Starea de rău și diareea: reprezintă o urgență?

Published by
min read

Starea de rău și diareea: reprezintă o urgență pentru câini sau pisici?

Acționați

Primul pas, dacă animalul dvs. nu se simte bine sau are diaree, este să nu îl mai hrăniți și să îi oferiți puțină apă des. Dacă animalul dvs. vomită în continuare, cereți sfatul medicului veterinar. Diareea ar trebui să se oprească în mod normal în 2-3 zile. Există cazuri speciale în care nu ar trebui să așteptați 24 de ore înainte să discutați cu medicul veterinar, dacă animalul dvs. de companie este bolnav.
 

Sunați medicul veterinar dacă…

  • Animalul dvs. de companie are o vârstă foarte fragedă sau foarte înaintată (deoarece se pot deshidratat foarte rapid)
  • Animalul dvs. suferă de o afecțiune, precum diabetul
  • Animalul dvs. primește deja medicație. Întrebați dacă puteți administra în continuare medicația sau trebuie oprită
  • Vedeți sânge în vomă sau diaree, sau este eliminată o substanță neagră
  • Animalul de companie devine deprimat sau gingiile sunt uscate
  • Abdomenul animalului începe să se umfle sau animalul începe să mârâie sau să schelălăie. Umflătura poate fi semnul unor probleme serioase - sunați medicul veterinar de urgență dacă vedeți asta.
  • Dacă după 24 de ore, problemele digestive s-au calmat și aveți nevoie de un sfat cu privire la ce hrană să îi oferiți animalului, discutați cu medicul veterinar. Medicii vor recomanda adesea hrana specială cum este Hill’s™ Prescription Diet™ i/d™, în locul unei reveniri imediate la hrana obișnuită.

 

Un ultim sfat - sunați medicul veterinar înainte de a merge la cabinet. Există posibilitatea să vă roage să așteptați într-o altă încăpere dacă suspectează că boala poate fi infecțioasă pentru alte animale.

Related Articles

Related Products