Izolați-vă casa pentru siguranța pisicuței cu 10 sfaturi ușor de urmat

Published by
min read

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Aveți o pisicuță nouă în familie? Este important să transformați casa într-un loc sigur pentru ca noul dvs. prieten să nu roadă, să nu mănânce sau să nu zgârie ceva ce nu ar trebui. Dacă aduceți acasă o pisică adultă, aceasta poate fi mai puțin răutăcioasă, însă tot trebuie să luați în considerare câteva modalități prin care să vă protejați mobila. Mai jos regăsiți câteva sfaturi care vă pot ajuta să transformați casa într-un spațiu sigur. 

1. Le place să lovească cu lăbuța și să roadă obiecte

Pisicuțele sunt aproape ca bebelușii; le place să cunoască lumea din jurul lor cu ochii, mâinile (adică, lăbuțele) și gura. Pisicile sunt animale jucăușe, indiferent de vârstă, cu o plăcere înnăscută de a atinge cu lăbuța obiectele din jur și de a se juca cu orice găsesc pe jos. Această ultimă parte e importantă; poate credeți că podeaua dvs. este curată, dar dacă vă lăsați în jos pe mâini și genunchi veți găsi probabil articole care pot cauza probleme pentru pisicuța dvs.

Iată ce trebuie să căutați și să eliminați din spatele canapelelor și rafturilor înainte de a vă aduce pisicuța acasă: 

  • ațe, sfori
  • clame de păr
  • panglici
  • benzi de cauciuc
  • pungi de plastic
  • accesorii de cusut
  • accesorii de jucării/păpuși
  • piese mici pentru table de joc
  • gume de șters

Deși articolele ce pot fi desprinse cu ușurință sunt ușor de înghițit, există multe alte lucruri în casa dvs. pe care ea va încerca să le roadă, inclusiv cablurile electrice. Asigurați orice cabluri care nu pot fi eliminate de la îndemâna pisicuței dvs., iar dacă acestea sunt atașate de dispozitive utilizate în mod permanent, va trebui să le mutați. Atunci când utilizați electrocasnice doar temporar, precum un fier de călcat, acel fir care atârnă poate fi tentant pentru o pisicuță. Ea poate crede că este un obiect cu care se poate juca, dar s-ar putea răni grav dacă trage fierul de pe masa de călcat.

În afară de cablurile electrice, ar trebui să mai asigurați și firele de telefon, cordoanele draperiilor, care par a fi inofensive pentru noua dvs. pisicuță. Nu omiteți aceste articole atunci când transformați casa într-un loc sigur pentru pisici!


2. Nu toate plantele sunt sănătoase

Plantele de interior adaugă un pic de verdeață în casa dvs., însă aveți grijă la ce plante are acces pisicuța dvs. Filodendronul, crinii, vâscul și crăciunițele sunt doar câteva dintre plantele toxice care v-ar putea îmbolnăvi pisicuța. De asemenea, crinii, azaleele și narcisele sunt plante comune de grădină care sunt toxice pentru pisicuțe. În mod similar, este important să verificați și să vă asigurați că orice flori tăiate pe care le aduceți acasă sunt sigure pentru pisicuțele care le dau târcoale.


3. Țineți capacul închis

Pisicile și pisicuțele sunt mereu în căutare de apă și pot să bea apă pe tot parcursul zilei. Un loc accesibil unde pot face acest lucru este în toaleta din baie. Este dezgustător pentru dvs., dar nu toate pisicile sunt sensibile la gust, iar acolo au apă întotdeauna la dispoziție dacă le este sete. Asigurați-vă că țineți capacul închis la toaletă în cazul în care există o pisicuță în casa dvs. Dacă capacul este deschis, prietenul dvs. blănos poate cădea și se poate îneca. Ce alte recipiente din casă trebuie acoperite/închise? Coșurile de gunoi, coșurile pentru rufe, mașina de spălat și uscătorul de rufe. Nu v-ați dori ca pisicuța dvs. să rămână captivă în interior și să nu poată scăpa.


4. Sursele de căldură nu sunt sigure

Deși pisicuței dvs. îi place căldura, depinde de dvs. să vă asigurați că ea este în siguranță în aceste zone confortabile. Dacă căldura provine de la un șemineu sau o sobă cu lemne, consolidați ideea că aceste zone “fierbinți” nu sunt locuri potrivite pentru dormit. Dacă este necesar, reduceți perioada în care pisica are acces în aceste zone, înlăturându-i suprafețele pe care se cațără pentru a ajunge acolo, sau treziți-o după o anumită perioadă de timp. În cele din urmă, asigurați-vă că toate radiatoarele electrice sunt deconectate și depozitate în mod corespunzător atunci când nu sunt utilizate. Dacă acestea sunt conectate, supravegheați radiatorul permanent pentru a vă menține întreaga familie în condiții de siguranță.


5. Protejarea mobilei

Small striped kitten playing with kitten toy standing on cat tree.Pisicile și pisicuțele adoră să zgârie, dar nu vor ști ce nu au voie să zgârie până când nu le învățați. O țintă ușoară pentru ghearele pisicuței dvs. sunt piesele de mobilier solid, precum canapelele sau mesele. Covoarele și mochetele sunt și ele printre preferate.


Când încercați să vă protejați mobila din casă de pisică, nu vă gândiți că doar pe acestea le va zgâria; gândiți-vă la articolele pe care ea se poate urca: perdele, fețe lungi de masă sau rafturi. Compensați aceste tendințe cu jucării speciale de zgâriat sau un ansamblu, astfel încât să știe exact ce lucruri îi aparțin.


6. Asigurați obiectele la care nu vreți să ajungă

Pisicile sunt în mod inerent curioase, astfel încât închiderea unui dulap nu înseamnă că prietenul dvs. felin va rămâne afară. Luați în considerare cumpărarea unor lacăte pentru dulapurile în care țineți soluțiile pentru curățenie sau medicamentele. Le puteți păstra pe raftul de sus al dulapului pentru a fi sigur că sunt inaccesibile. Rețineți doar că pisica dvs. se poate cățăra, deci și ușa dulapului trebuie închisă.

Dacă există o cameră specială în care pisicuța dvs. nu ar trebui să stea, țineți ușa închisă în permanență. Gărdulețul de protecție pentru copii sau câini nu vor opri o pisică care sare de cinci ori înălțimea ei, conform Mother Nature Network. Orice documente extrem de importante pentru dvs. și familia dvs. trebuie închise sau asigurate. O cunoștință mai veche v-a dăruit o vază specială? Împachetați-o cu grijă și depozitați-o până când animalele dvs. se maturizează suficient încât să o ocolească.


7. Verificați spațiile mici

Pisicilor le place să se ghemuiască în locuri mici și calde. Înainte să închideți ușa la uscător, de exemplu, asigurați-vă că pisicuța dvs. nu s-a strecurat înăuntru pentru un somn de după amiază. Același lucru este valabil și pentru alte locuri liniștite, precum sertarele comodei, coșurile din dulapuri, frigiderele și congelatoarele.


8. Blocați toate obloanele ferestrelor

Fiecare rază de soare are numele pisicii înscris pe ea, iar ea se va ghemui la ferestre pentru a obține maximum de la această căldură naturală. Atunci când transformați casa într-un loc sigur pentru pisici, verificați toate geamurile ferestrelor și ușilor, chiar dacă este iarnă. Nu veți vrea să uitați să faceți acest lucru primăvara sau vara, când pisica este deja obișnuită cu împrejurimile. Dacă un geam nu este corect blocat, pisica dvs. poate ajunge într-o situație periculoasă. Pentru a fi chiar mai sigur, achiziționați protecții pentru ferestre, dar și protecții împotriva tragerii draperiilor. Nu numai că protecțiile speciale pentru pisici sunt mai sigure, dar durează și mai mult decât cele obișnuite, pentru că nu se rup foarte ușor.


9. Cumpărați-i jucăriile preferate

Cu cât este mai ocupat un animal de companie, cu atât mai puțin va intra în probleme. Pisicuțelor le place să se joace, deci investiți în câteva jucării cu care se poate juca până adoarme. Așa cum vă puteți imagina, îi vor plăcea șoriceii de jucărie și mingiuțele zornăitoare care fac suficient zgomot cât să vă dați seama pe unde este în timpul zilei. Așteptați-vă ca pisicuța dvs. să alterneze joaca cu somnul pe laptopul dvs.


10. Un proces îndelungat

Indiferent dacă noua dvs. pisică este tânără sau adultă și înțeleaptă, este greu pentru ea să învețe imediat toate regulile casei. O pisicuță poate evita cablurile electrice sau obiectele de pe podea, dar va fi foarte interesată să se cațere pe perdele sau să sară pe rafturi. Ea poate să evite castronul său cu apă și să bea de la chiuvetă. Faceți mai ușoară tranziția la noua ei casă, menținând-o temporar într-o cameră mică, în timp ce învață, apoi treptat permiteți-i accesul din ce în ce mai mult în casă, pentru a se obișnui cu regulile. Dacă o lăsați să se plimbe în jur și să-și exploreze noile împrejurări, asigurați-vă că o aveți în vedere tot timpul.

Dacă este atrasă de o zonă pe care o considerați improprie sau periculoasă pentru ea, luați măsurile de precauție necesare pentru a o menține în siguranță. Este important să tratați pisicuța în timp ce abordați problemele de siguranță într-o manieră calmă și plăcută.

În cele din urmă, nu este o idee bună niciodată să pedepsiți o pisicuță sau o pisică pentru comportament incorect. Ea încă învață regulile casei și se poate să nu le cunoască foarte bine. Pedepsirea unei pisici poate înrăutăți situația, cauzându-i stres și determinând-o să se izoleze. Instruirea corespunzătoare și recompensele oferite pentru comportamentul potrivit o vor ajuta să învețe ce este acceptabil. Dacă observați că este un pic leneșă, direcționați-o înapoi către jucăriile ei de zgâriat. Animalul dvs. de companie învață și caută îndrumarea dvs. Aveți răbdare ca și cu un copilaș care descoperă lumea pentru prima dată, iar legătura dintre voi va fi din ce în ce mai puternică.
 

Biografie colaborator

Erin Ollila

Erin Ollila

Erin Ollila este o pasionată de animale care a absolvit Universitatea Fairfield cu un Master în Creație literară. O găsiți pe Twitter @ReinventingErin sau http://erinollila.com.

Related Articles