Piele și blană sănătoase la caini

Published by
min read

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Pentru a avea grijă de câinele dvs. este foarte important să vă asigurați că pielea și blana acestuia sunt sănătoase. Nivelul de îngrijire de care are nevoie câinele dumneavoastră variază, însă toți câinii trebuie periați.

Puteți găsi multe locuri care oferă o varietate de servicii de grooming la prețuri accesibile. Magazinul de animale local vă poate îndruma către un salon privat de grooming sau medicul veterinar poate să ofere și astfel de servicii. Personalul de la salonul de grooming este instruit, profesionist și cunoaște fiecare rasă de câine. De asemenea, vor avea grijă să curețe urechile și să taie gheruțele câinelui dvs.

Toaletarea acasă

Puteți opta să vă ocupați chiar dvs. de toaletarea câinelui, sau vă puteți ocupa în mare parte dumneavoastră și să mergeți la salon doar ocazional. Aceasta este o oportunitate excelentă să petreceți timp alături de câinele dvs., mai ales pentru că ei adoră atenția pe care o primesc în timpul ședințelor de toaletare.

O blană sănătoasă este mătăsoasă atât la rasele de câini cu păr scurt, cât și la cele cu păr lung. Aceasta trebuie să fie strălucitoare, dar fără grăsime și nu trebuie să aibă un miros puternic.

Un câine cu blana afectată are părul uscat și fragil și prezintă căderi de păr. Blana poate fi grasă sau poate avea un aspect prăfuit. Alte semne ale blănii afectate includ goluri de păr sau miros înțepător de ulei.

Periajul regulat

Periajul este cea mai importantă parte din toaletare. Rasele cu părul lung trebuie periate de două ori pe săptămână, în timp ce câinii predispuși la năpârlire sau cu blană dublă trebuie periați o dată pe săptămână.  Chiar și rasele cu părul scurt au nevoie de un periaj regulat, pentru a îndepărta părul căzut.

Ca în orice altă activitate, pentru periaj sunt necesare instrumentele potrivite și pentru fiecare tip de blană există un tip de perie. În mod normal sunt necesare 2 perii, una cu peri rari pentru stratul exterior al blănii și una cu peri deși pentru un periaj minuțios și pentru zona feței. Cereți sfatul medicului veterinar sau personalului de la salonul de grooming.

Îmbăierea

“Mirosul de câine” este cauzat de bacteriile și uleiul de pe blana câinelui. Și deși câinele dumneavoastră este fericit fără să facă o baie, o curățare intensă va elimina acest miros. Însă, este posibil să spălați câinele mai mult decât este necesar cauzând piele uscată și iritații. Așadar, dacă animalul dvs. nu este extrem de murdar (noroi, fecale, etc) nu îl spălați mai mult de odată pe lună.

Ca o regulă generală: nu folosiți șampoane pentru oameni. Șamponul pentru copii este un produs sigur și nu îi va irita ochii, dar este posibil să nu îndepărteze toată grăsimea și murdăria. Ideal ar fi să folosiți produse concepute special pentru câini. Le puteți găsi la cabinetul medicului veterinar sau la magazinul local pentru animale de companie.

Hrana potrivită

Un alt aspect foarte important pentru menținerea sănătății blănii este dieta. Părul este compus în principal din proteină, iar cu cât hrana este mai calitativă, cu atât blana va fi mai sănătoasă. Hrana bogată în acizi grași esențiali este benefică în mod special pentru blana câinelui dvs. Dacă observați probleme la nivelul pielii și blănii, dieta poate fi cauza. Întrebați medicul veterinar ce fel de hrană vă recomandă pentru câinele dvs. și blana lui.

Related Articles

Related Products