Schimbarea hranei

Published by
min read

Acum că pisicuța dvs. este aproape o pisică adultă ar trebui să începeți tranziția de la hrana de pisoi la o hrană pentru pisici adulte, mai potrivită pentru nevoile ei nutriționale.

O hrană nouă ar trebui introdusă treptat în alimentație, chiar dacă pisicuței îi place. Astfel se vor reduce șansele ca o tulburare digestivă să apară după schimbarea hranei.

Schimbarea dietei afectează în mod diferit animalele, așadar este important să schimbăm hrana cu grijă.

În general, pisicile adoră rutina. Este posibil să aibă nevoie de puțin ajutor pentru a schimba hrana, în special dacă este obișnuită cu un sigur tip de hrană. Un alt motiv ar fi acela că este obișnuită să consume o varietate de tipuri de hrană, dar trebuie să tracă la o dietă specială recomandată de medicul veterinar pentru un motiv clinic - de exemplu: alergie, afecțiuni renale sau necesitatea de a pierde în greutate.

Este posibil să găsiți utile câteva din sugestiile de mai jos pentru a simplifica tranziția dintre cele două tipuri de hrană:

 • Introduceți treptat noua hrană pe o perioadă de 7 zile.
 • Creșteți zilnic proporția de hrană nouă și reduceți proporția de hrană veche timp de o săptămână. La finalul săptămânii animalul de companie ar trebui să consume doar hrana nouă.
 • Dacă este necesar, pentru a crește gradul de acceptare, atunci când folosiți hrană umedă puteți încălzi hrana până la temperatura corpului, dar nu mai mult. Majoritatea pisicilor preferă hrana umedă puțin încălzită deoarece miroase mai bine.
 • Evitați hrana rece.
 • Dacă este necesar, schimbați textura hranei cu o cantitate mică de apă caldă, pentru a amesteca cele două tipuri de hrană mai ușor.
 • Nu o hrăniți cu hrană pentru oameni. Majoritatea pisicilor vor prefera hrana pentru oameni și poate deveni un obicei neplăcut, pe termen lung.
 • Pentru animalele foarte pretențioase la hrană, puteți încerca să oferiți noua hrană ca pe o recompensă. Astfel legăturile dintre proprietar, pisică și noua hrană vor deveni mai puternice.
 • Mențineți tot timpul un bol de apă proaspătă la dispoziția pisicii.
 • Pisica nu trebuie înfometată atunci când încercați să schimbați hrana.
 • Dacă este foarte dificil să schimbați hrana, discutați cu medicul veterinar și urmați sfaturile acestuia. Apetitul poate fi afectat de o afecțiune, așadar întrebați medicul veterinar dacă trebuie să vă hrăniți pisica cu o dietă specială.

Related Articles

 • Hrană umedă vs. hrană uscată pentru pisici: care este mai bună?

  Când aduceți acasă un pisoi, poate fi dificil să alegeți între hrana umedă și hrana uscată pentru pisici. Ambele sunt, în fond, surse excelente de nutriție, iar unii deținători de animale de companie decid să le ofere pe ambele. Fiecare tip de hrană prezintă propriile avantaje, așa că iată ce trebuie să știți ca să puteți decide ce este mai bine pentru pisica dvs.
 • Alegerea hranei potrivite pentru pisica în vârstă

  Pe măsură ce pisica ta crește, timpul de hrănire poate fi o adevărată provocare atât pentru tine, cât și pentru pisica ta.
 • De ce sunt importante fibrele în mâncarea pentru pisici?

  Aflați despre rolul fibrelor din hrana pentru pisici, inclusiv despre modul în care acestea pot fi benefice pentru pisicile cu o varietate de afecțiuni, cum ar fi diareea, constipația și diabetul.
 • Hrana fără cereale pentru pisici: Ce trebuie să știți

  Deținătorii de animal de companie sunt extrem de concentrați să citească etichetele și să caute hrana care e „fără“ gluten, grăsimi și zahăr. Acum, rafinamentul deținătorilor de animal de companie a crescut pentru a include preferințele alimentare pe care le fac pentru membrii lor patrupezi din familie îndrăgiți.

Related Products

 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult hrană pentru pisici cu pui

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight conține o combinație unică de ingrediente și cantitate redusă de grăsime. Produs special conceput pentru susținerea greutății optime în scopul prelungirii speranței de viață.  <br>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Sterilised Cat Young Adult hrană pentru pisici cu ton

  Pisicile sterilizate sunt de peste 3 ori mai predispuse la supraponderabilitate și la afecțiuni urinare. <br>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Sterilised Cat Young Adult Tuna este concepută pentru nevoile pisicilor sterilizate. Conține antioxidanți clinic dovediți și formulă unică de management al greutății.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Hairball Indoor Mature Adult 7+ hrană pentru pisici cu pui

  Tehnologia avansată cu fibre ajută la reducerea formării ghemelor de păr la pisicile adulte care locuiesc în interior
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten hrană pentru pisici cu pui

  Pisoii au nevoie de cantități optime diferite de nutrienți pentru o dezvoltare sănătoasă. Acești nutrienți trebuie să fie perfect echilibrați, deoarece o cantitate prea mare poate să fie la fel de dăunătoare ca o cantitate prea mică.  De asemenea este important să se utilizeze ingrediente de calitate superioară pentru o digestie sănătoasă, sensibilă în mod special în această perioadă a vieții. Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> este o nutriție perfect echilibrată care se adresează nevoilor individuale ale pisoiului tău, evitând orice deficit sau exces de nutrienți.