Poveștile spuse se coada pisicii dvs

Coada pisicii dvs. vă poate spune ceea ce se întâmplă în mintea sa. Cozile sunt indicatori buni ai stării sale. Faceți-vă timp pentru a observa comportamentul pisicii dvs. și veți începe să înțelegeți poveștile pe care le spune coada acesteia.


Poziția: ridicată. Când pisica dvs. își ține coada ridicată în aer deplasându-se pe teritoriul său, ea exprimă încredere și mulțumire. O coadă poziționată direct în sus înseamnă fericire și dorință de a fi prietenoasă. Și priviți vârful unei cozi ridicate. Un mică mișcare a acestuia poate însemna un moment deosebit de fericit.

Poziția: curbată ca un semn de întrebare. Dacă observați că are coada curbată, vă recomandăm să luați o pauză de la treburile dvs. zilnice și să vă jucați cu pisica dvs. Această poziție a cozii indică deseori o dispoziție pentru joacă și o pisică care e gata să se joace cu dvs.

Poziția: coborâtă. Aveți grijă. O coadă poziționată direct în jos poate indica agresiune. O coadă coborâtă este stare de spirit foarte gravă. Totuși, rețineți că unele rase precum Persana, au tendința de a-și ține coada în jos fără vreun motiv special.

Poziția: ascunsă. O coadă curbată sub corp indică teamă sau supunere. Ceva o face să fie nervoasă.

Poziția: înfoiată. O coadă în formă de țeavă de aspirator indică o pisică extrem de agitată și speriată, care încearcă să pară mai mare pentru a îndepărta pericolul.

Poziția: biciuire. O coadă care se mișcă rapid înainte și înapoi indică frică și agresivitate. Considerați-o ca fiind o amenințare și feriți-vă.

Poziția: balans. O coadă care se balansează ușor dintr-o parte în alta indică de obicei că pisica dvs. este concentrată pe un obiect. Puteți vedea astfel de coadă chiar înainte ca pisica dvs. să sară pe o jucărie sau pe o bucată uscată de hrană pentru pisici care a sărit din vasul cu hrană.

Poziția: înfășurată în jurul unei alte pisici. O coadă înfășurată în jurul unei alte pisici este ca atunci când vă puteți brațul în jurul altei persoanei. Aceasta transmite prietenie.

Articole despre îngrijirea animalului de companie