Starea de rau si diareea la pisici

Published by
min read

Starea de rău și diareea: reprezintă o urgență pentru câini sau pisici?

Acționați

Primul pas, dacă animalul dvs. nu se simte bine sau are diaree, este să nu îl mai hrăniți și să îi oferiți puțină apă des. Dacă animalul dvs. vomită în continuare, cereți sfatul medicului veterinar. Diareea ar trebui să se oprească în mod normal în 2-3 zile. Există cazuri speciale în care nu ar trebui să așteptați 24 de ore înainte să discutați cu medicul veterinar, dacă animalul dvs. de companie este bolnav.
 

Sunați medicul veterinar dacă…

 • Animalul dvs. de companie are o vârstă foarte fragedă sau foarte înaintată (deoarece se pot deshidratat foarte rapid)
 • Animalul dvs. suferă de o afecțiune, precum diabetul
 • Animalul dvs. primește deja medicație. Întrebați dacă puteți administra în continuare medicația sau trebuie oprită
 • Vedeți sânge în vomă sau diaree, sau este eliminată o substanță neagră
 • Animalul de companie devine deprimat sau gingiile sunt uscate
 • Abdomenul animalului începe să se umfle sau animalul începe să mârâie sau să schelălăie. Umflătura poate fi semnul unor probleme serioase - sunați medicul veterinar de urgență dacă vedeți asta.
 • Dacă după 24 de ore, problemele digestive s-au calmat și aveți nevoie de un sfat cu privire la ce hrană să îi oferiți animalului, discutați cu medicul veterinar. Medicii vor recomanda adesea hrana specială cum este Hill’s™ Prescription Diet™ i/d™, în locul unei reveniri imediate la hrana obișnuită.

 

Un ultim sfat - sunați medicul veterinar înainte de a merge la cabinet. Există posibilitatea să vă roage să așteptați într-o altă încăpere dacă suspectează că boala poate fi infecțioasă pentru alte animale.

Related Articles

Related Products

 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult hrană pentru pisici cu pui

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight conține o combinație unică de ingrediente și cantitate redusă de grăsime. Produs special conceput pentru susținerea greutății optime în scopul prelungirii speranței de viață.  <br>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Hairball Indoor Mature Adult 7+ hrană pentru pisici cu pui

  Tehnologia avansată cu fibre ajută la reducerea formării ghemelor de păr la pisicile adulte care locuiesc în interior
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten hrană pentru pisici cu pui

  Pisoii au nevoie de cantități optime diferite de nutrienți pentru o dezvoltare sănătoasă. Acești nutrienți trebuie să fie perfect echilibrați, deoarece o cantitate prea mare poate să fie la fel de dăunătoare ca o cantitate prea mică.  De asemenea este important să se utilizeze ingrediente de calitate superioară pentru o digestie sănătoasă, sensibilă în mod special în această perioadă a vieții. Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> este o nutriție perfect echilibrată care se adresează nevoilor individuale ale pisoiului tău, evitând orice deficit sau exces de nutrienți. 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten 1st Nutrition Mousse cu pui şi curcan

  Nutriţie perfect echilibrată, cu gust delicios de mousse de pui, pentru a susţine imunitatea şi creşterea sănătoasă a pisoilor