De ce stă câinele meu aşezat pe mine? Cinci motive posibile

Published by
min read

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

V-aţi întrebat vreodată, "De ce stă câinele aşezat pe mine când există un loc confortabil chiar lângă mine?" Este doar amuzant sau ar putea exista o motivaţie reală în spatele faptului că acest câine stă aşezat sau culcat pe tine? Adevărul este că unii câini stau pe tine pentru amuzament, în timp ce alţii au un motiv pentru acest comportament. Iată cinci motive pentru care câinele tău ar putea sta aşezat pe tine, mai degrabă decât lângă tine, şi sfaturi pentru când să încurajezi şi când să descurajezi un astfel de comportament.

Își răspândesc mirosul

Unii câini se vor aşeza în "locul tău" pe canapea sau chiar de jur împrejurul canapelei ca o modalitate de a-și răspândi mirosul şi de a arăta că le aparțineți. Când simt că nu este suficient, ei se aşează pe dvs.. Majoritatea oamenilor nu se gândesc prea mult la acest comportament la început, dar este important să observăm dacă acest comportament se întâmplă într-un anumit fel. Dacă câinele tău o face după ce un alt câine ţi-a vizitat casa sau după ce a ieşit afară, oamenii şi-ar putea dori să le acorde câinilor puţină mai multă atenţie. Puţin mai multă atenţie va ajuta câinele să se simtă încrezător că el este al dvs. şi poate împiedica marcarea nedorită a teritoriului în interiorul casei.

Black great dane sits on boy's lap at the park.Comportamentul rasei

Anumite rase de câini sunt foarte afectuoase şi simt nevoia de a fi în spaţiul tău în orice moment. Danezii mari, de exemplu, sunt consideraţi giganţi blânzi şi sunt cunoscuţi ca iubitori de copii. Deci, poate fi perfect normal ca un câine mare să încerce să se aşeze peste cineva, ca o modalitate de a crea o legătură şi de a-şi proteja coechipierul de joacă.

Afirmarea dominaţiei

Când întâlneşti un câine nou, poate te întrebi dacă acest câine stă pe tine pentru a afirma faptul că este dominant. Dacă aţi adăugat recent un nou câine "haitei" dvs., unul dintre ei ar putea să stea pe dvs. pentru a arăta că el este cel mai bun câine. Stând pe oameni, câinii se simt adesea mai înalţi şi mai mult în control. Dacă observaţi că un câine latră sau mârâie la alte animale de companie în timp ce stă în poala dvs, poate fi un semn acel câinele simte nevoia să îşi păstreze dominaţia. Dacă comportamentul devine mai frecvent sau mai agresiv, PetMD sugerează că poate fi timpul să discutaţi cu medicul veterinar despre modurile prin care se poate rezolva problema. Cu toate acestea, pentru majoritatea câinilor, este un comportament care apare din când în când, deci nu este nevoie să vă faceţi griji.

Brown dog sits on a lady's lap sitting on the floor.Doar vor să se distreze

Atât câinii de sex feminin, cât şi câinii de sex masculin se aşează câteodată pe stăpânii lor doar pentru a se distra. Acest lucru ar putea fi însoţit de rostogolire în jurul tău şi chiar de zgomote jucăuşe. Aceasta poate fi o oportunitate pentru o luptă uşoară şi joacă. Deci, lăsaţi-l să stea şi să distraţi-vă puţin împreună!

Timpul pentru alintare

Câteodată proprietarii de animale gândesc așa, "Mi-ar plăcea să am un câine care să stea în brațele mele." După o zi lungă de muncă sau un eveniment stresant, mulţi oameni care au câini se bucură de confortul de a ține un câine în brațe. Câinii şi oamenii pot petrece un timp bun împreună atunci când împart locul de pe canapea. Deci, mai degrabă decât să-ţi încurajezi câinele să se aşeze lângă tine sau pe podea, lasă-l să se alinte lângă tine.

Câinii se pot aşeza în braţele tale din mai multe motive, dar un lucru este sigur: când ai un câine în apropierea ta ziua ta este mai bună!

Biografie colaborator

Chrissie Klinger

Chrissie Klinger

 

Chrissie Klinger este educatoare, scriitoare şi mama a doi copii; are trei câini şi trei pisici. Câinele ei, Jake, iubeşte să stea în brațele ei, de fiecare dată când are ocazia! Îi place să trăiască într-un stil de viaţă activ şi ecologic în mediul rural din Pennsylvania.

 

Related Articles

Related Products