Hrană vegană de pisici pentru pisicile carnivore?

Pisicile sunt carnivore prin natura lor, și deși stilul de viață vegetarian este bun pentru omenii din familie, hrănirea pisicii cu alimente vegane sau vegetariene nu este o alegere bună pentru prietena dvs. felină.

Considerate „exclusiv carnivore“, pisicile sunt genetic „obligate“ să vâneze alte animale pentru a se hrăni. Persoanele vegane sau vegetariene pot echilibra o dietă cu legume și pot trăi sănătoși, însă nu este valabil și pentru pisici. Dacă vă hrăniți pisica cu mâncare vegană sau vegetariană, sau doar vă gândiți s-o faceți, luați în considerare următoarele și consultați-vă cu medicul dvs. veterinar privind nevoile specifice ale pisicii dvs.

Având în vedere alegerea...

Strămoșii pisicilor domesticite au fost prădători de deșert a căror alimentație consta în șopârle, șerpi, păsări, rozătoare, și chiar unele insecte care conțineau proteine. Chiar și astăzi, pisicile domestice din locuințe sunt adesea vânători foarte abili, dacă vor.

Dacă vânează pentru hrana lor, ele o mănâncă pe toată. Cea mai mare parte din această „captură“ este digerată pentru energia de care pisicile au nevoie de fiecare zi, în timp ce restul este regurgitat sub forma unor ghemotoace de păr pe care s-ar putea să le cunoașteți foarte bine. Acest lucru este important, pentru că deși obiceiuri alimentare „naturale“ ale pisicii dvs. nu intră în joc atât de des ca în cazul rudelor sale sălbatice, acestea sunt cel mai bun mod de a-i păstra sănătatea, cu excepția cazului în care medicul veterinar vă recomandă altfel. Cu alte cuvinte, pisicile nu caută chestii precum cereale și legume, deoarece nu este ceea ce le cere organismele lor pentru a supraviețui.

Vegetariană sau sănătoasă?

O pisică este o creatură foarte inventivă. În cazul în care hrana ei normală bazată pe carne nu este disponibilă, ea o poate (și o va face) regla cu sursă de hrană din plante, dacă este singura mâncare disponibilă. Cu toate acestea, această dietă verde nu furnizează până la urmă aminoacizi adecvați (componente pentru mușchi) și nutrienți de care au nevoie pisicile pentru a trăi o viață activă și sănătoasă, chiar dacă vor face ceva în caz de urgență.

Numeroase studii au fost realizate pe alimentații vegetariene pentru pisici, dar rezultatele nu sunt foarte clare. Ceea ce este clar este că nu este ușor să echilibrezi o alimentație vegetariană. De fapt, pentru ca o hrană vegetariană pentru pisici să satisfacă nevoile pisicii, acesta va necesita în continuare aminoacizi sintetici, astfel încât nu este posibil să avem o hrană vegetariană naturală pentru pisici și care să satisfacă nevoile pisicii. Dincolo de această dificultate, la un moment dat poate duce la probleme grave de sănătate. Conform PetMD, de exemplu, dacă nu au o nutriție bună, condițiile preexistente li se agravează, cum ar fi bolile de inimă, boli ale tractului urinar, diaree, și altele. Aceasta a fost asociată și cu afecțiuni de inimă și ochi, fără condiții prealabile existente. Sănătatea animalului dumneavoastră de companie nu merită riscul potențial.

Dacă nu folosiți hrană vegetariană pentru pisici

Poate fi destul de scump să vă hrăniți pisica cu preparate vegetariene bine echilibrate nutrițional pentru pisici. Poate că hrana în sine nu este foarte scumpă pentru dvs., dar cum știți dacă aceasta îi oferă elementele nutriționale necesare? A fost efectuat un scurt studiu pentru a susține că o alimentație vegetariană corespunde nevoilor nutriționale ale pisicii dvs. Cu toate acestea, există o mulțime de studii care sugerează că o alimentație cu conținut din carne în echilibru perfect va menține pisica dvs. sănătoasă și fericită. Este important să căutați hrană care a trecut testele clinice de hrănire care arată că este echilibrată nutrițional.

În acest scop, medicii veterinari ca Dr. Armaiti May, DVM, CVA colaborează cu cei care iau în considerarea alimentația vegetariană pentru pisicile lor. În opinia medicului May, trebuie să acordați atenție și urinei pisicii pentru a vă asigura că urinează în urma alimentației vegetariene sau vegane. Chiar dacă li se oferă o porție de hrană vegetariană cunoscută, sângele și conținutul de urină pot fi utilizate pentru a-i urmări starea generală de sănătate, dar se poate extinde până la ecografie cardiacă și evaluarea retinei care pot fi utilizate pentru a urmări problemele asociate cu deficiența alimentației vegetariene la pisici.

Sunteți vegetarian(ă)?

Aceasta este o conversație dificilă pentru mulți dintre vegetarieni sau vegani. Mulți trăiesc pe premisa de a nu vătăma alte ființe vii. Prin urmare, există adesea provocarea de respecta etica și de a hrăni o pisică cu produse din carne în același timp. Această întrebare nu are un răspuns simplu. Deși, a fi vegetarian se poate considera sănătos și natural pentru cei ca dvs., cu siguranță nu este atât de simplu pentru o pisică carnivoră.

Deci, cum procedați? Partenerul dvs. flămând poate fi hrănit cu o alimentație vegetariană, însă trebuie să mai aibă suplimente de proteine sintetice pentru a fi sănătos și asigurați-vă întotdeauna că acestea trec testele de hrănire ale AAFCO pentru etapele corespunzătoare ale vieții. Din păcate nu există dovezi care să demonstreze că o hrană vegetariană este cea mai sănătoasă alegere. În general, o pisică ar trebui să mănânce carne și înlocuind o alimentație cu legume îi poate furniza o nutriție adecvată dacă sunt adăugate ingrediente sintetice corespunzătoare. Totuși, sănătatea și suficiența acestei alimentații este discutabilă deoarece au existat dovezi care să susțină că o alimentație dezechilibrată poate provoca probleme de sănătate la pisici. Vă doriți ce e mai bun pentru membrul dvs. de familie blănos, însă până când industria va înțelege cum să echilibreze un stil de viață vegetarian pentru pisica dvs., alimentația bazată pe carne este cel mai sigur mod natural pe care să-l alegeți. Este imperativ să discutați cu medicul veterinar care poate face cele mai bune recomandări bazate pe nevoile nutriționale ale pisicuței dvs.

Biografie colaborator

Jamie Drake Bio Photo

Jamie Drake

Jamie este o veche admiratoare de animale și tehnician veterinar. Ea locuiește în Pennsylvania înconjurată de mulți prieteni blănoși, inclusiv câini, iepuri, lame și capre.

Articole despre îngrijirea animalului de companie

 • Hrana fără cereale pentru pisici: Ce trebuie să știți | Hillspet.ro

  Deținătorii de animal de companie sunt extrem de concentrați să citească etichetele și să caute hrana care e „fără“ gluten, grăsimi și zahăr. Acum, rafinamentul deținătorilor de animal de companie a crescut pentru a include preferințele alimentare pe care le fac pentru membrii lor patrupezi din familie îndrăgiți.
 • Hrană uscată vs. umedă: Care este cea mai bună?

  Când aduceți o pisicuță acasă poate fi dificil să alegeți între hrana umedă și cea uscată pentru pisici. Ambele sunt până la urmă surse excelente de nutriție dacă le-o serviți echilibrat, iar unii deținători de animal de companie aleg să le amestece.
 • Pisica mea este pretențioasă la mâncare | Hillspet.ro

  Dacă pisica dvs. este pretențioasă la mâncare, nu vă faceți griji pentru că sunt cunoscute pentru asta. De fapt, acest tip de comportament este dobândit, nu este natural. Poate credeți că pisicile vor sau au nevoie de varietate în dieta lor, dar ele pot mânca fericite același tip de hrană în fiecare zi, cu condiția să fie o masă nutritivă.
 • Pisicile au nevoie de o nutriție de calitate pentru a se menține sănătoase | Hillspet.ro

  Pisicile sunt animale de companie grozave, mai ales pentru că sunt, prin natura lor, animale foarte curate care nu au nevoie de atenție constantă. Cu excepția părului de pisică de pe mobilă, pisicile nu foac foarte mult deranj, sunt de obicei tăcute și nu cer foarte multe - desigur, cu excepția meselor la ore fixe.
 • Schimbarea hranei | Hillspet.ro

  Acum că pisicuța dvs. este aproape o pisică adultă ar trebui să începeți tranziția de la hrana de pisoi la o hrană pentru pisici adulte, mai potrivită pentru nevoile ei nutriționale.