Cu ce să hrăniţi cățelele gestante sau lactante

Published by
min read

Sarcina unei cățele are o durată medie de 63 de zile şi alăptarea continuă pentru câteva săptămâni. Acesta poate fi cel mai important moment din viaţa câinelui vostru când vine vorba de o nutriţie precisă. Pentru o căţea gestantă sau care alăptează, malnutriţia poate duce la probleme grave de sănătate şi poate pune în pericol starea de sănătate a căţeilor.1 Discutaţi cu medicul veterinar despre nevoile unice ale câinilor dvs. şi ţineţi cont de aceste considerente nutriţionale importante:

 • Alimentele pentru căţele gestante sau care alăptează trebuie să includă suficiente calorii pentru a satisface nevoile crescute de energie, pentru producţia de lapte şi pentru creşterea căţeilor
 • Cantitatea crescută de grăsimi ajută la satisfacerea cererii mai mari de calorii
 • O digestibilitate ridicată este importantă pentru a ajuta la maximizarea aportului de calorii din cantităţi mai mici de alimente
 • Producţia de lapte a mamei şi creşterea oaselor puilor ei necesită mai mult calciu şi fosfor
 • Mai multe proteine sunt necesare pentru a asigura dezvoltarea sănătoasă a căţeilor
 • DHA pentru dezvoltarea sistemului nervos al puilor

Întrebări frecvente privind sarcina, alăptarea şi nutrienţii esenţiali.

Ce este digestibilitatea şi de ce contează?

Gradul ridicat de digerabilitate se traduce într-o absorbţie mai eficientă a nutrienţilor de către un organism gestant sau care alăptează. Este important pentru că ajută un câine să maximizeze nutriţia din fiecare înghițitură. Acest lucru poate fi crucial, pentru că există mai puţin spaţiu în abdomenul unei cățele gestante.

De ce mai multă energie şi grăsime?

Căţelele gestante şi lactante au nevoie de o cantitate mare de energie. De fapt, cățelele care alăptează au nevoie de energie de 4-8 ori mai mare decât câinii adulţi sănătoşi. Creşterea nivelului de grăsimi în nutriţia echilibrată ajută la aprovizionarea cu mai multă energie.

Cu ce ar trebui să-mi hrănesc căţeluşa când este gestantă şi când alăptează?

Vă recomandăm să îi oferiți Hill’s™ Science Plan™ Puppy cât mai curând posibil. Aceste formule conţin elemente nutritive esenţiale în cantităţi suficiente şi ajută la dezvoltarea căţeilor, pentru a obţine un start bun în viaţă. Adresaţi-vă medicului veterinar pentru a vă recomanda unul dintre produsele pentru cățeluși Science Plan™:

Pot hrăni cățeaua gestantă sau lactantă cu Science Plan™ Puppy Large Breed? Dar dacă e un câine de talie mare?

Nu recomandăm Science Plan™ Puppy Large Breed pentru cățelele gestante sau care alăptează. Nu oferă suficient calciu şi energie pentru a satisface nevoile unui câine în acest timp special. Alimentele din care puteţi alege pentru toţi câinii gestanţi sau care alăptează, indiferent de rasă, sunt produsele Science Plan™ Puppy cu varietăţile enumerate mai sus.

Există instrucţiuni speciale pentru hrănirea cățelelor gestante sau lactante?

Hrăniţi căţeaua gestantă cu cantitatea sugerată pe ambalaj şi continuaţi să îi daţi mâncare pentru căţei până când puii sunt înţărcaţi. Întrebaţi medicului veterinar dacă ar trebui să îi lăsaţi mâncare la dispoziţie în orice moment după naşterea căţeilor. Acest lucru vă poate ajuta să înţărcaţi căţeluşii şi veţi fi liniştit ştiind că nevoile de energie ale mamei lor sunt îndeplinite.

Când trebuie să înţarc căţeii?

Cei mai mulţi pui încep să mănânce alimente solide la vârsta de 3-4 săptămâni. Înţărcarea trebuie realizată efectiv la vârsta de 6-7 săptămâni.2 Apoi va trebui să luaţi în considerare ce fel de mâncare este potrivită pentru căţeluşii dumneavoastră, în funcţie de rasa şi talia corpului atunci când căţeluşii dumneavoastră devin câini adulţi.

Când ar trebui să merg la medicul veterinar?

Mergeţi săptămânal la medicul veterinar, dacă este posibil, în timpul sarcinii şi alăptării, pentru a verifica starea câinelui şi pentru a vă asigura că sunt satisfăcute nevoile nutriţionale. Este important să stabiliţi un anumit program cu medicul veterinar pentru a stabili cât de des trebuie examinat câinele dvs. în timpul sarcinii şi după naşterea căţeilor.

Începeţi corect îngrijirea căţelului.

Ţineţi o evidenţă a greutăţii, dezvoltării şi activităţii puilor la fiecare 1 sau 2 zile2, lucru care poate fi foarte util pentru evaluările de rutină ale medicului veterinar din primul an de viaţă a puiului.

1 Nutriţie Clinică pentru animale mici, a 4-a Ediţie. Câini normali; Sarcina la câini; p. 238
2 Nutriţie Clinică pentru animale mici, a 4-a Ediţie. Creşterea câinilor: Perioada de înţărcare; p. 247

Related Articles

 • Hrană umedă vs. hrană uscată pentru câini: care este potrivită pentru animalul dvs. de companie?

  Hrana pentru câini pare un lucru atât de simplu, dar toate opțiunile disponibile pot fi copleșitoare când trebuie să decideți ce să mănânce prietenul dvs. blănos. Una dintre comparațiile cu care vă veți confrunta de la început este hrana umedă vs. hrana uscată pentru câini.
 • Avantajele hranei umede pentru câini

  Aflați cum amestecurile umede de hrană pentru câini de astăzi au obținut un lifting facial și cum îi veți oferi câinelui nutriția de care are nevoie în forma pe care o iubește.
 • Cerințele nutriționale începând de la cățeluși până la câinii vârstnici

  Când ați adoptat pentru prima dată primul dvs. câine, ați avut timp să căutați și să discutați cu medicul său veterinar despre cerințele nutriționale înainte de a alege cu ce să-l hrăniți. Știți că nu trebuie să-i dați resturi alimentare de la masă, dar știți că înaintând în vârstă nevoile sale nutriționale se vor schimba? Hrana pentru etapele de viață ale unui câine va spori, dar este important să înțelegeți ce are nevoie membrul dvs. de familie blănos, de când este cățel și până la vârste adulte.
 • Hrana fără cereale pentru câini: Este adecvată pentru câinele dvs.?

  Toate rafturile magazinului alimentar sunt dedicate alimentelor care sunt „fără“ gluten, grăsimi și zahăr. Consumatorii înfulecă aceste specialități în speranța că susțin o nutriție „mult mai naturală și sănătoasă“, și nu numai pentru ei.

Related Products

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrana pentru caini cu vita

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Delicious Beef este concepută pentru susținerea masei musculare și a sănătății organelor vitale. Cu antioxidanți clinic dovediți, proteine de calitate și acizi grași omega-3.<br>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrana pentru caini cu pui

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Savoury Chicken este concepută pentru susţinerea masei musculare şi a sănătăţii organelor vitale. Cu antioxidanţi clinic dovediţi, proteine de calitate şi acizi graşi omega-3.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight hrana pentru caini cu pui si legume

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight conține o combinație unică de ingrediente și cantitate redusă de grăsime. Produs special conceput pentru susținerea greutății optime în scopul prelungirii speranței de viață. 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Mature Adult 6+ hrana pentru caini cu pui

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Mature Adult 5+ Active Longevity™ Large Breed cu pui este concepută pentru susținerea articulațiilor, masei musculare și sănătății organelor în cazul câinilor de talie mare. Cu antioxidanți dovediți clinic și L-carnitină.