Dresaj Pisici

Consultați aceste articole pentru a afla cum trebuie să vă dresați pisica.

0 Rezultate ordonate după

Relevanță

Cum să vă dresați pisica

În timp ce câinii doresc să-și mulțumească „stăpânii“, este important de reținut că pisicile sunt diferite. Acestea sunt mult mai interesate să se mulțumească pe ele! Deci, dacă doriți ca pisica să nu zgârie mobila, să nu sară pe blatul de bucătărie sau să se abțină de la jocul de-a mușcatul, aceasta implică multă răbdare, atenție, ajutor și recompense.

 

Principiile de bază ale dresajului

În primul rând, pisicile nu înțeleg pedeapsa. Este mult mai eficientă încurajarea unui comportament bun. Sună complicat, nu-i așa? Nu trebuie să fie așa. Dacă face ceva ce nu doriți să încurajați, spuneți-i „Nu“ delicat, dar ferm. Dacă face ceva ce doriți să încurajați, oferiți-i toată atenția și dragostea dvs. Și recompensele sunt întotdeauna foarte motivante, așa că păstrați recompensele pregătite. (Însă, fiți atent să nu-i dați prea multe.)

Instruire pentru folosirea litierei

Pisicile sunt animale curate prin natura lor, așa că e foarte posibil să știe deja să folosească toaleta. Pregătiți cutia înainte ca ea să ajungă să locuiască cu dvs. Dacă aveți destul spațiu în casă, oferiți-i mai mult de o cutie. Amplasați-le în locuri liniștite, calme, și amintiți-vă să le curățați zilnic.

Socializarea pisicii dvs.

Pisicile au o etapă de socializare foarte scurtă. De fapt, cea mai critică perioadă de dezvoltare socială și comportamentală este cuprinsă între patru și 16 săptămâni. Înainte ca pisica să vină să locuiască cu dvs., este posibil ca ea să fi avut deja contact cu oamenii, în special dacă vine de la un adăpost de animale. Asigurați-vă că îi faceți cunoștință și cu copiii. Informați-i în prealabil să se joace frumos cu ea. În general, veți dori să faceți introduceri scurte, până când aceasta se va obișnui cu noile persoane. Dacă o forțați să socializeze mai mult decât îi place, ea poate deveni fricoasă sau se va retrage, sau chiar va dezvolta probleme de sănătate din cauza stresului.