Pisica in Calduri: Sfaturi si Informatii

Published by
min read

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Pisicile în călduri au nevoie de îngrijire și atenție specială. Dacă pisica dvs. a trecut deja printr-o astfel de experiență, nu veți uita cu siguranță că este zgomotoasă și că solicită atenție în mod constant.

Dacă în această perioadă nu se va împerechea, poate fi frustrant și inconfortabil, atât pentru ea cât și pentru dvs.. Pe de altă parte, dacă are posibilitatea să se împerecheze va trebui să vă pregătiți pentru noi pisoi! Dacă nu plănuiți să îi creșteți, este mai bine să o sterilizați. Astfel lucrurile vor fi mai simple atât pentru ea, cât și pentru dvs.

Feritlitatea

Când o pisică este “în călduri” ea se află în perioada fertilă a ciclului reproductiv și caută să se împerecheze. De obicei, va intra în călduri primăvara și toamna, iar un astfel de episod poate să dureze câteva zile sau câteva săptămâni. În mod normal, primele călduri apar la vârsta de 6 luni, dar la unele pisici apar chiar și de la 4 luni.

La ce să fiți atent

Caracteristicile cele mai problematice pentru proprietarul unei pisici în călduri sunt  “vocalizarea” și marcarea teritoriului. Pisicile în călduri vor urla tare și constant pentru a atrage masculii. Este posibil să marcheze pereții sau mobila cu un miros pregnant de urină pentru a-și indica disponibilitatea pentru masculi.

Dacă dețineți o pisică de apartament va încerca cu disperare să iasă afară, poate chiar să atace ferestrele sau ușile.

Sterilizarea

Deși medicul veterinar vă poate prescrie o rețetă cu medicamente care pot reduce semnele, cea mai bună metodă de a preveni aceste situații este sterilizarea. După sterilizare, nu va mai avea astfel de episoade și va deveni mai puțin teritorială, iar șansele de a-și marca teritoriul sau de zgâria se reduc.

Majoritatea medicilor veterinari preferă să aștepte ca ciclul reproductiv să se încheie înainte de a steriliza pisica. Există argumente pro și contra sterilizării unei pisicuțe de la o vârstă fragedă sau pentru  sterilizarea după primele călduri. Medicul dvs. veterinar vă poate spune care este opțiunea sa.

Related Articles

Related Products

 • Hill's Science Plan Kitten Hrană Pentru Pisici cu Ton

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Kitten Healthy Development™ cu ton este concepută pentru susţinerea imunităţii şi sănătăţii digestive, cu antioxidanţi clinic dovediţi şi niveluri optime de DHA din ulei de peşte.
 • Hill's VET ESSENTIALS MULTI-BENEFIT KITTEN HRANĂ PENTRU PISICI cu PUI

  <p>Disponibilă exclusiv în clinici și farmacii. Nutriție avansată pentru creșterea sănătoasă și dezvoltarea unui sistem imunitar puternic. Bogată în antioxidanți clinic dovediți și DHA.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten hrană pentru pisici cu pui

  Pisoii au nevoie de cantități optime diferite de nutrienți pentru o dezvoltare sănătoasă. Acești nutrienți trebuie să fie perfect echilibrați, deoarece o cantitate prea mare poate să fie la fel de dăunătoare ca o cantitate prea mică.  De asemenea este important să se utilizeze ingrediente de calitate superioară pentru o digestie sănătoasă, sensibilă în mod special în această perioadă a vieții. Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> este o nutriție perfect echilibrată care se adresează nevoilor individuale ale pisoiului tău, evitând orice deficit sau exces de nutrienți. 
 • Hill's VET ESSENTIALS MULTI-BENEFIT KITTEN HRANĂ PENTRU PISICI cu CARNE DE PUI GĂTITĂ LENT

  Nutriție cu beneficii multiple dovedite clinic că sprijină creșterea și nevoile de dezvoltare ale pisoiului dvs.