Listă de verificare pentru călătoriile cu pisica în vacanță

Publicat de
min citit

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

"Când se apropie perioada vacanțelor, nu este întotdeauna posibil să găsiți pe cineva care să aibă grijă de pisica dvs. și vă puteți trezi pe neașteptate cu un tovarăș de călătorie!

Spre deosebire de câini, care vor sări în sus când vine vorba de un drum cu mașina, pisicile nu sunt foarte interesate de excursii. Locuința este regatul lor și părăsirea castelului poate fi stresantă. Un mod de a reduce stresul (atât pentru dvs., cât și pentru pisică) este să întocmiți o listă de verificare pentru călătoria cu pisica — articole care vă vor face pisica să se simtă confortabil, fericită și sănătoasă la drum."

Cușca de transport pentru pisică

Cel mai sigur mod de călătorie pentru pisica dvs., chiar și în cazul excursiilor scurte, este într-o cușcă de transport. O cușcă de transport rezistentă nu numai că vă protejează animalul de companie împotriva unui posibil impact, dar o și împiedică să rămână blocată la picioarele șoferului sau între pedale. Un model din plastic rigid este o opțiune bună pentru călătoriile împreună cu pisica, iar fixarea cuștii pe bancheta din spate cu o centură de siguranță reprezintă o măsură suplimentară de siguranță. Asigurați-vă că așezați cușca cu ușa în față, astfel încât pisica să poată observa mediul din jurul său. Dacă pisica dă semne de anxietate, așezați un prosop sau o pătură peste ușa cuștii pentru a bloca vizibilitatea. Cușca trebuie să fie suficient de mare pentru a-i permite să stea culcată și să se ridice confortabil, să se întoarcă, dar nu prea mare ca să se poată plimba înăuntru. O cușcă prea mare ar putea cauza vătămări dacă vehiculul este implicat într-un accident sau frânează brusc.

Long-haired gray cat in an open vintage green suitcase on hardwood floor against retro wallpaper.

Hrană și apă

Puneți în bagaj hrana preferată a pisicii dvs. în recipiente la îndemână. În loc să luați la dvs. un sac imens de hrană uscată, transportați granulele într-un recipient din plastic transparent. Luați la dvs. apă îmbuteliată pentru ca pisica să aibă permanent apă proaspătă de rezervă. Un castron economic este ideal pentru călătorii. Puteți ține un castron mic de mâncare la îndemână pentru cazul în care i se face foame; cel mai bine este să începeți cu cantități mici de hrană pentru a vă asigura că nu i se face rău în mașină, înainte de a-i da porția zilnică obișnuită. Păstrați restul pentru momentul sosirii la destinație. Nu uitați să luați la dvs. recompensele preferate ale pisicii pentru a o recompensa că este cuminte și pentru a o consola când se simte închisă.

Litieră

Majoritatea pisicilor nu sunt dresate să își facă nevoile în pauzele de condus. Prin urmare, printre articolele esențiale (dar nu cele mai plăcute) se numără litiera, așternutul igienic proaspăt și o lopățică. Călătoria împreună cu pisica dvs. nu este un moment bun să îi faceți cunoștință cu un tip nou de așternut igienic, așa că folosiți marca obișnuită, introducând așternutul într-un borcan de voiaj cu o gură largă, prin care puteți turna așternutul în litieră. Petfinder recomandă să vă opriți la fiecare două sau trei ore pentru ca pisica să bea apă și să își facă nevoile.

Patul pentru pisică

Dacă nu doriți să cărați încă un obiect în mașina deja aglomerată, cușca din plastic rigid a pisicii poate fi transformată în pat! Luați la dvs. pernele și păturile preferate ale pisicii pentru a le așeza pe fundul cuștii și pentru ca pisica să se cuibărească în ele. Mirosul familiar al patului o va ajuta să se relaxeze. O altă opțiune este să demontați partea de sus a cuștii, dacă este posibil, pentru a oferi pisicii mai mult spațiu atunci când nu sunteți pe drum.

Jucării

Nu este nevoie să luați la dvs. tot arsenalul de jucării atunci când călătoriți împreună cu pisica. În schimb, puneți în bagaj câteva dintre jucăriile ei preferate și adăugați câteva jucării noi pentru a-i menține interesul. Deoarece veți fi foarte aproape de pisică, evitați jucăriile zgomotoase, care produc sunete. Gălăgia vă poate obosi. Nu uitați, elementul esențial al unei călătorii reușite împreună cu pisica este să fie o călătorie fericită și fără stres și pentru dvs.! De asemenea, este o idee bună să vă faceți timp să vă jucați cu ea când opriți mașina ca să facă mișcare. Dacă își petrece toată ziua stând în cușca de transport, ar putea să nu fie cuminte când ajungeți la destinație. Lăsând-o să își consume puțin din energie, își menține corpul în formă și nu veți avea de-a face cu o pisică năzuroasă.

Stâlp de zgâriat

Poate părea excesiv să luați la dvs. ceva pe care pisica să își ascută ghearele când sunteți în vacanță, dar, dacă este obișnuită să zgârie ceva, mai bine zgârie stâlpul decât mobila scumpă din hotelul sau din casa în care stați.

Plăcuța de identificare și fotografii

Înainte de a pleca de acasă, asigurați-vă că zgarda și plăcuța de identificare a pisicii sunt bine fixate. În cazul în care pisica fuge, luați la dvs. fotografii recente pe care să le arătați localnicilor sau pe care să le postați pe rețelele de socializare. Dacă faceți o oprire undeva pentru a vă lăsa pisica să iasă din cușcă, ca să își facă nevoile, asigurați-vă că geamurile nu sunt deschise ca să poată fugi.

Informațiile de contact ale unui medic veterinar

În ziua de astăzi în care avem la dispoziție dispozitive smartphone, puteți accesa informațiile necesare de pe drum, dar, dacă ajungeți într-o zonă în care nu aveți semnal bun, veți dori să puteți contacta un medic veterinar în cazul în care se întâmplă ceva cu pisica dvs. Este o idee bună să luați la dvs. informațiile de contact ale medicului veterinar curent, pentru a-l putea suna, dar ar trebui să faceți, de asemenea, cercetări în prealabil pentru a găsi un medic veterinar la destinație. Acest lucru vă va face viața mult mai puțin stresantă decât dacă ați încerca să găsiți un medic veterinar bun după ce s-ar întâmpla ceva cu pisica dvs.

Mai multe pisici

Dacă aveți mai multe pisici pe care intenționați să le luați cu dvs., cel mai bine este să aveți cuști de transport separate pentru ele, chiar dacă sunt obișnuite să stea împreună. Din nou, acest lucru le va garanta siguranța în cazul unui accident. De asemenea, poate preîntâmpina ca pisicile să se sature una de cealaltă, deoarece ar trebui să se urce una peste alta pentru a sta confortabil.

Folosind o listă de verificare pentru a vă pregăti pentru călătoria împreună cu pisica, veți fi siguri că nu veți uita nimic și că pisica va fi fericită și sănătoasă.

Contributor Bio

Christine O'Brien

Christine O'Brien

Christine O'Brien este o scriitoare, mamă şi părinte pentru animale de companie, ale cărei pisici Russian Blue stăpânesc casa. Textele ei apar şi în Care.com, What to Expect şi Fit Pregnancy, unde scrie despre viaţa de familie, animalele de companie şi sarcină. Găsiţi-o şi daţi-i follow pe Instagram şi Twitter @brovelliobrien.

ARTICOLE SIMILARE

PRODUSE ASEMANATOARE

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu vită

  Pisicile sunt fericite cu Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span>Tender Chunks in Gravy cu vită. În fiecare plic este o hrană completă care conține exact combinația potrivită de vitamine și minerale pentru menținerea sănătății pisicii.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult hrană pentru pisici cu pui

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight conține o combinație unică de ingrediente și cantitate redusă de grăsime. Produs special conceput pentru susținerea greutății optime în scopul prelungirii speranței de viață.  <br>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu pui

  <p>Hill's<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Science Plan<sup>TM</sup></span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> este special concepută pentru susținerea formei fizice, cu antioxidanți clinic dovediți, proteine de calitate și acizi grași omega 3. </p> <p></p> <ul> <li>Menține masa musculară și greutatea optimă. </li><li>Cantitate controlată de minerale pentru susținerea sănătății tractului urinar. </li><li>Ingrediente foarte ușor de digerat pentru o absorbție optimă de nutrienți. </li><li>Produs 100% garantat pentru calitate, consistență și gust.</li></ul>
 • Hill's Science Plan FELINE ADULT URINARY HEALTH cu PUI

  <p><strong>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Urinary Health Sterilised Cat</strong> este concepută pentru a susține sănătatea tractului urinar al pisicii tale pentru o viață mai lungă și mai fericită. </p><p>Conține formula unică pentru managementul greutății care ajută pisicile sterilizate să se mențină sănătoase și în formă. </p>