Nevoile nutriționale ale unui câine, de la cățeluș până la senior

Publicat de către
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Când ați adoptat câinele, v-ați făcut timp să vă documentați și să discutați cu medicul veterinar despre cerințele nutriționale ale acestuia înainte de a alege tipul de hrană. Știți că nu trebuie să îi oferiți niciodată resturi de la masă animalului dvs. de companie, dar știți că, pe măsură ce câinele dvs. îmbătrânește, se schimbă și nevoile sale nutriționale? Hrana pentru câini în funcție de vârstă se va modifica odată cu transformarea câinelui dvs., dar este important să înțelegeți care sunt nevoile unui membru blănos al familiei, de la vârsta de cățeluș până la cea de senior.

Care sunt nevoile nutriționale ale câinilor?

Nutrienții sunt substanțe care se obțin din hrană și sunt folosite ca sursă de energie. Câinii adoră să se joace cu proprietarii lor și au nevoie de energie pentru a face acest lucru! Nutrienții sunt esențiali pentru creșterea unui animal și pot fi considerați instrumente de întreținere pentru a vă menține câinele într-o stare de sănătate optimă. La fel cum mașina dvs. are nevoie de benzină (și de alte tipuri de mentenanță) pentru a funcționa, și câinele dvs. are nevoie de hrană pentru a-și continua viața.

Există diferite clase de nutrienți de care câinele dumneavoastră are nevoie în dieta sa: proteine, grăsimi, carbohidrați, vitamine, minerale și apă. Alegerea unei hrane echilibrate care include acești nutrienți va ajuta câinii tineri să crească și câinii mai în vârstă să rămână sănătoși.

Cățeluși nou-născuți

Atunci când câinii se nasc și în următoarele câteva săptămâni, hrana lor completă provine din laptele mamei lor. Cu toate acestea, în cazul în care mama este bolnavă sau câinii rămân orfani, va trebui să se administreze un înlocuitor de lapte din comerț pentru cățeluși. Medicul dvs. veterinar vă poate învăța cum să alegeți un înlocuitor, precum și cum să hrăniți cățeii nou-născuți care nu primesc lapte de la mama lor.

În cele din urmă, vor fi treptat înțărcați, fără să mai consume laptele mamei lor - sau alt lichid de înlocuire - și vor începe să digere mâncarea solidă. Pentru a începe procesul de înțărcare, începeți prin îndepărtarea mamei de pui pentru perioade scurte de timp. În timp ce mama este plecată, prezentați-le hrana pentru cățeluși într-o farfurie. Creșteți treptat perioada de timp în care puii sunt expuși la propria hrană, fiți încurajatori, dar nu îi forțați să mănânce.

Cățelușii tineri

Odată ce cățeii sunt înțărcați, își vor primi toată nutriția din hrana pentru câini, așa că asigurați-vă că alegeți ceva care nu este doar gustos, ci și sănătos. Cățeii au nevoie și consumă multă energie, așa că cerințele nutriționale ale câinilor tineri includ o cantitate sporită de proteine pentru a susține o creștere sănătoasă. De asemenea, este posibil să aibă nevoie de trei sau patru mese mai mici pe zi pentru început și apoi să treacă încet la două mese mai mari pe zi. Discutați cu medicul dvs. veterinar despre cel mai bun regim de hrănire pentru cățelul dvs. pentru a vă asigura că acesta primește hrana zilnică adecvată.

Așteptați-vă ca, la început, cățeii să se joace cu mâncarea lor. În timp ce mâncatul poate începe ca un joc, câinii tineri vor savura gustul și vor aștepta cu nerăbdare aromele și senzațiile provenite din mestecare. O umezire ușoară a mâncării uscate poate fi de ajutor, pentru a face câinele să se simtă confortabil atunci când mestecă.

Cățeluș Jack Russell Terrier mâncând dintr-un bol de hrană argintiu.

Câinii adulți


Majoritatea câinilor ajunge la stadiul de adult în jurul primului an de viață, așa că este important să se facă tranziția la hrana pentru câini adulți la momentul respectiv. Hrana unui câine adult se bazează pe talie și pe nivelul de activitate. Dacă aveți întrebări cu privire la cantitatea de hrană pe care ar trebui să o dați câinelui, cel mai bine este să vă adresați medicului veterinar, dar niciodată să nu hrăniți în exces un prieten blănos. În această etapă a vieții, câinii au nevoie de nutriție pentru întreținere. Astfel, un animal de companie extrem de activ are nevoi nutriționale diferite de cele ale unui câine de companie mai puțin activ. De asemenea, un câine de talie mare are nevoie de mai multă hrană în dieta sa decât unul de talie mică. După ce ați ales tipul de hrană care se potrivește cel mai bine câinelui dvs., nu uitați că și alte elemente, cum ar fi temperatura, vor influența schimbările din dieta câinelui dvs. Căldura și frigul extreme vor consuma mai mult din energia câinelui, iar acesta va trebui să compenseze acest lucru prin alimentație. De asemenea, o schimbare de activitate, cum ar fi începerea unui regim de exerciții fizice, va schimba cantitatea sau tipul de hrană pe care o oferiți animalului dumneavoastră de companie.

Deoarece câinii adulți nu au aceleași nevoi nutriționale ca cele necesare creșterii cățeilor, cea mai bună hrană pentru câinii adulți este cea care este special concepută pentru nevoile lor specifice, de adulți. De exemplu, produsele Hill's Science Plan sunt special concepute pentru a satisface nevoile unui câine adult activ. Continuarea hrănirii câinelui adult cu hrană pentru căței după ce a ajuns la dimensiunea maximă poate duce la probleme de greutate, deoarece hrana pentru căței este, în general, mai bogată în nutrienți pentru creștere.

Câini de vârstă 7+

O etapă adesea trecută cu vederea în viața unui câine este reprezentat de anii de maturitate, de obicei între 7 și 12 ani. Deși câinele dvs. este încă plin de viață și probabil că nu are probleme în a se juca și a face exerciții, este posibil să observați că începe să încetinească puțin și că sesiunile de joacă nu mai sunt la fel de lungi ca înainte. Câinii nu sunt diferiți de oameni în această privință. După cum noi ne mișcăm mai greu odată cu vârsta, la fel fac și ei, așa că este vital să le oferim o hrană care să le satisfacă nevoile de câini maturi. Deoarece câinele dvs. se mișcă mai greu în această etapă a vieții, acesta are nevoie de mai mulți nutrienți dedicați întreținerii sănătoase a organelor, oaselor și mușchilor. O hrană concepută pentru nevoile lor la această vârstă îi va face să se simtă tineri și activi. 

Chiar dacă nu a început încă să-și încetinească ritmul, corpul câinelui dvs. are încă nevoie de nutrienți vitali pentru a se simți tânăr și activ. Luați în considerare produse precum hrana pentru câini maturi Hill's Science Plan, concepută special pentru a îmbunătăți capacitatea zilnică de a se ridica și de a merge. Alegerea nutriției corecte poate contribui la creșterea activității, interacțiunii și mobilității câinilor pe măsură ce aceștia îmbătrânesc.

Dacă nu sunteți sigur(ă) unde se situează câinele dvs. în ciclul său de viață, verificați această resursă utilă despre îmbătrânirea animalelor de companie. Aici puteți să comparați vârsta câinelui dvs. cu cea a oamenilor, precum și să înțelegeți mai bine semnele de îmbătrânire la care trebuie să fiți atenți pe măsură ce acesta înaintează în vârstă.

Câinii seniori

Un câine va deveni senior de obicei în jurul vârstei de 11 ani, dar, din nou, acest lucru poate varia în funcție de talie și de rasa câinelui. Câinii mai mari au tendința de a deveni seniori mai repede decât câinii mai mici din cauza stresului la care este supus corpul lor din cauza taliei mari. Pe măsură ce câinele dumneavoastră înaintează în vârstă, corpul și nevoile sale nutriționale se vor schimba din nou. Vor exista modificări metabolice și imunologice care necesită modificarea dietei. Fiecare câine este diferit, așa că nu uitați să întrebați la controlul anual al câinelui dumneavoastră dacă acesta a ajuns sau se apropie de vârsta de senior.

Hrana pentru câinii seniori va fi concepută astfel încât să contribuie la menținerea funcțiilor normale ale organismului lor. Metabolismul încetinește adesea în mod semnificativ, astfel încât câinii seniori nu au nevoie de hrană bogată în calorii. În plus, Hill's produce hrană special concepută pentru a susține mobilitatea sănătoasă, care poate fi o problemă pentru câinii mai în vârstă. Dacă aveți îngrijorări cu privire la sănătatea câinelui dumneavoastră pe măsură ce acesta înaintează în vârstă, consultați medicul veterinar pentru a vă ajuta să alegeți cea mai bună hrană pentru câini care să satisfacă nevoile câinelui dumneavoastră senior.

Abordarea nevoilor speciale

Nu uitați că cerințele nutriționale ale câinilor se pot schimba în orice moment al vieții animalului dumneavoastră de companie, indiferent de vârstă. Dacă medicul veterinar vă recomandă să modificați dieta animalului de companie, asigurați-vă că urmați instrucțiunile acestuia și nu uitați niciodată să faceți tranziția treptată a câinelui dvs. de la fiecare tip de hrană pentru a evita problemele digestive.

Alegerea hranei pentru câini pentru fiecare etapă a vieții

Nu uitați să puneți la dispoziția câinelui dumneavoastră apă proaspătă și curată, pe lângă hrană, în orice moment.

Încă o observație scurtă despre hrănirea câinelui dumneavoastră cu o dietă nutritivă. Deoarece vă iubiți atât de mult câinele, este normal să doriți să îl răsfățați cu recompense și gustări. Nu uitați să îi oferiți recompense sănătoase, atunci cândvă dresați cățelușul. Recompensele nu ar trebui să reprezinte mai mult de zece procente din dieta câinelui dumneavoastră.

A decide cu ce să vă hrăniți câinele nu ar trebui să fie o alegere dificilă. Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a alege dintre numeroasele opțiuni disponibile, în primul rând, restrângeți opțiunile în funcție de grupa de vârstă a câinelui dumneavoastră. Apoi, consultați-vă cu medicul veterinar pentru orice considerații nutriționale pentru acesta. Medicul veterinar va lua în considerare rasa, talia și randamentul energetic al câinelui dumneavoastră atunci când vă va ajuta să faceți alegerea.

Biografie colaborator

Erin Ollila

Erin Ollila

Erin Ollila este pasionată de animale de companie, crede în puterea cuvintelor și în modul în care un mesaj poate informa și chiar transforma publicul căruia îi este destinat. Lucrările ei pot fi găsite peste tot pe internet și în presa scrisă. Contactați-o pe Twitter @ReinventingErin sau aflați mai multe despre ea pe http://erinollila.com.

 

Articole asociate

Produse asociate