Cum controlam anxietatea la pisici atunci cand avem reuniuni de familie?

min de citit

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Dacă sunteţi un deţinător de animale de companie căruia îi place să îi distreze pe ceilalți, este posibil să observaţi că atunci când petrecerea începe, pisica devine nervoasă. În timpul petrecerilor, pisica se poate ascunde sub pat sau într-un dulap, fără a ieşi până când ultimul invitat nu a părăsit locuinţa.

Anxietatea sau teama pe care pisica ta o manifestă în jurul unor grupuri mari de oameni este firească. Este instinctual ca pisica ta să fie prudentă în apropierea necunoscutului, fie că este vorba de oameni, obiecte sau locaţii necunoscute, deoarece, din câte ştie, necunoscutul poate fi periculos, explică Petcha.com. A avea o casă plină de străini poate declanşa aceste instincte la pisica dvs., dar există modalităţi de a o ajuta să evite să se simtă copleşită de numărul de persoane sau de nivelul de zgomot din casă.

Oferiţi-i un spaţiu personal

Înainte de a începe petrecerea, lăsaţi pisica să se plimbe liberă prin casă. Asta nu înseamnă că ar trebui să meargă pe mese, desigur, dar doriţi să vadă despre ce e vorba. Odată obişnuită cu felul în care arată şi cum miroase petrecerea, cel mai probabil va fi mai puţin nervoasă.

Gray cat sniffing finger.

Animal Planet explică, „o pisicuţă nervoasă este deseori timidă, ceea ce înseamnă că se va feri dacă încerci să o mângâi pe cap. De asemenea, va fi predispusă să se ascundă şi s-ar putea să o observaţi mergând cu picioarele îndoite, astfel încât să fie jos la pământ. De asemenea, s-ar putea să-şi strângă urechile sau să-şi lase coada cu vârful foarte curbat în sus.” Pisicile folosesc limbajul corpului pentru a comunica cu stăpânii lor, aşa că faceţi o verificare a stării de bine în timpul petrecerii pentru a vedea cum îi merge prietenului dvs. felin.

Nu doriţi să vă forţaţi pisica nervoasă să interacţioneze cu invitaţii la petrecere, aşa că înainte de a începe distracţia, asiguraţi-vă că are acces la un loc unde să se ascundă pentru a scăpa de agitaţie. Asiguraţi-vă că dormitorul este limitat pentru oaspeţii petrecerii, astfel încât pisica dvs. să aibă un loc reconfortant şi familiar de ascuns. Dacă pisica dvs. nu doreşte să fie în preajma oamenilor, puneţi-o într-un spaţiu liniştit şi sigur, cum ar fi o baie cu uşa închisă. Asiguraţi-vă că puneţi lucrurile necesare ei - litieră, mâncare, apă şi jucării - în cameră împreună cu ea, astfel încât să nu se streseze.

Lucraţi la abilităţile ei de apropiere faţă de oameni

O modalitate de a vă pregăti pisica pentru petreceri este pregătirea pentru socializare de la o vârstă fragedă. Deşi concepţia comună ne spune altfel, pisicile sunt creaturi sociale şi adoră să stea cu oamenii!

Dacă un membru felin al familiei dvs. este încă un pisoi tânăr (8-12 săptămâni), este mai uşor să îl învăţaţi cum că socializeze. „Un pisoi care nu a avut parte de multă interacţiune cu oamenii când era mic va fi mai stresat atunci când socializează cu persoane noi”, notează PetMD. Jucaţi-vă des cu pisica şi lăsaţi-o să interacţioneze cu mulţi oameni diferiţi.

De asemenea, chiar şi pisica mai în vârstă poate fi învăţată să socializeze. Este nevoie de ceva mai multă răbdare şi planificare, dar pisicile de toate vârstele pot socializa şi pot învăţa să nu fie atât de stresate în apropierea oamenilor şi a zgomotelor. Indiferent de vârsta pisicii, rugaţi invitaţii să o lase să-şi vadă de treaba ei. Nu vreți să vă forțați prietenul cu blană să interacţioneze dacă nu este interesat.

Dacă găzduiţi întâlniri în mod regulat, întâmpinaţi-vă oaspeţii din timp, dacă este posibil. Acest tip de socializare este o modalitate excelentă de a vă calma pisica în timpul unui eveniment. Roagă-ţi prietenul să stea liniştit (să nu facă mişcări bruşte) până când pisica se apropie de el. Nu fiţi surprins dacă pisicuţa îl respinge la primele câteva întâlniri, dar treptat se va simţi mai confortabil în preajma acelei persoane.

Oferind pisicii dvs. un loc bun pentru a se ascunde vă va pune pe dvs., pe ea şi pe oaspeţi într-o dispoziţie mai relaxată şi fericită. Şi dacă o puteţi ajuta să socializeze încet în ritmul ei, s-ar putea să fiţi surprins să o vedeţi împreună cu oaspeţii la următorul eveniment. Amintiţi-vă întotdeauna, aceasta este şi casa ei. Vrea să se simtă confortabil în propria ei casă, aşa că nu o obligaţi niciodată să stea cu oamenii. Dacă o vedeţi încordată, asiguraţi-vă că lucrurile vor fi în regulă şi ajutaţi-o să scape de agitaţie. Acest lucru vă va ajuta să vă consolidaţi şi relaţia cu ea.

Sursa imaginii: Flickr

Contributor Bio

Christine O'Brien

Christine O'Brien

 

Christine O'Brien este o scriitoare, mamă şi părinte pentru animale de companie, ale cărei pisici Russian Blue stăpânesc casa. Textele ei apar şi în Care.com, What to Expect şi Fit Pregnancy, unde scrie despre viaţa de familie, animalele de companie şi sarcină. Găsiţi-o şi daţi-i follow pe Instagram şi Twitter @brovelliobrien

 

Articole similare

produse asemanatoare

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu vită

  Pisicile sunt fericite cu Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span>Tender Chunks in Gravy cu vită. În fiecare plic este o hrană completă care conține exact combinația potrivită de vitamine și minerale pentru menținerea sănătății pisicii.
  Cumpără acum »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult hrană pentru pisici cu pui

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight conține o combinație unică de ingrediente și cantitate redusă de grăsime. Produs special conceput pentru susținerea greutății optime în scopul prelungirii speranței de viață.  <br>
  Cumpără acum »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu pui

  <p>Hill's<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Science Plan<sup>TM</sup></span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> este special concepută pentru susținerea formei fizice, cu antioxidanți clinic dovediți, proteine de calitate și acizi grași omega 3. </p> <p></p> <ul> <li>Menține masa musculară și greutatea optimă. </li><li>Cantitate controlată de minerale pentru susținerea sănătății tractului urinar. </li><li>Ingrediente foarte ușor de digerat pentru o absorbție optimă de nutrienți. </li><li>Produs 100% garantat pentru calitate, consistență și gust.</li></ul>
  Cumpără acum »
 • Hill's Science Plan FELINE ADULT URINARY HEALTH cu PUI

  <p><strong>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Urinary Health Sterilised Cat</strong> este concepută pentru a susține sănătatea tractului urinar al pisicii tale pentru o viață mai lungă și mai fericită. </p><p>Conține formula unică pentru managementul greutății care ajută pisicile sterilizate să se mențină sănătoase și în formă. </p>
  Cumpără acum »