Adopta o Pisica: Informatii Utile

Publicat de către
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Vă interesează să adoptați pisici sau pisoi? Fiona Branton, „părinte” adoptiv al unor pisici, ne spune să ne ducem planul până la capăt. Primul ei stagiu de voluntariat a vizat o pisică gestantă pe care a adoptat-o în 2006. La nașterea pisoiașilor, a fost captivată. „Ea a avut șase pisoiași care erau pur și simplu adorabili”, afirmă ea. „A fost atât de distractiv.” Citiți mai departe pentru a afla dacă voluntariatul privind adopția de pisoi sau pisici vi s-ar potrivi.

De ce adăposturile dau pisici spre adopție?

În anii care au urmat după ce pisica ei a dat naștere, Branton a adoptat zeci de pisici pe care le-a adus în casa ei din Erie, Pennsylvania. Unele au rămas doar pentru câteva săptămâni, în timp ce altele au rămas ani de-a rândul.

Majoritatea adăposturilor apelează la familii adoptive care să aibă grijă de cel puțin câteva pisici, afirmă Branton, care actualmente este președinta consiliului de administrație al Because You Care, Inc. (BYC), o organizație din Erie dedicată salvării, tratamentului și plasării animalelor de companie fără adăpost și abandonate. BYC este unică pentru că fiecare pisică ce vine la adăpost este găzduită la o familie adoptivă voluntară înainte de a fi adoptată. Organizația a constatat că, în urma plasării pisicilor într-o casă mai degrabă decât în mediul unui adăpost de animale, personalitatea, obiceiurile și sănătatea pisicii sunt mai ușor de evaluat — permițându-i personalului BYC să le plaseze în locuințele care li se potrivesc de minune.

Purebred ruddy somali cat looking up staring at the camera.

Obținerea aprobării

Dacă doriți să adoptați pisoi sau pisici, primul pas este acela de a fi aprobat de un adăpost ca familie adoptivă voluntară. Va fi necesar să completați documente și probabil să vi se verifice formarea profesională și antecedentele personale. Este chiar posibil ca un angajat al adăpostului să treacă pe la dvs. pentru a se asigura că aveți cele necesare pentru a găzdui un animal de companie temporar. Unii dintre parametrii pe care este posibil ca aceștia să îi verifice:

 • Dețineți alte animale de companie? Acestea trebuie să aibă vaccinările la zi și temperamentul potrivit pentru a primi un alt animal de companie în casă.
 • Aveți suficient spațiu pentru ca pisica adoptată să fie separată? Branton afirmă că este important să dețineți o încăpere izolată de pisici unde pot fi izolate noile animale de companie adoptate. Aceasta remarcă faptul că există nenumărate motive de izolare temporară, cum ar fi cazul în care pisica nu a fost vaccinată, dacă se stresează ușor și cauzează daune atunci când nu sunteți acasă, sau pur și simplu dacă are nevoie de un loc unde să stea singură.
 • Ce părere au alte persoane din locuința dvs. despre adopția de animale? În definitiv, fiecare ocupant al casei trebuie să fie de acord să îngrijească un animal nou, chiar dacă este vorba despre unul care stă doar temporar.
 • Aveți timpul și flexibilitatea necesare pentru a adopta o pisică? Unul din motivele pentru care o pisică vine în casa dvs. este ca această să socializeze, prin urmare va trebui să fiți acasă în mod frecvent pentru a interacționa cu aceasta.
 • Aveți răbdarea necesară pentru a adopta o pisică? Familiile adoptive trebuie să înțeleagă că unele animale nu s-au confruntat cu situații în care să învețe să nu zgârie mobila sau să nu sară peste tejghea. Este posibil, de asemenea, ca unele pisici să stropească cu urină, să se ascundă de oameni sau să zgârie atunci când doriți să le mângâiați. Aveți răbdarea și compasiunea necesară pentru a trata tulburările de comportament?

Întrebările pe care trebuie să le adresați personalului adăpostului

Puteți să puneți propriile dvs. întrebări în timpul procesului de aprobare. Veți dori să aflați răspunsul la întrebări de genul:

 • Adăpostul asigură hrană, așternut și acoperă costul îngrijirilor medicale?
 • Adăpostul lucrează cu un anumit medic veterinar?
 • Vi se va cere să primiți în casă potențiali adoptatori sau să mergeți cu pisica la evenimente de adopție?
 • Puteți solicita ca pisica să fie luată din casa dvs. în cazul în care există o nepotrivire?
 • Veți avea posibilitatea de a alege pisica sau pisoii pe care doriți să îi găzduiți?
 • Veți avea posibilitatea de a adopta pisica dacă decideți să o păstrați?

Răspunsurile la aceste întrebări vor varia de la un adăpost la altul. Indiferent de răspuns, asigurați-vă că vă simțiți confortabil cu practicile și regulile adăpostului înainte de a merge mai departe.

Gray cat with bright yellow eyes nursing kittens

Produsele de care veți avea nevoie

Înainte de a primi pisicile adoptate în locuința dvs., va trebui să vă gândiți la ceea ce aveți la îndemână pentru a le îngriji. Este posibil ca unele adăposturi să vă pună la dispoziție toate aceste articole:

 • O cușcă de transport: Este posibil să fiți nevoiți să mergeți cu pisica la medicul veterinar sau la evenimente despre adopție.
 • Hranăde foarte bună calitate: Alegeți hrană umedă sau uscată care i se potrivește vârstei acesteia și afecțiunilor medicale cu care este posibil ca pisica să se confrunte.
 • Litieră și așternut: Dacă aveți o pisică mamă cu pisoi, o tavă de prăjituri sau o tavă de cuptor ar putea fi cea mai bună soluție deoarece piciorușele lor mici nu vor fi destul de lungi pentru un coș de gunoi obișnuit.
 • Jucării: O parte din atribuțiile dvs. ca părinte adoptiv este ca pisica să socializeze, prin urmare joaca este esențială.
 • Un stâlp de ascuțit ghearele: Veți dori să îi asigurați pisicuței adoptate un loc bun de zgâriat, un obicei natural al tuturor pisicilor, care trebuie încurajat în locurile potrivite.

Adopția pisicilor cu nevoi speciale

Perioada de timp în care pisicile adoptate vor rămâne în casa dvs. depinde de mai mulți factori. Branton afirmă că a avut pisici sănătoase care au stat doar câteva săptămâni, în timp ce altele cu nevoie speciale au rămas cu ea timp de ani de zile. De curând a adoptat o pisică infectată cu FIV (Virusul Imunodeficienței Feline) despre care crede că va rămâne cu ea pentru tot restul vieții. Pisica a fost părăsită după ce familia căreia i-a aparținut s-a mutat.

„Este un motan bătrâior, căruia îi lipsește un ochi și care a trecut printr-o perioadă în care a mâncat foarte prost”, spune Branton. „Prin urmare, el este în esență motanul căruia îi acord îngrijiri paliative în acest moment.”

ASPCA denumește aceste tip de îngrijire „fospice” pentru a reflecta fuziunea dintre adoptarea unui animal de companie care are nevoie de o casă și îngrijirea unei pisici care nu poate fi adoptată din cauza vârstei înaintate, a bolii sau a deviațiilor de comportament.

„Acest program presupune primirea în casa și în inima dvs. a unui animal care nu este suficient de sănătos, din punct de vedere medical, pentru adopție, însă care are nevoie de un mediu familial cald și iubitor unde să își poată trăi bătrânețea cu tratament medical adecvat”, scrie ASPCA. Dacă vă oferiți voluntar să îngrijiți o pisică cu o boală precum FIV, multe adăposturi vor oferi instruire în ceea ce privește administrarea de medicamente sau pregătirea de alimente ușor de consumat.

Vă este greu să vă luați rămas bun?

Partea cea mai dificilă a unei adopții este să vă despărțiți de o pisică care merge într-o altă casă, spune Branton.

„Adopția temporară este plină de satisfacții,” afirmă aceasta. „Însă este, de asemenea, dulce-amară, deoarece pierzi un animal minunat de care te-ai îndrăgostit. Nu vă rămâne decât să vă reamintiți că astfel faceți loc pentru a primi o alta în locul acesteia.” De asemenea, pregătiți o pisică oferindu-i abilitățile sociale și bunătatea care să o însoțească într-o familie unde va fi îngrijită pentru totdeauna.

În cazul în care nu vă puteți lua bun rămas, cel mai probabil adăpostul vă va permite să adoptați animalul permanent, afirmă Branton.

„Acest lucru se întâmplă des”, râde ea. „Oamenii se îndrăgostesc și păstrează pisica.”

Branton însăși a adoptat mai multe pisici cărora le-a fost inițial părinte adoptiv.

„Își fac loc în inima ta”, spune ea. „Știi că se află în locul potrivit.”

Biografie colaborator

Kara Murphy

Kara Murphy

Kara Murphy este o scriitoare freelance și posesoare de animale de companie, care locuiește în Erie, Pa. Ea are un Goldendoodle pe nume Maddie.

Produse similare