Prezentați pisoiul “colegilor de apartament”

Published by
min read

Faceți cunoștință pisoiului cu o altă pisică

Dacă deja aveți o pisică acasă, este posibil să devină teritorială atunci când aduceți acasă un alt pisoiaș. Este normal să vă doriți ca pisoiașul să fie acceptat de pisică. Dar este de asemenea normal ca pisica să accepte mai greu un pisoiaș, deoarece îl vede ca pe un rival. Până la urmă, ea a fost întotdeauna cea mai importantă pisică și a făcut totul după bunul plac până acum.

Un proces lent

Cele două animăluțe ale dvs. au șansa să se înțeleagă excelent dacă respectați câteva proceduri simple. În primul rând, trebuie să le faceți cunoștință într-un ritm lent. În al doilea rând, asigurați-vă că bolul cu hrana și culcușul pisicii nu sunt afectate în vreun fel de noul pisoiaș. Astfel cresc șansele ca ele să se înțeleagă perfect. Ține-ți cont totuși că este posibil să nu se înțeleagă niciodată.

Când decideți că este momentul potrivit să le faceți cunoștință, preluați controlul: nu lăsați lucrurile la voia întâmplării. Alegeți un moment în care casa este liniștită. Din moment ce pisicuța dvs. nu s-a dezvoltat din punct de vedere sexual, pisica nu se va simți amenințată sau nu va simți că intră într-o competiție. Riscul de competiție se reduce și mai mult dacă pisicile sunt de sex diferit. Nu săriți direct la o întâlnire față în față: mențineți-le separat, dar lăsați-le să să investigheze zona și culcușul celeilalte pisici. În acest fel fiecare se va obișnui cu gândul că mai există o pisică în apropiere.

Un miros cunoscut

Mirosul este cel mai important simț la pisici, așadar este o idee bună să le lăsați să se familiarizeze cu mirosul, înainte de a le face cunoștință. Amestecați mirosurile mângâind mai întâi pisica, apoi pisoiul, fără să vă spălați pe mâini și vice versa. Astfel le veți face cunoștință cu mirosul celeilalte pisici.

Oferiți-i pisicuței un loc al ei

Luați în considerare folosirea unu țarc sau a unui gard pentru a separa culcușul, litiera și bolul cu apă al pisoiului, astfel încât acesta să se simtă în siguranță. Atunci când pisica va intra în încăpere pentru a face cunoștință, pisoiul va fi în siguranță, dar va putea să observa pisica. Când decideți că este momentul potrivit (poate să dureze câteva zile), deschideți ușa țarcului pentru a lăsa pisoiul să iasă dacă dorește.

Nu există nicio garanție că pisicile vor deveni cele mai bune prietene: dacă nu o fac, lăsați-le să dezvolte orice tip de reacție li se potrivește. Cel puțin, majoritatea pisicilor vor învăța la un moment dat să se tolereze.

Related Articles

 • Lucruri de făcut şi de evitat în educarea pisicii

  Aveți probleme cu comportamentul prost al pisicii dvs.? Aflați cum să vă disciplinați eficient pisica cu această listă utilă de a face și a nu face.
 • Listă de verificare pentru călătoriile cu pisica în vacanță

  Plecați în vacanță? Folosiți această listă de verificare pentru călătoriile cu pisicile pentru a vă asigura că luați la dvs. toate articolele necesare importante, cum ar fi hrană, jucării, informații veterinare, pentru călătoria dvs.
 • Pisicile şi sărbătorile

  Pisicile şi sărbătorile se amestecă uneori la fel de bine ca uleiul şi apa. În afară de problemele legate de siguranţa pisicilor, există, de asemenea, potenţialul ca pisicile fie să fie ignorate de familiile ocupate, fie să fie multe prea stimulate de sărbători.
 • Răsfață-ți pisica tot timpul - nu doar de Crăciun

  Cu toții apreciază o recompensă din când în când - mai ales acum că vine Crăciunul. Dar deși este tentant să îi oferi pisicii tale resturi de la masă, multe gustări specifice de Crăciun pot fi periculoase pentru sănătatea ei.

Related Products