Hrană uscată vs. umedă: Care este cea mai bună?

Când aduceți o pisicuță acasă poate fi dificil să alegeți între hrana umedă și cea uscată pentru pisici. Ambele sunt până la urmă surse excelente de nutriție dacă le-o serviți echilibrat, iar unii deținători de animal de companie aleg să le amestece. Desigur că fiecare tip de hrană are propriile avantaje și dezavantaje. Iată ce trebuie să știți pentru a hotărî ce e cel mai bun pentru ea.

Hrana umedă: Avantaje

Hrana umedă pentru pisici este ambalată în conserve, uneori în porții adorate de pisici. Și pisicile diagnosticate cu anumite afecțiuni medicale pot beneficia de hrană umedă. Conținutul mai mare de umiditate din majoritatea produselor la conservă oferă mai multă apă pisicilor cu probleme urinare și renale, conform PetMD, ajutând la eliminarea cristalelor urinare și reducând riscul de formare a acestora, dar și prevenirea deshidratării în caz de probleme renale. Hrana umedă pentru pisici poate fi o modalitate bună de a vă ajuta pisica să fie hidratată dacă are alte probleme de sănătate.

Hrana umedă: Dezavantaje

Totuși, există și dezavantaje la acest tip de conserve. În general, hrana umedă costă mai mult pentru volumul său, astfel că deținătorii de animal de companie cu buget strict pot prefera hrana uscată în locul celei la conservă din motive de aprovizionare. Cutiile deschise au nevoie de capace de dimensiuni adecvate atunci când le păstrăm la frigider, pentru a fi proaspete și a preveni mirosul în interiorul frigiderului (acestea trebuie păstrate la frigider pentru a nu se altera). Unele pisici nu agreează hrana rece, așa că poate fi necesar să-i încălziți hrana din conservă în cuptorul cu microunde timp de 3-5 secunde înainte de servire. Dacă pisica dvs. nu este deosebit de înfometată, ea poate lăsa resturi alimentare pe farfuria sa, resturi care trebuie aruncate dacă au stat afară mai mult de patru ore.

De asemenea, dacă aveți o pisică cu părul lung sau deschis la culoare, ați putea respinge hrana umedă pentru pisici deoarece aceasta îi poate murdări nasul și mustățile. Însă pisicile sunt îngrijitori meticuloși și își vor curăța fața în mod obișnuit și în timp pisica dvs. ar trebui să învețe să fie o mâncăcioasă puțin mai ordonată. Dacă se întâmplă să aveți o pisică puțin mai leneșă care nu se spală singură regulat, puteți căuta să-i serviți mâncarea pe o farfurie plată și să-i achiziționați șervețele umede pentru pisici ca să o ajutați să-și curețe fața.

Hrana uscată: Avantaje

Hrana uscată pentru pisici este disponibilă în saci de dimensiuni convenabile, care se păstrează bine până la „data de valabilitate“ atâta timp cât țineți sacul închis sau îl resigilați după deschidere. Este mai puțin scumpă decât cea umedă, și pentru că poate fi depozitată pe perioade mai lungi de timp, poate fi blândă cu bugetul dvs.

Unele pisici sunt foarte mulțumite de hrana lor uscată lăsată ca hrană la libera alegere, ca atunci când lăsați un bol cu hrană la dispoziția pisicii dvs. ca să ciugulească parcursul zilei. Alte pisici se îndoapă cu hrană și trebuie să fie hrănite numai mese cu porționate. Din fericire, puteți utiliza cu ușurință o ceașcă de măsurare pentru a controla fiecare servire a felinelor supraponderale sau mâncăcioase.

Hrană uscată pentru pisici Ideal Balance oferă un mixt excelent de produse de care are nevoie pisica dvs.

Hrana uscată: Dezavantaje

Pentru pisicile cu probleme de sănătate, hrana uscată nu poate fi la fel de benefică ca cea din conserve deoarece îi lipsește conținutul de apă care ajută la digestie. De aceea este esențială o consultare cu medicul veterinar al pisicii dvs., care o să vă ajute să alegeți cea mai bună hrană pentru nevoile ei. Rețineți că pisicile mai în vârstă consumă hrana uscată mai lent decât hrana umedă, în special dacă au probleme gingivale sau dentare. Pentru pisicuțele mai mari, consistența moale a hranei din conservele pentru pisici poate fi mai bună decât cea crocantă a hranei uscate pe care o mănâncă la o vârstă mai mică.

Hrănirea asociată sau amestecată

Hrănirile asociate sau amestecate pot oferi ce este mai bun din ambele părți. Cu hrănirea asociată, vă puteți hrăni pisica cu hrană uscată dimineața și cu hrană umedă seara. În acest fel, ea se poate înfrunta dacă vrea cu hrana uscată pe tot parcursul zilei, iar dvs. puteți arunca, înainte a merge la culcare, orice hrană umedă care s-a uscat. De asemenea, există opțiunea pentru amestecarea hranei umede pentru pisici cu cea uscată, care ajută să-și suplimenteze cantitatea de umiditate din hrană. Rețineți, totuși, că este important să mențineți un control adecvat al porțiilor pentru a vă asigura că pisica dvs. obține cantitatea corespunzătoare de substanțe nutritive pentru a-și menține o greutate sănătoasă.

Nu contează ce tip de hrană pentru pisici alegeți, dezbatere despre umedă vs. uscată nu este atât de simplu de rezolvat. Fiecare pisică este unică, cu gusturi și preferințe proprii. Dacă aveți întrebări cu privire la alegerea hranei umede sau uscate, consultați-vă cu medicul veterinar al pisicii dvs., și lăsați-vă prietenul să vă ghideze către aromele sale preferate.

Biografie colaborator

Jeanne Grunert

Jeanne Grunert

Jeanne Grunert este o autoare de cărți, blogger și scriitoare independentă din Virginia. La ferma de 17 acri din Virginia, ea are grijă de șase pisici salvate și de un câine salvat pe nume Shadow.

Articole despre îngrijirea animalului de companie

 • Hrana fără cereale pentru pisici: Ce trebuie să știți | Hillspet.ro

  Deținătorii de animal de companie sunt extrem de concentrați să citească etichetele și să caute hrana care e „fără“ gluten, grăsimi și zahăr. Acum, rafinamentul deținătorilor de animal de companie a crescut pentru a include preferințele alimentare pe care le fac pentru membrii lor patrupezi din familie îndrăgiți.
 • Hrană vegană de pisici pentru pisicile carnivore?

  Pisicile sunt carnivore prin natura lor, și deși stilul de viață vegetarian este bun pentru omenii din familie, hrănirea pisicii cu alimente vegane sau vegetariene nu este o alegere bună pentru prietena dvs. felină.
 • Pisica mea este pretențioasă la mâncare | Hillspet.ro

  Dacă pisica dvs. este pretențioasă la mâncare, nu vă faceți griji pentru că sunt cunoscute pentru asta. De fapt, acest tip de comportament este dobândit, nu este natural. Poate credeți că pisicile vor sau au nevoie de varietate în dieta lor, dar ele pot mânca fericite același tip de hrană în fiecare zi, cu condiția să fie o masă nutritivă.
 • Pisicile au nevoie de o nutriție de calitate pentru a se menține sănătoase | Hillspet.ro

  Pisicile sunt animale de companie grozave, mai ales pentru că sunt, prin natura lor, animale foarte curate care nu au nevoie de atenție constantă. Cu excepția părului de pisică de pe mobilă, pisicile nu foac foarte mult deranj, sunt de obicei tăcute și nu cer foarte multe - desigur, cu excepția meselor la ore fixe.
 • Schimbarea hranei | Hillspet.ro

  Acum că pisicuța dvs. este aproape o pisică adultă ar trebui să începeți tranziția de la hrana de pisoi la o hrană pentru pisici adulte, mai potrivită pentru nevoile ei nutriționale.