Pisicile în călduri

Published by
min read

Pisicile în călduri au nevoie de îngrijire și atenție specială. Dacă pisica dvs. a trecut deja printr-o astfel de experiență, nu veți uita cu siguranță că este zgomotoasă și că solicită atenție în mod constant.

Dacă în această perioadă nu se va împerechea, poate fi frustrant și inconfortabil, atât pentru ea cât și pentru dvs.. Pe de altă parte, dacă are posibilitatea să se împerecheze va trebui să vă pregătiți pentru noi pisoi! Dacă nu plănuiți să îi creșteți, este mai bine să o sterilizați. Astfel lucrurile vor fi mai simple atât pentru ea, cât și pentru dvs.

Feritlitatea

Când o pisică este “în călduri” ea se află în perioada fertilă a ciclului reproductiv și caută să se împerecheze. De obicei, va intra în călduri primăvara și toamna, iar un astfel de episod poate să dureze câteva zile sau câteva săptămâni. În mod normal, primele călduri apar la vârsta de 6 luni, dar la unele pisici apar chiar și de la 4 luni.

La ce să fiți atent

Caracteristicile cele mai problematice pentru proprietarul unei pisici în călduri sunt  “vocalizarea” și marcarea teritoriului. Pisicile în călduri vor urla tare și constant pentru a atrage masculii. Este posibil să marcheze pereții sau mobila cu un miros pregnant de urină pentru a-și indica disponibilitatea pentru masculi.

Dacă dețineți o pisică de apartament va încerca cu disperare să iasă afară, poate chiar să atace ferestrele sau ușile.

Sterilizarea

Deși medicul veterinar vă poate prescrie o rețetă cu medicamente care pot reduce semnele, cea mai bună metodă de a preveni aceste situații este sterilizarea. După sterilizare, nu va mai avea astfel de episoade și va deveni mai puțin teritorială, iar șansele de a-și marca teritoriul sau de zgâria se reduc.

Majoritatea medicilor veterinari preferă să aștepte ca ciclul reproductiv să se încheie înainte de a steriliza pisica. Există argumente pro și contra sterilizării unei pisicuțe de la o vârstă fragedă sau pentru  sterilizarea după primele călduri. Medicul dvs. veterinar vă poate spune care este opțiunea sa.

Related Articles

 • De ce le place pisicilor să se ascundă în spații mici și întunecate

  Nu este un secret că atunci când lucrurile devin apăsătoare în casă, pisicile vor căuta locul cel mai liniștit și mai retras pentru a scăpa de haos.
 • Cum demonstrează pisicile afecțiunea pentru oameni

  Pisicile își demonstrează afecțiunea în moduri care adesea nu sunt recunoscute de proprietari ca atare, deoarece unii oameni nu știu cu certitudine cum își demonstrează pisicile afecțiunea.
 • Pregătirea pisicii pentru reuniuni de familie

  Dacă sunteţi un deţinător de animale de companie căruia îi place să îi distreze pe ceilalți, este posibil să observaţi că atunci când petrecerea începe, pisica devine nervoasă. În timpul petrecerilor, pisica se poate ascunde sub pat sau într-un dulap, fără a ieşi până când ultimul invitat nu a părăsit locuinţa.
 • Stoparea comportamentului nedorit

  Marcarea teritoriului este un comportament perfect natural și modul lor de a lăsa în urmă informații despre ele. Cu toate astea, un astfel de comportament nu este de dorit dacă se petrece în camera dvs. de zi!

Related Products

 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten hrană pentru pisici cu pui

  Pisoii au nevoie de cantități optime diferite de nutrienți pentru o dezvoltare sănătoasă. Acești nutrienți trebuie să fie perfect echilibrați, deoarece o cantitate prea mare poate să fie la fel de dăunătoare ca o cantitate prea mică.  De asemenea este important să se utilizeze ingrediente de calitate superioară pentru o digestie sănătoasă, sensibilă în mod special în această perioadă a vieții. Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> este o nutriție perfect echilibrată care se adresează nevoilor individuale ale pisoiului tău, evitând orice deficit sau exces de nutrienți. 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten hrană pentru pisici cu pui

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Kitten Healthy Development™ Chicken este concepută pentru susţinerea imunităţii şi sănătăţii digestive, cu antioxidanţi clinic dovediţi şi niveluri optime de DHA din ulei de peşte.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten hrană pentru pisici cu pui

  Nutriţie perfect echilibrată cu gust delicios de pui, pentru a susţine imunitatea şi creşterea sănătoasă a pisoilor
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten hrană pentru pisici cu curcan

  Pisicuțele au nevoie de cantități diferite de nutrienți pentru o dezvoltare sănătoasă. Acești nutrienți trebuie să fie perfect echilibrați, deoarece o cantitate prea mare poate să fie la fel de dăunătoare ca o cantitate prea mică. De asemenea este important să fie utilizate ingrediente de calitate superioară pentru a ajuta digestia, care este sensibilă în mod special în această perioadă a vieții. Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span>este o nutriție perfect echilibrată care se adresează nevoilor individuale ale pisoiului tău, evitând orice deficienț sau exces nutrițional.