Pisicilor le place să fie mângâiate?

Publicat de către
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

În urmă cu câțiva ani, publicația Frontiers in Psychology a confirmat ceea ce stăpânii animalelor de companie știau deja: interacțiunea pozitivă cu animalele reduce stresul la oameni. Aceasta este o veste grozavă pentru sănătatea și longevitatea dumneavoastră, dar dacă aveți o pisică, s-ar putea să vă întrebați dacă sentimentul este reciproc. Pisicilor le place să fie mângâiate? Le place pisicilor să fie ținute în brațe la fel de mult cum ne place nouă să le ținem în brațe?

Dacă o faceți corect, răspunsul este da. Multe pisici caută afecțiunea stăpânilor, în ciuda unui mit împământenit în conștiința noastră cum că nu ar fi prietenoase. De fapt, mângâierea și luarea în brațe a pisicii ajută la construirea unei relații de iubire între voi doi.

Abordări ale mângâierii

A vă mângâia pisica poate fi o treabă complicată. Este ușor să interpretezi greșit semnalele unei pisici și să ajungi să o atingi în mod greșit sau într-un loc în care nu îi place să fie atinsă.

Mâna unui bărbat care mângâie o pisică Albastru de Rusia întinsă pe un covor cu flori.
Să spunem, de exemplu, că pisica dumneavoastră se rostogolește pe podea și își expune burta. Dar când încercați să îi masați burtica angelică, răspunde zgârâindu-vă sau mușcându-vă. Cats Protection explică faptul că rostogolirea pe spate este modul în care pisica dumneavoastră arată că are încredere în dumneavoastră. Cu toate acestea, pentru majoritatea pisicilor, aceasta nu este invitația unui masaj pe burtă! Dacă sunteți întâmpinat cu o zgârietură sau o mușcătură, vă puteți întreba dacă pisica dvs. vă urăște sau dacă refuză orice fel de mângâiere. În realitate, ea vă spune doar că nu vrea să o mângâiați în acel loc și în acel moment.

În 2013, un studiu publicat în Physiology & Behaviour a fost prezentat în mod eronat ca o dovadă că mângâierea reprezintă un stres pentru pisici. John Bradshaw, director al Institutului de Antrozoologie de la Universitatea din Bristol, Anglia, a dat asigurări revistei National Geographic că ceva din viața pisicilor, și nu actul de mângâiere în sine, este sursa de anxietate a animalelor. (De fapt, experimentul a analizat modul diferit în care pisicile care trăiesc singure experimentează stresul față de cele din gospodăriile cu mai multe pisici). Mângâierea poate să vă liniștească pisica, așa că nu ezitați și îmbrățișați-o.

Cap, umeri, obraji și nas

Așadar, în ce locuri le place pisicilor să fie mângâiate? Capul, bărbia și gâtul sunt adesea preferatele lor. În timp ce unor pisici le face plăcere să li se atingă coada, altele se retrag și chiar simt durere în urma mângâierii cozii. Luați-o încet, acordând o atenție deosebită reacțiilor ei la atingere și respectându-i întotdeauna preferințele.

Atunci când vă apropiați de pisica dumneavoastră, cel mai important lucru este să îi permiteți acesteia să preia inițiativa. Lăsați-o să vă miroasă degetul arătător și să își atingă mai întâi nasul de el. Dacă vrea să fie îmbrățișată, își va împinge fața spre mâna dvs. și vă va îndruma spre urechi, bărbie sau oriunde vrea să fie mângâiată. Mișcările lente de mângâiere creează un mediu mai relaxant. Dacă începe să vă împingă cu capul sau să-și frece obrajii de corpul dvs., este un semn bun. " Comportamentul de bunting" (de ghemuire și de frecare) este modalitatea prin care pisicile își transferă mirosul, prin intermediul glandelor obrajilor, către mediul înconjurător și membrilor dragi din familie.

În afară de a fi mângâiate, pisicilor le place să fie ținute în brațe? Uneori. Majoritatea pisicilor adoră să se ghemuiască și, de obicei, sunt receptive la a fi ținute în brațe, cu condiția să fie treptat obișnuite cu acest gest. Cel mai bun mod de a vă apropia de pisica dvs. pentru o îmbrățișare este să începeți cu câteva mângâieri moi, apoi să o ridicați cu grijă. Asigurați-vă că îi țineți toate cele patru picioare, astfel încât să nu atârne. Dacă se simte în siguranță în brațele dvs., va hotărî să rămână acolo. Dacă se agită și vrea să scape, așezați-o ușor și încercați din nou mai târziu. Pentru a învăța să se cuibărească este nevoie de pași mărunți (și, ocazional, de o recompensă gustoasă pentru a nu vă zgâria brațele la coborâre!).

Pisică roșcată în timp ce este scărpinată sub bărbie.

Contează rasa? Dar vârsta?

Unele rase de pisici sunt mai receptive la mângâieri și îmbrățișări decât altele. Siameza, de exemplu, este o rasă jucăușă și iubitoare de distracție care vă va cere atenție, la fel ca și afectuosul Ragdoll.

Nu vă alarmați dacă pisica dvs. se opune atenției fizice. S-ar putea să facă parte din personalitatea sau educația sa. Dacă un pisoi nu socializează cu oamenii de la o vârstă fragedă, acesta poate fi reticent în a accepta afecțiunea. De asemenea, este posibil să fie nevoie de mai multă convingere dacă îl adoptați ca adult, fără să îi cunoașteți trecutul. Vă puteți aclimatiza pisica folosind unele dintre strategiile de mai sus, dar unor pisici pur și simplu nu le face plăcere să fie luate în brațe, preferând să se plimbe pe lângă dumneavoastră în loc să vă stea în poală.

În orice relație, încrederea se construiește în timp. Atunci când le oferiți dragoste și afecțiune, veți fi răsplătiți cu o felină care va deveni cel mai bun prieten (și poate chiar vă va oferi șansa unui masaj pe burtică).

Biografie colaborator

Christine O'Brien

Christine O'Brien

Christine O'Brien este scriitoare, mamă și „părinte” de animale de companie cu vechime, ale cărei două pisici albastru de Rusia fac regulile casei. Lucrările ei apar, de asemenea, în Care.com, What to Expect și Fit Pregnancy, unde scrie despre animalele de companie, sarcină și viața de familie. Căutați-o și urmăriți-o pe Instagram și Twitter @brovelliobrien.

Articole asociate

Produse asociate