Gheme de Blana la Pisici

Published by
min read

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Aproape toți proprietarii de pisici au văzut un ghem de păr sau au auzit cum pisica lor încerca să elimine unul. Ghemele de păr sunt ușor de recunoscut, câteodată pot fi acompaniate de bucăți de hrană. Ghemele de păr se formează în stomac din părul ingerat de pisică în timpul “toaletărilor”. Pisicile nu pot să elimine părul deoarece limbile lor sunt acoperite de sute de ghimpi mici. Acești ghimpi nu permit părului să se deplaseze în fața gurii pisicii. Un alt motiv pentru care apar este acela că pisicile nu pot să elimine părul.

Cum se formează ghemele de păr

De obicei, nu este o problemă dacă pisica înghite fire de păr, dar câteodată acestea se strâng în stomac și formează gheme. Rasele de pisici cu păr lung sunt în mod special predispuse. Dacă pisica dvs. elimină ocazional un ghem de păr nu trebuie să vă faceți griji. Totuși, dacă elimină gheme în mod regulat sau pare să aibă probleme serioase cu eliminarea unui ghem de păr, ar trebui să discutați cu medicul veterinar.

Ghemele de păr pot cauza probleme dacă se întăresc în stomac și pisica nu le poate elimina. Semnele că pisica dvs. ar putea avea probleme cu un ghem de păr includ:

 • constipație
 • scaune tari cu urme de păr
 • tuse, în special după masă
 • lipsă de interes pentru hrană

Cum pot fi prevenite

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a stopa formarea ghemelor de păr este să o periați în mod regulat. Pentru rasele cu păr lung este obligatoriu. Astfel veți îndepărta firele de păr desprinse din blană, reducând șansele ca aceasta să le înghită.

Majoritatea pisicilor adoră să fie periate, așadar aceasta este o oportunitate excelentă de a consolida relația cu pisica dvs. Acordați mai multă atenție periajului primăvara, atunci când pisica dvs. năpârlește.

Există de asemenea câteva metode pe care le puteți folosi pe lângă periaj. De exemplu, există o varietate de tipuri de hrană și suplimente care pot ajuta.

Acestea ajută pisica să elimine ghemele de păr prin digestie. Medicul veterinar vă poate recomanda cea mai bună soluție pentru dvs..

Related Articles

Related Products

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu vită

  Pisicile sunt fericite cu Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span>Tender Chunks in Gravy cu vită. În fiecare plic este o hrană completă care conține exact combinația potrivită de vitamine și minerale pentru menținerea sănătății pisicii.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult hrană pentru pisici cu pui

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight conține o combinație unică de ingrediente și cantitate redusă de grăsime. Produs special conceput pentru susținerea greutății optime în scopul prelungirii speranței de viață.  <br>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu pui

  <p>Hill's<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Science Plan<sup>TM</sup></span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> este special concepută pentru susținerea formei fizice, cu antioxidanți clinic dovediți, proteine de calitate și acizi grași omega 3. </p> <p></p> <ul> <li>Menține masa musculară și greutatea optimă. </li><li>Cantitate controlată de minerale pentru susținerea sănătății tractului urinar. </li><li>Ingrediente foarte ușor de digerat pentru o absorbție optimă de nutrienți. </li><li>Produs 100% garantat pentru calitate, consistență și gust.</li></ul>
 • Hill's Science Plan FELINE ADULT URINARY HEALTH cu PUI

  <p><strong>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Urinary Health Sterilised Cat</strong> este concepută pentru a susține sănătatea tractului urinar al pisicii tale pentru o viață mai lungă și mai fericită. </p><p>Conține formula unică pentru managementul greutății care ajută pisicile sterilizate să se mențină sănătoase și în formă. </p>