Au voie pisicile să mănânce brânză?

Publicat de către Christine O'Brien
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Cel mai mic foșnet de ambalaj de brânză le poate face pe pisici să zboare până în bucătărie în căutarea unei recompense sărate, dar au voie pisicile să mănânce brânză? Iată o informație care dezvăluie dacă pisicile și brânza sunt o combinație bună.

Pisici și brânză: Este OKAY?

Au voie pisicile să mănânce brânză? Potrivit experților, da — dar doar cu moderație. Dacă îi dați pisicii dvs. brânză, dați-i doar o bucățică din când în când, cu dimensiunea unui zar. De exemplu, puteți limita aportul de brânză al pisicii dvs. la momentele în care trebuie să ascundeți un medicament în bucata de brânză.

Dar, deși multe pisici pot tolera porții mici de brânză, dacă pisica dvs. are intoleranță la lactoză sau alergie la lapte, chiar și o cantitate mică de brânză îi poate afecta sistemul digestiv..

Intoleranța la lactate și alergia la lactate la pisici

În ciuda mitului îndelungat cum că pisicilor nu le place nimic mai mult decât un castron de lapte sau smântână, majoritatea pisicilor nu pot digera lactate. Cornell University College of Veterinary Medicine subliniază că multe pisici au intoleranță la lactoză și pot întâmpina probleme gastrointestinale, inclusiv inflamație, diaree, constipație și vomă, în cazul în care consumă lactate.

Pisicile cu alergie la lactate pot reacționa, de asemenea, nefavorabil chiar și la o bucată mică de brânză. (În general, pisicile nu au multe alergii alimentare, dar lactatele, precum și peștele și carnea roșie, sunt cele mai comune.) La fel ca pisicile cu intoleranță la lactoză, în cazul în care pisica dvs. are o alergie la lactate, consumul de brânză poate conduce la probleme digestive și le poate afecta chiar sistemul imunitar.

Printre semnele comune de alergie la lactate ale pisicii dvs. se numără următoarele după consumul de produse cu lactoză:

 • Vărsături
 • Diaree
 • Flatulență
 • Prurit și/sau porțiuni de piele roșie
 • Pierderea părului

În cazul în care pisica dvs. prezintă aceste simptome sau alte semne neobișnuite, contactați veterinarul cât mai curând posibil pentru a programa un control.

Când nu este recomandată brânza

Potrivit Cummings Veterinary Medical Center at Tufts University, ar trebui să evitați să îi dați brânză pisicii dvs. dacă trebuie să îi reduceți aportul de sare și/sau dacă are o afecțiune cardiacă. Pe lângă brânză, în cazul în care pisica dvs. are un plan alimentar cu conținut redus de sodiu, ar trebui să se evite sub orice formă carnea, produsele fast food, cartofii prăjiți și pâinea.

Accent pe calorii

Orange kitten looks up at table that has a plat of cheese on it.

Nu mai mult de 8-10% din aportul caloric zilnic al unui animal de companie trebuie să provină din recompense sau alimente care nu au fost recomandate de veterinar. Brânza, de exemplu, este un aliment popular pentru oameni, care poate avea un conținut caloric prea mare. De fapt, oferirea unui cub de 1 uncie de brânză cheddar unei pisici de 5 kilograme echivalează cu doi cheeseburgeri jumătate consumați de un om odată.

Cea mai bună abordare pentru deținătorii de pisici? Evitați gustările suplimentare și substituiți-le cu un plus de iubire.

Tipuri de brânză: Bună vs. rea

Dacă îi oferiți pisicii dvs. o recompensă pe bază de brânză, anumite varietăți pot fi mai bune decât altele:

 • Cheddar: Unul dintre cele mai populare tipuri de brânză, cheddar este o brânză semi-tare care nu conține multă lactoză. Aceasta nu înseamnă, totuși, că pisica dvs. ar trebui să mănânce cantități mari de cheddar, deoarece acest lucru i-ar putea provoca probleme la stomac.
 • Elvețiană: Favorită în rândul iubitorilor de sandvișuri, brânza elvețiană este considerată o brânză sănătoasă pentru oameni, deoarece este bogată în proteine și săracă în sodiu și grăsimi. Precum brânza cheddar, conține cantități mici de lactoză, dar poate conduce oricum la probleme digestive.
 • Mozzarella: Mulți proprietari de animale de companie și-au prins felinele furișându-se în cutia de pizza, însă este această brânză folosită dess ca topping bună pentru pisica dvs.? Nu prea. Brânza moale, precum mozzarella, ca atare sau gătită, reprezintă un pericol pentru sănătatea pisicilor, deoarece are un conținut ridicat de lactoză. Brânza proaspătă și crema de brânză prezintă aceleași riscuri și trebuie evitate.
 • Brie: O brânză moale populară, brie este obținută din lapte crud, care poate conține Salmonella și Listeria, patogeni care cauzează boli grave. Alte tipuri de brânză moale crudă de evitat sunt brânza cu mucegai și Camembert.
 • Brânza cu mucegai: Știți de ce această brânză este albastră? Mucegai. Acest tip de brânză, inclusiv Stilton, este realizat cu culturi de mucegai Penicillium, care poate fi toxic pentru animalele de companie. Din acest motiv, nu vă hrăniți pisica cu tipuri de brânză cu mucegai.

Zâmbiți

Nu e o problemă dacă îi oferiți pisicii dvs. puțină brânză din când în când, dar discutați cu veterinarul dacă aceasta este sau nu o opțiune sănătoasă pentru pisica dvs. Dacă vă hrăniți pisica cu brânză, oferiți-o doar din când în când și în cantități mici. Acest lucru o va face să zâmbească!

Christine O'Brien

Articole asociate

Produse asociate

 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult hrană pentru pisici cu pui

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight conține o combinație unică de ingrediente și cantitate redusă de grăsime. Produs special conceput pentru susținerea greutății optime în scopul prelungirii speranței de viață.  <br>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten hrană pentru pisici cu pui

  Pisoii au nevoie de cantități optime diferite de nutrienți pentru o dezvoltare sănătoasă. Acești nutrienți trebuie să fie perfect echilibrați, deoarece o cantitate prea mare poate să fie la fel de dăunătoare ca o cantitate prea mică.  De asemenea este important să se utilizeze ingrediente de calitate superioară pentru o digestie sănătoasă, sensibilă în mod special în această perioadă a vieții. Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> este o nutriție perfect echilibrată care se adresează nevoilor individuale ale pisoiului tău, evitând orice deficit sau exces de nutrienți. 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten 1st Nutrition Mousse cu pui şi curcan

  Nutriţie perfect echilibrată, cu gust delicios de mousse de pui, pentru a susţine imunitatea şi creşterea sănătoasă a pisoilor
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu somon

  Nutriţie perfect echilibrată cu gust delicios de somon pentru a ajuta la susţinerea necesarului de energie al pisicilor adulte