Sfaturi de ingrijire pentru dantura la caini

Published by
min read

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

81425791

Dezvoltarea danturii

La vârsta de 3-4 săptămâni dinții temporari ai cățelușului vor începe să crească. Ei au 28 de dinți de lapte în total. La aproximativ 3-4 luni dinții de lapte vor începe să cadă, apoi vor fi înlocuiți de dinții permanenți.

Cățelușii ar trebui să își piardă dinții de lapte înainte de a începe cei permanenți să crească. Dacă dinții de lapte ai cățelușului dvs. sunt încă acolo când dinții permanenți încep să crească, cereți sfatul medicului veterinar.

Primii dinți permanenți care cresc sunt de obicei cei doi din centrul maxilarului, iar ultimii sunt caninii. Majoritatea cățelușilor sunt sunt foarte puțin incomodați de schimbarea dentiției, dar pot saliva mai mult până apar dinții permanenți.

În medie, câinii au 44 de dinți. De obicei sunt 22 în partea de sus și 22 în partea de jos. Acești dinți sunt împărțiți astfel 8 incisivi superiori, 6 incisivi inferiori, 4 canini, 16 premolari, 4 molari superiori și 6 molari inferiori.

Probleme dentare

Deoarece problemele dentare sunt frecvente la câini, acum este momentul să acordați atenție sănătății acestora. Verificați dinții cățelușului dvs. regulat, cel puțin odată pe săptămână și acordați atenție semnelor precum:

  • Respirație urât mirositoare
  • Sângerarea gingiilor
  • Acumulări de tartru și placă

Spălând dinții câinelui dvs. zilnic veți preveni problemele dentare, așadar este o idee bună să începeți imediat. Cereți medicului veterinar să vă recomande o pastă de dinți (pasta de dinți pentru oameni nu este potrivită pentru câini) și o periuță.

Cum se spală dinții câinelui

Mai întâi asigurați-vă că animalul este asigurat cu lesa.

Poziționați cățelușul astfel încât să aveți acces la dinții lui.

Puneți puțină pastă de dinți pe degetul dvs. și permiteți-i cățelușului să o lingă, apoi masați dinții.

Odată ce s-a obișnuit cu acest procedeu puteți folosi peria de dinți pentru câini.

Trageți ușor de buzele și obrajii câinelui pentru a avea acces la premolari și molari.

Periați în sens circular, asigurați-vă că periați în zona în care dinții se unesc cu gingia.

Încercați să ajungeți la dinții din spate, acolo apar cel mai des problemele.

Este important să vă mențineți cățelușul calm și relaxat, recompensându-l pe perioada procesului.

Deși acest proces pare dificil la început cu timpul devine mai ușor, iar dacă cățelușul dumneavoastră se obișnuiește cu spălatul pe dinți va deveni o activitate ușoară atât pentru dvs. cât și pentru cățeluș.

Pe lângă spălatul pe dinți, există hrană specială care poate ajuta la menținerea sănătății dinților și gingiilor cățelușului dvs., precum Hill’s™ Science Plan™ Oral Care. Conține crochete mari special concepute pentru a curăța dinții și îndepărta placa.

Related Articles

Related Products