Prezentați pisoiul “colegilor de apartament”

Published by
min read

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Faceți cunoștință pisoiului cu o altă pisică

Dacă deja aveți o pisică acasă, este posibil să devină teritorială atunci când aduceți acasă un alt pisoiaș. Este normal să vă doriți ca pisoiașul să fie acceptat de pisică. Dar este de asemenea normal ca pisica să accepte mai greu un pisoiaș, deoarece îl vede ca pe un rival. Până la urmă, ea a fost întotdeauna cea mai importantă pisică și a făcut totul după bunul plac până acum.

Un proces lent

Cele două animăluțe ale dvs. au șansa să se înțeleagă excelent dacă respectați câteva proceduri simple. În primul rând, trebuie să le faceți cunoștință într-un ritm lent. În al doilea rând, asigurați-vă că bolul cu hrana și culcușul pisicii nu sunt afectate în vreun fel de noul pisoiaș. Astfel cresc șansele ca ele să se înțeleagă perfect. Ține-ți cont totuși că este posibil să nu se înțeleagă niciodată.

Când decideți că este momentul potrivit să le faceți cunoștință, preluați controlul: nu lăsați lucrurile la voia întâmplării. Alegeți un moment în care casa este liniștită. Din moment ce pisicuța dvs. nu s-a dezvoltat din punct de vedere sexual, pisica nu se va simți amenințată sau nu va simți că intră într-o competiție. Riscul de competiție se reduce și mai mult dacă pisicile sunt de sex diferit. Nu săriți direct la o întâlnire față în față: mențineți-le separat, dar lăsați-le să să investigheze zona și culcușul celeilalte pisici. În acest fel fiecare se va obișnui cu gândul că mai există o pisică în apropiere.

Un miros cunoscut

Mirosul este cel mai important simț la pisici, așadar este o idee bună să le lăsați să se familiarizeze cu mirosul, înainte de a le face cunoștință. Amestecați mirosurile mângâind mai întâi pisica, apoi pisoiul, fără să vă spălați pe mâini și vice versa. Astfel le veți face cunoștință cu mirosul celeilalte pisici.

Oferiți-i pisicuței un loc al ei

Luați în considerare folosirea unu țarc sau a unui gard pentru a separa culcușul, litiera și bolul cu apă al pisoiului, astfel încât acesta să se simtă în siguranță. Atunci când pisica va intra în încăpere pentru a face cunoștință, pisoiul va fi în siguranță, dar va putea să observa pisica. Când decideți că este momentul potrivit (poate să dureze câteva zile), deschideți ușa țarcului pentru a lăsa pisoiul să iasă dacă dorește.

Nu există nicio garanție că pisicile vor deveni cele mai bune prietene: dacă nu o fac, lăsați-le să dezvolte orice tip de reacție li se potrivește. Cel puțin, majoritatea pisicilor vor învăța la un moment dat să se tolereze.

Related Articles

 • Cum să îngrijiți pernuțele lăbuțelor pisicii

  Aflați de ce este important să păstrați curate și sănătoase pernuțele lăbuțelor pisicii dvs., inclusiv obiectele de uz casnic pe care le puteți folosi pentru a-i menține lăbuțele hidratate.
 • Cum să faci baie unei pisici: Ghid de ajutor

  E timpul să îi faci pisicii tale o baie? Aflați care este cel mai bun plan pentru a vă îmbăia pisicuța și care sunt materialele esențiale de care veți avea nevoie pentru a face timpul de baie cât mai puțin chinuitor posibil.
 • Educarea Pisicii: Lucruri de facut si de evitat

  Educarea pisicii este mai dificila decat credeai? Click aici si descopera cele mai utile informatii si sfaturi despre cum iti poti educa pisica!
 • Uleiuri esențiale pentru pisici: Sunt sigure?

  Vă întrebați dacă puteți folosi uleiuri esențiale pentru pisici? Aflați totul despre uleiurile esențiale și dacă există unele care sunt într-adevăr sigure pentru pisica dumneavoastră.

Related Products

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu vită

  Pisicile sunt fericite cu Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span>Tender Chunks in Gravy cu vită. În fiecare plic este o hrană completă care conține exact combinația potrivită de vitamine și minerale pentru menținerea sănătății pisicii.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult hrană pentru pisici cu pui

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight conține o combinație unică de ingrediente și cantitate redusă de grăsime. Produs special conceput pentru susținerea greutății optime în scopul prelungirii speranței de viață.  <br>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu pui

  <p>Hill's<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Science Plan<sup>TM</sup></span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> este special concepută pentru susținerea formei fizice, cu antioxidanți clinic dovediți, proteine de calitate și acizi grași omega 3. </p> <p></p> <ul> <li>Menține masa musculară și greutatea optimă. </li><li>Cantitate controlată de minerale pentru susținerea sănătății tractului urinar. </li><li>Ingrediente foarte ușor de digerat pentru o absorbție optimă de nutrienți. </li><li>Produs 100% garantat pentru calitate, consistență și gust.</li></ul>
 • Hill's Science Plan FELINE ADULT URINARY HEALTH cu PUI

  <p><strong>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Urinary Health Sterilised Cat</strong> este concepută pentru a susține sănătatea tractului urinar al pisicii tale pentru o viață mai lungă și mai fericită. </p><p>Conține formula unică pentru managementul greutății care ajută pisicile sterilizate să se mențină sănătoase și în formă. </p>