Sunt pisicile protectoare cu stăpânii lor?

Publicat de către
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Câinii sunt cunoscuți pentru că sunt foarte devotați stăpânilor, dar există oare pisici protectoare? Aflați dacă pisica dvs. se simte protectoare față de dvs. și cum v-ar putea da de înțeles acest lucru.

Sunt pisicile protectoare?

Adeseori, se crede despre pisici că sunt impasibile și distante, chiar și față de oamenii care le iubesc cel mai mult, dar adevărul este că atât pisicile, cât și câinii, pot fi la fel de protectori față de stăpânii lor. Pur și simplu, pisicile își iubesc familia, iar familia lor le iubește și ea la rândul ei. Într-un studiu revoluționar publicat în 2011, cercetătorii au arătat pentru prima dată că legăturile dintre pisici și oameni sunt la fel de puternice ca cele dintre oameni.

S-ar putea să nu vă dați seama cât de atentă este pisica dvs. la locul în care vă aflați și la ceea ce faceți, dar pisicile își folosesc auzul și mirosul foarte ascuțite pentru a-și menține în siguranță familiile adoptive. BBC a publicat știri despre pisicile care au detectat cancerul și bolile de inimă la stăpânii lor, i-au alertat pe aceștia în cazul unui atac de cord, i-au protejat pe stăpânii lor tineri de bătăuși și care chiar au servit alături de personalul militar din Marina Regală!

O femeie ține o pisică gri Scottish fold în fața ei în timp ce o strânge în brațe.

Mai frecvent, pisicile încearcă să își protejeze stăpânii de persoanele pe care le consideră periculoase. Deși pisicile sunt prădători feroce, oamenii pot părea mari și înfricoșători pentru unele pisici. Este instinctiv pentru o pisică să își apere teritoriul și pe al dvs.

Dar, deși este adorabil să îți imaginezi că pisica ta se grăbește să salveze situația, probabil că nu se gândește la fel de bine la acțiunile sale. Dr. John Bradshaw, renumit specialist în comportamentul animalelor, în National Geographic, avertizează cu privire la tendința oamenilor de a-și imagina că [pisicile] au gânduri și intenții asemănătoare cu ale noastre." Dacă pisica dvs. încearcă să vă protejeze de ceva (sau de cineva), probabil că își urmează instinctul.

Semnele unei pisici super-protectoare

În unele cazuri, pisicile pot fi protectoare până la punctul de a deveni agresive. Încercați să fiți atenți la comunicarea nonverbală a pisicii dumneavoastră, astfel încât să vă puteți da seama ce o determină să se apere.

Pentru a vă da seama dacă pisica dvs. se află în modul bodyguard, urmăriți limbajul corpului pisicii:

 • Pupile dilatate
 • Urechile ascuțite se rotesc ca niște antene parabolice
 • Mișcări ascuțite și rapide ale cozii
 • Poziție ghemuită
 • Dinți și/sau gheare scoase
 • Șuierat, mârâit sau țiuit
 • Mușcături sau zgârieturi

Cum să vă descurcați cu o pisică super-protectoare

O pisică protectoare este o pisică temătoare, iar frica se poate transforma în agresivitate. Dar, înainte de a merge și de a cumpăra un semn "Atenție, pisică agresivă" pentru ușa de la intrare, încercați să găsiți modalități de a vă calma pisica agresivă și de a o învăța că felul în care se comportă este inacceptabil.

Să știți că, deși nu ar trebui să recompensați ostilitatea pisicii dumneavoastră, nici pedepsirea unei pisici agresive nu este productivă. RSPCA explică faptul că, dacă vă certați sau vă pedepsiți pisica pentru un comportament neadecvat, este foarte puțin probabil ca ea să înțeleagă. În loc să descurajați comportamentul nedorit, este posibil să îl înrăutățiți, făcându-vă pisica și mai nervoasă sau mai temătoare. Cel mai bun lucru de făcut în această situație? Plecați și încurajați-i și pe ceilalți membri ai familiei să facă același lucru.

Sunt pisicile protectoare? Instinctul animalului dumneavoastră de companie este de a reacționa atunci când miroase, aude sau simte ceva ciudat. Este, de asemenea, în ADN-ul lor să se apere atunci când sunt speriate. Este plăcut să știi că, în situații critice, pisica ta este acolo pentru a te apăra.

Biografie colaborator

Christine O'Brien

Christine O'Brien

Christine O'Brien este scriitoare, mamă și „părinte” de animale de companie cu vechime, ale cărei două pisici albastru de Rusia fac regulile casei. Lucrările ei apar, de asemenea, în Care.com, What to Expect și Fit Pregnancy, unde scrie despre animalele de companie, sarcină și viața de familie. Căutați-o și urmăriți-o pe Instagram și Twitter @brovelliobrien.

 

Revizuit de Dr. Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA

ARTICOLE ASOCIATE

PRODUSE ASOCIATE

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu vită

  Pisicile sunt fericite cu Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span>Tender Chunks in Gravy cu vită. În fiecare plic este o hrană completă care conține exact combinația potrivită de vitamine și minerale pentru menținerea sănătății pisicii.
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult hrană pentru pisici cu pui

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight conține o combinație unică de ingrediente și cantitate redusă de grăsime. Produs special conceput pentru susținerea greutății optime în scopul prelungirii speranței de viață.  <br>
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu pui

  <p>Hill's<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Science Plan<sup>TM</sup></span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> este special concepută pentru susținerea formei fizice, cu antioxidanți clinic dovediți, proteine de calitate și acizi grași omega 3. </p> <p></p> <ul> <li>Menține masa musculară și greutatea optimă. </li><li>Cantitate controlată de minerale pentru susținerea sănătății tractului urinar. </li><li>Ingrediente foarte ușor de digerat pentru o absorbție optimă de nutrienți. </li><li>Produs 100% garantat pentru calitate, consistență și gust.</li></ul>
  Buy Now »
 • Hill's Science Plan FELINE ADULT URINARY HEALTH cu PUI

  <p><strong>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Urinary Health Sterilised Cat</strong> este concepută pentru a susține sănătatea tractului urinar al pisicii tale pentru o viață mai lungă și mai fericită. </p><p>Conține formula unică pentru managementul greutății care ajută pisicile sterilizate să se mențină sănătoase și în formă. </p>
  Buy Now »