Schimbarea hranei

Published by
min read

Acum că pisicuța dvs. este aproape o pisică adultă ar trebui să începeți tranziția de la hrana de pisoi la o hrană pentru pisici adulte, mai potrivită pentru nevoile ei nutriționale.

O hrană nouă ar trebui introdusă treptat în alimentație, chiar dacă pisicuței îi place. Astfel se vor reduce șansele ca o tulburare digestivă să apară după schimbarea hranei.

Schimbarea dietei afectează în mod diferit animalele, așadar este important să schimbăm hrana cu grijă.

În general, pisicile adoră rutina. Este posibil să aibă nevoie de puțin ajutor pentru a schimba hrana, în special dacă este obișnuită cu un sigur tip de hrană. Un alt motiv ar fi acela că este obișnuită să consume o varietate de tipuri de hrană, dar trebuie să tracă la o dietă specială recomandată de medicul veterinar pentru un motiv clinic - de exemplu: alergie, afecțiuni renale sau necesitatea de a pierde în greutate.

Este posibil să găsiți utile câteva din sugestiile de mai jos pentru a simplifica tranziția dintre cele două tipuri de hrană:

 • Introduceți treptat noua hrană pe o perioadă de 7 zile.
 • Creșteți zilnic proporția de hrană nouă și reduceți proporția de hrană veche timp de o săptămână. La finalul săptămânii animalul de companie ar trebui să consume doar hrana nouă.
 • Dacă este necesar, pentru a crește gradul de acceptare, atunci când folosiți hrană umedă puteți încălzi hrana până la temperatura corpului, dar nu mai mult. Majoritatea pisicilor preferă hrana umedă puțin încălzită deoarece miroase mai bine.
 • Evitați hrana rece.
 • Dacă este necesar, schimbați textura hranei cu o cantitate mică de apă caldă, pentru a amesteca cele două tipuri de hrană mai ușor.
 • Nu o hrăniți cu hrană pentru oameni. Majoritatea pisicilor vor prefera hrana pentru oameni și poate deveni un obicei neplăcut, pe termen lung.
 • Pentru animalele foarte pretențioase la hrană, puteți încerca să oferiți noua hrană ca pe o recompensă. Astfel legăturile dintre proprietar, pisică și noua hrană vor deveni mai puternice.
 • Mențineți tot timpul un bol de apă proaspătă la dispoziția pisicii.
 • Pisica nu trebuie înfometată atunci când încercați să schimbați hrana.
 • Dacă este foarte dificil să schimbați hrana, discutați cu medicul veterinar și urmați sfaturile acestuia. Apetitul poate fi afectat de o afecțiune, așadar întrebați medicul veterinar dacă trebuie să vă hrăniți pisica cu o dietă specială.

Related Articles

 • Hrana fără cereale pentru pisici: Ce trebuie să știți

  Deținătorii de animal de companie sunt extrem de concentrați să citească etichetele și să caute hrana care e „fără“ gluten, grăsimi și zahăr. Acum, rafinamentul deținătorilor de animal de companie a crescut pentru a include preferințele alimentare pe care le fac pentru membrii lor patrupezi din familie îndrăgiți.
 • Hrană uscată vs. umedă: Care este cea mai bună?

  Când aduceți o pisicuță acasă poate fi dificil să alegeți între hrana umedă și cea uscată pentru pisici. Ambele sunt până la urmă surse excelente de nutriție dacă le-o serviți echilibrat, iar unii deținători de animal de companie aleg să le amestece.
 • Alimente periculoase sau toxice pentru pisici

  Când vine vorba despre pisica ta, ai vrea să te asiguri că primește cea mai bună mâncare pentru pisici, care îi asigură nutriţia de care are nevoie.
 • Pisica mea este pretențioasă la mâncare

  154502253 Dacă pisica dvs. este pretențioasă la mâncare, nu vă faceți griji pentru că sunt cunoscute pentru asta. De fapt, acest tip de comportament este dobândit, nu este natural. Poate credeți că pisicile vor sau au nevoie de varietate în dieta lor, dar ele pot mânca fericite același tip de hrană în fiecare zi, cu condiția să fie o masă nutritivă.

Related Products

 • Prescription Diet™ a/d™ Canine/Feline

  Pentru managmentul nutrițional al animalelor în proces de recuperare din boli, accidente și intervenții chirurgicale severe.
 • Science Plan™ Feline Adult Tender Chunks in Gravy cu vită

  Pisicile sunt fericite cu Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span>Tender Chunks in Gravy cu vită. În fiecare plic este o hrană completă care conține exact combinația potrivită de vitamine și minerale pentru menținerea sănătății pisicii.
 • Science Plan™ Feline Adult Optimal Care™ Chicken

  <p>Hill's<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Science Plan<sup>TM</sup></span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> este special concepută pentru susținerea formei fizice, cu antioxidanți clinic dovediți, proteine de calitate și acizi grași omega 3. </p> <p></p> <ul> <li>Menține masa musculară și greutatea optimă. </li><li>Cantitate controlată de minerale pentru susținerea sănătății tractului urinar. </li><li>Ingrediente foarte ușor de digerat pentru o absorbție optimă de nutrienți. </li><li>Produs 100% garantat pentru calitate, consistență și gust.</li></ul>
 • Prescription Diet™ i/d™ Feline Chicken

  <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> Feline i/d™ este o hrană formulată special pentru a îmbunătăți digestia și pentru a asigura consistența normală a scaunului.