Faceți cunoștință cu medicul veterinar

Published by
min read

Găsiți medicul veterinar pe care pisicuța dvs. îl merită

Este normal să vă doriți doar ce este mai bun pentru pisicuța dvs. și unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru ea este să găsiți un cabinet veterinar excelent. Până la urmă, o să vă bazați pe acel cabinet și în anii ce vor urma. O recomandare de la membrii familiei sau de la prieteni este o metodă bună de a găsi un medic veterinar, dacă nu aveți o recomandare bazați-vă pe instinctele dvs.. Personalul cabinetului este prietenos, dorește să ajute și este pregătit? Care sunt orele de program și ce se întâmplă dacă pisicuța dvs. nu se simte bine în afara orelor de program? În ziua de azi,  multe cabinete oferă mai mult decât îngrijire medicală. De exemplu, multe comercializează de la hrană la litiere. Acest lucru ar putea să vă fie util.

Medicul veterinar - nu doar pentru animăluțe bolnave

Au apus de mult zilele în care animăluțele vizitau cabinetul veterinar doar atunci când se îmbolnăveau. Controalele de rutină în primele luni de viață vor ajuta la depistarea problemelor înainte ca acestea să se agraveze. Majoritatea clinicilor vă pot ajuta cu sfaturi despre orice, de la zgardă până la dresaj. Un alt beneficiul al vizitelor dese la cabinetul veterinar (chiar dacă pisicuța nu este bolnavă) este acela că se va obișnui să meargă acolo. Pisicile sunt inteligente și vor învăța rapid că vizitele la medicul veterinar sunt neplăcute dacă ajung acolo doar pentru lucruri negative, precum injecțiile!

Pregătirea

Este normal să aveți emoții înainte de prima vizită la medicul veterinar al pisicii dvs., dar nu vă faceți griji. Cu puțină pregătire puteți transforma prima vizită într-o experiență pozitivă.

Când faceți prima programare, puteți întreba personalul cum trebuie să vă pregătiți pentru prima vizită. Depinde de medicul dvs. veterinar. Cu siguranță este util să aduceți cu dvs. orice informație medicală aveți despre pisicuță. Dacă aveți asigurare medicală sau detalii despre cipul de identificare, ar fi bine să le luați și pe acelea.

Pregătiți o cușcă de transport confortabilă pentru pisica dvs; puteți achiziționa cuști din pet shop-uri sau chiar din unele cabinete veterinare. Așezați o pătură confortabilă și puteți utiliza și un spary special pentru feromoni pentru a o menține calmă și relaxată.

Pregătiți-vă să răspundeți la întrebări despre viața pisicuței dvs. până în acest moment. Ce tip de hrană consumă?  Este somnoroasă și lentă sau actvă și jucăușă? A fost vaccinată sau i-au fost aplicate tratamente anti-parazitare, probabil de către fostul proprietar? Este de asemenea o ocazie perfectă să îi puneți întrebări medicului, dacă aveți nevoie de clarificări. O să vă ajute și o să vă ofere sfaturi.

La ce să vă așteptați

Încercați să ajungeți puțin mai devreme. Este posibil să fie necesar să completați câteva documente. Ulterior, împreună cu pisoiul dvs., veți fi condus în sala de examinare unde pisica va fi cântărită și i se va lua temperatura.

Apoi, medicul veterinar va examina pisicuța. Majoritatea medicilor se vor împrieteni cu animăluțul pentru a-l ajuta să se relaxeze înainte de a începe examinarea, apoi vor căuta cu atenție semne de boală sau anormale. Probabil va pune câteva întrebări de rutină, iar dvs. ar trebui să îi puneți întrebări dacă aveți neclarități. Ați putea să discutați și despre hrana și nevoile pisicuței dvs., deoarece studiile arată că hrana potrivită este vitală pentru dezvoltarea sănătoasă a pisicuței dvs.. Această conversație va ajuta medicul veterinar să afle mai multe despre pisicuța dvs. și să stabilească o relație bazată pe încredere. Înainte de plecare, amintiți-vă să ridicați noile documente medicale ale pisicuței dvs. și recomandarea de hrănire sau rețeta de medicamente prescrise de medicul veterinar. Acum este momentul să reveniți acasă cu pisicuța dvs.. O puteți recompensa înainte ca ea să adoarmă - a fost o zi agitată!

Asigurare pentru animalul de companie

Dacă pisicuța dvs. nu se simte bine, este normal să fiți îngrijorat și ultimul lucru de care aveți nevoie este să vă stresați din cauza costurilor pentru îngrijirea medicală.

Este util să comparați polițele și prețurile, iar internetul vă poate ajuta să faceți această comparație.

Rețineți că asigurarea medicală pentru animale de companie nu va acoperi îngrijirea medicală de rutină și că este important să citiți “textul scris cu caractere mici” înainte de a semna.

Related Articles

 • Cum evităm epuizarea termică la pisici

  Sunteţi un proprietar de animale care locuieşte într-o zonă cu veri fierbinţi? Dacă nu aveţi aer condiţionat, este posibil să vă îngrijoraţi că pisica dvs.
 • Ghemele de păr

  Aproape toți proprietarii de pisici au văzut un ghem de păr sau au auzit cum pisica lor încerca să elimine unul. De obicei, nu este o problemă dacă pisica înghite fire de păr, dar câteodată acestea se strâng în stomac și formează gheme.
 • Beneficiile sterilizării

  Sterilizarea este o procedură chirurgicală care vă împiedică pisica să se reproducă. Dacă pisica dvs. trăiește în aer liber sau dacă aveți mai multe pisici de apartament ar trebui să luați în considerare sterilizarea.
 • Pisica dvs. își ascunde durerea? Recunoașterea semnelor și simptomelor.

  Poate fi ușor să nu recunoașteți semnele că pisica dvs. este bolnavă; acestea nu seamănă cu răcelile pe care oamenii le contractează din când în când.

Related Products

 • Prescription Diet™ a/d™ Canine/Feline

  Pentru managmentul nutrițional al animalelor în proces de recuperare din boli, accidente și intervenții chirurgicale severe.
 • Science Plan™ Feline Adult Tender Chunks in Gravy cu vită

  Pisicile sunt fericite cu Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span>Tender Chunks in Gravy cu vită. În fiecare plic este o hrană completă care conține exact combinația potrivită de vitamine și minerale pentru menținerea sănătății pisicii.
 • Science Plan™ Feline Adult Optimal Care™ Chicken

  <p>Hill's<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Science Plan<sup>TM</sup></span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> este special concepută pentru susținerea formei fizice, cu antioxidanți clinic dovediți, proteine de calitate și acizi grași omega 3. </p> <p></p> <ul> <li>Menține masa musculară și greutatea optimă. </li><li>Cantitate controlată de minerale pentru susținerea sănătății tractului urinar. </li><li>Ingrediente foarte ușor de digerat pentru o absorbție optimă de nutrienți. </li><li>Produs 100% garantat pentru calitate, consistență și gust.</li></ul>
 • Prescription Diet™ i/d™ Feline Chicken

  <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> Feline i/d™ este o hrană formulată special pentru a îmbunătăți digestia și pentru a asigura consistența normală a scaunului.