Cum își manifestă câinii afecțiunea față de stăpânul lor după o absență îndelungată

Dacă ați plecat vreodată într-o călătorie fără câinele dvs., cel mai interesant moment la întoarcerea acasă este acela când vedeți bucuria câinelui dvs. Totuși, reacția pe care o are un câine la reîntoarcerea deținătorului său poate fi uneori imprevizibilă. Verificați următoarele zece moduri hilare prin care un câine își salută amicii după o plecare lungă.

1. Super selfie-uri

Oamenilor le place să arate tuturor cât de fericiți sunt să se vadă cu cei pe care i-a lăsat acasă după o lungă călătorie, iar unii câini vor fi bucuroși să se pozeze cu aceștia când se reîntâlnesc. Motivul frecvent este acela de a vă imita, însă o face pentru poza perfectă. Unii căței au conturi proprii în mediile de socializare pentru a-și partaja acolo selfie-urile!

2. Așteaptă un frecat pe burtică

Ce deținător de animal de companie nu ar vrea să-și lase bagajele jos și să frece o burtică ca aceasta chiar în primul minut când intră pe ușă? Mulți câini vor rămâne pe podea așteptând ca deținătorii lor să le acorde atenția cuvenită, în timp ce alții preferă următoarele...

3. Salutul direct

Cățelul, pe bună dreptate, așteaptă în mod evident o explicație din partea deținătorului său care a fost plecat atât de mult timp (el chiar vrea să-i revină mirosul).  Indiferent că primiți pupici de la câinele dvs. sau acesta vrea să-l frecați pe burtică, petrecerea timpului cu câinele dvs. după o călătorie lungă este important pentru amândoi.

4. Vă aduce o jucărie

După cum vă puteți imagina, câinii se plictisesc atunci când camarazii lor umani sunt plecați, așa că nu trebuie să vă surprindă dacă ei vă aduc orice jucărie din casă atunci când vă întoarceți în sfârșit acasă. Există posibilitatea ca acesta abia să aștepte să se joace mult cu dvs. acum că v-ați întors.

5. Nebunie absolută

Unii câini devin absolut nebuni atunci când văd că cei din familie nu le acordă atenție. De la alergatul în cercuri, lătrat și sărit, până la fâțâitul în spatele dvs., tot de puteți face este să râdeți până când se vor calma și vor realiza că sunteți în sfârșit acasă.

6. Așteaptă la fereastră

Un câine fericit că-și vede deținătorul poate aștepta cu ochii larg deschiși și legănându-și coada în fața ferestrei. Mulți câini pot recunoaște sunetul (sau aspectul) mașinii dvs., astfel încât poate fi de ajuns ca ei să alerge la fereastră și să demonstreze cât de fericiți sunt că v-ați întors acasă (sperând la o recompensă nutritivă)

7. Unde ai fost?

Aveți un câine care vă miroase intens atunci când vă întoarceți dintr-o călătorie? Câinii au peste 300 de milioane de senzori olfactivi în nas, conform PBS, și își dau seama dacă ați fost în preajma altor animale sau în noi împrejurimi. Iar ei adoră să adulmece orice aromă pe care o aduceți cu dvs. acasă.

8. Sărutări din belșug

Unii câini chiar nu pot aștepta să nu vă ofere multe sărutări (și poate chiar o îmbrățișare) când vă întoarceți dintr-o călătorie scurtă. Câinilor le place întotdeauna să-și arate iubirea necondiționat față de deținătorul lor. Cărui iubitor de câini nu-i place cu adevărat să primească un năsuc umed pe față după ce revin acasă dintr-o călătorie lungă?

9. Ne jucăm de-a v-ați ascunselea?

Deși majorității câinilor îi place să alerge și să latre când își revăd deținătorul după o călătorie lungă, altora le place să se ascundă și să aștepte ca deținătorii lor să-i caute. Aceasta nu înseamnă că nu le-a fost dor de dvs., așa că găsiți-i și oferiți-le toată atenția dvs. pentru puțin timp, chiar atunci când ați revenit acasă.

10. Absolut nimic

„Hei, amice, m-am întors!“ Degeaba... Dacă doarme în continuare sau nu face absolut nimic după ce ați intrat pe ușă, nu înseamnă că amicului dvs. nu v-a dus dorul. Unii câini vă așteaptă să veniți doar ca să-i îmbrățișați, în timp ce alții s-au obișnuit (în timp) cu plecările dvs. lungi și înțeleg că nu trebuie să se dea în spectacol pentru o îmbrățișare.

Câinii au cu siguranță un mod unic pentru a arăta cât de mult le-ați lipsit atunci când vă întoarceți dintr-o călătorie, iar prinzând unele dintre aceste momente vă poate ajuta cu siguranță să vă amintiți de milioanele de motive pentru care vă iubiți animalul de companie atât de mult.

Biografie colaborator

$authorImageAlt

Chrissie Klinger

Chrissie Klinger este educatoare, scriitoare și mamă a doi copii, trei pisici și trei câini. Îi place să aibă un stil de viață activ și prietenos cu mediul.

Articole despre îngrijirea animalului de companie