Starea de rău și diareea: reprezintă o urgență?

Published by
min read

Starea de rău și diareea: reprezintă o urgență pentru câini sau pisici?

Acționați

Primul pas, dacă animalul dvs. nu se simte bine sau are diaree, este să nu îl mai hrăniți și să îi oferiți puțină apă des. Dacă animalul dvs. vomită în continuare, cereți sfatul medicului veterinar. Diareea ar trebui să se oprească în mod normal în 2-3 zile. Există cazuri speciale în care nu ar trebui să așteptați 24 de ore înainte să discutați cu medicul veterinar, dacă animalul dvs. de companie este bolnav.
 

Sunați medicul veterinar dacă…

 • Animalul dvs. de companie are o vârstă foarte fragedă sau foarte înaintată (deoarece se pot deshidratat foarte rapid)
 • Animalul dvs. suferă de o afecțiune, precum diabetul
 • Animalul dvs. primește deja medicație. Întrebați dacă puteți administra în continuare medicația sau trebuie oprită
 • Vedeți sânge în vomă sau diaree, sau este eliminată o substanță neagră
 • Animalul de companie devine deprimat sau gingiile sunt uscate
 • Abdomenul animalului începe să se umfle sau animalul începe să mârâie sau să schelălăie. Umflătura poate fi semnul unor probleme serioase - sunați medicul veterinar de urgență dacă vedeți asta.
 • Dacă după 24 de ore, problemele digestive s-au calmat și aveți nevoie de un sfat cu privire la ce hrană să îi oferiți animalului, discutați cu medicul veterinar. Medicii vor recomanda adesea hrana specială cum este Hill’s™ Prescription Diet™ i/d™, în locul unei reveniri imediate la hrana obișnuită.

 

Un ultim sfat - sunați medicul veterinar înainte de a merge la cabinet. Există posibilitatea să vă roage să așteptați într-o altă încăpere dacă suspectează că boala poate fi infecțioasă pentru alte animale.

Related Articles

 • Cum evităm epuizarea termică la pisici

  Sunteţi un proprietar de animale care locuieşte într-o zonă cu veri fierbinţi? Dacă nu aveţi aer condiţionat, este posibil să vă îngrijoraţi că pisica dvs.
 • Ghemele de păr

  Aproape toți proprietarii de pisici au văzut un ghem de păr sau au auzit cum pisica lor încerca să elimine unul. De obicei, nu este o problemă dacă pisica înghite fire de păr, dar câteodată acestea se strâng în stomac și formează gheme.
 • Beneficiile sterilizării

  Sterilizarea este o procedură chirurgicală care vă împiedică pisica să se reproducă. Dacă pisica dvs. trăiește în aer liber sau dacă aveți mai multe pisici de apartament ar trebui să luați în considerare sterilizarea.
 • Pisica dvs. își ascunde durerea? Recunoașterea semnelor și simptomelor.

  Poate fi ușor să nu recunoașteți semnele că pisica dvs. este bolnavă; acestea nu seamănă cu răcelile pe care oamenii le contractează din când în când.

Related Products

 • Prescription Diet™ a/d™ Canine/Feline

  Pentru managmentul nutrițional al animalelor în proces de recuperare din boli, accidente și intervenții chirurgicale severe.
 • Science Plan™ Feline Adult Tender Chunks in Gravy cu vită

  Pisicile sunt fericite cu Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span>Tender Chunks in Gravy cu vită. În fiecare plic este o hrană completă care conține exact combinația potrivită de vitamine și minerale pentru menținerea sănătății pisicii.
 • Science Plan™ Feline Adult Optimal Care™ Chicken

  <p>Hill's<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Science Plan<sup>TM</sup></span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> este special concepută pentru susținerea formei fizice, cu antioxidanți clinic dovediți, proteine de calitate și acizi grași omega 3. </p> <p></p> <ul> <li>Menține masa musculară și greutatea optimă. </li><li>Cantitate controlată de minerale pentru susținerea sănătății tractului urinar. </li><li>Ingrediente foarte ușor de digerat pentru o absorbție optimă de nutrienți. </li><li>Produs 100% garantat pentru calitate, consistență și gust.</li></ul>
 • Prescription Diet™ i/d™ Feline Chicken

  <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> Feline i/d™ este o hrană formulată special pentru a îmbunătăți digestia și pentru a asigura consistența normală a scaunului.