Hrană umedă vs. hrană uscată pentru pisici: care este mai bună?

Published by
min read

Când aduceți acasă un pisoi, poate fi dificil să alegeți între hrana umedă și hrana uscată pentru pisici. Ambele sunt, în fond, surse excelente de nutriție, iar unii deținători de animale de companie decid să le ofere pe ambele. Fiecare tip de hrană prezintă propriile avantaje, așa că iată ce trebuie să știți ca să puteți decide ce este mai bine pentru pisica dvs.  

Beneficiile hranei umede pentru pisici

Hrana umedă pentru pisici se găsește în porții pre-măsurate pe care pisicile le adoră. Există o varietate de forme și arome delicioase disponibile, pentru a le oferi pisicilor o hrană variată. Pentru pisici cu probleme dentare sau care mestecă cu greutate, hrana umedă poate fi mai ușor de consumat. 

Hrana umedă le oferă, de asemenea, pisicilor un surplus de apă pentru a le ajuta să se mențină hidratate.  Chiar și în cazul hranei umede, pisicile trebuie să aibă întotdeauna acces la apă curată și proaspătă. Aportul mărit de apă este adesea recomandat pentru pisici diagnosticate cu anumite probleme de sănătate, cum ar fi afecțiuni urinare sau ale rinichilor. Pentru aceste pisici, hrana clinică la conservă ar fi recomandată, deoarece oferă alte beneficii, cum ar fi niveluri controlate ale mineralelor, care sunt benefice pentru afecțiunile respective.  

Beneficiile hranei uscate pentru pisici 

Hrana uscată pentru pisici este disponibilă la pungi cu dimensiuni practice, păstrându-se bine până la data de valabilitate de pe pungă, atât timp cât o depozitați într-un loc răcoros și uscat. Este, în general, mai economică decât hrana umedă și poate fi mai prietenoasă cu bugetul dvs. 

Unele pisici sunt perfect mulțumite cu hrana uscată lăsată ca hrană la liber, adică atunci când lăsați un castron cu mâncare la dispoziția pisicii ca să ronțăie pe tot parcursul zilei. Alte pisici se îndoapă și trebuie hrănite doar cu mese cu porții controlate. Din fericire, puteți folosi cu ușurință o cupă de măsurare pentru a controla fiecare porție pentru pisici supraponderale sau lacome. Granulele pot fi, de asemenea, folosite în jucării de tip puzzle de hrănire, pentru a vă menține pisica activă și fericită.  

Hrănire amestecată sau mixtă

Rutinele de hrănire amestecată sau mixtă le pot oferi pisicilor ce este mai bun din ambele variante. Cu o rutină de hrănire amestecată, puteți să îi oferiți pisicii dvs. hrană uscată dimineața și hrană umedă seara. În acest fel, poate ciuguli din hrana uscată pe parcursul zilei, dacă dorește, și puteți arunca hrana umedă rămasă nemâncată înainte de a merge la culcare. 

Există, de asemenea, opțiunea de a amesteca hrana uscată a pisicii cu hrană umedă, ceea ce poate oferi un conținut suplimentar de umiditate la fiecare masă.  Dacă alegeți această opțiune, resturile de amestec nemâncate trebuie aruncate în decurs de câteva ore.  Rețineți, totuși, că este important să mențineți un control corespunzător al porțiilor, pentru a vă asigura că pisica dvs. primește cantitatea adecvată de nutrienți ca să își mențină o greutate sănătoasă.

Indiferent de tipul de hrană pentru pisici pe care îl alegeți, comparația între hrana umedă și hrana uscată pentru pisici nu este ușoară. Fiecare pisică este unică și are propriile gusturi și preferințe. Consultați-vă cu medicul veterinar al pisicii dvs. dacă aveți întrebări despre alegerea hranei umede comparativ cu a hranei uscate pentru pisici și lăsați gusturile micului dvs. prieten să vă ghideze în privința aromelor preferate.  

Articole similare

 • Minerale | Hillspet.ro

  Dogs running Peste 18 elemente minerale sunt considerate esențiale pentru manifere. Prin definiție, macromineralele sunt necesare în dieta animalelor în cantități mai mari, iar micromineralele sau oligoelementele în cantități mult mai mici.
 • Schimbarea hranei la Pisici

  Acum ca pisoiul tau este aproape adult, este necesara schimbarea hranei. Iata cateva sfaturi si informatii pentru a face aceasta tranzitie mai usor!
 • Pisicile au nevoie de o nutriție de calitate pentru a se menține sănătoase

  O alimentatie buna pentru pisica ta este legata de echilibrul corect al nutrientilor. Aflați mai multe despre nutritia optima si care sunt acele alimente interzise pisicior.
 • Pisica mea este pretențioasă la mâncare

  154502253 Pisicile pot fi pretentioase cu hrana, dar exista modalitati prin care puteti sa o incurajati sa manance o hrana adecvata. Click aici pentru sfaturi!

Related Products

 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult hrană pentru pisici cu pui

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight conține o combinație unică de ingrediente și cantitate redusă de grăsime. Produs special conceput pentru susținerea greutății optime în scopul prelungirii speranței de viață.  <br>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Hairball Indoor Mature Adult 7+ hrană pentru pisici cu pui

  Tehnologia avansată cu fibre ajută la reducerea formării ghemelor de păr la pisicile adulte care locuiesc în interior
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten hrană pentru pisici cu pui

  Pisoii au nevoie de cantități optime diferite de nutrienți pentru o dezvoltare sănătoasă. Acești nutrienți trebuie să fie perfect echilibrați, deoarece o cantitate prea mare poate să fie la fel de dăunătoare ca o cantitate prea mică.  De asemenea este important să se utilizeze ingrediente de calitate superioară pentru o digestie sănătoasă, sensibilă în mod special în această perioadă a vieții. Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> este o nutriție perfect echilibrată care se adresează nevoilor individuale ale pisoiului tău, evitând orice deficit sau exces de nutrienți. 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten 1st Nutrition Mousse cu pui şi curcan

  Nutriţie perfect echilibrată, cu gust delicios de mousse de pui, pentru a susţine imunitatea şi creşterea sănătoasă a pisoilor