Comportamentul & Limbajul Pisicilor

Aflați mai multe despre tipurile de personalități ale pisicilor, explorând articolele de mai jos.

0 Rezultate ordonate după

Relevanță

Ce vă spune pisica dumneavoastră?

Dacă pisicile ar putea vorbi, proprietarii de animale de companie ar putea să pună o mulțime de întrebări. Lucruri cum ar fi: Ți-e foame? De ce-ți place să te ascunzi în pungile de hârtie? Și chiar trebuie să folosești canapeaua ca să-ți ascuți ghearele? Fără îndoială că pisicile sunt misterioase, dar merită să încercați să înțelegeți ce gândesc și de ce se comportă în acest fel. Puteți învăța să vorbiți pe „limba pisicii“ acordând atenție la diverse semnale, precum pozițiile corpului, expresiile faciale și sunetele emise. Nu numai că astfel vă veți apropia de pisica dvs., dar și ea va fi instruită împotriva unui comportament nedorit.

Psihologia și comportamentul pisicii

Indiferent ce personalitate are pisica dvs., pariem că este una puternică. Arțăgoasă, calmă, jucăușă - fiecare are o personalitate distinctă învăluită în mister. Fiecare proprietar de pisică este de acord că felinele blănoase fac unele lucruri ciudate, dar comice. Se pot ascunde în chiuvetă, vă pot frecționa și masa capul în timp ce dormiți sau se pot năpusti asupra unei bucăți de hrană pentru pisici. În timp ce-i puteți cataloga comportamentul ca amuzant și distractiv, ea își urmează de fapt instinctele feline. Însă, dacă vă confruntați cu probleme de comportament, rețineți că ea poate încearcă să vă spună ceva. O modalitate de a descifra ceea ce ea încearcă să vă comunice, este să ascultați sunetele pe care le emite. Fie că miaună, toarce, sâsâie, urlă sau „ciripește“, fiecare indiciu vocal este o mică incursiune în interiorul procesului ei de gândire.

Limbajul corpului pisicii

Pisicile își folosesc limbajul corpului pentru a-și comunica aproape exclusiv nevoile și trăirile. Fie că vor să transmită „joacă-te cu mine“ sau „nu te pune cu mine“, cozile sunt indicatori buni de stare. Luați ca exemplu limbajul cozii pisicii: o coadă curbată ca un semn de întrebare înseamnă că pisica dorește atenție. O coadă poziționată vertical poate semnala agresivitate. În mod similar, alte acțiuni cum ar fi frecarea feței ei pe piciorul dvs. sau rostogolirea pe spate înseamnă ea se simte confortabil și are încredere în dvs. De asemenea, urechile ei vă pot spune dacă este supărată atunci când își pliază urechile pe lângă cap. Dacă urechile sunt drepte înclinate spre față, pisica este relaxată și fericită.