Ghemele de păr

Published by
min read

Aproape toți proprietarii de pisici au văzut un ghem de păr sau au auzit cum pisica lor încerca să elimine unul. Ghemele de păr sunt ușor de recunoscut, câteodată pot fi acompaniate de bucăți de hrană. Ghemele de păr se formează în stomac din părul ingerat de pisică în timpul “toaletărilor”. Pisicile nu pot să elimine părul deoarece limbile lor sunt acoperite de sute de ghimpi mici. Acești ghimpi nu permit părului să se deplaseze în fața gurii pisicii. Un alt motiv pentru care apar este acela că pisicile nu pot să elimine părul.

Cum se formează ghemele de păr

De obicei, nu este o problemă dacă pisica înghite fire de păr, dar câteodată acestea se strâng în stomac și formează gheme. Rasele de pisici cu păr lung sunt în mod special predispuse. Dacă pisica dvs. elimină ocazional un ghem de păr nu trebuie să vă faceți griji. Totuși, dacă elimină gheme în mod regulat sau pare să aibă probleme serioase cu eliminarea unui ghem de păr, ar trebui să discutați cu medicul veterinar.

Ghemele de păr pot cauza probleme dacă se întăresc în stomac și pisica nu le poate elimina. Semnele că pisica dvs. ar putea avea probleme cu un ghem de păr includ:

  • constipație
  • scaune tari cu urme de păr
  • tuse, în special după masă
  • lipsă de interes pentru hrană

Cum pot fi prevenite

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a stopa formarea ghemelor de păr este să o periați în mod regulat. Pentru rasele cu păr lung este obligatoriu. Astfel veți îndepărta firele de păr desprinse din blană, reducând șansele ca aceasta să le înghită.

Majoritatea pisicilor adoră să fie periate, așadar aceasta este o oportunitate excelentă de a consolida relația cu pisica dvs. Acordați mai multă atenție periajului primăvara, atunci când pisica dvs. năpârlește.

Există de asemenea câteva metode pe care le puteți folosi pe lângă periaj. De exemplu, există o varietate de tipuri de hrană și suplimente care pot ajuta.

Acestea ajută pisica să elimine ghemele de păr prin digestie. Medicul veterinar vă poate recomanda cea mai bună soluție pentru dvs..

Related Articles

Related Products