Faceți cunoștință pisoiului cu o pisică adultă

Published by
min read

“Spune-i bună surioarei tale!”

Aducerea acasă a unei pisicuțe este un moment special și emoționant pentru familie… cu excepția pisicii pe care o dețineți actualmente!

 

Indiferent de cât de bine-voitoare este pisica dvs., este totuși o pisică și în mod instinctiv este foarte teritorială și conștientă de locul ei în ierarhia familiei. Dacă adăugați un ghemotoc drăguț de blană în mediul pisici dvs. este posibil să declanșați tot felul de reacții negative. Gelozia, deoarece noul venit primește toată atenția. Disconfort, deoarece pisicile sunt cunoscute în mod special pentru rigurozitatea cu care îți mențin curățenia. Agresivitate, deoarece un pisoiaș agitat nu “îi dă pace” toată ziua.

Totuși cu puțină planificare, cunoaștere a psihologiei și considerație puteți face din acest proces unul lipsit de stres și să construiți o fundație solidă.

Pasul 1: pregătiți casa

Dacă este posibil, înainte ca pisicuța dvs. să ajungă la noua casă duceți-i o jucărie sau o pătură pe care să o folosească, astfel încât mirosul acesteia să se impregneze pe obiect. Când se vor întâlni, pisica dvs.va recunoaște mirosul și îl va asocia cu un obiect lipsit de pericole.

Pregătiți o cameră separată (poate un dormitor separat, sau o dependință) pe care noua pisicuță să o ocupe pentru primele zile, echipată cu noul ei bol de apă, hrană, jucării și culcuș. Relaxați-vă, această situație este pe termen scurt.

Pasul 2: lasați-le să se cunoască

La momentul sosirii acasă, ține-ți pisica adultă într-o altă cameră, de asemenea, înconjurată cu lucrurile ei preferate. Aduceți pisicuța în casă, oferiți-i un tur rapid pentru a începe acomodarea și instalați-o în noua ei cameră.

Doar acum puteți să îi permiteți pisici să iasă din camera ei (dar asigurați-vă că este departe de pisicuță). Lăsați-o să vă miroasă mâinile (acoperite de mirosul pisicuței), oferiți-i recompense pentru a stabili o legătură între noul miros și “întâmplările fericite”.

Treptat, lăsați pisicuța să exploreze restul casei în primele câteva zile, schimbați bolurile de hrană și culcușurile între ele. Imediat ce se acomodează cu mirosul celeilalte pisici , permiteți-le să exploreze individual teritoriul celeilalte, în timp ce le țineți la distanță.

Pasul 3: în final, permiteți-le să se întâlnească

Cel mai bun moment pentru a le face cunoștință este înainte de masă, atunci când pofta de mâncare le distrage atenția. După ce se întâlnesc pentru prima dată, așteptați-vă la câteva mârâituri și sâsâituri - o parte normală din procesul de stabilire a ierarhiei. Pregătiți-vă cu o pătură în cazul în care se va ajunge la o luptă.

Dar există șanse ca pregătirile făcute de dvs. să ajute, însemnând că până la acest stadiu vor putea să mănânce împreună câteva minute.

Pasul 4: profitați de succes și tratați-le egal

Imediat după prima lor masă împreună, separați pisicuțele și nu le lăsați să se întâlnească până la următoarea masă împreună, crescând treptat timpul pe care îl petrec împreună. Oferiți-le recompense, afecțiune și atenție în mod egal atunci când sunt împreună, nu doar că vor asocia timpul împreună cu pozitivism, dar le veți demonstra că nu există favoritisme.

Rețineți, în calitate de “lider de haită“, nu este responsabilitatea dvs. să mediați conflictele dintre cele două pisici sau să stabiliți cine este situat mai sus în ierarhie - vor stabili singure aceste lucruri, în mod natural. Dvs. trebuie să vă mențineți imparțial în toate aspectele.

Tuturor le plac pisicuțele mici și drăguțe, iar o parte din bucuria de a deține o a doua pisică este chiar agitația pe care o produce noul “copilaș” din familie. Dar dacă le faceți cunoștință într-o manieră calmă și pașnică veți stabili fundația unei prietenii bazate pe respect între pisica adultă și pisoiaș, iar dacă le oferiți dragoste în mod egal veți primi și dvs. chiar mai multă dragoste din partea celor două pisici.
 

Aceasta este rețeta pentru o familie fericită cu două pisici!

Related Articles

 • Lucruri de făcut şi de evitat în educarea pisicii

  Aveți probleme cu comportamentul prost al pisicii dvs.? Aflați cum să vă disciplinați eficient pisica cu această listă utilă de a face și a nu face.
 • Listă de verificare pentru călătoriile cu pisica în vacanță

  Plecați în vacanță? Folosiți această listă de verificare pentru călătoriile cu pisicile pentru a vă asigura că luați la dvs. toate articolele necesare importante, cum ar fi hrană, jucării, informații veterinare, pentru călătoria dvs.
 • Pisicile şi sărbătorile

  Pisicile şi sărbătorile se amestecă uneori la fel de bine ca uleiul şi apa. În afară de problemele legate de siguranţa pisicilor, există, de asemenea, potenţialul ca pisicile fie să fie ignorate de familiile ocupate, fie să fie multe prea stimulate de sărbători.
 • Răsfață-ți pisica tot timpul - nu doar de Crăciun

  Cu toții apreciază o recompensă din când în când - mai ales acum că vine Crăciunul. Dar deși este tentant să îi oferi pisicii tale resturi de la masă, multe gustări specifice de Crăciun pot fi periculoase pentru sănătatea ei.

Related Products