Curățarea lăbuțelor câinelui dumneavoastră: Sfaturi pentru succes

Publicat de către Erin Ollila
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Câinele dvs. are nevoie să fie îngrijit în mod regulat, iar curățarea labelor acestuia este o parte importantă a rutinei de îngrijire

Atunci când ieșiți la plimbare sau când vă jucați în grădină, labele câinelui dumneavoastră sunt expuse la suprafețe aspre, sol umed, murdărie și resturi. Acele mici pernițe de pe labele câinelui îl ajută să amortizeze șocurile cauzate de un teren accidentat și îl protejează de temperaturi extreme, așa că este important să păstrați labele câinelui dvs. în condiții optime. Dacă o curățare atentă a labei piciorului nu face deja parte din regimul de îngrijire a câinelui, iată cum să începeți.

Cât de des ar trebui să curățați labele câinelui?

Spre deosebire de baia câinelui, pe care UK Kennel Club o recomandă o dată la câteva luni, nu există indicații specifice privind frecvența cu care ar trebui să fie curățate labele. Cu toate acestea, luați în considerare posibilitatea de a verifica labele câinelui dumneavoastră în mod regulat. În funcție de dificultatea exercițiilor la care sunt supuse și de anotimp (verile fierbinți și iernile aspre pot fi greu suportate de lăbuțele animalului dvs. de companie), puteți ajusta programul pentru a se potrivi nevoilor câinelui. De exemplu, dacă efectuați frecvent drumeții alături de câinele dvs., este posibil să fie necesară o verificare și o spălare a labelor după fiecare plimbare. Pe de altă parte, un câine care își petrece cea mai mare parte a timpului în casă și face doar mici plimbări prin cartier ar putea avea nevoie de o curățare doar atunci când vremea este rea și lăbuțele îi sunt murdare sau ude.

Prim-plan cu lăbuța unui cățeluș beagle.

Pregătirea pentru curățarea labelor câinelui

Deseori, resturile rămân blocate între labe sau în unghiile de la picioare, așa că este important să verificați labele câinelui înainte de aplicarea unei spume. 

Căutați pe labele câinelui orice corpuri străine, cum ar fi spini, semințe de coada vulpii și căpușe, sau minuscule bucăți de sticlă spartă, cochilii sau alte materiale. De asemenea, veți dori să căutați așchii sau orice alte resturi ascuțite înfipte în unghiile sau labele câinelui dumneavoastră. Dacă găsiți ceva, scoateți-l cu grijă.

În continuare, dacă dețineți un câine cu păr mediu sau lung, făceți-vă timp pentru a tunde părul de la baza labei; acest lucru poate preveni încâlcirea firelor de păr, împiedică lipirea murdăriei și ajută labele câinelui să rămână curate. Părul trebuie să fie aproximativ la fel de lung ca și pernițele.

Curățarea picioarelor câinelui dvs.

Dacă v-ați mai îmbăiat câinele înainte, curățarea labelor nu va fi dificilă. După ce ați verificat starea acestora și le-ați tuns părul, udați-le picioarele, spumați-le folosind un șampon cu o formulă delicată pentru câini și clătiți-le. Nu uitați să aveți un prosop la îndemână pentru a usca lăbuțele animalului dvs. de companie, astfel încât acesta să nu alunece și să nu lase urme umede prin casă.

Dacă doriți să faceți o curățare de rutină a labelor câinelui după o plimbare rapidă, pur și simplu ștergeți ușor labele cu o lavetă și apă. Dacă doriți să folosiți șervețele, revista Dogs Monthly recomandă folosirea exclusivă a șervețelelor neparfumate, fabricate din ingrediente naturale, fără alcool sau produse de curățare agresive. Pentru a fi liniștiți în materie de siguranță, alegeți șervețelele care sunt făcute special pentru câini sau cereți sfatul unui medic veterinar. 

Nu uitați să tăiați unghiile câinelui dvs. și pintenii (unghiile suplimentare de pe părțile laterale ale labelor) în caz de necesitate. Unghiile ar trebui să se termine chiar înainte de a atinge solul și nu ar trebui să auziți zgomote de frecare la un mers normal de plimbare. Animal Trust avertizează că poate fi o provocare să tai unghiile unui câine în mod corect, așa că, dacă simțiți că sunteți depășiți de situație, solicitați unui îngrijitor profesionist sau veterinarului dvs. să facă acest lucru la următoarea programare.

Curățarea picioarelor câinelui este doar una dintre numeroasele sarcini care vă revin din rolul unui proprietar de câine, dar este, de asemenea, o mare oportunitate de a construi o legătură cu câinele dvs. și de a-i reaminti că veți fi mereu acolo pentru a avea grijă de el.

Biografie colaborator

Erin Ollila

Erin Ollila crede în puterea cuvintelor și în modul în care un mesaj poate informa și chiar transforma publicul căruia îi este destinat. Scrierile ei pot fi găsite peste tot pe internet și în presa scrisă și includ interviuri, articole anonime, postări pe blog și non-ficțiune creativă. Erin este pasionată de SEO și de tot ceea ce înseamnă rețelele sociale. A absolvit Universitatea Fairfield cu un masterat în scriere creativă. Contactați-vă cu ea pe Twitter @ReinventingErin sau aflați mai multe despre ea pe http://erinollila.com.


Revizuit de Dr. Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA

Articole asociate

 • Sfaturi utile despre calatoria cu cainele

  Vrei sa iti iei catelul intr-o excursie? Afla aici care sunt cele mai sigure moduri de a calatori cu cainii intr-o masina si cum le poti face acomodarea mai usoara!
 • Interacționarea cu câinii

  Daca patrupedul tau nu este calm, increzator si usor de controlat atunci cand interactioneaza cu alti caini sau oameni, este timpul sa iei masuri. Afla aici sfaturi utile!
 • Protejarea Cainelui in Functie de Sezon

  Tu stii cum sa iti protejezi cainele in functie de zonul anului? Hill's iti ofera o serie de sfaturi despre cum sa iti manajezi patrupedul in functie de perioada anului!
 • How to groom and bath your dog | Hill's Pet

  Dogs running Get step-by-step instructions on how to properly groom and bath your dog to help keep them healthy and clean.

Produse asociate