Schimbarea hranei la Pisici

Published by
min read

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Acum că pisicuța dvs. este aproape o pisică adultă ar trebui să începeți tranziția de la hrana de pisoi la o hrană pentru pisici adulte, mai potrivită pentru nevoile ei nutriționale.

O hrană nouă ar trebui introdusă treptat în alimentație, chiar dacă pisicuței îi place. Astfel se vor reduce șansele ca o tulburare digestivă să apară după schimbarea hranei.

Schimbarea dietei afectează în mod diferit animalele, așadar este important să schimbăm hrana cu grijă.

În general, pisicile adoră rutina. Este posibil să aibă nevoie de puțin ajutor pentru a schimba hrana, în special dacă este obișnuită cu un sigur tip de hrană. Un alt motiv ar fi acela că este obișnuită să consume o varietate de tipuri de hrană, dar trebuie să tracă la o dietă specială recomandată de medicul veterinar pentru un motiv clinic - de exemplu: alergie, afecțiuni renale sau necesitatea de a pierde în greutate.

Este posibil să găsiți utile câteva din sugestiile de mai jos pentru a simplifica tranziția dintre cele două tipuri de hrană:

 • Introduceți treptat noua hrană pe o perioadă de 7 zile.
 • Creșteți zilnic proporția de hrană nouă și reduceți proporția de hrană veche timp de o săptămână. La finalul săptămânii animalul de companie ar trebui să consume doar hrana nouă.
 • Dacă este necesar, pentru a crește gradul de acceptare, atunci când folosiți hrană umedă puteți încălzi hrana până la temperatura corpului, dar nu mai mult. Majoritatea pisicilor preferă hrana umedă puțin încălzită deoarece miroase mai bine.
 • Evitați hrana rece.
 • Dacă este necesar, schimbați textura hranei cu o cantitate mică de apă caldă, pentru a amesteca cele două tipuri de hrană mai ușor.
 • Nu o hrăniți cu hrană pentru oameni. Majoritatea pisicilor vor prefera hrana pentru oameni și poate deveni un obicei neplăcut, pe termen lung.
 • Pentru animalele foarte pretențioase la hrană, puteți încerca să oferiți noua hrană ca pe o recompensă. Astfel legăturile dintre proprietar, pisică și noua hrană vor deveni mai puternice.
 • Mențineți tot timpul un bol de apă proaspătă la dispoziția pisicii.
 • Pisica nu trebuie înfometată atunci când încercați să schimbați hrana.
 • Dacă este foarte dificil să schimbați hrana, discutați cu medicul veterinar și urmați sfaturile acestuia. Apetitul poate fi afectat de o afecțiune, așadar întrebați medicul veterinar dacă trebuie să vă hrăniți pisica cu o dietă specială.

Related Articles

Related Products

 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult hrană pentru pisici cu pui

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight conține o combinație unică de ingrediente și cantitate redusă de grăsime. Produs special conceput pentru susținerea greutății optime în scopul prelungirii speranței de viață.  <br>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten hrană pentru pisici cu pui

  Pisoii au nevoie de cantități optime diferite de nutrienți pentru o dezvoltare sănătoasă. Acești nutrienți trebuie să fie perfect echilibrați, deoarece o cantitate prea mare poate să fie la fel de dăunătoare ca o cantitate prea mică.  De asemenea este important să se utilizeze ingrediente de calitate superioară pentru o digestie sănătoasă, sensibilă în mod special în această perioadă a vieții. Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> este o nutriție perfect echilibrată care se adresează nevoilor individuale ale pisoiului tău, evitând orice deficit sau exces de nutrienți. 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten 1st Nutrition Mousse cu pui şi curcan

  Nutriţie perfect echilibrată, cu gust delicios de mousse de pui, pentru a susţine imunitatea şi creşterea sănătoasă a pisoilor
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu somon

  Nutriţie perfect echilibrată cu gust delicios de somon pentru a ajuta la susţinerea necesarului de energie al pisicilor adulte