Prezentați pisoiul “colegilor de apartament”

Published by
min read

Faceți cunoștință pisoiului cu o altă pisică

Dacă deja aveți o pisică acasă, este posibil să devină teritorială atunci când aduceți acasă un alt pisoiaș. Este normal să vă doriți ca pisoiașul să fie acceptat de pisică. Dar este de asemenea normal ca pisica să accepte mai greu un pisoiaș, deoarece îl vede ca pe un rival. Până la urmă, ea a fost întotdeauna cea mai importantă pisică și a făcut totul după bunul plac până acum.

Un proces lent

Cele două animăluțe ale dvs. au șansa să se înțeleagă excelent dacă respectați câteva proceduri simple. În primul rând, trebuie să le faceți cunoștință într-un ritm lent. În al doilea rând, asigurați-vă că bolul cu hrana și culcușul pisicii nu sunt afectate în vreun fel de noul pisoiaș. Astfel cresc șansele ca ele să se înțeleagă perfect. Ține-ți cont totuși că este posibil să nu se înțeleagă niciodată.

Când decideți că este momentul potrivit să le faceți cunoștință, preluați controlul: nu lăsați lucrurile la voia întâmplării. Alegeți un moment în care casa este liniștită. Din moment ce pisicuța dvs. nu s-a dezvoltat din punct de vedere sexual, pisica nu se va simți amenințată sau nu va simți că intră într-o competiție. Riscul de competiție se reduce și mai mult dacă pisicile sunt de sex diferit. Nu săriți direct la o întâlnire față în față: mențineți-le separat, dar lăsați-le să să investigheze zona și culcușul celeilalte pisici. În acest fel fiecare se va obișnui cu gândul că mai există o pisică în apropiere.

Un miros cunoscut

Mirosul este cel mai important simț la pisici, așadar este o idee bună să le lăsați să se familiarizeze cu mirosul, înainte de a le face cunoștință. Amestecați mirosurile mângâind mai întâi pisica, apoi pisoiul, fără să vă spălați pe mâini și vice versa. Astfel le veți face cunoștință cu mirosul celeilalte pisici.

Oferiți-i pisicuței un loc al ei

Luați în considerare folosirea unu țarc sau a unui gard pentru a separa culcușul, litiera și bolul cu apă al pisoiului, astfel încât acesta să se simtă în siguranță. Atunci când pisica va intra în încăpere pentru a face cunoștință, pisoiul va fi în siguranță, dar va putea să observa pisica. Când decideți că este momentul potrivit (poate să dureze câteva zile), deschideți ușa țarcului pentru a lăsa pisoiul să iasă dacă dorește.

Nu există nicio garanție că pisicile vor deveni cele mai bune prietene: dacă nu o fac, lăsați-le să dezvolte orice tip de reacție li se potrivește. Cel puțin, majoritatea pisicilor vor învăța la un moment dat să se tolereze.

Related Articles

 • Răsfață-ți pisica tot timpul - nu doar de Crăciun

  Cu toții apreciază o recompensă din când în când - mai ales acum că vine Crăciunul. Dar deși este tentant să îi oferi pisicii tale resturi de la masă, multe gustări specifice de Crăciun pot fi periculoase pentru sănătatea ei.
 • Când trebuie să sunați medicul veterinar

  Vă cunoașteți pisica mai bine decât oricine și dacă aveți îngrijorări, nu ar trebui să ezitați să vă sunați medicul veterinar. Este întotdeauna mai bine să fie în siguranță, iar pe medicul veterinar cu siguranță nu îl va deranja o alarmă falsă.
 • Faceți cunoștință pisoiului cu o pisică adultă

  Aducerea acasă a unei pisicuțe este un moment special și emoționant pentru familie, cu excepția pisicii pe care o dețineți actualmente!

Related Products

 • Prescription Diet™ a/d™ Canine/Feline

  Pentru managmentul nutrițional al animalelor în proces de recuperare din boli, accidente și intervenții chirurgicale severe.
 • Science Plan™ Feline Adult Tender Chunks in Gravy cu vită

  Pisicile sunt fericite cu Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span>Tender Chunks in Gravy cu vită. În fiecare plic este o hrană completă care conține exact combinația potrivită de vitamine și minerale pentru menținerea sănătății pisicii.
 • Science Plan™ Feline Adult Optimal Care™ Chicken

  <p>Hill's<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Science Plan<sup>TM</sup></span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> este special concepută pentru susținerea formei fizice, cu antioxidanți clinic dovediți, proteine de calitate și acizi grași omega 3. </p> <p></p> <ul> <li>Menține masa musculară și greutatea optimă. </li><li>Cantitate controlată de minerale pentru susținerea sănătății tractului urinar. </li><li>Ingrediente foarte ușor de digerat pentru o absorbție optimă de nutrienți. </li><li>Produs 100% garantat pentru calitate, consistență și gust.</li></ul>
 • Prescription Diet™ i/d™ Feline Chicken

  <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> Feline i/d™ este o hrană formulată special pentru a îmbunătăți digestia și pentru a asigura consistența normală a scaunului.