Aportul Vitaminelor in Hrana Pentru Animale de Companie

Published by
min read

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Vitaminele pot fi divizate în două grupe mari, în funcție de solubilitatea lor în apă sau în grăsime. În plus, există un grup de substanțe asemănătoare vitaminelor, care nu se pot integra în aceste categorii,

VITAMINE SOLUBILE ÎN GRĂSIME VITAMINE SOLUBILE ÎN APĂ
SUBSTANȚE ASEMĂNĂTOARE VITAMINELOR
Vitamina A
Complexul de vitamine B
L-Carnitină
Vitamina D
Tiamina (B1)  Carotenoide
Vitamina E
Riboflavina (B2)
Flavonoide
Vitamina K
Niacina
Biridoxina (B6)
Acid pantotenic
Acid folic
Cobalamină (B12)
Biotină
Colină
Vitamina C
 

 

Substanțele trebuie să îndeplinească câteva caracteristici pentru a fi catalogate drept vitamine:

  • Trebuie să fie un compus organic diferit de grăsime, proteine și carbohidrați
  • Trebuie să fie o componentă a dietei
  • Trebuie să fie esențială pentru funcțiile fiziologice normale
  • Absența sa trebuie să cauzeze un sindrom deficitar
  • Trebuie să nu fie sintetizat de organism într-o cantitate suficientă pentru a susține funcțiile fiziologice normale.

Vitamine individuale
 

VITAMINA A

Vitamina A este necesară pentru:

  • vedere normală
  • blană sănătoasă
  • piele sănătoasă
  • membrane mucoase sănătoase
  • dinți sănătoși

 

VITAMINA D

Principala funcție a vitaminei D are legătură cu calciul și fosforul și include:

  • absorbție intestinală și mobilizare îmbunătățite
  • reținere și depunere pe oase

 

VITAMINA E

vitamina E există în diferite forme dintre care cea mai activă este alfa-tocoferolul. Alfa-tocoferolul funcționează ca:

  • un antioxidant biologic puternic
  • ajutor pentru menținerea integrității membranei

Corpul produce radicali liberi dăunători (oxidanți) care afectează celulele ca un sub-produs al metabolismului normal. Radicalii liberi slăbesc sistemul imunitar, accelerează semnele îmbătrânirii și au rol important în dezvoltarea multor afecțiuni. Antioxidanții activi din punct de vedere biologic, dintre care vitamina E este unul dintre cei mai importanți, poate proteja organismul de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi, dacă nivelurile de antioxidanți sunt suficient de mari.

 

VITAMINA K

Vitamina K este sintetizată de bacteriile din intestin și reglează factorii care formează cheaguri de sânge.

 

COMPLEXUL DE VITAMINE B

 

Complexul de vitamine B au funcții specifice, dar în general ele:

  • se comportă ca și componente ale enzimelor

  • se comportă ca și co-factori ai proceselor metabolice.

 

VITAMINA C

Deoarece Vitamina C poate fi sintetizată din glucoză în corpul sănătos al câinilor și pisicilor, din punct de vedere tehnic nu este esențială. Totuși, studiile recente s-au îndreptat de la focus asupra deficienței asupra tratamentului și prevenției bolii. Vitamina C joacă un rol important în funcția imunitară.

Vitamina C poate aduce unele beneficii pentru recuperarea în cazuri de stres cauzate de exerciții.

 

L-CARNITINĂ

L-Carnitina este una dintre cele mai cunoscute substanțe asemănătoare vitaminelor. Este o componentă naturală din toate celulele animale. Funcția sa principală este să ajute la transformarea grăsimii în energie. L-Carnitina transportă acizii grași de-a lungul membranei interioare a mitocondriei (fabrica de energie din celule), pentru ca aceștia să fie oxidați și transformați în energie.

Cu vârsta, mitocondria devine mai puțin eficientă și crește numărul radicalilor liberi produși. L-Carnitina ajută la îmbunătățirea eficienței mitocondriei, astfel sunt produși mai puțini radicali liberi și sănătatea mitocondriei este menținută pentru o perioadă mai lungă. Ficatul, scheletul și mușchii inimii conțin 95-98% din L-carnitina din organism.

S-a dovedit că L-carnitina ajută pisicile supraponderale să slăbească.

 

CAROTENOIDE

Un grup de pigmenți denumiți carotenoide prezintă de asemenea activitate asemănătoare cu cea a vitaminelor. Peste 600 de compuși diferiți sunt clasificați ca și carotenoide, dar mai puțin de 10% pot fi transformați în vitamina A. Carotenoidele se găsesc din abundență în portocale și legume verzi. Carotenoidele funcționează ca antioxidanți.

Dovleac plăcintar Mazăre Brocoli Dovleac Morcovi

FLAVONOIDE

Flavonoidele sunt un alt grup de pigmenți (roșu, albastru și galben) care au activitate asemănătoare cu cea a a vitaminelor. Se găsesc în cojile fructelor și legumelor colorate. Flavonoidele ajută la utilizarea unei cantități mai mici de vitamina C pentru a susține sistemul antioxidant.

Zucchini Ardei Vinete Roșii Struguri roșii

Related Articles

Related Products