Plante periculoase din perioada sărbătorilor care trebuie să fie evitate de pisică

Published by
min read

Decorarea casei pentru sărbători aduce spiritul festiv în familie, dar este important să fiţi conştienţi că unele plante sunt periculoase pentru pisici.

Este greu să rezistaţi la decorarea camerelor cu uimitoarele plante care sunt abundente în această perioadă a anului! Din păcate, unele dintre cele mai populare plante de sărbători sunt dăunătoare şi chiar otrăvitoare pentru pisici. Evitaţi aceste plante comune pentru a vă asigura sărbători liniştite pentru pisicuţa dvs.

Crăciunița (Poinsettia)

Se pare că nicio masă de sărbători nu este completă fără o frumoasă floare a Crăciunului cu frunzele de culoare închisă şi petalele roşii catifelate. Această plantă tradiţională de sărbători are o reputaţie foarte rea, ca fiind o plantă foarte toxică pentru pisici, dar nu este la fel de periculoasă ca altele. Crăciunița nu poate pune viaţa în pericol, dar îi poate da pisicuţei o durere de stomac sau diaree, dacă aceasta înghite sau linge planta. Mulţumiţi-vă să admiraţi florile altor persoane sau puneţi planta într-un loc unde pisica nu are acces (dacă există un astfel de loc în casa dumneavoastră!). Există, de asemenea, multe flori artificiale care vă pot aduce spiritul Crăciunului fără a vă ameninţa pisicile.

Bradul de Crăciun

Beige and white cat peeking through Christmas tree branches

Pinii sunt toxici pentru pisici, după cum arată Petcha, deoarece pot provoca leziuni hepatice şi pot fi fatale. Dacă doriţi să aveţi un pom natural, alegeţi un brad sau molid. În plus, ar trebui să aruncaţi în mod regulat acele căzute - indiferent de tipul pomului - pentru că sunt ascuţite şi pot fi periculoase pentru organele interne ale pisicuţei. Dacă aveţi un suport de pom cu apă, acoperiţi suportul pomului pentru ca pisica dvs. să nu bea apa. La fel ca în cazul pomilor artificiali, printre alte riscuri comune se numără „lupta” pisicii cu copacul sau ingerarea de decoraţiuni dăunătoare, cum ar fi beteală, panglici, sfoară şi mărgele. Pisicile pot fi foarte curioase şi văd toate luminile sclipitoare ca oportunităţi de explorare şi nimic nu este mai ispititor decât posibilitatea de a urca într-un pom pe care mama şi tata l-au adus înăuntru. Este întotdeauna cel mai bine să fixaţi pomul la sol sau la podea dacă puteţi, pentru a preveni căderea şi rănirea unei persoane, inclusiv a pisicii. În ceea ce priveşte ornamentele şi alte decoraţiuni pentru pomi, asiguraţi-vă că nu sunt atât de mici pentru a putea fi înghiţite şi încercaţi să evitaţi obiectele ascuţite. Faceţi tot posibilul pentru a vă lega ornamentele pe copac, astfel încât să nu fie tentat să încerce să le scoată. În cele din urmă, asiguraţi-vă că deconectaţi luminile atunci când nu sunteţi în apropiere pentru a vă urmări pisoiul, prevenind electrocutarea.

Vâscul şi ilexul

Dacă doriți să agățați vâsc ori ilex pe hol sau în camere, va trebui să alegeți variantele artificiale. Wesite PetMD avertizează, "înghiţirea cantităţilor mici de frunze sau fructe ale acestora nu poate provoca decât deranjarea stomacului. Cu toate acestea, expunerile mai mari pot duce la probleme cardiovasculare şi pot pune viaţa în pericol." Deoarece ambele sunt plante extrem de toxice pentru pisici, evitaţi complet vâscul şi ilexul. Chiar dacă decoraţiunile de sărbători par a fi ferite de accesul pisicii, verificaţi din nou. Pisicile sunt nişte creaturi mici, curioase, aşa că vor găsi mereu o modalitate pentru a ajunge la ele. În plus, nu aveţi nevoie de vâsc pentru a vă săruta pisica!

Crinul de cameră (Amarilis)

Crinul este o plantă foarte căutată, deoarece este interesant să priveşti cum creşte bulbul şi se transformă într-o floare înaltă şi maiestuoasă. Cu toate acestea, este o plantă foarte toxică pentru pisici (şi câini) datorită prezenţei licorinei. Conform American Society for the Prevention of Cruelty to Animals, reacţiile posibile includ vărsături, diaree şi convulsii. Nu aduceți această plantă în casă.

Familiarizaţi-vă cu ce alte plante potenţial dăunătoare sau toxice, după cum sugerează VCA Animal Hospitals. Crinii, de exemplu, sunt extrem de periculoşi pentru pisici şi sunt adesea incluşi în buchetele de flori. Dacă pisica înghite plante toxice, contactaţi imediat un medic veterinar.

Din fericire, puteţi cumpăra plante artificiale superbe care să vă facă locuinţa să arate la fel de frumos ca cele reale (şi nu trebuie să le udaţi!). Încercaţi să vă găsiţi inspiraţia la un magazin pentru meşteşugari sau încercaţi-vă talentul la bricolaj. Doar asiguraţi-vă că decoraţiunile nu conţin piese mici, uşor detaşabile, pe care le-ar putea înghiţi animalul.

Dacă aveţi un pisoi deosebit de curios, căutaţi alte modalităţi de a-i distrage atenţia de la decoraţiuni - încercaţi să folosiţi un nou stâlp de zgâriat sau o jucărie pentru pisici; astfel încât să nu fie tentat să se urce în copac. Pregătirea pisicii pentru a sta la distanţă de decoraţiuni va face ca sărbătorile să fie mai bune pentru toată lumea. Prin evitarea plantelor periculoase pentru pisici, vă veţi asigura că pisoiul dvs. se bucură şi de sărbători fericite!

Contributor Bio

Christine O'Brien

Christine O'Brien

Christine O'Brien este o scriitoare, mamă şi părinte pentru animale de companie, ale cărei pisici Russian Blue stăpânesc casa. Textele ei sunt disponibile şi în What to expect Word of Mom, xoJane, Fit Gravidance şi Care.com, unde scrie despre animale de companie şi viaţa de familie. Găsiţi-o şi daţi-i follow pe Instagram şi Twitter @brovelliobrien!

 

ARTICOLE ASOCIATE

 • Informații importante despre BTUIP și infecțiile tractului urinar inferior la pisici

  Sentimentele de frică și anxietate ne pot afecta pisicile, la fel cum ne afectează și pe noi. Stresul apare la pisici din mai multe motive. Indiferent de cauză, dacă pisica dvs. este stresată ar putea exista o problemă ascunsă.
 • Starea de rău și diareea: reprezintă o urgență?

  Primul pas, dacă animalul dvs. nu se simte bine sau are diaree, este să nu îl mai hrăniți și să îi oferiți puțină apă des. Dacă animalul dvs. vomită în continuare, cereți sfatul medicului veterinar.
 • Infecțiile tractului urinar

  Pisica nu vă poate spune dacă se simte rău, așadar va trebui să urmăriți orice probleme de sănătate care ar putea să apară. O astfel de problemă ar putea fi Boala Tractului Urinar Inferior (BTUI).
 • Beneficiile sterilizării

  Sterilizarea este o procedură chirurgicală care vă împiedică pisica să se reproducă. Dacă pisica dvs. trăiește în aer liber sau dacă aveți mai multe pisici de apartament ar trebui să luați în considerare sterilizarea.

PRODUSE ASOCIATE