Considerentele alegerii potrivite a taliei a unui câine

Publicat de către Katie Finlay
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Când este vorba de alegerea taliei potrivite de câine pentru dvs. și familia dvs., există mai multe aspecte de luat în considerare. Mărimea câinelui contează și nu trebuie tratată cu ușurință, pentru confortul noului dvs. câine, al dvs., posesorul animalului de companie, și al restului familiei. Dat fiind că există atâtea preocupări, luați în considerare aceste chestiuni înainte de a-l aduce acasă pe noul dvs. prieten patruped.

Dimensiunea casei și a curții

Ca regulă generală, cu cât este mai mare câinele, cu atât veți avea nevoie de mai mult spațiu ca să locuiți confortabil cu el. Imaginați-vă cum ar fi să fiți înghesuit într-un spațiu în care abia vă mișcați. Deși câinii de rasă gigant nu sunt foarte activi și nu necesită hectare de spațiu în curte, aceștia au totuși nevoie de suficient spațiu pentru a ocoli piesele de mobilier fără a se lovi de acestea sau de pereți. De exemplu, un mastif este uriaș, însă necesitățile sale de mișcare sunt minime, conform Vetstreet. Acestea fiind spuse, o curte împrejmuită ar putea deveni un avantaj major pentru un câine mic, foarte activ, chiar dacă acesta necesită puțin spațiu în interiorul casei dvs. Este posibil ca cei care locuiesc la oraș, în spații mai mici, să prefere câinii de talie mică, căutând parcurile de cartier pentru câini special concepute pentru ca aceștia să își consume energia.

Copiii

Talia câinelui pe care doriți să îl includeți în familia dvs. va depinde în mare măsură de copiii dvs. Un câine prea mare poate răni accidental copiii de vârstă mică, răsturnându-i sau chiar călcându-i. Pe de altă parte, rasele mici pot fi lovite fără intenție de către copii, deoarece sunt mai fragile. Multe rase mici nu sunt în general o bună alegere pentru casele cu copii dat fiind temperamentul acestora. De exemplu, Vetstreet constată că Chihuahua nu tolerează întotdeauna copiii. Câinii mari sunt mai rezistenți și de obicei mai sociali cu copiii. Indiferent de mărime, toate interacțiunile dintre câini și copii trebuie supravegheate de un adult.

Alte considerente

Mărimea casei și copiii sunt cele mai importante considerente atunci când vine vorba de alegerea câinelui de talie potrivită pentru casa dvs., însă există și alte lucruri la care trebuie să vă gândiți. În general vorbind, cu cât câinele este mai mare, cu atât mai scump va fi bugetul dvs. pentru mâncarea pentru câini . Nu este regula cea mai importantă, însă costurile pot fi un factor pentru posesorii de animale de companie cu un buget mai strict. Cheltuielile cu medicul veterinar sunt, de asemenea, mai mari de obicei în cazul câinilor mai mari pentru că aceștia necesită doze mai mari de medicamente drept tratament.

Un alt lucru pe care trebuie să îl luați în considerare este timpul alocat jocurilor. Cel mai adesea, câinii mai mici sunt capabili să fie activi un timp mai îndelungat comparativ cu confrații lor mai mari. Deși există rase mici foarte active, cum ar fi câinii ciobănești și terrierii de talie mică, cel care vă va însoți în drumeții, la alergat și la plimbările cu bicicleta va fi câinele dvs. mai mare. Jucăriile, culcușurile și coșurile de transport vor avea toate mărimi diferite, cu prețuri comparabile. Totuși, acestea pot ocupa mai mult spațiu din apartamentul sau casa dvs., acesta devenind și un factor de decizie în legătură cu adopția unei anumite talii sau a unei rase de câine.

Vă vine să credeți sau nu, dimensiune vehiculului este un factor important de luat în considerare dacă ne gândim la talia câinelui pe care alegeți să îl adoptați. Dacă încercați să faceți un Mare Danez să intre într-un Mini Cooper, este posibil să realizați repede că acest lucru nu este posibil. Suntem siguri că doriți să vă asigurați cu privire la siguranța și confortul câinelui dvs. atunci când mergeți în călătorii, chiar dacă este vorba doar de un drum la veterinar.

În cazul în care sunteți în căutarea unui câine pe care să îl luați în brațe noaptea în patul dvs., ar trebui să luați în considerare și partea din pat pe care sunteți dispuși să o cedați. În timp ce câinii mici au cu siguranță tendința de a ocupa mai mult din pat decât ar avea în mod normal nevoie, potrivit taliei lor, nimic nu se compară cu o rasă mare de câine. În acest caz, este posibil să vă regăsiți în situația amuzantă de a nu mai avea nevoie de pături pentru a vă încălzi deoarece tovarășul vostru blănos vă va furniza toată căldura de care aveți nevoie.

Indiferent care este decizia dvs., aducerea acasă a unui câine cu o talie potrivită este importantă pentru a vă asigura că toată lumea se va simți confortabil în noua ambianță. Cunoașterea prealabilă a taliei câinelui pe care doriți să îl adoptați, fie că este vorba de un cățeluș sau de un câine adult, vă va permite să fiți pregătiți cu toate accesoriile potrivite. Talia este una dintre multele caracteristici pe care trebuie să le luați în considerare înainte de a adopta prietenul pe viață. Desigur, în cele din urmă, doriți să promovați o viață fericită și sănătoasă pentru dvs. și câinele dvs.

Biografie colaborator

Katie Finlay

Katie Finlay

Katie Finlay este o antrenoare de câini și o scriitoare din Los Angeles, CA. Aceasta lucrează cu câinii și cu posesorii acestora atât personal, cât și prin articolele ei, de mai bine de șase ani.

Produse similare