Beneficiile Sterilizarii la Pisici

Published by
min read

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Sterilizarea este o procedură chirurgicală care vă împiedică pisica să se reproducă. Sterilizarea înseamnă îndepărtarea ovarelor la femele și îndepărtarea testiculelor la masculi.

Dacă pisica dvs. trăiește în aer liber sau dacă aveți mai multe pisici de apartament ar trebui să luați în considerare sterilizarea. Lumea este suprapopulată de pisici fără stăpân. Majoritatea acestora ajung în adăposturi sau pe stradă și dacă nu sunt adoptate, pot fi eutanasiate sau pot muri din cauza traumelor sau lipsei de hrană.

Dacă nu plănuiți să creșteți pisoi sau nu sunteți sigur că veți găsi o casă pentru toți (o pisică poate produce 15-20 de pisoi pe an) cel mai responsabil lucru pe care îl puteți face este să vă sterilizați pisica.   

Beneficiile sterilizării

Chiar dacă pisica dvs. locuiește în interiorul casei și nu are un partener de împerechere, tot e o idee bună să vă castrați pisica. Dacă aveți o pisică femelă, sterilizarea face imposibilă apariția cancerului ovarian și reduce semnificativ riscul de cancer cervical.

De asemenea elimină mai multe comportamente pe care dumneavoastră le puteți considera nedorite. O femelă care nu a fost sterilizată va intra în călduri de 3, 4 ori pe an. În aceste perioade va mieuna constant sau va încerca să iasă din casă.

Dacă o pisică femelă intră în călduri de mai multe ori și nu se împerechează, ea poate dezvolta probleme precum depresie, anorexie, diaree și vomă. Sterilizarea va elimina acest tip de comportament.

Masculii

Sterilizarea include beneficii și pentru masculii de pisică. Elimină riscul de cancer testicular și previne comportamentele nedorite.

Masculii de pisică sterilizați sunt mai puțin teritoriali, nu își vor marca teritoriul cu urină, iar urina acestora nu are un miros atât de pregnant. Dacă dețineți doi masculi de pisică, sterilizarea va reduce dramatic numărul certurilor. De fapt, pisicile sterilizate sunt în general mult mai docile și mai ușor de ținut sub control.

După operație

Medicul veterinar poate folosi un con de protecție pentru a împiedica animalul să își roadă copcile. Va trebui să supravegheați pisica pentru a vă asigura că rănile nu prezintă umflături, rupturi, sângerări sau scurgeri.

Dacă apar oricare din aceste simptome, informați medicul veterinar de urgență. De obicei o pisică se recuperează complet după o operație de sterilizare, iar într-o săptămână sau două medicul veterinar va îndepărta copcile.

În perioada de recuperare asigurați-vă că are la dispoziție suficientă apă, un culcuș curat și șansa să se relaxeze într-un mediu calm.

Există dezbateri pe tema momentului în care ar trebui sterilizată o pisică. Majoritatea veterinarilor recomandă sterilizarea la vârsta de 6 luni, atunci când pisica nu este matură din punct de vedere sexual. Solicitați recomandarea medicului pentru cazul pisicii dvs..

Operația

Pregătirea pentru această procedură chirurgicală este aceeași și pentru masculi și pentru femele. Nu ar trebui să vă hrăniți pisica timp de 12 ore, înainte de intervenția chirurgicală.

Pisica va fi sub anestezie generală și va fi conectată la echipamente de monitorizare pentru a evita complicațiile. Apoi se face o incizie, iar ovarele și câteodată uterul sau testiculele sunt îndepărtate. Această incizie este apoi închisă cu copci, acestea pot fi ascunse în interior. Deoarece este nevoie de o incizie mai mare pentru femele, este posibil ca acestea să rămână la clinică o zi sau două, masculii sunt externați, de obicei, în aceeași zi.

Efecte secundare

După sterilizare, echilibrul hormonal al unei pisici se schimbă, încetinind metabolismul, din acest motiv pisica devine predispusă la creștere în greutate. Hill’sTM Science PlanTM NeuteredCatTM  conține cantitatea optimă de calorii necesară pentru pisicile sterilizate. În plus, pisicile sterilizate acumulează mai multă grăsime și mai puțină masă musculară decât pisicile intacte. Așadar, Hill’sTM Science PlanTM Neutered CatTM  conține Formula Unică de Management al Greutății (FUMG) cu lizină și L-Carnitină, ajutând la arderea grăsimilor și la creșterea masei musculare.

Problemele urinare sunt frecvent întâlnite la toate pisicile, chiar mai des după sterilizare. Hill’sTM Science PlanTM NeuteredCatTM are un conținut controlat de minerale și produce un pH urinar optim pentru a reduce riscul de formare a pietrelor în vezica urinară și menținerea sănătății urinare.

Hill’s™ SCience Plan™ NeuteredCat™ este disponibil în cabinetele veterinare.

Related Articles

Related Products

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu vită

  Pisicile sunt fericite cu Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span>Tender Chunks in Gravy cu vită. În fiecare plic este o hrană completă care conține exact combinația potrivită de vitamine și minerale pentru menținerea sănătății pisicii.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult hrană pentru pisici cu pui

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight conține o combinație unică de ingrediente și cantitate redusă de grăsime. Produs special conceput pentru susținerea greutății optime în scopul prelungirii speranței de viață.  <br>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu pui

  <p>Hill's<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Science Plan<sup>TM</sup></span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> este special concepută pentru susținerea formei fizice, cu antioxidanți clinic dovediți, proteine de calitate și acizi grași omega 3. </p> <p></p> <ul> <li>Menține masa musculară și greutatea optimă. </li><li>Cantitate controlată de minerale pentru susținerea sănătății tractului urinar. </li><li>Ingrediente foarte ușor de digerat pentru o absorbție optimă de nutrienți. </li><li>Produs 100% garantat pentru calitate, consistență și gust.</li></ul>
 • Hill's Science Plan FELINE ADULT URINARY HEALTH cu PUI

  <p><strong>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Urinary Health Sterilised Cat</strong> este concepută pentru a susține sănătatea tractului urinar al pisicii tale pentru o viață mai lungă și mai fericită. </p><p>Conține formula unică pentru managementul greutății care ajută pisicile sterilizate să se mențină sănătoase și în formă. </p>