Câinele meu poate mânca pizza?

Publicat de către
20 minute timp citire

Oh, nu! Tocmai v-ați surprins câinele cu boticul în cutia de pizza, iar acum vă întrebați dacă acesta poate mânca pizza? În cazul în care mănâncă crustă de pizza, câinele se poate îmbolnăvi? Poate mânca sos de roșii? Fie că a mâncat doar crusta rămasă, fie că a devorat o felie întreagă, inclusiv toppingurile, iată ce trebuie să știți.

Ingredientele din pizza fac rău câinilor?

Brânza

Chiar și în cazul brânzeturilor cu conținut scăzut de grăsimi, cum ar fi mozzarella, garnitura tradițională pentru pizza, nu este niciodată bine ca acestea să aibă prea multă brânză. Brânza are, de obicei, un conținut ridicat de grăsimi și calorii, ceea ce poate duce la hrănirea animalului dumneavoastră de companie cu un aliment cu prea multe calorii.

Sosul

Ce se întâmplă în situația în care câinele dvs. tocmai a primit o lingură mare de sos marinara? Vestea bună este că sosul este adesea făcut din roșii coapte, care pot fi consumate de câini. Părțile verzi, cum ar fi frunzele și tulpina, sunt cele care îi fac pe câini să se simtă rău. Cu toate acestea, sosul de pizza nu se face doar din roșii. Unele dintre celelalte ingrediente, cum ar fi usturoiul și ierburile, ar putea fi dăunătoare pentru câinele dumneavoastră. În plus, multe sosuri de pizza cumpărate din magazine conțin zahăr adăugat. Conform RSPCA, o dietă nesănătoasă poate duce la obezitate, ceea ce, la rândul ei, îl poate expune pe animalul dumneavoastră de companie la un risc mai mare de a dezvolta diabet sau alte probleme de sănătate.

Aluatul crud & aluatul copt

În cazul în care câinele dvs. a mâncat aluat copt de pizza, există motive de îngrijorare. Acesta poate conține ingrediente care sunt periculoase pentru câini, cum ar fi ceapa, usturoiul și ierburile aromatice.

Înghițirea aluatului crud de pizza este o chestiune și mai problematică. În situația în care câinele dvs. s-a furișat și a gustat din pizza de casă necoaptă, mergeți imediat la medicul veterinar sau la o clinică veterinară de urgență. Aluatul crud cu drojdie se poate dilata în stomacul animalului dumneavoastră de companie, provocând dificultăți grave de respirație și putând conduce la ruperea țesuturilor. Conform The Kennel Club, aluatul de pâine crud poate chiar să provoace intoxicația câinelui dumneavoastră. Acest lucru este cauzat de derivatul de etanol pe care îl produce drojdia.

Cuplu tânăr bărbat și femeie acasă mâncând pizza alături de un laptop în timp ce un beagle stă pe podea uitându-se la mâncare cu ochi mari de cățeluș.

Câinii pot mânca toppinguri de pizza?

Dacă pizza pe care a mâncat-o câinele dvs. includea și toppinguri, există și aici motive de îngrijorare. Multe toppinguri și ingrediente obișnuite pentru pizza, cum ar fi ceapa și usturoiul, sunt considerate nesănătoase — iar unele pot fi toxice — pentru câini. În plus, pepperoni, sardinele și cârnații au un conținut ridicat de sare și grăsimi, ceea ce ar putea agrava bolile preexistente.

Concluzia este că nu ar trebui să îi dați niciodată pizza câinelui dumneavoastră, fie că este vorba de o masă sau de o recompensă. Ar putea avea o ușoară tulburare de stomac dacă sunt sensibili la lactate, din cauza excesului de grăsime, dar, în general, câinii ar trebui să fie în regulă. În cazul în care câinele dumneavoastră a mâncat o cantitate mare de pizza și sunteți îngrijorat, sunați medicul veterinar pentru a programa o consultație.

Țineți cont de faptul că până și bucățile mici de hrană pentru oameni sunt pline de calorii suplimentare care, în timp, pot duce la probleme de greutate și la o serie de probleme cauzate de excesul de greutate. Așadar, nu lăsați pizza la îndemâna câinelui dumneavoastră.

Biografie colaborator

Erin Ollila

Erin Ollila

Erin Ollila este pasionată de animale de companie, crede în puterea cuvintelor și în modul în care un mesaj poate informa și chiar transforma publicul căruia îi este destinat. Scrierile ei pot fi găsite peste tot pe internet și în presa scrisă și includ interviuri, articole ca scriitor din umbră, postări pe blog și non-ficțiune creativă. Erin este pasionată de SEO și de tot ceea ce înseamnă rețelele sociale. A absolvit Universitatea Fairfield cu un masterat în scriere creativă. Contactați-o pe Twitter @ReinventingErin sau aflați mai multe despre ea pe http://erinollila.com.

Articole asociate

 • Minerale | Hillspet.ro

  Dogs running Peste 18 elemente minerale sunt considerate esențiale pentru manifere. Prin definiție, macromineralele sunt necesare în dieta animalelor în cantități mai mari, iar micromineralele sau oligoelementele în cantități mult mai mici.
 • De ce vomită câinele dvs. imediat după ce mănâncă

  Afla de ce vomita cainele tau dupa ce mananca si cum poti preveni aceasta situatie. Click aici si descopera informatiile de care ai nevoie!
 • Hrana fără cereale pentru câini: Este adecvată pentru câinele dvs.?

  Continutul de cereale in hrana pentru caini este un subiect controversat de ceva vreme. Afla aici daca hrana de caini fara cereale este in regula pentru companionul tau!
 • Proteinele

  Dogs running Proteinele sunt adesea descrise ca și “coloana vertebrală” a celulelor deoarece au rol de structură în pereții celulari. Proteinele sunt necesare pentru dezvoltarea și repararea țesuturilor.

Produse asociate

 • Prescription Diet™ a/d™ Canine/Feline

  Hill's a/d Canine/ Feline (conserva) este o hrana umeda special conceputa pentru managementul nutritional al animalelor in proces de recuperare. Afla mai multe!
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrana pentru caini cu vita

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Delicious Beef este concepută pentru susținerea masei musculare și a sănătății organelor vitale. Cu antioxidanți clinic dovediți, proteine de calitate și acizi grași omega-3.<br>
 • Prescription Diet&trade; j/d&trade; Canine Reduced Calorie cu pui

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> j/d™ Canine Reduced Calorie este o dietă clinic dovedită pentru îmbunătăţirea mobilității în doar 21 de zile, cu un echilibru corect de nutrienţi sănătoşi, EPA (un acid gras omega-3) şi acizi graşi omega 3 totali.</p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrana pentru caini cu pui

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Savoury Chicken este concepută pentru susţinerea masei musculare şi a sănătăţii organelor vitale. Cu antioxidanţi clinic dovediţi, proteine de calitate şi acizi graşi omega-3.