Personalitățile raselor de câini: Găsiți-vă perechea potrivită

Personalitatea este totul. Și la câini este tot atât de adevărat ca la oameni. Dacă vă gândiți să vă luați un câine, poate v-ați gândit deja la o rasă anume, dar credeți că e potrivită pentru dvs.? Personalitatea câinelui joacă un rol important în a determina dacă un câine este o alegere bună pentru casa dvs. Alegerea unei rase de câine devine mult mai simplă dacă știi ce trăsături și caracteristici sunt compatibile cu propriile nevoi. Urmați aceste sfaturi pentru a alege câinele potrivit pentru personalitatea și stilul dvs. de viață.

Gândiți-vă la casa și familia dvs.

Two young blonde boys and a baby snuggle with a larger brown dog in bed.Sunteți sigur(ă) sau aveți o familie mare? Aveți copii mici, alte animale de companie sau copii mai mari? În plus, față de evaluarea membrilor familiei dvs., gândiți-vă și la casa dvs. fizică. Spațiul este, de asemenea, de luat în considerare, dacă aveți o casă sau un apartament, o curte mare împrejmuită sau un mic teren cu iarbă, un cartier care este grozav pentru plimbare pe jos sau în parcul pentru câini, toate ar trebui să fie un factor în alegerea unei rase de câine sau dimensiunea câinelui.

Aceste întrebări vă vor ajuta să restrângeți căutarea pentru un câine. De exemplu, dacă locuiți într-un apartament și nu aveți acces ușor la un parc sau un loc pentru plimbare, vă veți dori probabil să rămâneți la un câine mic care nu are nevoie mai mult de o cameră atât de mare pentru antrenament. Dacă aveți copii mici, veți dori probabil să evitați rasele de jucărie, care pot fi fragile și nervoase în apropierea copiilor foarte mici, și să căutați în schimb o rasă mai mare, cu o reputație pentru iubirea față de copii mici. Și dacă vă simțiți atras(ă) de câini de talie foarte mare, precum Marele danez sau St. Bernard, veți dori să vă asigurați că aveți suficient loc în casă și în curte unde un astfel de câine de talie mare să se acomodeze confortabil.

Examinați-vă stilul de viață

Lucrați mult timp sau călătoriți frecvent? Vă place să mergeți în explorare sau sunteți mai comod?

Dacă aveți un stil de viață activ, puteți căuta o rasă activă care să poată țină pasul cu dvs. Rasa Terrier și grupul de rase sportive se bucură de o mulțime de activități și antrenamente. Dacă preferați să vă petreceți zilele de sâmbătă cu picioarele în sus, pe de altă parte, o rasă activă nu este cea care vi se potrivește. În cazul în care vă aflați departe de casă, pentru perioade lungi de timp, și nu puteți să vă luați câinele cu dvs., va trebui să căutați o rasă cu un tip de temperament care tolerează să fie lăsat singur acasă o mare parte a zilei.

Gândiți-vă de ce vreți un câine

De asemenea, o idee bună este să examinați ceea ce așteptați de la un câine. Doriți doar o simplă companie sau un câine de pază? Doriți un prieten mic care să se ghemuiască pe laptopul dvs. sau un prieten mare care să vă țină companie când faceți jogging? Unii deținători de animal de companie caută un câine dădacă care să le protejeze copii când aceștia se joacă, în timp ce alții caută un prieten nou pentru familia lor. Dacă sunteți extrem de onest cu dvs. cu privire la motivul pentru vă doriți un câine și la ce vă așteptați de la acesta pentru dvs. sau familia dvs. , veți restrânge foarte mult aria privind care este cel mai bun tip de câine pentru dvs. și familia dvs.

Gândiți-vă la timp și buget

Faceți o evaluare onestă a timpului și banilor pe care îi alocați unui câine. Rețineți că adopția unui câine este aproape similară cu cea a unui copilaș care rămâne pentru totdeauna tânăr. În plus față de furnizarea unei nutriții adecvate, uni culcuș, jucării și diverse accesorii, veți avea nevoie să-i oferiți îngrijire cosmetică, antrenament adecvat și îngrijirea sănătății. Unii câini au nevoie de mai multe lucruri față de alții. De exemplu, nu contează cât de mult puteți să iubiți un cățeluș maltez, dacă nu aveți timp sau buget pentru periaj și tuns regulat, acesta nu este câinele potrivit pentru dvs. Unele rase sunt predispuse genetic la afecțiuni medicale care pot fi costisitoare ca să le puteți gestiona, atât din punct de vedere al timpului, cât și al banilor. Hotărâți-vă dinainte ce resurse veți aloca pentru îngrijirea câinelui dvs. pe tot parcursul vieții acestuia.

Câini adulți sau căței

little sleeping French bulldog puppies lying on a beautiful green grassVârsta este o altă caracteristică importantă pe care trebuie să o luați în considerare. Mulți oameni preferă să adopte căței din multe motive, ca de exemplu, pentru faptul că sunt drăguț și nu le pot rezista. Unii oameni cred că dacă cresc un câine de mic, se creează o legătură mai puternică. Însă și cățeii pot fi foarte greu de dresat sau de îngrijit, și au un mod de a vă pune răbdarea la încercare. Pe de altă parte, câinii vârstnici vin de obicei dresați și sociabili, fără să mai vorbim că au trecut cu bine peste etapa dentiției, cu „rosul a tot ce le iese în cale“. Dacă nu au un istoric traumatic (care încă poate fi depășit), câinii vârstnici nu au de obicei o problemă cu formarea unei legături strânse cu noua lor familie.

Alegerea unei rase sau a unui tip de câine

După ce ați pus pe listă toate trăsăturile de personalitate ale câinelui dvs. ideal, este timpul să căutați rasele sau tipurile de câine. Un loc minunat de unde puteți începe este la adăpostul local, pentru a vedea tipurile și rasele de câini pe care doriți să-i luați în considerare. De asemenea, HillsPet.com conține multe articole cu informații despre rase disponibile pentru a vă ajuta să vă orientați, așa cum este American Kennel Club. Dacă nu aveți nicio idee despre cum să începeți, acesta poate fi util pentru a începe să vă gândiți la grupele de câini. Rasele din grupa Terrier, de exemplu, au tendința de a fi insistente și energice, și au nevoie de o mână fermă și o mulțime de răbdare pentru a le dresa. Câinii din grupa de lucru sunt relativ ușor de dresat, și sunt cei mai fericiți când au o sarcină de făcut. Ar putea fi util să începeți cu grupele de câini.

După ce v-ați mai restrâns selecțiile, puteți considera că este util să discutați cu persoane care au experiență cu rasele care vă interesează. Dacă nu cunoașteți pe nimeni personal care a deținut aceste rase, încercați să căutați online unde veți găsi multe forumuri și comunități centrate pe anumite rase. De asemenea, este o idee bună să discutați cu medicul veterinar, care vă poate sfătui asupra temperamentului rasei, dar vă poate spune dacă rasa selectată este predispusă la afecțiuni medicale, pe care ar trebui le cunoașteți. De asemenea, medicul veterinar ar putea recomanda un crescător cunoscut sau un adăpost pentru animale de companie. Rețineți că există multe adăposturi minunate pentru animale care se concentrează pe anumite rase, astfel încât nu ar trebui să cheltuiți foarte mult pentru achiziționarea unui cățeluș de la un crescător.

Rasă pură sau mixtă

În timp ce, în general, la adăposturile pentru animalele de companie nu este dificil să găsiți câini de rasă pură care au nevoie de un cămin iubitor, veți găsi probabil o selecție mare de câini din rase mixte. Poate părea că temperamentul unui câine dintr-o rasă mixtă ar fi mai greu de prevăzut decât al celor care sunt crescuți la un anumit standard, dar dacă le cunoașteți proveniența rasele mixte nu va fi atât de greu. În general, câinii din rase mixte tind să aibă un echilibru al trăsăturilor predominante ale părinților lor. Deseori au tendința de a avea personalități mai mult de mijloc decât la extreme, pe care le întâlniți uneori la câinii din rasă pură. De asemenea, conform Humane Society of the United States (companie de protecție a animalelor din S.U.A.), câinii din rase mixte sunt mai puțin predispuși la anomalii genetice, care uneori rezultă din supraalimentarea câinilor din rasă pură. Dacă vă gândiți la un câine de la adăpost, discutați cu consilierul de adopții al adăpostului despre trăsăturile de personalitate pe care le căutați. Acesta va putea să vă găsească partenerul potrivit.

Cu toate aceste întrebări, vi se poate părea complicat să vă găsiți un suflețel pereche. Dar este ceva care ar trebui să fie luat în serios. La urma urmei, câinele dvs. poate fi o parte importantă în viața dvs. pentru următorii 10-15 ani. Dvs. sunteți dator amândurora să vă asigurați că este o formă confortabilă.

Biografie colaborator

$authorImageAlt

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus este un deținător de animal de companie și un blogger din Tulsa, Oklahoma, acolo unde scrie de obicei sub supravegherea unei grămezi de ghemotoace de blană.

Articole despre îngrijirea animalului de companie