Semnificația mieunatului pisicii dvs.: 5 Sunete și zgomote distincte ale pisicii dvs

Când împărțiți casa cu o prietenă felină, auziți multe sunete diferite ale pisicii pe parcursul zilei. Și deși semnificația unor zgomote este ușor de înțeles (de exemplu, dând târcoale vasului pentru hrană în timp ce se uită la dvs.), nu este întotdeauna atât de evident. În unele cazuri puteți fi deținătorul de animal de companie al unei pisicuțe deosebit de guralivă. Acest lucru este adevărat în special cu prietenii blănoși mai în vârstă, deoarece pisicile devin mai vocale odată cu înaintarea în vârstă sau când auzul lor se deteriorează.

Iată ce vor să exprime prin următoarele sunete distinctive:

1. Mieunatul

Ca deținător de animal de companie, știți deja că pisica dvs. emite un mieunat clasic pentru diverse lucruri. Însă pisicile nu fac așa între ele, deci ce încearcă să vă spună? Poate mieuna pentru hrană sau apă, pentru a vă saluta când vă întoarceți acasă, sau pentru a cere o mângâiere liniștitoare sau un frecat pe burtică (se va rostogoli pentru asta). De asemenea, pisicile vă pot vorbi cu diferite tipuri de mieunat, în funcție de situație, precum „Vreau pe canapea“, deși se pare că vor întotdeauna asta.

Deși miaună continuu când mănâncă, când folosesc tăvița cu nisip sau un moment similar ciudat ar putea însemna că nu se simte bine, ghemotocul de blană vine doar să vă salute.

2. Torsul

La sfârșitul unei zile lungi, nu e nimic mai plăcut decât atunci când pisica dvs. vi se ghemuiește în brațe și toarce. Conform observațiilor Trupanion, torsul este comunicarea dintre pisicuțele născute oarbe și surde și mama lor, însă toate pisicile folosesc această metodă pe tot parcursul vieții lor, chiar și cu dvs. Acordați o atenție deosebită torsului pisicii dvs. și veți observa modificări subtile în ton și vibrații, toate acestea ajutând-o să se exprime că este fericită și că e bine.

Un motiv mai puțin cunoscut: Pisicile pot utiliza această vocalizare pentru a se liniști atunci când sunt speriate, deci asigurați-vă că-i oferiți ghemotocului de blană multă dragoste atunci când îi auziți motorașul funcționând.

3. Sâsâit

Atunci când o pisică sâsâie sau chiar mârâie, nu este din cauză că este rea, ci pentru că este speriată și prin urmare, defensivă. Pisica dvs. poate sâsâi la o persoană străină care vine în vizită (sau, de fapt, cineva pe care-l știe că nu-i plac) sau chiar la o altă pisică ca un avertisment pentru „înapoi“. În cele din urmă, ea amintește tuturor cine e șeful cu adevărat (indiciu: Nu sunteți dvs.).

„Dacă puteți“, recomandă Animal Planet, „ignorați sâsâitul în loc să țipați sau să vă holbați la pisica dvs.“ Acordați-vă timp, și afecțiunea dvs. inerentă pentru ea va reapărea, iar sâsâitul se va disipa. Oferindu-i spațiul de care are nevoie pentru a-și calma nervii, o va ajuta întotdeauna să se simtă mai în siguranță.

4. Urlet

Dacă credeți că urletul este doar la câini, mai gândiți-vă!  Societatea Americană pentru Prevenirea Cruzimii împotriva Animalelor (American Society for the Prevention of Cruelty to Animals-ASPCA) precizează că „unele rase de pisici, în special siameza, sunt predispuse la mieunat și urlat excesiv“, așa că dvs. aveți doar o fetiță zgomotoasă. Orice pisică care are „sistemul reproductiv intact“ va urla și pentru a atrage un partener.

Dacă aceste criterii nu se potrivesc pentru pisica dvs., ea poate urla pentru ca este într-o situație de urgență, poate că e prinsă undeva sau chiar rănită. În alte cazuri, pisicile urlă pentru că vor ca dvs. să veniți în acest moment să vedeți prada care va adus-o (și nu e întotdeauna o jucărie). În orice caz, acordați-i colegului dvs. de apartament atenție imediată pentru a vă asigura că totul este în regulă.

5. „Ciripit“

Acesta este unul dintre zgomotele mai ciudate rezervate pentru ocazii foarte speciale. Deseori, pisica dvs. ciripește sau face triluri pentru a alerta familia când ea vede afară o pasăre, o veveriță sau un iepurașul. Conform The Humane Society, acesta nu este un mieunat lung, ci mai degrabă o comandă pe care o învață pisicuțele la o vârstă fragedă, când mama lor folosește sunetul pentru a-și menține puii în linie. Dacă aveți mai mult de o pisică, le puteți auzi conversând între ele în același fel. Ea va putea folosi acest truc pentru a vă duce la vasul său cu hrană sau pentru a vă conduce la culcare

Acordând o atenție deosebită acestor sunete, va crea o legătură și mai strânsă dintre dvs. și cel mai bun prieten al dvs. De asemenea, vă va ajuta să-i înțelegeți mai bine nevoile sale, astfel încât să-i puteți oferi tot ce are nevoie să se simtă fericită, sănătoasă și în siguranță.

Biografie colaborator

Christine O'Brien
Christine O'Brien

Christine O'Brien este o scriitoare, mamă, și de mult timp un deținător de pisică, ale cărei două pisici Albastru de Rusia conduc casa. Munca sa apare și în Care.com, What to Expect și Fit Pregnancy, în care scrie despre animale de companie, starea de graviditate și viața de familie. Găsiți-o și urmăriți-o pe Instagram și Twitter @brovelliobrien.

Articole despre îngrijirea animalului de companie