10 lucruri pentruo adaptare mai usoara a pisicii adoptate

Publicat de către
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Adopția unei pisici este palpitantă. Pe măsură ce ajungeți să vă cunoașteți, veți descoperi atât de multe moduri ingenioase în care pisica vă poate aduce bucurie—și viceversa. Iată cum să vă ușurați munca în locuința dvs. atunci când o primiți în familie:1. Procurați produsele necesare

Faceți aprovizionarea cu produsele necesare în prealabil: cutie cu nisip și litieră (țineți litiera la distanță mare de locul unde servește masa), așternut, boluri pentru mâncare și apă, mâncare sănătoasă pentru pisici, și o cușcă rezistentă pentru pisici. Cumpărați o zgardă cu o etichetă de identificare pentru a găsi pisica ușor dacă se rătăcește.

2. Procurați (câteva) jucării

Pisicilor le place să se joace, însă nu trebuie să simțiți nevoia de a investi în zeci de jucării doar pentru pisici. Pisica se va bucura la fel de o cutie goală de carton, de o pungă din hârtie (înlăturați mânerele pentru a evita blocarea capului acesteia), sau recipiente goale similare care imită ascunzișul acesteia. În plus, și contrar clișeelor, nu o lăsați să se joace cu ghemuri de fire sau de ață—ambele fiind prea ușor de ingerat. Conform Protecției Animalelor din Statele Unite ale Americii, trebuie să evitați, de asemenea, fundele, ața dentară, acele, boldurile, benzile de cauciuc, agrafele și pungile de plastic. O lanternă sau un stilou cu laser pentru animalele de companie este, de asemenea, un obiect care vă poate binedispune atât pe dvs., cât și pisica, pe măsură ce mișcați lumina prin cameră și aceasta încearcă să o prindă.

3. Creați un mediu sigur

Noul membru al familiei dvs. poate intra peste tot. Din acest motiv, îndepărtați plantele care sunt otrăvitoare pentru ea (de ex. crinii și Amarylisul), țineți la loc sigur produsele de curățat volatile și medicamentele, țineți închis capacul vasului de toaletă și legați sforile storurilor pentru ferestre. Încercați să redirecționați cablurile electrice dacă urmează trasee ciudate sau procurați apărători pentru cabluri pentru cele mai expuse linii. Asigurați plasele ferestrelor care se deschid ușor și puneți deoparte orice obiecte casante despre care știți că va fi curioasă.

4. Pregătiți-i pe cei mai mici membri ai familiei

Poate că familia dvs. este conștientă, însă copiii trebuie să înțeleagă ce înseamnă să ai grijă de o pisică, inclusiv cum să-i respecte nevoile fizice. Îngrijirea adecvată a unei pisici este o experiență minunată care vă va lega într-un mod unic de animal, iar interacțiunile blânde cu prietena dvs. felină devin repede ușor de făcut.

5. Vizitele la medicul veterinar

Imediat după adopția unei pisici, duceți-o la veterinar pentru examinarea stării de sănătate a acesteia și pentru vaccinările de care este posibil să aibă nevoie. Controalele periodice păstrează sănătatea pisicii indiferent de vârsta, originea sau stilul de viață al acesteia (indiferent dacă acestea locuiesc în interior sau în exterior). Doar asigurați-vă să aduceți actele medicale de adopție dacă sunteți în posesia acestora. O idee bună este și aceea de a păstra la îndemână numerele de telefon ale cabinetului medicului veterinar și cele pentru orele de după program, în caz de urgență.

6. Oferiți-i spațiu

Odată ajunsă acasă, prietena dvs. blănoasă va căuta un loc unde să se ascundă, însă la început lăsați-o să stea în cușcă. Atunci când o va părăsi, ea va avea nevoie de spațiu, sau cel puțin un colț sau o cămăruță a ei unde să se simtă în continuare în siguranță. Deschideți cutia de carton de la sarcina nr. 2, despre care Petcha sugerează că oferă aceeași siguranță. La fel de important este să nu o scoateți afară din spațiile unde se simte în siguranță. Va ieși de una singură atunci când este pregătită să exploreze împrejurimile.

7. Prezentați-o animalelor de companie cu care va locui

Prezentarea noii dvs. pisici altor animale de companie poate fi stresantă, motiv pentru care acest lucru trebuie făcut în timp. Prezentați treptat animalele existente noilor veniți și așteptați-vă la un șuierat, la o lovitură sau chiar o arcuire a spatelui—este normal. Cel mai bun scenariu? Se vor accepta reciproc și își vor vedea de treburile lor. Totuși, dacă devin prea agresive și atacă, nu trebuie să încercați să calmați disputa luând-o pe una dintre ele. Animal Planet consideră că cel mai bine este să bateți din palme sau să ridicați vocea pentru a le distrage atenția.

8. Îngrijiți-o

Perierea și pieptănarea regulată a membrului felin al familiei îi menține blana lucioasă, pielea sănătoasă și reduce năpârlirea nedorită. Puteți introduce cu ușurință îngrijirea pisicii în rutina dvs. zilnică—este un mod plăcut pentru ambele părți de relaxare și destindere după o zi lungă. Tăierea ghearelor și o igienă dentară bună reprezintă, de asemenea, o necesitate imperioasă. Discutați cu veterinarul dvs. despre cea mai bună abordare a acestui tip de întreținere.

9. Petreceți timp de calitate împreună

Pisicile sunt cunoscute pentru că sunt creaturi solitare, însă și ele se pot simți singure. Încercați să fiți acasă cât de des posibil în primele câteva săptămâni pentru a vă ajuta pisica să se adapteze. Dacă lucrați până târziu în afara casei, aveți în vedere adopția a două pisici pentru a-și asigura compania reciproc.

10. Nu vă grăbiți

După ce aduceți acasă o nouă pisică, nu uitați că îi va trebui timp să se simtă confortabil în noul său mediu. Cel mai bine este să nu grăbiți acest proces. Lăsați-o să vină la dvs. atunci când este pregătită—și o va face. Pisicile sunt maestre la a vă da de înțeles ce le place și ce nu, și vă vor spune dacă este pregătită pentru alte animale de companie sau să se joace sau să se cuibărească pentru somn.

Aducerea unei noi pisici acasă este doar începutul unei vieți pline de iubire împărtășită reciproc. Rezervați-vă timp și vă veți bucura când veți ajunge să vă cunoașteți noua dvs. prietenă cea mai bună.

Biografie colaborator

Christine O'Brien Contributor Bio Photo

Christine O'Brien

 

Christine O'Brien este scriitoare și mama unei pisici de multă vreme. Urmăriți-o pe Twitter și Instagram @brovelliobrien.

 

Produse similare

 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult hrană pentru pisici cu pui

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight conține o combinație unică de ingrediente și cantitate redusă de grăsime. Produs special conceput pentru susținerea greutății optime în scopul prelungirii speranței de viață.  <br>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten hrană pentru pisici cu pui

  Pisoii au nevoie de cantități optime diferite de nutrienți pentru o dezvoltare sănătoasă. Acești nutrienți trebuie să fie perfect echilibrați, deoarece o cantitate prea mare poate să fie la fel de dăunătoare ca o cantitate prea mică.  De asemenea este important să se utilizeze ingrediente de calitate superioară pentru o digestie sănătoasă, sensibilă în mod special în această perioadă a vieții. Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> este o nutriție perfect echilibrată care se adresează nevoilor individuale ale pisoiului tău, evitând orice deficit sau exces de nutrienți. 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten 1st Nutrition Mousse cu pui şi curcan

  Nutriţie perfect echilibrată, cu gust delicios de mousse de pui, pentru a susţine imunitatea şi creşterea sănătoasă a pisoilor
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu somon

  Nutriţie perfect echilibrată cu gust delicios de somon pentru a ajuta la susţinerea necesarului de energie al pisicilor adulte