Adoptii Pisici: Ce trebuie sa stii?

Publicat de către
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Dacă doriți să adoptați o pisică, aveți în vedere adopția de la un adăpost de animale mai degrabă decât să o cumpărați de la un magazin de animale de companie. În primul rând, este mai puțin costisitor. Taxa de adopție acoperă de obicei costul evaluării stării de sănătate, al vaccinărilor și al castrării sau sterilizării, toate acestea realizându-se în general înainte ca pisica să fie dată spre adopție. Multe adăposturi evaluează și caracteristicile pisicii, cum ar fi temperamentul, înainte de a o face disponibilă, și vă pot ajuta să alegeți pisica potrivită casei, personalității și stilului dvs. de viață. Adăposturile oferă, de asemenea, o gamă variată de caracteristici de pisici, de la cele tinere la cele bătrâne, de la cele cu părul lung la cele cu părul scurt, culori variate, modele de blană și temperamente. Multe adăposturi găzduiesc o varietate de pisici de rasă. Cu o ofertă atât de variată de pisici dintre care puteți alege, un adăpost pentru pisici poate fi un pic prea copleșitor. În continuare, vă prezentăm câteva instrucțiuni pentru a vă ajuta să restrângeți selecția și să faceți alegerea cea mai potrivită.

Luați în considerare stilul dvs. de viață

A small tabby kitten lies on ground pawing at fuzzy cat toy.Înainte de a vă începe călătoria de adopție a unei pisici, o idee bună ar fi să decideți care sunt caracteristicile pe care doriți să le aibă noua pisicuță. În acest sens, este important să vă gândiți la stilul dvs. de viață și la personalitatea dvs. Lucrați cu normă întreagă, călătoriți mult sau participați în mod frecvent la angajamente sociale în cursul serii? Dacă cele de mai sus vă caracterizează, cel mai probabil ar fi bine să optați pentru o pisică independentă și fără nazuri. Ghemotocul de pisică se poate simți singur dacă prietenul ei om este mereu plecat.

O pisică foarte afectuoasă sau cu multă energie este un tovarăș minunat pentru o persoană casnică. Cei cu timp liber berechet și virtutea răbdării pot face față unei pisici energice care va alerga prin toată casa, se va distra cu jucăriile și vă ataca în joacă degetele. În cazul în care căutați o prietenă felină cu care să împărțiți canapeaua la sfârșitul unei zile lungi, gândiți-vă să adoptați o pisică liniștită și afectuoasă.

Aveți în vedere și componența familiei dvs. Dacă aveți copii mici sau alte animale de companie, de exemplu, va trebui să căutați o pisică nepretențioasă, prietenoasă, care a socializat destul de mult pentru a se descurca în prezența oamenilor și a altor animale. De asemenea, ar fi mai bine să căutați o pisică mai bătrână, cu excepția cazului în care o puteți supraveghea în mod constant. Deși sunt foarte drăguți, pisoii sunt și fragili și predispuși la accidente de la mânuțele care îi apucă sau din cauza unor animale mai bătrâne nerăbdătoare.

Caracteristicile pisicii pe care trebuie să le căutați

Când va veni timpul să adoptați o pisică, va trebui să luați în calcul o serie de decizii. Mai jos vă prezentăm principalele lucruri pe care veți dori să le luați în considerare:

 • Pisoi sau pisică adultă. E greu să îi reziști unei pisici și probabil v-a rămas gândul la una anume. Rețineți că pisoii sunt foarte energici și necesită mult timp și multă răbdare. Temperamentul unui pisoi poate fi greu de prezis, deoarece acesta se schimbă pe măsură ce pisoiul crește și se transformă într-o pisică adultă. Dacă preferați o pisică cu anumite trăsături de temperament, cel mai bine este să alegeți una matură. Pisicile bătrâne din adăposturi sunt, de obicei, mai calme și au adesea avantajul de a fi învățat cum să folosească litiera, au socializat și s-au adaptat la a face parte dintr-o familie. De asemenea, nu uitați că pisoii cresc mult mai repede decât puii de om. Majoritatea pisoilor vor ajunge la maturitate și vor deveni adulți în decurs de un an.
 • Temperament și personalitate. Preferați o pisică prietenoasă și sociabilă, sau una mai închisă în sine? Va fi nevoită să se înțeleagă cu copii sau cu alte animale de companie, sau va fi singura pisică din casă? Doriți să fie energică și jucăușă, sau mai calmă și mai relaxată? V-ar plăcea să fie vorbăreață sau mai degrabă tăcută? Aceste caracteristici cântăresc mai mult în ceea ce privește fericirea noii dvs. pisicuțe în comparație cu trăsăturile superficiale precum aspectul blănii acesteia, așa că este important să stabiliți care vă sunt preferințele înainte de a vizita adăpostul. Din fericire, adăposturile permit și încurajează interacțiunea dvs. cu pisicile înainte de adopție într-o încăpere special concepută pentru acestea. Acest lucru vă va ajuta să vă dați seama mai bine care este temperamentul pisicii. Dacă este deschisă și aptă să se joace cu jucării, probabil că este destul de prietenoasă. Dacă se ascunde într-un colț, probabil va avea nevoie de timp să se obișnuiască cu dvs. Dacă este foarte prietenoasă, toarce și vă lasă să o mângâiați, probabil că este un prieten bun căruia îi place să se cuibărească.
 • Cu părul lung sau părul scurt. Pisicile cu păr lung sunt frumoase, însă necesită multă toaletare și îngrijire. Dacă nu aveți destul timp pentru a peria și a descâlci în mod regulat blana pisicuței dvs., cel mai probabil ar trebui să vă limitați la cele cu păr scurt. De asemenea, pisicile cu păr lung au de obicei ghemuri de păr mai multe și mai mari în urma toaletării. Prin urmare, fiți pregătiți!
 • Culoarea blănii. Indiferent de lungimea firului de păr, pisicile năpârlesc. În cazul în care dețineți o sufragerie de un alb curat sau vopsită în nuanțe deschise și doriți să o păstrați astfel, probabil că nu veți fi încântat(ă) de o pisică cu blana închisă la culoare. În mod similar, dacă garderoba dvs. include multe haine negre sau bleumarin și plănuiți să vă strângeți în brațe pisicuța, probabil că nu ar trebui să optați pentru o pisică cu blana albă sau de culoare deschisă.
 • Rasa.  Siamese cat with big, bright blue eyes sits staring up. Pisicile de rasă, cum ar fi Siamezele, au caracteristici feline oarecum previzibile, în funcție de rasa fiecăreia. De exemplu, puteți fi sigur(ă) că o Siameză va fi foarte zgomotoasă și vocală, la fel cum puteți fi sigur(ă) că o pisică Maine Coon va fi prietenoasă și afectuoasă. Înainte să vizitați adăpostul, o idee bună ar fi să studiați diferite rase de pisici și temperamentele acestora.
  Nu uitați că majoritatea pisicilor fac parte din categoria pisicilor domestice obișnuite, toate fiind de rasă mixtă. Această categorie include pisicile cu modele distincte ale blănii, cum ar fi pisicile tabby, tuxedo, calico și carapace de broască țestoasă, și include, de asemenea, varietățile cu părul scurt și cu părul lung. Temperamentele acestor pisici variază mult. Chiar și două pisici care par identice la exterior pot avea personalități foarte diferite. Un beneficiu al fondului lor genetic variat este acela că pisicile de rasă mixtă sunt mai puțin predispuse la bolile genetice obișnuite în rândul raselor pure, afirmă VCA Animal Hospitals.
 • Nevoi speciale. Nevoile speciale includ pisicile adulte cu boli cauzate în general de îmbătrânire, orbire, surzenie, sau pisicile cu mobilitate redusă și cele cu afecțiuni medicale cronice. Deși este posibil ca gândul să vă rămână la o astfel de pisică din adăpost, este important să rețineți că pisicile cu nevoi speciale vor necesita mai mult din timpul și atenția dvs., și este posibil să aibă nevoie de îngrijiri veterinare și tratamente regulate care pot fi costisitoare. Înainte de a accepta o astfel de provocare, fiți sinceri cu dvs. înșivă și gândiți-vă dacă aveți destul timp în programul dvs. și un buget special alocat pentru a răspunde în mod realist nevoilor pisicii.

Alegerea pisicii dvs.

Multe adăposturi au, în rândul personalului, consilieri pe probleme de adopție care vă pot ajuta să găsiți pisica potrivită. Dacă nu sunt disponibili consilieri, puteți totuși discuta cu personalul și voluntarii adăpostului care au petrecut timp cu fiecare pisică și au ajuns să le cunoască personalitățile. Dacă sunteți pe cont propriu, poate fi dificil să apreciați adevărata personalitate a unei pisici atunci când intrați în contact cu aceasta în mediul adăpostului, la fel cum pentru pisică poate fi o situație stresantă și e posibil ca aceasta să își adapteze comportamentul în consecință.

În general, Vetstreet vă recomandă ca, în cazul în care aveți copii sau alte animale de companie, să căutați o pisică îndrăzneață, prietenoasă care vă iese în întâmpinare atunci când o căutați la locul său și toarce fericită când își freacă fața de un deget de-al dvs. Pisicile care par să se fi adaptat bine la mediul adăpostului și care se înțeleg bine cu alte pisici sunt susceptibile să se adapteze bine la celelalte animale de companie din casa dvs. În caz contrar, dacă aveți o casă liniștită, aceasta ar putea fi potrivită pentru o pisică timidă, retrasă, care poate deveni mai relaxată și mai prietenoasă odată ce a petrecut ceva timp în casa dvs.

Adopția unei pisici dintr-un adăpost este o experiență plină de satisfacții. Adopția nu numai că vă aduce bucuria de a îngriji un nou tovarăș, dar vă oferă și bucuria de a ști că ați salvat o pisică; prin aceasta se eliberează un loc în acel adăpost, o altă pisică putând fi salvată. Respectarea acestor recomandări vă va ajuta să găsiți o potrivire care este cu adevărat plină de satisfacții atât pentru dvs., cât și pentru noua dvs. pisicuță.

Biografie colaborator

Jean Marie Bauhaus Contributor Photo

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus este o autoare de ficțiune, scriitoare și redactor independent, care locuiește în Tulsa, Oklahoma. Scrie frecvent despre animale de companie și despre sănătatea acestora în biroul său de acasă, unde este supravegheată de o grămadă de ghemotoace de blană.

Produse similare

 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult hrană pentru pisici cu pui

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight conține o combinație unică de ingrediente și cantitate redusă de grăsime. Produs special conceput pentru susținerea greutății optime în scopul prelungirii speranței de viață.  <br>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten hrană pentru pisici cu pui

  Pisoii au nevoie de cantități optime diferite de nutrienți pentru o dezvoltare sănătoasă. Acești nutrienți trebuie să fie perfect echilibrați, deoarece o cantitate prea mare poate să fie la fel de dăunătoare ca o cantitate prea mică.  De asemenea este important să se utilizeze ingrediente de calitate superioară pentru o digestie sănătoasă, sensibilă în mod special în această perioadă a vieții. Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> este o nutriție perfect echilibrată care se adresează nevoilor individuale ale pisoiului tău, evitând orice deficit sau exces de nutrienți. 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten 1st Nutrition Mousse cu pui şi curcan

  Nutriţie perfect echilibrată, cu gust delicios de mousse de pui, pentru a susţine imunitatea şi creşterea sănătoasă a pisoilor
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu somon

  Nutriţie perfect echilibrată cu gust delicios de somon pentru a ajuta la susţinerea necesarului de energie al pisicilor adulte