Personalități de rase de câine: Găsiți-vă perechea potrivită

Publicat de către Jean Marie Bauhaus
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Personalitatea este totul. Acest lucru este valabil atât în cazul câinilor, cât și în cazul oamenilor. Dacă vă gândiți să adoptați un câine, este posibil ca inima dvs. să fie setată pe alegerea unei anumite rase, însă această rasă este într-adevăr potrivită pentru dvs.? Personalitatea câinelui joacă un rol important în a stabili dacă un câine este o alegere bună pentru casa dvs. Selectarea unei rase de câine devine mult mai simplă dacă cunoașteți trăsăturile și caracteristicile compatibile cu propriile dvs. nevoi. Urmați aceste sfaturi pentru a vă ușura alegerea câinelui potrivit personalității și stilului dvs. de viață.

Luați în calcul locuința și familia dvs.

Two young blonde boys and a baby snuggle with a larger brown dog in bed.Sunteți singur(ă) sau aveți o familie mare? Aveți copii, alte animale de companie sau copii mai mari? În afară de evaluarea membrilor familiei dvs., gândiți-vă și la locuința dvs. fizică. Spațiul este, de asemenea, un considerent, indiferent dacă locuiți la casă sau într-un apartament, dacă aveți o curte spațioasă împrejmuită sau un mic spațiu verde, dacă vă aflați într-un cartier excelent pentru plimbări sau trebuie să vă deplasați spre un parc pentru câini, toate acestea trebuie luate în calcul la alegerea unei rase de câine sau a taliei câinelui.

Aceste întrebări vă vor ajuta să restrângeți căutarea unui câine. De exemplu, dacă locuiți într-un apartament și nu aveți acces ușor la un parc sau la un loc de plimbare, probabil veți prefera un câine mic care nu necesită mult spațiu pentru a face mișcare. Dacă aveți copii mici, probabil veți dori să evitați rasele de jucărie, care pot fi fragile și agitate în preajma copiilor foarte mici, și veți căuta în schimb o rasă de talie mare cunoscută ca fiind iubitoare a copiilor mici. Iar dacă vă simțiți atrași de câinii de talie foarte mare, cum ar fi Marele Danez sau St. Bernard, veți dori să vă asigurați că aveți suficient spațiu în casă și în curte pentru a găzdui confortabil un câine de o asemenea talie.

Analiza stilului dvs. de viață

Lucrați până târziu sau călătoriți în mod frecvent? Vă face plăcere să explorați sau sunteți mai degrabă casnici?

Dacă aveți un stil de viață activ, este logic să căutați o rasă activă care să țină pasul cu dvs. Terierii și rasele sportive se bucură de multă activitate și de multă mișcare. Pe de altă parte, dacă preferați să leneviți în timpul sâmbetelor, o rasă activă nu este cea mai bună alegere. Dacă vă aflați departe de casă pe perioade lungi de timp și nu vă puteți lua cățelușul cu dvs., veți fi nevoit să căutați o rasă cu un temperament care tolerează singurătatea în cea mai mare parte a zilei.

Gândiți-vă de ce doriți un câine

O idee bună este și aceea de a analiza care sunt așteptările dvs. legate de adopția unui câine. Vă doriți doar un tovarăș sau doriți un câine de pază? Doriți un prieten mic care să se ghemuiască în brațele dvs. sau un amic uriaș care să vă țină companie când ieșiți la alergat? Unii posesori de animale de companie caută un câine dădacă care le pot proteja copiii în timp ce aceștia se joacă, în timp ce alții sunt în căutarea celui mai bun prieten pentru familia lor. Fiți complet sinceri cu dvs. referitor la ce vă face să vă doriți un câine și la ce vă așteptați ca acesta să facă pentru dvs. și familia dvs. și astfel vă veți scurta drumul către cel mai bun tip de câine pentru familia dvs.

Luați în considerare timpul și bugetul

Faceți o evaluare onestă referitor la timpul și banii pe care doriți să îi dedicați unui câine. Nu uitați că adopția unui câine se aseamănă foarte mult cu adopția unui copil foarte mic care rămâne veșnic tânăr. În afară de furnizarea hranei adecvate, un pat, jucării și diverse accesorii, va trebui, de asemenea, să îl duceți la frizer, să îl scoateți afară să facă suficientă mișcare și să vă îngrijiți de starea de sănătate a acestuia. Unii câini au nevoie de aceste lucruri mai mult decât alții. De exemplu, oricât v-ar plăcea un cățeluș Maltez, dacă nu aveți nici timp, nici buget pentru periere și tunsori regulate, acest câine nu vi se potrivește. Iar unele rase au predispoziții genetice neplăcute la anumite afecțiuni medicale care implică costuri mari, atât în ceea ce privește timpul, cât și în ceea ce privește banii. Decideți din timp cât din fiecare dintre cele două resurse sunteți dispuși să alocați pentru îngrijirea câinelui dvs. pe toată durata vieții acestuia.

Câini adulți vs. cățeluși

little sleeping French bulldog puppies lying on a beautiful green grassVârsta este o altă caracteristică care trebuie luată în considerare. Multă lume preferă să adopte cățeluși din mai multe motive, nu în ultimul rând deoarece sunt drăguți și nu le poți rezista. Unii oameni cred că se realizează o legătură puternică atunci când crești un câine dintr-un cățeluș. Însă este posibil ca și în cazul cățelușilor să fie nevoie de multă muncă și îngrijire, aceștia având un mod aparte de a-ți pune răbdarea la încercare. Pe de altă parte, câinii mai bătrâni obișnuiesc să fie deja deprinși cu curățenia și socializați, ca să nu menționăm etapa distructivă de erupție a dinților, în cursul căreia aceștia „mestecă tot ceea ce le iese în cale”. Cu excepția cazului în care au un istoric traumatizant (care totuși poate fi depășit), de obicei câinii mai bătrâni nu au probleme să creeze o legătură strânsă cu noua lor familie.

Alegerea unei rase sau a unui tip de câine

Odată ce ați întocmit o listă cu trăsăturile de personalitate ale câinelui ideal, este momentul să căutați rase sau tipuri de câini. Un loc ideal de unde ați putea începe este adăpostul dvs. local de animale pentru a vedea tipurile și rasele de câini pe care este posibil să le luați în considerare. De asemenea, HillsPet.com are multe articole cu informații despre câini disponibile pentru a vă ajuta să vă orientați, cum ar fi Clubul American Kennel. Dacă nu aveți idee cum să începeți, este posibil ca acestea să vă fie de ajutor atunci când începeți să vă gândiți la grupuri de câini. Rasele din grupul terierilor, de exemplu, sunt de obicei stăpâne pe situație și energice, și au nevoie de o mână fermă și de multă răbdare pentru a le instrui. Câinii din grupul de lucru sunt inteligenți și relativ ușor de antrenat, și sunt cei mai fericiți când au ceva de făcut. Ar putea fi de ajutor să începeți cu grupuri de câini.

Odată ce v-ați restrâns alegerile, s-ar putea să găsiți că vă este de ajutor să vorbiți cu persoane cu experiență în ceea ce privește rasele care vă interesează. Dacă nu cunoașteți personal nicio persoană care a avut respectivele rase, încercați să căutați online, unde veți găsi multe forumuri și comunități care se axează pe anumite rase. O idee la fel de bună este aceea de a vorbi cu medicul dvs. veterinar care nu numai că vă poate sfătui cu privire la temperamentul rasei, ci vă poate și spune dacă rasa pe care ați ales-o are anumite predispoziții pentru anumite boli pe care dvs. ar trebui să le cunoașteți. Medicul dvs. veterinar trebuie să fie, de asemenea, în măsură să vă recomande un crescător sau un adăpost de animale renumit. Țineți minte că există multe adăposturi grozave pentru animale care se axează pe anumite rase, astfel încât nu sunt nevoiți să cheltuiți o avere pentru a cumpăra un cățeluș de la un crescător.

Rasele pure vs. rasele mixte

Deși în general la adăposturile de animale nu este greu să găsiți câini de rasă care speră la un cămin cu oameni iubitori, cel mai probabil veți găsi, de asemenea, o gamă variată de câini din rasele mixte. Ar putea părea că temperamentul unui câine dintr-o rasă mixtă este mai greu de prezis decât cel al celor crescuți la un anumit standard, însă dacă știți care sunt rasele care alcătuiesc acea rasă mixtă, nu este atât de greu. În general, în câinii din rasele mixte întâlnim un echilibru al trăsăturilor predominante ale părinților lor. Adesea aceștia tind să adopte o personalitate de mijloc mai degrabă decât una extremă, în care se manifestă uneori câinii de rasă. De asemenea, conform Protecției animalelor din Statele Unite ale Americii, câinii de rase mixte sunt mai puțin predispuși la anomaliile genetice care rezultă uneori din selecțiile genetice intensive ale câinilor de rasă. Dacă vă gândiți să adoptați un câine dintr-un adăpost, discutați cu consilierul pentru adopții al adăpostului despre trăsăturile de personalitate pe care le căutați. El sau ea ar trebui să vă poată ajuta să găsiți cea mai bună potrivire.

Cu toate aceste întrebări, ar putea părea că găsirea personalității potrivite a unui câine este la fel de complicată ca găsirea sufletului pereche. Însă acest lucru trebuie luat în serios. La urma urmelor, câinele dvs. va fi cel mai probabil o parte importantă din viața dvs. pentru următorii 10-15 ani. Aveți datoria, față de dvs. și față de câine, de a vă asigura că va fi o potrivire confortabilă.

Biografie colaborator

$authorImageAlt

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus este o scriitoare de science fiction și o scriitoare și editoare freelance stabilită în Tulsa, Oklahoma. Aceasta obișnuiește să scrie frecvent despre animalele de companie și despre sănătatea acestora la biroul său de acasă, unde este asistată sub supravegherea unei grămezi de prieteni cu blană.

 

Produse similare