Au voie pisicile să mănânce brânză?

Publicat de către Christine O'Brien
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Cel mai mic foșnet de ambalaj de brânză le poate face pe pisici să zboare până în bucătărie în căutarea unei recompense sărate, dar au voie pisicile să mănânce brânză? Iată o informație care dezvăluie dacă pisicile și brânza sunt o combinație bună.

Pisici și brânză: Este OKAY?

Au voie pisicile să mănânce brânză? Potrivit experților, da — dar doar cu moderație. Dacă îi dați pisicii dvs. brânză, dați-i doar o bucățică din când în când, cu dimensiunea unui zar. De exemplu, puteți limita aportul de brânză al pisicii dvs. la momentele în care trebuie să ascundeți un medicament în bucata de brânză.

Dar, deși multe pisici pot tolera porții mici de brânză, dacă pisica dvs. are intoleranță la lactoză sau alergie la lapte, chiar și o cantitate mică de brânză îi poate afecta sistemul digestiv..

Intoleranța la lactate și alergia la lactate la pisici

În ciuda mitului îndelungat cum că pisicilor nu le place nimic mai mult decât un castron de lapte sau smântână, majoritatea pisicilor nu pot digera lactate. Cornell University College of Veterinary Medicine subliniază că multe pisici au intoleranță la lactoză și pot întâmpina probleme gastrointestinale, inclusiv inflamație, diaree, constipație și vomă, în cazul în care consumă lactate.

Pisicile cu alergie la lactate pot reacționa, de asemenea, nefavorabil chiar și la o bucată mică de brânză. (În general, pisicile nu au multe alergii alimentare, dar lactatele, precum și peștele și carnea roșie, sunt cele mai comune.) La fel ca pisicile cu intoleranță la lactoză, în cazul în care pisica dvs. are o alergie la lactate, consumul de brânză poate conduce la probleme digestive și le poate afecta chiar sistemul imunitar.

Printre semnele comune de alergie la lactate ale pisicii dvs. se numără următoarele după consumul de produse cu lactoză:

 • Vărsături
 • Diaree
 • Flatulență
 • Prurit și/sau porțiuni de piele roșie
 • Pierderea părului

În cazul în care pisica dvs. prezintă aceste simptome sau alte semne neobișnuite, contactați veterinarul cât mai curând posibil pentru a programa un control.

Când nu este recomandată brânza

Potrivit Cummings Veterinary Medical Center at Tufts University, ar trebui să evitați să îi dați brânză pisicii dvs. dacă trebuie să îi reduceți aportul de sare și/sau dacă are o afecțiune cardiacă. Pe lângă brânză, în cazul în care pisica dvs. are un plan alimentar cu conținut redus de sodiu, ar trebui să se evite sub orice formă carnea, produsele fast food, cartofii prăjiți și pâinea.

Accent pe calorii

Orange kitten looks up at table that has a plat of cheese on it.

Nu mai mult de 8-10% din aportul caloric zilnic al unui animal de companie trebuie să provină din recompense sau alimente care nu au fost recomandate de veterinar. Brânza, de exemplu, este un aliment popular pentru oameni, care poate avea un conținut caloric prea mare. De fapt, oferirea unui cub de 1 uncie de brânză cheddar unei pisici de 5 kilograme echivalează cu doi cheeseburgeri jumătate consumați de un om odată.

Cea mai bună abordare pentru deținătorii de pisici? Evitați gustările suplimentare și substituiți-le cu un plus de iubire.

Tipuri de brânză: Bună vs. rea

Dacă îi oferiți pisicii dvs. o recompensă pe bază de brânză, anumite varietăți pot fi mai bune decât altele:

 • Cheddar: Unul dintre cele mai populare tipuri de brânză, cheddar este o brânză semi-tare care nu conține multă lactoză. Aceasta nu înseamnă, totuși, că pisica dvs. ar trebui să mănânce cantități mari de cheddar, deoarece acest lucru i-ar putea provoca probleme la stomac.
 • Elvețiană: Favorită în rândul iubitorilor de sandvișuri, brânza elvețiană este considerată o brânză sănătoasă pentru oameni, deoarece este bogată în proteine și săracă în sodiu și grăsimi. Precum brânza cheddar, conține cantități mici de lactoză, dar poate conduce oricum la probleme digestive.
 • Mozzarella: Mulți proprietari de animale de companie și-au prins felinele furișându-se în cutia de pizza, însă este această brânză folosită dess ca topping bună pentru pisica dvs.? Nu prea. Brânza moale, precum mozzarella, ca atare sau gătită, reprezintă un pericol pentru sănătatea pisicilor, deoarece are un conținut ridicat de lactoză. Brânza proaspătă și crema de brânză prezintă aceleași riscuri și trebuie evitate.
 • Brie: O brânză moale populară, brie este obținută din lapte crud, care poate conține Salmonella și Listeria, patogeni care cauzează boli grave. Alte tipuri de brânză moale crudă de evitat sunt brânza cu mucegai și Camembert.
 • Brânza cu mucegai: Știți de ce această brânză este albastră? Mucegai. Acest tip de brânză, inclusiv Stilton, este realizat cu culturi de mucegai Penicillium, care poate fi toxic pentru animalele de companie. Din acest motiv, nu vă hrăniți pisica cu tipuri de brânză cu mucegai.

Zâmbiți

Nu e o problemă dacă îi oferiți pisicii dvs. puțină brânză din când în când, dar discutați cu veterinarul dacă aceasta este sau nu o opțiune sănătoasă pentru pisica dvs. Dacă vă hrăniți pisica cu brânză, oferiți-o doar din când în când și în cantități mici. Acest lucru o va face să zâmbească!

Christine O'Brien

Articole asociate

Produse asociate

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu vită

  Pisicile sunt fericite cu Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span>Tender Chunks in Gravy cu vită. În fiecare plic este o hrană completă care conține exact combinația potrivită de vitamine și minerale pentru menținerea sănătății pisicii.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult hrană pentru pisici cu pui

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight conține o combinație unică de ingrediente și cantitate redusă de grăsime. Produs special conceput pentru susținerea greutății optime în scopul prelungirii speranței de viață.  <br>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu pui

  <p>Hill's<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Science Plan<sup>TM</sup></span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> este special concepută pentru susținerea formei fizice, cu antioxidanți clinic dovediți, proteine de calitate și acizi grași omega 3. </p> <p></p> <ul> <li>Menține masa musculară și greutatea optimă. </li><li>Cantitate controlată de minerale pentru susținerea sănătății tractului urinar. </li><li>Ingrediente foarte ușor de digerat pentru o absorbție optimă de nutrienți. </li><li>Produs 100% garantat pentru calitate, consistență și gust.</li></ul>
 • Hill's Science Plan FELINE ADULT URINARY HEALTH cu PUI

  <p><strong>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Urinary Health Sterilised Cat</strong> este concepută pentru a susține sănătatea tractului urinar al pisicii tale pentru o viață mai lungă și mai fericită. </p><p>Conține formula unică pentru managementul greutății care ajută pisicile sterilizate să se mențină sănătoase și în formă. </p>