Stare de rău și diaree: Este vorba de o urgență felină?

Publicat de către
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Pisica dvs. vomită? Ați observat o schimbare în culoarea sau consistența fecalelor acesteia? Starea de rău și diareea sunt destul de frecvente la animalele de companie și pot fi cauzate de o mulțime de lucruri. De multe ori nu este nimic îngrijorător - poate că au mâncat un aliment care le-a deranjat stomacul sau au agățat un virus, la fel ca noi. Deși majoritatea cazurilor se rezolvă de la sine, trebuie să fim atenți, deoarece uneori poate fi un semn al unei afecțiuni mai îngrijorătoare. Vărsăturile, în special, pot provoca o deshidratare rapidă. Iată câteva indicații care să vă ajute să decideți dacă starea de rău sau diareea animalului dvs. de companie necesită asistență veterinară.

Luarea de măsuri

Primul pas, în cazul în care pisica dumneavoastră vomită, este să opriți hrănirea și să vă asigurați că are la dispoziție multă apă proaspătă. Dacă pisica dumneavoastră continuă să vomite mai mult de 8 ore sau vomită foarte des, cereți sfatul medicului veterinar. De obicei, nu este nevoie să nu-i dați mâncare dacă pisica dumneavoastră are diaree. Diareea autolimitată ar trebui să se rezolve în mod normal în 2-3 zile. Cu toate acestea, există unele circumstanțe în care nu ar trebui să așteptați 24 de ore înainte de a vorbi cu medicul veterinar, dacă pisica dumneavoastră se simte rău.

Sunați-vă medicul veterinar dacă...

 • Pisica dumneavoastră este foarte tânără sau foarte bătrână (deoarece se poate deshidrata foarte repede)
 • Pisica dumneavoastră are o afecțiune existentă, cum ar fi diabetul
 • Pisica dumneavoastră ia deja medicamente. Cereți sfaturi cu privire la faptul dacă tratamentul medicamentos poate sau trebuie să fie oprit atunci când animalul dvs. de companie este bolnav
 • Observați sânge în vomă sau diaree sau dacă elimină material negru cu aspect de smoală
 • Pisica dvs. pare foarte nefericită, este deprimată sau gingiile se simt uscate și lipicioase
 • După 24 de ore, dacă stomacul pisicii dvs. pare să se liniștească și aveți nevoie de un sfat cu privire la ce hrană să îi oferiți în continuare, adresați-vă medicului veterinar. Medicii veterinari recomandă adesea o hrană special formulată, cum ar fi Hill's Prescription Diet i/d, mai degrabă decât o revenire imediată la hrana normală a pisicii dumneavoastră.

Un ultim sfat - sunați-vă medicul veterinar înainte de a vă duce pisica bolnavă la cabinet. Este posibil să vă ceară să așteptați într-o altă zonă de așteptare dacă suspectează că pisica dumneavoastră ar putea fi contagioasă pentru alți pacienți.

Articole asociate

 • Care sunt cauzele creșterii în greutate la pisici?

  154502253 O pisică supraponderală riscă să dezvolte multe probleme grave de sănătate. Creșterea în greutate indică o creștere a grăsimii corporale și, de obicei, este o consecință a unei alimentații excesive și a lipsei de exerciții fizice.
 • Medicul veterinar si Pisica

  Este important sa existe vizite periodice la medicul veterinar cu pisica ta. Afla mai multe informatii si sfaturi pe acest subiect aici!
 • Pisicile gestante

  154502253 Dacă nu plănuiți să creșteți pisoi, este întotdeauna bine să vă sterilizați pisica. Gestația la pisici este un eveniment important, iar dacă ați luat decizia să creșteți pisoiași, vă așteaptă o aventură.
 • Pisica mea are pielea uscată? - Sfaturi și recomandări

  Aflați cum să identificați semnele de uscăciune excesivă a pielii la pisici, ce ar putea cauza iritarea pielii pisicii dumneavoastră și cum puteți ajuta la ameliorarea pielii uscate a pisicii dumneavoastră.

Produse asociate

 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult hrană pentru pisici cu pui

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight conține o combinație unică de ingrediente și cantitate redusă de grăsime. Produs special conceput pentru susținerea greutății optime în scopul prelungirii speranței de viață.  <br>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten hrană pentru pisici cu pui

  Pisoii au nevoie de cantități optime diferite de nutrienți pentru o dezvoltare sănătoasă. Acești nutrienți trebuie să fie perfect echilibrați, deoarece o cantitate prea mare poate să fie la fel de dăunătoare ca o cantitate prea mică.  De asemenea este important să se utilizeze ingrediente de calitate superioară pentru o digestie sănătoasă, sensibilă în mod special în această perioadă a vieții. Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> este o nutriție perfect echilibrată care se adresează nevoilor individuale ale pisoiului tău, evitând orice deficit sau exces de nutrienți. 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten 1st Nutrition Mousse cu pui şi curcan

  Nutriţie perfect echilibrată, cu gust delicios de mousse de pui, pentru a susţine imunitatea şi creşterea sănătoasă a pisoilor
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu somon

  Nutriţie perfect echilibrată cu gust delicios de somon pentru a ajuta la susţinerea necesarului de energie al pisicilor adulte