Anxietate de Separare la Caini

Publicat de Jean Marie Bauhaus
min read

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Dacă trebuie să vă lăsaţi câinele singur este posibil să dezvolte anxietate de separare, aceasta este cauzată, de obicei, de dependenţa de stăpân. Poate fi rezultatul unei înţărcări prea timpurii, abandon sau pur-şi-simplu din cauza temperamentului câinelui.

Vă lăsaţi câinele singur timp de doar douăzeci de minute în timp ce alergaţi să faceţi cumpărături, iar când vă întoarceţi el a golit gunoiul pe podeaua bucătăriei, a distrus o pernă sau a urinat în hol. Dacă acest tip de comportament se întâmplă frecvent, câinele dvs. poate suferi de anxietate de separare.

Supra-dependenţa

Anxietatea de separare este frecventă la câini şi este, de obicei, cauzată de dependenţa excesivă de un stăpân. Această formă de dependenţă poate fi rezultatul înţărcării prea timpurii, abandon sau pur-şi-simplu din cauza temperamentului câinelui.

Este o afecţiune dificil de tratat, dar nu imposibil. Şi, cu răbdare, puteţi depăşi complet comportamentul distructiv asociat anxietăţii de separare.

La ce trebuie să fiţi atent

Tipurile de comportament asociate în mod obişnuit cu această problemă sunt urinarea şi/sau defecarea în locuri inadecvate, mestecarea şi scărpinatul distructiv, lătratul sau urletele excesive, refuzul de a mânca sau de a bea, linsul excesiv.

Când vă întoarceţi acasă, sunteţi de obicei întâmpinat prelung şi prea entuziast.

Pedeapsa nu este o soluție

Pedepsirea câinelui dvs. este ultimul lucru pe care trebuie să-l faceţi în această situaţie. El nu va fi capabil să asocieze mizeria pe care a făcut-o în timp ce aţi fost plecat cu pedeapsa pe care o primeşte câteva ore mai târziu. Câinele dvs. poate să pară vinovat, dar acesta este pur şi simplu un comportament supus - câinii nu se simt vinovaţi, dar pot anticipa o pedeapsă.

Se uită în jos, își ascunde coada între picioare, își arată burtica, acestea sunt toate semne de supunere și nu de vinovăție. În fond, el spune "Hei, ştiu că tu eşti şeful. Nu mă bate." Pedeapsa tratează doar simptomele anxietăţii de separare şi nu cauza.

Veniți şi plecați

Cea mai bună modalitate de a rezolva problema este de a reduce dependenţa şi anxietatea pe care o resimte câinele dvs. Acest lucru se poate face simplu prin obişnuirea câinelui dvs. cu oamenii care intră și pleacă din casă.

Când plecaţi, nu vă manifestaţi evident atunci când vă luaţi la revedere, deoarece acest lucru doar va spori anxietatea. În mod similar, când vă întoarceţi, întâmpinaţi-l calm numai după ce s-a liniştit.

Puteţi chiar să încercaţi nişte intrări şi ieşiri „de exerciţiu” din casă pentru al obişnui cu mişcările dvs. Faceţi acest lucru de mai multe ori pe zi şi treceţi prin întreaga rutină pe care o aveți atunci când într-adevăr plecați.

Luaţi-vă cheile, luaţi-vă geanta sau servieta, puneţi-vă jacheta şi ieşiţi pe uşă. Aţi putea chiar să vă urcaţi în maşină şi să conduceţi în jurul blocului. După un minut sau două, reveniţi.

Pe măsură ce câinele dvs. se obişnuieşte cu aceste ieşiri scurte, creşteţi treptat durata acestora. Obiectivul dvs. este să puteţi părăsi casa şi să vă întoarceţi din nou, fără ca patrupedul dvs. să se comporte inadecvat când sunteți plecat.

Odată ce îl puteţi lăsa singur timp de o oră, ar trebui să aveţi destulă încredere că îl puteţi lăsa şi o întreagă dimineaţă sau după-amiază.

Doar ignoraţi-l!

Dacă aveţi în continuare probleme cu câinele dvs., este posibil să trebuiască să abordaţi dependenţa în mod direct. Acest lucru este dificil, deoarece implică ignorarea câinelui pentru o săptămână sau două.

Solicitaţi unei alte persoane să îl hrănească, să îl plimbe şi să se joace cu el sau, mai bine, acest lucru ar trebui să fie făcut de mai multe persoane diferite. Nu va fi uşor să ignoraţi câinele, mai ales când vă caută cu disperare atenţia, dar după câteva săptămâni veţi constata că este mult mai liniştit.

Ca întotdeauna, dacă aveţi dificultăţi cu câinele dvs., ar trebui să consultaţi un veterinar care va putea să determine dacă comportamentul necorespunzător al câinelui este cauzat de anxietatea de separare sau de o afecţiune medicală.

De asemenea, aceştia pot recomanda un specialist bun pentru a ajuta la rezolvarea problemei de comportament.

 

Related Articles

Related Products

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrana pentru caini cu vita

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Delicious Beef este concepută pentru susținerea masei musculare și a sănătății organelor vitale. Cu antioxidanți clinic dovediți, proteine de calitate și acizi grași omega-3.<br>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrana pentru caini cu pui

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Savoury Chicken este concepută pentru susţinerea masei musculare şi a sănătăţii organelor vitale. Cu antioxidanţi clinic dovediţi, proteine de calitate şi acizi graşi omega-3.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight hrana pentru caini cu pui si legume

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight conține o combinație unică de ingrediente și cantitate redusă de grăsime. Produs special conceput pentru susținerea greutății optime în scopul prelungirii speranței de viață. 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult hrana pentru caini cu pui

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Large Breed cu pui este conceput pentru susţinerea optimă a articulaţiilor şi masei musculare, în cazul câinilor de talie mare. Cu antioxidanţi clinic dovediţi, glucozamină şi condroitin din surse naturale.