Alimente periculoase sau toxice pentru pisici

Published by
min read

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Când vine vorba despre pisica ta, ai vrea să te asiguri că primește cea mai bună mâncare pentru pisici, care îi asigură nutriţia de care are nevoie. Din când în când, vrei să îi dai resturi de la masă şi alte recompense, dar trebuie să fii conştient de faptul că unele mâncăruri pot fi otrăvitoare pentru ea. Haideţi să vedem câteva dintre cele mai toxice alimente pentru pisici.

Ceapă şi usturoi

Ceapa, usturoiul, ceapa verde şi prazul pot să afecteze celulele roşii din sângele pisicii şi să provoace o anemie. Aceste alimente sunt otrăvitoare când sunt consumate în cantităţi mari, iar consumul formelor concentrate de ceapă şi usturoi, cum ar fi supa de ceapă sau praful de usturoi pot fi, de asemenea, toxice. Pisicile care au simptome de letargie, slăbiciune, apetit redus, gingii deschise la culoare şi urină de culoare portocalie spre roşu-închis ar trebui duse imediat la un medic veterinar.

Tabby cat approaches woman by standing on the arm of a green and white plaid couch.

Ouă crude, carne crudă şi oase

La fel ca în cazul oamenilor, consumul de ouă crude şi carne crudă poate duce la salmonela sau otrăvire cu E. coli la pisici. Simptomele bolii variază, dar pot include voma, diarea şi starea de letargie. Salmonela şi E. coli pot fi transmise şi la oameni, aşadar asiguraţi-vă că vă spălaţi mâinile cum trebuie după ce gătiţi şi nu lăsaţi pisica să mănânce această mâncare crudă. Ouăle crude conţin şi enzime care pot duce la probleme de piele. Nu lăsaţi pisica să mănânce nici oase crude - se poate îneca cu ele, îşi poate răni tractul digestiv sau îşi poate afecta dinţii.

Ciocolată şi băuturi care conţin cofeină

Toată lumea ştie că ciocolata poate fi fatală în cazul câinilor, dar şi pentru pisici este la fel de otrăvitoare. Ciocolata conţine substanţe numite metilxantine, care pot cauza vomă su diaree, temperatură ridicată a corpului, tremur al muşchilor, ritm cardiac anormal, disconfort abdominal, stare de sete intensă şi convulsii. Metilxantina se găseşte şi în băuturile care conţin cofeină şi ar trebui evitată. Consultaţi medicul veterinar dacă pisica dvs. are oricare dintre aceste simptome. Ca regulă generală, ciocolata neagră este mai periculoasă decât ciocolata cu lapte şi ciocolata albă.

Alcoolul şi aluatul crud

Băuturile alcoolice şi alimentele care conţin alcool pot fi periculoase pentru pisica ta. Ingerarea poate provoca vărsături, diaree, tremurat, dezorientare, probleme de respiraţie, comă şi chiar moarte. De asemenea, este important să ţineţi pisica departe de aluatul crud. Aluatul crud creşte în stomac sau creează alcool în stomac. Dacă credeţi că pisica dvs. a ingerat chiar şi o cantitate mică de alcool, duceţi-o imediat la veterinar.

Lapte şi produse lactate

Chiar dacă pisicii tale îi place laptele, nu este neapărat bun pentru ea. Pisicile au probleme cu digerarea lactozei din lapte, care poate provoca tulburări digestive sau diaree. Majoritatea pisicilor sunt expuse numai la lactoza din laptele mamei lor atunci când sunt puiuţi. Deoarece puiuţii beau doar laptele mamei lor timp de câteva săptămâni, sistemele lor digestive nu sunt adesea "echipate" pentru a face faţă reintroducerii lactozei. Deci, în timp ce unele pisici nu au probleme cu tolerarea laptelui, nu li se recomandă să bea decât laptele mamei lor cât timp sunt pui, din cauza eventualelor apariţii ale unor probleme digestive.

Struguri şi stafide

Chiar şi o cantitate mică de struguri şi stafide poate provoca îmbolnăvirea pisicii - poate duce chiar la o dezvoltare rapidă a insuficienţei renale. În interval de 12 ore de la ingestie, uneori apare voma. Alte semne care pot apărea în decurs de 24 de ore includ letargie, diaree, apetit redus, dureri abdominale, urinare scăzută şi dureri abdominale.

Deşi nu este clar de ce, strugurii şi stafidele pot provoca insuficienţă renală la pisici şi chiar o cantitate mică poate îmbolnăvi o pisică. Vărsăturile repetate şi hiperactivitatea sunt semne timpurii. Deşi unele pisici nu arată nici un efect de îmbolnăvire, este mai bine să nu dai pisicii tale struguri şi să nu păstrezi strugurii şi stafide pe blaturi şi alte locuri accesibile pisicii tale.

Hrană pentru câini

Deşi hrana pentru câini nu este toxică pentru pisici, pisica ta are nevoie de un set foarte diferit de nutrienţi faţă de un câine. Hrana pentru pisici ar trebui să conţină multă vitamina A, taurină, acid arahidonic şi proteine, iar alimentele pentru câini au niveluri mult mai scăzute ale acestor substanţe nutritive. Câinii pot supravieţui cu niveluri mai scăzute de vitamina A şi proteine, în timp ce pisicile nu pot. Câinii sunt, de asemenea, capabili să producă taurină şi acid arahidonic, însă pisicile trebuie să aibă aceşti acizi în mâncarea lor. Fără o cantitate suficientă de taurină, pisicile pot dezvolta boli cardiace, probleme de vedere şi probleme dentare.

Cum previi ingerarea alimentelor periculoase

Viaţa şi bunăstarea pisicii tale depind de tipul de alimente pe care le mănâncă. Prin păstrarea alimentelor otrăvitoare şi periculoase departe de accesul ei, precum şi asigurarea unei hrane echilibrate, o ajutaţi să rămână sănătoasă.

Iată câteva sfaturi utile pentru a împiedica pisica să mănânce alimente periculoase şi toxice:

 • Depozitaţi alimentele undeva unde nu are acces pisica. Instalarea unor încuietori pentru dulapuri, pe care pisica nu le poate deschide poate fi un pas necesar pentru o pisică curioasă.
 • Nu lăsaţi pisica pe tejghea în timp ce gătiţi sau mâncaţi.
 • Nu o hrăniți cu resturi de la masă.
 • Este deosebit de important să fii mai atent în timpul sărbătorilor. Există probabil mai multe alimente pentru oameni care sunt atrăgătoare pentru pisică, dar multe dintre acestea pot tulbura burtica pisicii dvs. sau chiar să-i facă rău.

Dacă observaţi sau suspectaţi că pisica dvs. a mâncat unul din aceste alimente, duceţi-o imediat la medicul veterinar. În timp ce unele dintre aceste alimente pot provoca pisicii doar un disconfort uşor, altele pot fi mult mai periculoase pentru sănătatea ei. Dacă aveţi îndoieli, adresaţi-vă medicului veterinar pentru îndrumare.

Related Articles

Related Products

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu vită

  Pisicile sunt fericite cu Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span>Tender Chunks in Gravy cu vită. În fiecare plic este o hrană completă care conține exact combinația potrivită de vitamine și minerale pentru menținerea sănătății pisicii.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult hrană pentru pisici cu pui

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight conține o combinație unică de ingrediente și cantitate redusă de grăsime. Produs special conceput pentru susținerea greutății optime în scopul prelungirii speranței de viață.  <br>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu pui

  <p>Hill's<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Science Plan<sup>TM</sup></span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> este special concepută pentru susținerea formei fizice, cu antioxidanți clinic dovediți, proteine de calitate și acizi grași omega 3. </p> <p></p> <ul> <li>Menține masa musculară și greutatea optimă. </li><li>Cantitate controlată de minerale pentru susținerea sănătății tractului urinar. </li><li>Ingrediente foarte ușor de digerat pentru o absorbție optimă de nutrienți. </li><li>Produs 100% garantat pentru calitate, consistență și gust.</li></ul>
 • Hill's Science Plan FELINE ADULT URINARY HEALTH cu PUI

  <p><strong>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Urinary Health Sterilised Cat</strong> este concepută pentru a susține sănătatea tractului urinar al pisicii tale pentru o viață mai lungă și mai fericită. </p><p>Conține formula unică pentru managementul greutății care ajută pisicile sterilizate să se mențină sănătoase și în formă. </p>