Personalitatea Pisicii: Considerente Pentru Stilul Dvs. de Viata

Publicat de către
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Vă gândiți să adoptați o pisică? Pisicile sunt de obicei imprevizibile, fapt care ar putea constitui o provocare pentru alegerea celei mai bune personalități feline pentru casa și stilul dvs. de viață. Deși temperamentele pisicilor de rasă sunt mai greu de prezis decât cele ale raselor de câini, personalitățile raselor de pisici sunt totuși de ajutor la selectarea pisicii potrivite pe care să o aduceți acasă. Urmați aceste linii directoare pentru a reduce șansele unor surprize neplăcute și pentru a vă ajuta în găsirea personalității feline potrivite cu a dvs.

Pisicuță sau pisică adultă?

Beige kitten plays on a computer keyboardHaideți să admitem–nu poate fi ceva mai drăguț decât o pisicuță și este greu de rezistat tentației de a aduce una acasă. Să cedați acestei ispite depinde de gradul dvs. de răbdare și toleranță. Deși pot fi foarte amuzanți, pisoiașii sunt și foarte solicitanți pe măsură ce descoperă lumea care îi înconjoară și își dezvoltă personalitatea. Dacă nu aveți destulă răbdare să tolerați luni de zile sau chiar în primii ani exuberanța și obrăzniciile unui pisoiaș, gândiți-vă să adoptați o pisică adultă. Adulții sunt de obicei mai calmi și se găsesc din abundență. În jurul vârstei de doi ani, personalitatea unei pisici este complet dezvoltată și este mai ușor să vă dați seama ce adoptați.

Componența familiei

Atunci când vă gândiți ce tip de personalitate felină să căutați, este important să luați în calcul componența familiei dvs. Dacă aveți copii mici, de exemplu, un pisoi nu este cel mai potrivit, cu excepția cazului în care aveți și tone de răbdare și timpul necesar pentru supraveghere constantă în protejarea unui pisoi fragil de mânuțele exuberante. De asemenea, unele pisici adulte pot avea aversiune față de copiii mici. Este important să căutați o pisică care se va înțelege cu copiii dvs. și care nu va fi geloasă pe atenția pe care le-o acordați acestora din urmă. Dacă aveți copii mici, probabil este o idee bună să vă însoțească la adăpostul de animale și să îi lăsați să se joace și să interacționeze cu pisica sau cu pisoiașul pentru a observa cum se înțeleg părțile. Acest lucru vă va ajuta să decideți dacă o anumită pisică este potrivită pentru copiii dvs.

Dacă aveți deja animale de companie, acestea trebuie să fie luate în calcul atunci când vă decideți. Unele pisici preferă să fie singurul animal de companie, în timp ce altele se înțeleg bine cu alte animale. De asemenea, este important să luați în considerare modul în care este posibil să reacționeze animalele de companie care trăiesc deja în casa dvs. Protecția animalelor din Statele Unite ale Americii atenționează că, dacă aveți un câine de talie mare cu un puternic simț de vânătoare, nu este indicat să aduceți o pisică acasă. În plus, dacă deja aveți o pisică, este posibil ca aceasta să se bucure de un nou tovarăș felin, însă este posibil și ca aceasta să fie nemulțumită și să reacționeze urât sărind la bătaie, ascunzându-se sau urinând în afara litierei. Și bineînțeles, animalele mici de companie cum ar fi păsările, rozătoarele sau reptilele trebuie să fie ferite de adăugarea unui nou potențial prădător în mediul lor.

Stilul de viață și locuința

Gândiți-vă foarte bine la stilul dvs. de viață și la tipul de personalitate felină care i s-ar potrivi cel mai bine. Dacă nu prea stați pe acasă, veți dori o pisică mai independentă, care nu se supără să fie lăsată singură pentru perioade lungi de timp. Pe de altă parte, dacă sunteți casnici, s-ar putea să vă placă o pisicuță care să vă stea în brațe și căreia îi place să fie mângâiată și să vă urmeze peste tot. V-ar plăcea o pisică vocală care să vă spună în mod constant cum se simte? Socializați mult? Dacă răspunsul este afirmativ, este probabil ca o pisică sociabilă să prospere în casa dvs. mai mult decât o pisicuță timidă care devine anxioasă în preajma străinilor.

Locuința dvs. ar trebui să joace un rol important. Unele pisici se adaptează bine la spațiile mici, în rolul unei pisici de interior, în timp ce altele se simt mai bine în spații largi pentru a explora, a alunga plictiseala și a-și descărca energia într-o casă mai spațioasă.

Cu păr lung vs. cu păr scurt

Deși pisicile cu păr lung, cum ar fi Himalaienele sau pisicile din rasa Maine Coon, sunt plăcute de privit și sunt un lux ca animale de companie, blana lor este greu de întreținut. Dacă nu aveți nici timpul necesar să le periați zilnic, nici bugetul pentru vizite ocazionale la frizer, probabil cel mai bine ar fi să optați pentru o pisică cu părul scurt. Însă înainte de a renunța la rasele cu părul lung, țineți minte că periatul zilnic poate fi o activitate plăcută de împrietenire între dvs. și pisicuța dvs.

Personalitățile raselor de pisici

Red Abyssinian kitten is playing with feather in a pink bag.Odată ce ați identificat tipul de personalitate felină vizată, este momentul să căutați rasele de pisici. Pentru început, există o mulțime de informații despre rasele de pisici online precum și la adăpostul dvs. local de animale. Nu uitați că există cu mult mai puține rase pure de pisici față de rasele de câini și, de asemenea, sunt mai puține diferențe de personalitate între fiecare rasă. Acestea fiind spuse, rasele de pisici au anumite trăsături care vă pot ajuta să vă decideți. De exemplu, se știe că pisicile Bengaleze și alte rase exotice, cum ar fi Abisinienele, sunt foarte energice și active, în timp ce pisicile persane tind să fie mai ușor abordabile și mai relaxate. În mod similar, pisicile Americane cu păr scurt nu obișnuiesc să miaune mult, în timp ce pisicile Siameze sunt cunoscute prin faptul că sunt foarte vocale.

Odată ce v-ați restrâns opțiunile, este o idee bună să discutați cu persoane cu experiență în legătură cu rasele care vă interesează. Dacă nu cunoașteți pe nimeni personal, puteți căuta online forumuri și grupuri de pe rețelele de socializare care se axează pe anumite rase. De asemenea, este o idee bună să discutați despre rase cu medicul dvs. veterinar, care vă poate sfătui în ceea ce privește predispozițiile genetice comparativ cu problemele medicale care rezultă uneori din supralimentare.

Crescător vs. adăpost

În adăposturile de animale se găsesc multe pisici de rasă-inclusiv pisicuțe, dacă asta vă dorește inimioara. Verificați la adăpostul dvs. local pentru a vedea ce pisici sunt disponibile. Însă, dacă plănuiți să vă luați o pisicuță de la un crescător, aveți grijă să căutați cu atenție potențiali crescători și să căutați unul renumit. Și veterinarul dvs. vă poate îndruma spre un crescător bun.

Rasele pure vs. rasele mixte

Adăposturile dvs. de animale locale au cu siguranță o mare varietate de pisici de rasă mixtă disponibile pentru adopție. Pisicile de rasă mixtă, cunoscute și ca pisici domestice sau „mâțe”, includ multe tipuri despre care oamenii obișnuiesc să creadă că sunt rase specifice de pisici, inclusiv pisicile tuxedo, calico și tabby, toate acestea fiind clasificate în funcție de modelul blănii și nu în funcție de filiație. Dacă nu vă doriți o anumită rasă, o pisică de rasă mixtă este posibil să aibă personalitatea și temperamentul pe care le căutați. În timp ce pisicile de rasă mixtă sunt mai greu de ghicit, nu este greu să aflați la ce să vă așteptați de la o pisică de rasă mixtă, ci discutând pur și simplu cu lucrătorii adăpostului care și-au petrecut timpul familiarizându-se cu aceasta. Un consilier în adopții ar trebui să vă poată ajuta să alegeți o pisică cu trăsăturile pe care dvs. le căutați. Majoritatea adăposturilor de animale vă permit, de asemenea, să vizitați pisica de care sunteți interesați și să vă familiarizați cu ea înainte de a decide dacă să o adoptați. Un alt avantaj al pisicilor de rasă mixtă este acela că acestea sunt mai rezistente decât rasele pure datorită unui fond genetic divers.

Respectarea acestor instrucțiuni nu vă va garanta o lipsă totală a surprizelor. La urma urmelor, pisicile sunt experte în a ne ține în alertă, lucru care face parte din farmecul lor. Însă dacă începeți procesul de adopție înarmați cu informațiile referitoare la ceea ce să căutați la o pisică, este mai probabil să vă alegeți cu un tovarăș felin fericit și o casă fericită.

Biografie colaborator

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus

 

Jean Marie Bauhaus este posesoarea unor animale de companie și o bloggeriță freelance despre animale, care a scris acest articol sub atenta privire a celor două pisicuțe care îi stăteau în poală, insistând să fie alintate mereu. Chiar și atunci când aceasta tastează.

 

Articole similare

Produse similare

 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult hrană pentru pisici cu pui

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight conține o combinație unică de ingrediente și cantitate redusă de grăsime. Produs special conceput pentru susținerea greutății optime în scopul prelungirii speranței de viață.  <br>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten hrană pentru pisici cu pui

  Pisoii au nevoie de cantități optime diferite de nutrienți pentru o dezvoltare sănătoasă. Acești nutrienți trebuie să fie perfect echilibrați, deoarece o cantitate prea mare poate să fie la fel de dăunătoare ca o cantitate prea mică.  De asemenea este important să se utilizeze ingrediente de calitate superioară pentru o digestie sănătoasă, sensibilă în mod special în această perioadă a vieții. Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> este o nutriție perfect echilibrată care se adresează nevoilor individuale ale pisoiului tău, evitând orice deficit sau exces de nutrienți. 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten 1st Nutrition Mousse cu pui şi curcan

  Nutriţie perfect echilibrată, cu gust delicios de mousse de pui, pentru a susţine imunitatea şi creşterea sănătoasă a pisoilor
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu somon

  Nutriţie perfect echilibrată cu gust delicios de somon pentru a ajuta la susţinerea necesarului de energie al pisicilor adulte