Pisicile în călduri

Published by
min read

Pisicile în călduri au nevoie de îngrijire și atenție specială. Dacă pisica dvs. a trecut deja printr-o astfel de experiență, nu veți uita cu siguranță că este zgomotoasă și că solicită atenție în mod constant.

Dacă în această perioadă nu se va împerechea, poate fi frustrant și inconfortabil, atât pentru ea cât și pentru dvs.. Pe de altă parte, dacă are posibilitatea să se împerecheze va trebui să vă pregătiți pentru noi pisoi! Dacă nu plănuiți să îi creșteți, este mai bine să o sterilizați. Astfel lucrurile vor fi mai simple atât pentru ea, cât și pentru dvs.

Feritlitatea

Când o pisică este “în călduri” ea se află în perioada fertilă a ciclului reproductiv și caută să se împerecheze. De obicei, va intra în călduri primăvara și toamna, iar un astfel de episod poate să dureze câteva zile sau câteva săptămâni. În mod normal, primele călduri apar la vârsta de 6 luni, dar la unele pisici apar chiar și de la 4 luni.

La ce să fiți atent

Caracteristicile cele mai problematice pentru proprietarul unei pisici în călduri sunt  “vocalizarea” și marcarea teritoriului. Pisicile în călduri vor urla tare și constant pentru a atrage masculii. Este posibil să marcheze pereții sau mobila cu un miros pregnant de urină pentru a-și indica disponibilitatea pentru masculi.

Dacă dețineți o pisică de apartament va încerca cu disperare să iasă afară, poate chiar să atace ferestrele sau ușile.

Sterilizarea

Deși medicul veterinar vă poate prescrie o rețetă cu medicamente care pot reduce semnele, cea mai bună metodă de a preveni aceste situații este sterilizarea. După sterilizare, nu va mai avea astfel de episoade și va deveni mai puțin teritorială, iar șansele de a-și marca teritoriul sau de zgâria se reduc.

Majoritatea medicilor veterinari preferă să aștepte ca ciclul reproductiv să se încheie înainte de a steriliza pisica. Există argumente pro și contra sterilizării unei pisicuțe de la o vârstă fragedă sau pentru  sterilizarea după primele călduri. Medicul dvs. veterinar vă poate spune care este opțiunea sa.

Related Articles

Related Products

 • Prescription Diet™ a/d™ Canine/Feline

  Pentru managmentul nutrițional al animalelor în proces de recuperare din boli, accidente și intervenții chirurgicale severe.
 • Science Plan™ Feline Adult Tender Chunks in Gravy cu vită

  Pisicile sunt fericite cu Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span>Tender Chunks in Gravy cu vită. În fiecare plic este o hrană completă care conține exact combinația potrivită de vitamine și minerale pentru menținerea sănătății pisicii.
 • Science Plan™ Feline Adult Optimal Care™ Chicken

  <p>Hill's<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Science Plan<sup>TM</sup></span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> este special concepută pentru susținerea formei fizice, cu antioxidanți clinic dovediți, proteine de calitate și acizi grași omega 3. </p> <p></p> <ul> <li>Menține masa musculară și greutatea optimă. </li><li>Cantitate controlată de minerale pentru susținerea sănătății tractului urinar. </li><li>Ingrediente foarte ușor de digerat pentru o absorbție optimă de nutrienți. </li><li>Produs 100% garantat pentru calitate, consistență și gust.</li></ul>
 • Prescription Diet™ i/d™ Feline Chicken

  <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> Feline i/d™ este o hrană formulată special pentru a îmbunătăți digestia și pentru a asigura consistența normală a scaunului.