Au voie câinii să mănânce brânză?

Publicat de către Erin Ollila
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Dacă ați mâncat vreodată cu poftă o felie de pizza cu brânză în timp ce câinele dvs. se uita cu jind la dvs., poate v-ați întrebat dacă are voie sau nu să mănânce brânză. Sau sunteți poate doar curioși să aflați dacă brânza este periculoasă pentru câini. Deoarece acest aliment poate fi hrănitor pentru oameni, are sens să vă întrebați dacă poate fi benefic și pentru animalul dvs. de companie. Iată o listă de avantaje și dezavantaje ale acestei gustări oferite animalului dvs. de companie.

Beneficiile brânzei

Brânza este bogată în elemente nutritive, inclusiv calciu, proteine, fosfor, zinc și vitamina A și B12. Totuși, acestea sunt beneficii nutriționale pentru oameni; ce este benefic pentru dvs. nu satisface neapărat nevoile nutriționale ale câinelui dvs.

Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că brânza nu are beneficiile sale. Un avantaj al brânzei pentru câini este că poate fi folosită ca o recompensă utilă în dresaj. De asemenea, o bucățică gustoasă de brânză poate masca medicamentele pe care vă chinuiți să le dați cățelului dvs.

Scruffy looking dog with head on table stares at plate with cheese.

Brânza este nocivă pentru câini?

Deci, au voie câinii să mănânce brânză? Sau nu este deloc recomandată? Deși există unele beneficii potențiale ale hrănirii câinelui dvs. cu brânză, adevărul este că poate provoca, de asemenea, mai multe probleme de sănătate, inclusiv obezitate și pancreatită.

Potrivit ASPCA, „deoarece animalele de companie nu prezintă cantități importante de lactază (enzima care descompune lactoza din lapte), laptele și alte produse lactate cauzează diaree sau alte tulburări digestive." Concluzia: Nu îi oferiți câinelui brânză ca parte a planului său alimentar regulat sau ca recompensă frecventă. Deși acest aliment pare inofensiv, îi poate cauza probleme majore de stomac.

Pe lângă problema lactozei, o altă problemă legată de brânza la câini este conținutul său ridicat de grăsimi. Hrănirea regulată a câinelui dvs. cu alimente grase îl poate face să crească nesănătos în greutate și poate cauza chiar obezitate, care, la rândul ei, poate conduce la alte probleme de sănătate. Potrivit American Kennel Club, consumarea brânzei poate declanșa pancreatită, mai ales pentru rasele care sunt predispuse la pancreatită, cum ar fi schnauzerii și cocker spaniolii. Pancreatita este o afecțiune gravă care conduce adesea la tulburări de stomac, diaree și dureri de stomac, dar unele cazuri grave poate conduce și la deces.

Dar brânza proaspătă și alte tipuri de brânză?

Nu toate tipurile de brânză sunt la fel. Tipurile de brânză cu conținut redus de grăsime, cum ar fi mozzarella, brânză proaspătă și brânză moale de capră pot fi opțiuni mai sănătoase pentru câinele dvs. decât cele cu conținut mai mare de grăsimi. Când cumpărați tipuri de brânză sănătoase pentru câini, asigurați-vă, de asemenea, să vă uitați cu atenție la ingrediente. Unele tipuri de brânză conțin ierburi și legume, cum ar fi arpagic sau usturoi, ambele putând fi toxice pentru câini.

Înainte de a decide să îi oferiți câinelui dvs. o gustare ocazională pe bază de brânză, consultați veterinarul. Acesta vă va putea ajuta să vă dați seama dacă este o recompensă corespunzătoare și, în acest caz, ce tip de brânză ar putea fi cel mai bun pentru el. Amintiți-vă întotdeauna că, în cazul oricărui aliment separat de hrana obținută a câinelui dvs. — inclusiv recompense pentru câini — nu ar trebui să constituie mai mult de 10% din aportul caloric zilnic al câinelui dvs. La fel ca în cazul oamenilor, prea multe calorii pot conduce la creșterea în greutate, care poate conduce la o multitudine de alte probleme de sănătate.

Erin Ollila

Articole asociate

Produse asociate