Reducerea stresului de sărbători pentru câinele tău

Published by
min read

A sosit sezonul sărbătorilor şi toată lumea se pregăteşte pentru petreceri mari şi adunări de familie. În timp ce pentru dumneavoastră reprezintă un moment deosebit, pentru câine poate fi stresant. Cei mai mulţi deţinători de animale de companie iau în serios socializarea câinilor, dar o petrecere poate fi îngrijorătoare chiar şi cei mai prietenoşi câini. Sărbătorile alături de câini necesită atenţie suplimentară pentru a vă asigura că animalul este în siguranţă, că are un comportament potrivit şi că este fericit. Pregătirea câinelui pentru un grup mare de oameni este importantă şi nu trebuie trecută cu vederea. Deci, cum puteţi să menţineţi starea de bine a câinelui? Iată câţiva paşi de luat în considerare.

Faceţi prezentările cu calm

În timp ce unii câini abia aşteaptă să îşi facă prieteni noi, alţii pot deveni un pic copleşiţi când cunosc multe persoane simultan. Gestionaţi fiecare prezentare a câinelui. Cel mai bun mod de a face acest lucru este ca prezentările să fie făcute pe rând, astfel încât să nu cunoască mai multe persoane în acelaşi timp. O mulţime de oameni poate speria câinele, aşa că veţi dori să vă asiguraţi că prezentările sunt calme pentru ambele părţi. Dacă aveţi un câine excesiv de prietenos, veţi dori să-l împiedicaţi să sară pe oaspeţi. În cazul în care câinele este mai timid, veţi dori să împiedicaţi ca oamenii prea prietenoşi să-l sperie.

Interesant este că Vetstreet subliniază că, de regulă, câinii se tem mai mult de bărbaţii cu voci groase decât de femeile cu voci subţiri. Mulţi câini preferă adulţii în locul copiilor. Având în vedere acest lucru, urmăriţi cu atenţie copiii care sunt invitaţi la petrecerile dumneavoastră şi cereţi-le oaspeţilor să vorbească mai încet.

O prezentare oficială care-i permite căţelului şi oamenilor să se simtă în siguranţă este cea mai bună alegere. Poate ar fi bine să ţineţi câinele separat într-o altă cameră, în spatele unui grilaj pentru copii, până ajung invitaţii. Oaspeţii îl pot saluta pe rând pentru a-l face să fie mai puţin copleşit şi a preveni comportamentul hiperactiv.Jack Russell Terrier and Dog Nova Scotia Duck Tolling Retriever lie on chair with blanket in front of Christmas tree.

Asiguraţi-i solitudinea

Socializarea poate fi obositoare pentru câine, chiar dacă se bucură de compania oamenilor. Asiguraţi-i un spaţiu liniştit, familiar pentru el, unde ar putea avea un moment de linişte. Acest lucru este important în special pentru câinii care nu sunt foarte sociali. Dacă animalul dumneavoastră de companie ezită în faţa unor grupuri mari de străini, nu-l forţaţi să socializeze. Forţarea unui câine, peste limitele sale, îl poate face să devină stresat şi temător. Fără refugiu, el poate deveni agresiv, acesta fiind un mod de a anunţa faptul că îi este frică. Este important să preveniţi acest scenariu.

Un refugiu îl va ajuta să se simtă în siguranţă şi îi va oferi posibilitatea de a scăpa din haos dacă se simte nervos sau copleşit.

Gestionaţi interacţiunile

Odată ce câinele dumneavoastră se simte confortabil în apropierea tuturor, veţi dori să-i oferiţi siguranţa. Asiguraţi-vă că mâncarea sau băutura şi decoraţiunile sunt puse într-un loc în care nu are acces. Sărbătorile alături de câini pot fi distractive pentru toată lumea, dar a se sublinia că resturile de la masă sunt nesănătoase şi unele alimente sunt foarte periculoase pentru câini. Nu lăsaţi niciun oaspete să îi ofere mâncare şi explicaţi-i că aceasta este pentru siguranţa, sănătatea şi bunăstarea lui. Fiţi atent şi la copii, pentru că un dulău oportunist nu va avea nicio problemă să fure bomboane de la un copil!

Nu uitaţi de câine

A fi o gazdă pentru o mulţime de invitaţi poate fi destul de stresant, dar stresul care se răsfrânge asupra câinelui îl poate face să se retragă. Aşadar, chiar în timpul haosului cu musafirii, nu uitaţi să acordaţi atenţiei şi câinelui dvs. Oaspeţii îi vor oferi cu siguranţă atenţia necesară, dar dumneavoastră, omul său preferat, veţi fi cel de la care va cere cea mai multă atenţie. Luaţi-vă câteva clipe pentru a-l răsplăti cu o gustare pentru că are un comportament bun, mângâiaţi-l în spatele urechilor sau frecaţi-i burtica. Să ştie că sunteţi acolo pentru el în acest moment haotic, îl va ajuta să-l se liniştească şi să-şi reducă stresul.

Socializarea câinilor în perioada sărbătorilor este ceva care ar trebui să fie avut în vedere. În timp ce s-ar putea să aveţi un căţel care-i iubeşte pe toţi, să fie într-un grup mare de oameni pentru o perioadă îndelungată îl poate copleşi chiar şi cel mai prietenos câine. Asiguraţi-vă că prezentările se fac într-un mod calm, supravegheat. Asiguraţi-vă că animalul dumneavoastră este ferit de anxietate sau disconfort. Stabiliţi şi aplicaţi reguli care nu permit ca niciun fel de mâncare consumată de oameni să fie dată câinelui şi că decoraţiunile şi cadourile sunt puse într-un loc ferit. Odată ce prezentările s-au terminat, dumneavoastră, câinele şi oaspeţii vă veţi distra de minune. Aşadar, să ne asigurăm că vă puteţi bucura de sărbători alături de câinii dumneavoastră!

Contributor Bio

Katie Finlay

Katie Finlay

 

Katie Finlay este o dresoare de câini şi scriitoare din Los Angeles, CA. Lucrează cu câinii şi proprietarii lor atât în persoană, cât şi prin articolele sale de peste şase ani.

 

Related Articles

 • Călătoria cu câinele

  Călătoria cu câinele dvs. poate fi foarte distractivă dacă pregătiți totul din timp. Dacă plănuiți să călătoriți în afara țării cu animalul dvs, consultați mereu medicul veterinar mai întâi.
 • Interacționarea cu câinii

  Cheia pentru a determina un câine să interacționeze cu alți câini sau să socializeze este familiaritatea și experiența. Ar trebui să vă expuneți câinele la cât mai multe experiențe pozitive, cu cât mai mulți oameni, locuri și animale.
 • De sezon...

  În primul an de viață, cățelușul dvs. se va lovi de tot felul de experiențe, majoritatea plăcute, dar nu toate. Pentru a-l ajuta să fie pregătit în zilele ce urmează, mai jos regăsiți capcanele de care trebuie să vă feriți și câteva sfaturi pentru experiențele nu-prea-plăcute prin care va trece cățelușul dvs.
 • How to groom and bath your dog | Hill's Pet

  Dogs running Get step-by-step instructions on how to properly groom and bath your dog to help keep them healthy and clean.

Related products