Nutritia si hranirea pisicii

Vă întrebați cu ce să vă hrăniți pisica? Aceste articole ar trebui să ajute.

0 Rezultate ordonate după

Relevanță

O viață sănătoasă începe cu hrana sănătoasă

Dacă tocmai ați adoptat o pisică sau ea a intrat într-o etapă nouă de viață, v-ați trezit probabil la raioanele din magazine întrebându-vă dacă pisica dvs. primește o nutriție adecvată pentru nevoile sale. Este adevărat că, dacă oferiți animalului dvs. de companie o hrană de calitate superioară și bine echilibrată, aceasta este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta pisica să trăiască mai mult și să fie fericită.

Cea mai bună nutriție pentru pisica dumneavoastră

A fi proprietar de animale de companie înseamnă să asigurați un stil de viață fericit pentru pisica dvs., iar totul începe cu alimentația corectă. Pe lângă multă apă, ea are nevoie de o alimentație corectă pentru pisici aflate în etapa ei de viață. Întotdeauna asigurați-vă că includeți proteine și carbohidrați, vitamine, minerale anumite tipuri de grăsimi. Dacă pisica dvs. are probleme digestive, urinare, alergii ale pielii sau are nevoi suplimentare stomatologice, puteți căuta hrană specială produsă pentru a trata în special aceste nevoi.

Schimbarea hranei pentru pisica dumneavoastră

Mulți oameni cred că pisicile pot să mănânce aceeași hrană întreaga viață. Adevărul este că nevoile nutriționale ale pisicilor se modifică din cauza factorilor precum: etapele de viață, nivelul de activitate și starea generală de sănătate. De exemplu, o hrană pentru pisici senioare care are un nivel scăzut de sodiu, proteine și grăsimi poate fi grozavă pentru pisicile vârstnice care ar mai putea slăbi un kilogram sau două. Dar același tip de hrană nu ar fi suficientă pentru o pisicuță care are nevoie de nutrienți suplimentari pentru a i se asigura o creștere adecvată.

Alimente de evitat

Vă puteți gândi, probabil, la câteva motive pentru care pisicile nu ar trebui să stea cu dvs. la masă, cum ar fi că hrana umană nu este bună pentru sănătatea lor, deoarece deseori conține prea multe calorii pentru un animal mai mic, iar alt motiv fiind acela că unele alimente pot fi toxice pentru pisici. Există multe alte alimente toxice și produse din gospodărie la care trebuie să fiți atent, dar există și câteva alimente comune care provoacă probleme; ceapa și usturoiul sunt toxice și pot provoca anemie pisicilor. Alcoolul, chiar și în cantități mici, este toxic pentru pisici. Dacă observați vreodată că pisica se comportă ciudat după ce a ingerat unul dintre aceste alimente, este important să sunați imediat medicul veterinar.