De ce câinele dvs. trebuie să facă exerciții fizice

PUBLICAT DE CĂTRE KARA MURPHY
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

La fel ca și oamenii, câinii suferă în număr din ce în ce mai mare din cauza obezității. Asociația pentru prevenirea obezității animalelor de companie estimează că 54% dintre câini sunt supraponderali. Câinii care au câteva kilograme în plus pot fi mai predispuși la afecțiuni precum artrita. De aceea, exercițiile fizice pentru câini nu sunt doar o activitate distractivă pentru prietenul dvs. blănos, ci o necesitate pentru a vă menține cățelul sănătos din punct de vedere fizic.

Exercițiile fizice îți fac câinele fericit! Câinii care fac exerciții fizice în mod regulat sunt mai puțin predispuși la comportamente distructive și care atrag atenția, cum ar fi mestecatul, lătratul non-stop și mușcatul. De asemenea, se simt mai apropiați de dumneavoastră, ceea ce face ca legătura dintre stăpân și câine să fie mai puternică.

Dacă v-am motivat suficient de mult pentru a vă ridica de pe canapea împreună cu prietenul dumneavoastră patruped de fitness, să vorbim despre tipurile de exerciții potrivite pentru câinele dumneavoastră.

Nevoi diferite în diferite etape ale vieții

Dashchund negru cu păr lung care aleargă într-un parc cu toate cele patru labe în aer.

Evident, nevoile de exerciții fizice ale unui cățeluș în comparație cu cele ale unui câine în vârstă sunt diferite. Un cățeluș este un pachet zburdalnic și adorabil de energie, care poate juca jocuri aparent nesfârșite de „aport”, se poate întrece în cerc în parcul pentru câini sau îi poate urmări fericit pe copii prin curtea din spate timp de o după-amiază întreagă. Pe de altă parte, este posibil ca un câine în vârstă să prefere plimbările în locul alergărilor pe care obișnuia să le iubească. Un câine senior are totuși nevoie de exerciții fizice. La fel ca și omologii lor umani, câinii seniori au nevoie de exerciții fizice ca ajutor pentru mobilitate, pentru a le menține greutatea sănătoasă și pentru a rămâne stimulați din punct de vedere mental. Fiți conștienți de modul în care activitatea fizică influențează un câine îmbătrânit după antrenamentul cu dvs. În cazul în care câinele dumneavoastră pare să sufere de dureri articulare sau artrită, discutați cu medicul veterinar despre cum să minimizați disconfortul în timpul exercițiilor fizice. Înotul, de exemplu, este un exercițiu care vă antrenează câinele, minimizând în același timp durerile articulare. De asemenea, dacă faceți plimbări lungi, asigurați-vă că aveți apă cu dvs. pentru a-l menține hidratat și încercați să faceți plimbările în apropierea unor puncte de oprire în cazul în care obosește. Dacă observați că se forțează, nu uitați să vă opriți și să vă odihniți.

Aflați care sunt nevoile și limitele câinelui dvs.

Ideea de exerciții fizice sănătoase pentru câini variază în funcție de rasele și dimensiunile câinilor. Dr. Marty Becker, DVM subliniază modul în care nevoile și abilitățile diferă de la un câine la altul. Țineți cont de aceste sugestii data viitoare când vă scoateți cățelul afară pentru exerciții distractive.

 • Câinii cu botul scurt, cum ar fi pechinezii și buldogii, nu au prea multă toleranță la exerciții fizice și se pot supraîncălzi - sau chiar muri - dacă se suprasolicită. Mersul pe jos este adesea cel mai bun exercițiu pentru ei. De asemenea, înotul nu este un lucru pe care mulți câini cu botul scurt să îl facă.
 • Câinii cu spatele lung și picioarele scurte, cum ar fi corgi și dachshund, sunt predispuși la accidente la nivelul spatelui. Asta înseamnă că prinderea de Frisbees® nu ar trebui să fie pe lista dvs. de distracții fizice dacă aveți una dintre aceste rase. Alte accidente sunt frecvente la anumite rase, așa că luați în considerare pedigree-ul și caracteristicile fizice ale câinelui dvs. atunci când alegeți o activitate.
 • De asemenea, fiți conștienți de tipul de exerciții fizice pe care câinele dvs. le poate face. Retrieverii, de exemplu, sunt crescuți să facă aport și să înoate, așa că, cel mai probabil, vor aprecia vâslirea într-un lac sau joaca cu dumneavoastră ore întregi. Ogarii, în schimb, sunt crescuți pentru sprinturi explozive de mare viteză. Adoră să alerge, dar după un antrenament scurt și intens, este posibil să fie gata pentru un pui de somn. Câinii ciobănești sunt crescuți pentru a mâna animalele la păscut, așa că țineți cont de acest lucru atunci când îi propuneți exerciții distractive.
 • Cât de lungă și de groasă este blana câinelui dumneavoastră? Un câine cu blana groasă, cum ar fi un Akita sau un ciobănesc german, se poate supraîncălzi vara mai repede decât un câine cu blana scurtă și subțire. Cu toate acestea, un câine cu blana scurtă și subțire, cum ar fi un Boston terrier sau un boxer, va tolera mai greu vremea rece.

Nu sunteți sigur ce tip de exercițiu este cel mai bun pentru câini? Prevention Magazine oferă un ghid util cu privire la diferitele nevoi de exerciții fizice pentru diferite rase de câini.

Alegerea alimentelor este, de asemenea, importantă

La fel ca în cazul oamenilor, tipul de hrană pe care o mănâncă un câine îi poate afecta nivelul de energie. Alimentele Hill's® pot ajuta, de asemenea, un câine cu probleme de sănătate specifice care ar putea avea un impact asupra capacității sale de a face exerciții fizice. Discutați cu medicul veterinar despre ce hrană este potrivită pentru câinele dumneavoastră în toate etapele vieții sale.

De asemenea, trebuie să vă asigurați că animalul dumneavoastră își menține greutatea sănătoasă pe măsură ce îmbătrânește. Obezitatea sau excesul de greutate poate agrava problemele fizice și poate chiar scurta durată de viață a câinelui. În cazul în care acesta trebuie să piardă câteva kilograme, luați în considerare o hrană cu mai puține calorii, concepută pentru controlul greutății.

Apa este, de asemenea, esențială pentru exercițiile fizice. Asigurați-vă că animalul dvs. este hidratat înainte de a începe activitatea fizică. Lipsa apei poate duce la supraîncălzire mult mai repede, cauzând probleme de sănătate mai mari.

Începeți ușor și creșteți intensitatea pe parcurs

Dacă începeți un nou program de exerciții cu câinele dumneavoastră, asigurați-vă că nu exagerați. La fel ca și familia lor umană, câinii au nevoie de timp pentru creșterea rezistenței. De asemenea, ar trebui să vă consultați cu medicul veterinar înainte de a începe un nou program de exerciții fizice, pentru a vedea dacă are vreun sfat despre cum să începeți și ce fel de plan alimentar ar trebui să urmeze și să respecte câinele dumneavoastră. De asemenea, fiți atenți la modul în care acesta se simte și se comportă în timpul exercițiilor și după acestea. Țineți cont, de exemplu, de cât de caldă este ziua și de faptul că betonul și asfaltul pot fi aspre sau pot arde pernuțele unui câine.

Beneficiile exercițiilor fizice pentru câini sunt atât imediate, cât și de lungă durată. Tovarășul dvs. blănos este important pentru dvs., iar menținerea lui în formă fizică îl va ajuta să aibă o viață lungă, fericită și sănătoasă. Acum, puneți-i lesa, luați ceva apă și un sac pentru deșeuri și la drum!

Biografie colaborator

Kara Murphy

Kara Murphy

Kara Murphy este o scriitoare independentă din Erie, Pennsylvania. Are un Goldendoodle pe nume Maddie, care duce în gură animale de pluș vechi oriunde merge.

Articole asociate

 • Joaca cu câinele

  Joaca este esentiala pentru bunastarea cainelui tau. Descopera aici idei de jocuri simple, activitati distractive, sfaturi pentru sesiuni de joaca si multe altele!
 • Cățelușii învață jucându-se

  Joaca cu noul catelus este amuzanta si interesanta si este de asemenea foarte importanta pentru dresaj. Afla cum sa iti educi cainele prin joaca aici!
 • Exercițiile fizice sunt importante pentru câini

  Cainii sunt adesea plini de energie, iar exercitiile fizice sunt o modalitate perfecta de a consuma energia in exces. Afla aici beneficiile exercitiilor fizice la caini!
 • 6 Jocuri Pentru Caini Plictisti

  Cainii sunt fiinte pline de energie, care doresc din suflet sa se joace si sa socializeze. Afla aici 6 idei de jocuri pentru caini plictisti!

Produse asociate