Hrană uscată vs. umedă: Care este cea mai bună?

Published by
min read

Când aduceți o pisicuță acasă poate fi dificil să alegeți între hrana umedă și cea uscată. Ambele sunt până la urmă surse excelente de nutriție dacă sunt servite echilibrat, iar unii proprietari de animale de companie aleg să le amestece. Desigur că fiecare tip de hrană are propriile avantaje și dezavantaje. Iată ce trebuie să știți pentru a hotărî ce e cel mai bun pentru ea.


Hrana umedă: Avantaje

Hrana umedă pentru pisici este ambalată în conserve, uneori în porții ideale pentru pisici. Pisicile diagnosticate cu anumite afecțiuni medicale pot profita de beneficiile hranei umede. Conținutul mai mare de umiditate din hrana umedă oferă o cantitate mai mare de apă pisicilor cu probleme urinare și renale, conform PetMD, ajutând la eliminarea cristalelor urinare și reducând riscul de formare a acestora, dar și la prevenirea deshidratării în caz de probleme renale. Hrana umedă pentru pisici poate fi o modalitate bună de a vă ajuta pisica să se mențină hidratată dacă are alte probleme de sănătate.


Hrana umedă: Dezavantaje

Totuși, hrana umedă are și dezavantaje. În general, hrana umedă este mei costisitoare din cauza volumului său, astfel că proprietarii de animale de companie cu buget strict pot prefera hrana uscată în locul celei umede. Conservele deschise au nevoie de capace de dimensiuni adecvate atunci când sunt păstrate la frigider, pentru a fi proaspete și pentru a preveni degajarea mirosul în interiorul frigiderului (conservele trebuie păstrate la frigider pentru a nu se altera). Unele pisici nu agreează hrana rece, așa că poate fi necesar să-i încălziți hrana din conservă în cuptorul cu microunde timp de 3-5 secunde înainte de servire. Dacă pisica dvs. nu este deosebit de înfometată, ea poate lăsa resturi alimentare în bol, resturi care trebuie aruncate dacă au stat afară mai mult de patru ore.

De asemenea, dacă aveți o pisică cu părul lung sau deschis la culoare, ați putea evita hrana umedă pentru pisici deoarece aceasta îi poate murdări nasul și mustățile. Însă pisicile sunt îngrijitori meticuloși și își vor curăța fața în mod obișnuit și în timp pisica dvs. ar trebui să învețe să fie o mâncăcioasă puțin mai ordonată. Dacă se întâmplă să aveți o pisică puțin mai leneșă care nu se spală singură regulat, puteți să-i serviți mâncarea pe o farfurie plată și să-i achiziționați șervețele umede pentru pisici ca să o ajutați să-și curețe fața


Hrana uscată: Avantaje

Hrana uscată pentru pisici este disponibilă în saci de diverse dimensiuni care se păstrează până la „data de expirare“, atât timp cât sacul este închis sau resigilat după deschidere. Este mai puțin costisitoare decât cea umedă, și pentru că poate fi depozitată pe perioade mai lungi de timp, poate fi blândă cu bugetul dvs.

Unele pisici sunt foarte mulțumite de hrana uscată lăsată toată ziua la dispoziția lor, ca să “ciugulească” pe parcursul zilei. Alte pisici mănâncă foarte mult și este necesară hrănirea cu mese porționate. Din fericire, puteți utiliza un pahar de măsurare pentru a controla fiecare masă a felinelor supraponderale sau mâncăcioase.

Hrană uscată pentru pisici Science Plan oferă un mixt excelent de nutrienți necesari pisicii dvs.


Hrana uscată: Dezavantaje

Pentru pisicile cu probleme de sănătate, hrana uscată nu este la fel de benefică precum cea umedă, deoarece îi lipsește conținutul de apă care ajută la digestie. De aceea este esențial să vă consultați cu medicul veterinar, care o să vă ajute să alegeți cea mai bună hrană pentru nevoile ei. Rețineți că pisicile vârstnice consumă hrana uscată mai lent decât hrana umedă, în special dacă au probleme gingivale sau dentare. Pentru pisicuțele senioare, consistența moale a hranei umede pentru pisici poate fi mai bună decât cea crocantă a hranei uscate pe care o consumau la o vârstă mai fragedă.


Hrănirea asociată sau mixtă

Hrănirile asociate sau mixte pot oferi ce este mai bun din ambele tipuri de hrană. Vă puteți hrăni pisica cu hrană uscată dimineața și cu hrană umedă seara. În acest fel, ea se poate înfrunta dacă vrea cu hrana uscată pe tot parcursul zilei, iar dvs. puteți arunca, înainte a merge la culcare, orice rest de hrană umedă. De asemenea, puteți amesteca hrana umedă cu cea uscată, ajutând astfel la suplimentarea cantității de apă din hrană. Rețineți, totuși, că este important să mențineți un control al porțiilor pentru a vă asigura că pisica dvs. obține cantitatea corespunzătoare de substanțe nutritive pentru a-și menține greutatea optimă.

Indiferent ce tip de hrană pentru pisici alegeți, dezbaterea hrană umedă vs. uscată nu este simplu de rezolvat. Fiecare pisică este unică, cu gusturi și preferințe proprii. Dacă aveți întrebări cu privire la alegerea hranei umede sau uscate, consultați-vă cu medicul veterinar al pisicii dvs., și lăsați-vă prietenul să vă ghideze către aromele sale preferate.

Biografie colaborator

Jeanne Grunert

Jeanne Grunert

Jeanne Grunert este o autoare de cărți, blogger și scriitoare independentă din Virginia. La ferma de 17 acri din Virginia, ea are grijă de șase pisici salvate și de un câine salvat pe nume Shadow.

Related Articles

 • Alegerea hranei potrivite pentru pisica în vârstă

  Pe măsură ce pisica ta crește, timpul de hrănire poate fi o adevărată provocare atât pentru tine, cât și pentru pisica ta.
 • Hrana fără cereale pentru pisici: Ce trebuie să știți

  Deținătorii de animal de companie sunt extrem de concentrați să citească etichetele și să caute hrana care e „fără“ gluten, grăsimi și zahăr. Acum, rafinamentul deținătorilor de animal de companie a crescut pentru a include preferințele alimentare pe care le fac pentru membrii lor patrupezi din familie îndrăgiți.
 • Pisica mea este pretențioasă la mâncare

  154502253 Dacă pisica dvs. este pretențioasă la mâncare, nu vă faceți griji pentru că sunt cunoscute pentru asta. De fapt, acest tip de comportament este dobândit, nu este natural. Poate credeți că pisicile vor sau au nevoie de varietate în dieta lor, dar ele pot mânca fericite același tip de hrană în fiecare zi, cu condiția să fie o masă nutritivă.
 • Pisicile au nevoie de o nutriție de calitate pentru a se menține sănătoase

  Pisicile sunt animale de companie grozave, mai ales pentru că sunt, prin natura lor, animale foarte curate care nu au nevoie de atenție constantă. Cu excepția părului de pisică de pe mobilă, pisicile nu foac foarte mult deranj, sunt de obicei tăcute și nu cer foarte multe - desigur, cu excepția meselor la ore fixe.

Related Products