Izolați-vă casa pentru siguranța pisicuței cu 10 sfaturi ușor de urmat

Aduceți o pisică tânără în familie? Izolarea casei pentru siguranța pisicii este importantă pentru ca noul dvs. prieten blănos să nu mestece, mănânce sau să zgârie ceva ce nu ar trebui. Dacă aduceți o pisică în vârstă, aceasta poate fi mai puțin răutăcioasă, deși ar trebui să luați în considerare în continuare câteva modalități prin care să protejați mobila împotriva pisicii. Iată câteva sfaturi pentru când pisica sau pisicuța verifică casa.

1. Le place să dea cu lăbuța și să mestece

Pisicuțele sunt aproape ca bebelușii; le place să cunoască lumea din jurul lor cu ochii, mâinile (adică, lăbuțele) și cu gura. Pisicile sunt animale jucăușe, indiferent de vârstă, cu o plăcere înnăscută de a atinge cu lăbuța în jur și de a se juca cu orice găsește pe jos. Această ultimă parte e importantă; poate credeți că podeaua dvs. este curată, dar dacă vă lăsați în jos pe mâini și genunchi veți găsi probabil articole care pot cauza probleme pentru pisicuța dvs.

Iată ce trebuie să căutați și să eliminați din spatele canapelelor și rafturilor înainte de a vă aduce pisicuța acasă:

  • ațe, sfori
  • clame răsucite
  • clame de păr
  • panglici
  • benzi de cauciuc
  • pungi de plastic
  • accesorii de cusut
  • accesorii de jucării/păpuși
  • piese mici pentru table de joc
  • gume de șters

Deși articolele separate sunt pentru pisicuța dvs. ușor de înghițit sau de dat cu lăbuța, există multe alte lucruri din casa dvs. pe care ea va încerca să le mestece, inclusiv cablurile electrice. Bandajați orice fire care nu pot fi eliminate de la îndemâna pisicuței dvs., chiar dacă acestea sunt utilizate în mod permanent pentru un dispozitiv pe care va trebui să-l mutați împreună cu acestea. Atunci când utilizați temporar articole, precum un fier de călcat, acel fir care atârnă poate fi chiar tentant pentru o pisicuță. Ea poate crede că este ceva cu care se poate juca, dar s-ar putea răni grav dacă trage fierul de pe masa de călcat.

În afară de cablurile electrice și fire, ar trebui să mai asigurați și firele de telefon, prinderile și cordoanele de tragere a draperiilor, care toate par a fi inofensive pentru noua dvs. pisicuță. Nu omiteți aceste articole în timpul procesului de izolare a casei pentru siguranța pisicuței dvs.!

2. Nu toate plantele sunt sănătoase

Plantele de interior adăuga un pic de verdeață în casa dvs., însă aveți grijă dacă are acces pisicuța dvs. Filodendronul, crinii, vâscul și floarea Crăciunului sunt doar câteva dintre plantele toxice de interior care v-ar putea îmbolnăvi pisicuța prin expunere constantă. De asemenea, crinii, azaleele și narcisele sunt plante comune de grădină care sunt toxice pentru pisicuțe. În mod similar, este important să verificați și să vă asigurați că orice flori tăiate pe care le aduceți acasă sunt sigure pentru pisicuțele care le dau târcoale.

3. Țineți capacul închis

Pisicile și pisicuțele sunt mereu în căutare de apă și pot lua înghițituri de apă pe tot parcursul zilei. Un loc accesibil unde poate să bea este în toaleta din baie. Este dezgustător pentru dvs., dar nu toate pisicile sunt sensibile la gust, și acolo are apă întotdeauna la dispoziție dacă îi este sete. Asigurați-vă că țineți capacul închis la toaletă, în cazul în care există o pisicuță în casa dvs. Dacă capacul este deschis, prietenul dvs. blănos poate cădea și se poate îneca. Ce alte recipiente din casă trebuie ținute acoperite/închise? Coșurile de gunoi, coșurile pentru rufe, mașina de spălat și uscătorul de rufe. Nu v-ați dori ca pisicuța dvs. să rămână captivă în interior și să nu poată scăpa.

4. Zonele fierbinți nu sunt sigure

Deși pisicuței dvs. îi place căldura, depinde de dvs. să vă asigurați că ea este în siguranță în aceste zone confortabile. Dacă căldura provine de la un șemineu sau o sobă cu lemne, consolidați ideea că aceste zone fierbinți nu sunt locuri pentru dormit. Dacă este necesar, ajustați accesul pisicii prin mutarea suprafețelor ei de cățărare sau trezirea ei după o anumită perioadă de timp. În cele din urmă, asigurați-vă că toate radiatoarele electrice sunt deconectate și depozitate în mod corespunzător atunci când nu sunt utilizate. Dacă acestea sunt conectate, supravegheați radiatorul permanent pentru a vă menține întreaga familie în condiții de siguranță din cauza supraîncălzirii.

5. Protejarea mobilei împotriva pisicii

Small striped kitten playing with kitten toy standing on cat tree.Pisicile și pisicuțele adoră să zgârie, dar nu vor ști ce nu trebuie să zgârie cu ghearele până când nu le învățați. O țintă ușoară pentru ghearele pisicuței dvs. sunt piesele de mobilier solid, precum canapelele sau mesele. Covoarele și mochetele sunt și ele printre preferate.

Când încercați să vă protejați mobila din casă împotriva pisicii, nu vă gândiți că doar pe acestea le va zgâria pisicuța dvs.; gândiți-vă la articolele pe care ea se poate urca: perdele, fețe lungi de masă sau rafturi. Compensați aceste tendințe cu pernițe de zgâriat sau un copac, astfel încât să știe exact ce lucruri îi aparțin.

6. Asigurați totul unde poate ajunge

Pisicile sunt în mod inerent curioase, astfel încât închiderea unui dulap nu înseamnă că prietenul dvs. felină va rămâne afară. Luați în considerare cumpărarea unor lacăte pentru dulapurile în care țineți accesoriile pentru curățenie sau medicamentele. Le puteți păstra pe raftul de sus al dulapului pentru a fi sigur că acestea sunt inaccesibile. Rețineți doar că pisica dvs. se poate cățăra, deci chiar și ușa dulapului trebuie închisă.

Dacă există o cameră specială în care pisicuța dvs. nu ar trebui să stea, țineți ușa închisă în permanență. Ieșirile pentru copii sau câine nu vor opri o pisică care sare de cinci ori înălțimea ei, conform Mother Nature Network. Orice notițe extrem de importante pentru dvs. și familia dvs. trebuie închise sau asigurate departe. O cunoștință mai veche v-a dăruit o vază specială pentru familie? Împachetați-o cu grijă și depozitați-o până când animalele dvs. se maturizează suficient încât să le ocolească.

7. Verificați spațiile mici

Pisicilor le place să se ghemuiască în locuri mici și calde. Înainte să închideți ușa la uscător, de exemplu, asigurați-vă că pisicuța dvs. nu s-a strecurat înăuntru pentru un somn de după amiază. Același lucru este valabil și pentru alte locuri liniștite, precum sertarele comodei, coșurile din dulapuri, frigiderele și congelatoarele.

8. Blocați toate paravanele ferestrelor

Fiecare bucată de soare are numele pisicii pe ea, iar ea se va ghemui pe ferestre pentru a obține maximum de la această căldură naturală. La izolarea casei împotriva pisicuței, verificați toate geamurile ferestrelor și ușilor, chiar dacă este iarnă. Nu veți uita să faceți acest lucru primăvara sau vara când pisica este deja obișnuită cu împrejurimile. Dacă un geam nu este corect blocat, pisica dvs. poate ajunge într-o situație periculoasă. Pentru a fi chiar mai sigur, achiziționați protecții pentru geam împotriva pisicii, dar și protecții împotriva tragerii draperiilor. Nu numai că protecțiile de geam sunt mai sigure, dar acestea durează mai mult decât cele obișnuite de ferestre, pentru că nu se rup foarte ușor.

9. Cumpărați-i jucăriile preferate

Cu cât este mai ocupat un animal de companie, cu atât mai puțin va intra în probleme. Pisicuțelor le place să se joace, deci investiți în câteva jucării cu care se poate juca până va adormi. Așa cum vă puteți imagina, îi vor plăcea șoriceii de jucărie și mingiuțele zornăitoare care fac suficient zgomot ca să vă dați seama pe unde este în timpul zilei. Așteptați-vă ca pisicuța dvs. să alterneze joaca cu somnul pe laptopul dvs.

10. Fiți calm la inspectarea casei de către pisicuță

Indiferent dacă noua dvs. pisică este tânără sau în vârstă și înțeleaptă, este greu pentru ea să învețe imediat toate regulile casei. O pisicuță poate evita firele sau obiectele de pe podea, dar va fi foarte interesată să se cațere pe perdele sau să sară pe rafturi. Ea poate sfida castronul său cu apă și să bea de la chiuvetă. Faceți mai ușoară tranziția la noua ei casă prin ținerea ei temporar într-o cameră mică prietenoasă pentru pisici în timp ce ea învață, apoi încet permiteți-i accesul din ce în ce mai mult în casă, pentru a se obișnui cu regulile. Dacă o lăsați să se plimbe în jur și să-și exploreze noile configurări, asigurați-vă că o aveți în vedere tot timpul.

Dacă este atrasă de o zonă pe care o considerați improprie sau periculoasă pentru ea, luați măsurile de precauție necesare pentru a o menține în siguranță. Este important să vă redirecționați pisicuța ta în timp ce abordați problemele de siguranță într-o manieră calmă și plăcută.

În cele din urmă, nu este o idee bună niciodată să pedepsiți i pisicuță sau o pisică pentru comportament incorect. Ea încă învață regulile casei și se poate să nu le cunoască foarte bine. Pedepsirea unei pisici poate înrăutăți de fapt situația, cauzându-i stres și nevoie de izolare. Instruirea corespunzătoare și recompensele oferite pentru comportamente bune o vor ajuta să învețe ce este acceptabil. Dacă observați că este un pic leneșă, direcționați-o înapoi către jucăriile sau tamponul ei de zgâriat. Animalul dvs. de companie învață și caută îndrumarea dvs. Aveți răbdare ca și cu un copilaș care învață să iasă în lume pentru prima dată și legătura dintre voi va fi din ce în ce mai puternică.

Biografie colaborator

Erin Ollila

Erin Ollila

Erin Ollila este o pasionată de animale care a absolvit Universitatea Fairfield cu un Master în Creație literară. O găsiți pe Twitter @ReinventingErin sau http://erinollila.com.

Articole despre îngrijirea animalului de companie