate vegetariene echilibrate nutrițional pentru pisici. Poate că hrana în sine nu este foarte scumpă pentru dvs., dar cum știți dacă aceasta îi oferă elementele nutriționale necesare? A fost efectuat un scurt studiu pentru a susține că o alimentație vegetariană corespunde nevoilor nutriționale ale pisicii dvs. Cu toate acestea, există o mulțime de studii care sugerează că o alimentație cu conținut din carne, perfect echilibrată, va menține pisica sănătoasă și fericită. Este important să căutați o hrană care a trecut testele clinice de hrănire care atestă că este echilibrată nutrițional.

În acest scop, medicii veterinari ca Dr. Armaiti May, DVM, CVA colaborează cu cei care iau în considerarea alimentația vegetariană pentru pisicile lor. În opinia medicului May, trebuie să acordați atenție și urinei pisicii pentru a vă asigura că se menține sănătoasă cu o alimentație vegetariană sau vegană. Chiar dacă pisicilor li se oferă o porție de hrană vegetariană de la un brand cunoscut, pot fi monitorizate probele de sânge și urină pentru a-i urmări starea generală de sănătate, dar se poate ajunge până la ecografie cardiacă și evaluarea retinei care pot fi utilizate pentru a urmări problemele asociate cu deficiențele alimentației vegetariene la pisici.

Sunteți vegetarian(ă)?

Această conversație este dificilă pentru mulți vegetarieni sau vegani. Mulți trăiesc cu premisa de a nu vătăma alte ființe vii. Prin urmare, apare adesea provocarea de a respecta etica și, în același timp, de a hrăni o pisică cu o dietă din carne. Această întrebare nu are un răspuns simplu. Deși, a fi vegetarian poate fi considerat sănătos și natural pentru dvs., cu siguranță nu este la fel de simplu pentru o pisică carnivoră.

Deci, cum procedați? Prietenul dvs. felin poate consuma o hrană vegetariană, însă trebuie să conțină și suplimente de proteine sintetice pentru ca pisica să fie sănătoasă, și asigurați-vă întotdeauna că acestea trec testele de hrănire ale AAFCO corespunzătoare pentru fiecare etapă de viață. Din păcate nu există dovezi care să demonstreze că o hrană vegetariană este cea mai sănătoasă alegere. În general, pisicile trebuie să consume carne, iar înlocuirea acesteia cu legume îi poate furniza o nutriție adecvată doar dacă sunt adăugate ingrediente sintetice corespunzătoare. Totuși, este discutabil dacă această hrană este sănătoasă și suficientă, deoarece există dovezi care susțin că o alimentație dezechilibrată poate să provoace probleme de sănătate pisicilor. Vă doriți doar ce e mai bun pentru pisica dvs., însă până când industria va înțelege cum să echilibreze un stil de viață vegetarian pentru pisica dvs., hrana bazată pe carne este cea mai sigură modalitate. Este necesar să discutați cu medicul veterinar, acesta vă poate recomanda cea mai bună hrană bazându-se pe nevoile nutriționale ale pisicii dvs.

Biografie colaborator

Jamie Drake Bio Photo

Jamie Drake

Jamie este o veche admiratoare de animale și tehnician veterinar. Ea locuiește în Pennsylvania înconjurată de mulți prieteni blănoși, inclusiv câini, iepuri, lame și capre.

Related Articles

 • Hrană umedă vs. hrană uscată pentru pisici: care este mai bună?

  Când aduceți acasă un pisoi, poate fi dificil să alegeți între hrana umedă și hrana uscată pentru pisici. Ambele sunt, în fond, surse excelente de nutriție, iar unii deținători de animale de companie decid să le ofere pe ambele. Fiecare tip de hrană prezintă propriile avantaje, așa că iată ce trebuie să știți ca să puteți decide ce este mai bine pentru pisica dvs.
 • Alegerea hranei potrivite pentru pisica în vârstă

  Pe măsură ce pisica ta crește, timpul de hrănire poate fi o adevărată provocare atât pentru tine, cât și pentru pisica ta.
 • De ce sunt importante fibrele în mâncarea pentru pisici?

  Aflați despre rolul fibrelor din hrana pentru pisici, inclusiv despre modul în care acestea pot fi benefice pentru pisicile cu o varietate de afecțiuni, cum ar fi diareea, constipația și diabetul.
 • Hrana fără cereale pentru pisici: Ce trebuie să știți

  Deținătorii de animal de companie sunt extrem de concentrați să citească etichetele și să caute hrana care e „fără“ gluten, grăsimi și zahăr. Acum, rafinamentul deținătorilor de animal de companie a crescut pentru a include preferințele alimentare pe care le fac pentru membrii lor patrupezi din familie îndrăgiți.

Related Products

 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult hrană pentru pisici cu pui

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight conține o combinație unică de ingrediente și cantitate redusă de grăsime. Produs special conceput pentru susținerea greutății optime în scopul prelungirii speranței de viață.  <br>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Sterilised Cat Young Adult hrană pentru pisici cu ton

  Pisicile sterilizate sunt de peste 3 ori mai predispuse la supraponderabilitate și la afecțiuni urinare. <br>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Sterilised Cat Young Adult Tuna este concepută pentru nevoile pisicilor sterilizate. Conține antioxidanți clinic dovediți și formulă unică de management al greutății.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Hairball Indoor Mature Adult 7+ hrană pentru pisici cu pui

  Tehnologia avansată cu fibre ajută la reducerea formării ghemelor de păr la pisicile adulte care locuiesc în interior
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten hrană pentru pisici cu pui

  Pisoii au nevoie de cantități optime diferite de nutrienți pentru o dezvoltare sănătoasă. Acești nutrienți trebuie să fie perfect echilibrați, deoarece o cantitate prea mare poate să fie la fel de dăunătoare ca o cantitate prea mică.  De asemenea este important să se utilizeze ingrediente de calitate superioară pentru o digestie sănătoasă, sensibilă în mod special în această perioadă a vieții. Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> este o nutriție perfect echilibrată care se adresează nevoilor individuale ale pisoiului tău, evitând orice deficit sau exces de nutrienți.