Educarea Pisicii: Lucruri de facut si de evitat

Publicat de
min citit

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Vă iubiţi pisica. Chiar o iubiţi. Dar prietenul dvs. cu blană are cu siguranţă o fire independentă şi uneori poate cauza probleme. Poate că ştiţi cum se educă o pisică, dar poate că nu ştiţi de unde să începeţi. Educarea eficientă a unei pisici poate necesita unele încercări şi erori. La fel cum toţi oamenii sunt diferiţi, așa sunt şi toate animalele. În timp ce unele pisici pot răspunde pozitiv la un anumit stil de educarea a comportamentului, altele vă pot respinge încercările, iar comportamentele lor se va înrăutăţi. În plus, există câteva metode pe care nu ar trebui să le încercaţi deloc atunci când educaţi o pisică.

Adevărul este că este greu să ştii cum să educi o pisică dacă nu ai mai făcut-o niciodată sau dacă pisicile tale anterioare păreau să înveţe uşor. Pentru a începe cu dreptul, este important să ştiţi ce trebuie să faceţi şi ce nu trebuie să faceţi pentru a educa o pisică în casa dvs. Odată ce pisoiul dvs. - sau pisica mai în vârstă - înţelege ce comportament este potrivit, va fi mai puţin nevoie să corectaţi comportamentele nedorite. La urma urmei, pisicile sunt foarte inteligente.

Ce nu trebuie făcut atunci când educi o pisică

Nu vă comparaţi pisica cu câinele: Dacă aţi dresat deja un câine, s-ar putea să credeţi că educarea unei pisici este similară cu modul în care v-aţi ocupat de câine. Opriţi-vă. Pisicile şi câinii sunt animale foarte diferite şi nu învaţă în acelaşi mod. În cazul în care câinele dvs. se poate angaja în procesul de dresaj, acordând atenţie comenzilor dvs., pisica dvs. nu va lua în considerare solicitările dvs. de a se aşeza. Ştiind că trebuie să vă abordaţi pisica diferit este primul pas către succes pentru amândoi.

Nu disciplinaţi fizic pisica: Dresarea unui animal de companie poate fi foarte frustrantă atunci când lucraţi împreună, dar este de la sine înţeles că nu trebuie să loviţi niciodată o pisică. Pisicile sunt intolerante la formele umane de pedeapsă, dar dominarea fizică a unei pisici vă va rupe legătura cu ea. Niciodată nu forţaţi, bruscaţi sau loviţi pisica. Agresarea fizică a pisicii dvs. poate înrăutăţi situaţia şi o poate determina să se agite sau să se retragă. De asemenea, pisicilor le este greu să asocieze pedeapsa fizică cu comportamentul greşit, aşa că nu o educi să înceteze. Dacă dresarea animalului devine prea dificil pentru dvs., apelaţi la ajutoare precum membrii familiei sau chiar un dresor profesionist. Nu este înfrângere - este ajutor!Striped tabby cat on back nibbles on owner's finger

Nu ţipaţi pentru a vă impune: Nu vorbiţi aceeaşi limbă ca pisica dvs., aşa că nu vă lăsaţi păcălit să credeţi că vă va înţelege mai bine când ridicaţi tonul vocii. Desigur, pisica poate înţelege că schimbarea volumului înseamnă că ceva este diferit, dar ţipatul poate să-ţi sperie pisica sau să atragă prea multă atenţie asupra comportamentelor negative. Ţipatul poate face ca pisica să se simtă stresată şi anxioasă, ceea ce poate provoca un comportament greşit suplimentar.

Nu o loviţi peste față în caz de accident: Singurul lucru pe care îl veţi realiza prin lovirea botului pisicii este supărarea ei. Nu veţi cunoaşte brusc motivele pentru care nu a folosit litiere şi nu vă va promite că nu o va mai face niciodată. Lovirea pisicii aduce mai multă atenţie la locul faptei şi poate chiar asigura pisica dvs. că este în regulă pentru ea să-şi facă nevoile oriunde doreşte. Cel mai bun mod de acţiune este pur şi simplu să curăţaţi temeinic zona şi să continuaţi să lucraţi la dresarea pentru folosirea litierei.

Nu-i permiteţi să se joace agresiv: S-ar putea să credeţi că pisicuţa voastră dulce nu ştie când vă atacă sau vă muşcă degetele în timpul jocului. Cu toate acestea, ştiţi că muşcăturile şi zgârieturile nu sunt ceva ce doriţi să facă o pisică mai în vârstă. Când aveţi un animal în casă, depinde de dvs. să stabiliţi aşteptări comportamentale timpurii. Dacă pisica începe să se zgârie sau să muşte în timpul jocului - chiar şi inocent - opriţi jocul imediat, astfel încât pisoiul să înţeleagă ce este şi ceea ce nu este permis. Acest lucru este valabil mai ales pentru jocul cu copiii. Dacă vă jucaţi şi îi permiteţi să muşte degetul, s-ar putea să creadă că este în regulă să facă acest lucru cu copiii. Acest lucru ar putea să-i facă pe copii să se teamă de pisică, un efect negativ pe care nu-l doriţi.

Nu utilizați un pulverizator pentru disciplinare: Există un vechi mit despre utilizarea unui pulverizator pentru a corecta comportamentul nedorit al unei pisici, dar adevărul este că probabil nu asociază pulverizarea cu comportamentul nedorit. Este probabil să înceteze să facă ceea ce nu vă doriţi, fugind de pulverizator, mai degrabă decât să înţeleagă faptul că disciplinarea este legată de comportamentul ei. Această metodă poate duce la retragerea pisicii dvs, iar acest lucru nu este ceva ce vă doriţi.

Ce trebuie făcut atunci când educi o pisică

Întăriţi comportamentele bune: Pisicile nu învaţă din pedeapsă, dar lăudându-le şi oferindu-le delicii sănătoase le puteţi învăţa să recunoască atunci când fac ceva corect. Asiguraţi-vă că vă răsplătiţi pisica în urma unui comportament pozitiv, astfel încât să poată face legătura dintre comportamentul ei şi întărirea pozitivă.

Opriţi-vă imediat în timpul comportamentelor „rele”: Educarea pisicii nu trebuie să fie întotdeauna activă. De fapt, îndepărtarea atenţiei de la pisica ta poate fi una dintre cele mai eficiente metode pentru a-ţi transmite punctul de vedere şi a opri comportamentele negative, cum ar fi muşcăturile, rosul şi săritura. Redirecţionarea atenţiei către altceva este o modalitate excelentă de a întări comportamentele bune şi de a opri comportamentele rele. De exemplu, dacă pisica dvs. începe să zgârie canapeaua, redirecţionaţi-o înapoi către stâlpul ei de zgâriere.

Ţineţi cont de sănătatea pisicii dvs.: Pisica dvs. îşi face nevoile în alt loc decât la litieră? În timp ce pisoii au nevoie de ceva timp ca să înveţe locul potrivit pentru a se uşura, pisicile mai în vârstă ar trebui să ştie unde să meargă. Dacă pisica începe brusc să îşi facă nevoile în alte zone ale casei dvs., programaţi o vizită la medicul veterinar. Această schimbare de comportament poate fi simptomatică a unei modificări a stării de sănătate, iar medicul veterinar vă va putea informa dacă sănătatea pisicii dvs. este în regulă. Cu siguranţă nu veţi dori niciodată să pedepsiţi pisica pentru ceva pe care ea nu-l poate controla. Colaboraţi cu medicul veterinar pentru a identifica cauza principală a „accidentelor” la domiciliu. Dacă este legat de sănătate, vă poate oferi opţiuni pentru a vă ajuta pisica să fie sănătoasă - dacă este ceva comportamental, vă poate oferi câteva sfaturi suplimentare despre corectarea comportamentului pe baza interacţiunilor pe care le-a avut cu pisica dvs. în trecut.

Faceţi modificări ale mediului: dacă încercaţi să determinaţi pisica să înceteze să-şi ascută ghearele pe canapeaua de piele sau să sară pe mese, există modificări pe care le puteţi face pentru a o opri. De exemplu, o foaie de copt aşezată pe marginea mesei o va împiedica în timp ce sare. O pătură moale şi mătăsoasă aşezată pe canapeaua de piele vă va face pisica să alunece dacă încearcă să urce pe perne. Nu faceţi niciodată modificări care ar putea să o rănească, dar pe internet există o mulţime de metode sigure pentru pisici care vă pot ajuta să găsiţi modalităţi de a corecta comportamentul pisicii.

Cel mai important sfat de reţinut pentru educarea unei pisici este să petreceți timp, să vă angajați cu ea şi să-i lăudați comportamentele bune. Deşi pisica este independentă, ea îşi doreşte totuşi o relaţie iubitoare cu dvs.

Contributor Bio

Erin Ollila

Erin Ollila

 

Erin Ollila crede în puterea cuvintelor şi a modului în care un mesaj poate informa şi poate transforma publicul ţintă. Textele ei pot fi găsite peste tot pe internet şi în format tipărit şi includ interviuri, ghostwriting, postări pe blog şi non-ficţiune creativă. Erin este pasionată de SEO şi toate lucrurile de pe reţelele sociale. A absolvit Universitatea Fairfield cu un masterat în Scriere Creativă. Contactaţi-o pe Twitter @ReinventingErin sau aflaţi mai multe despre ea la http://erinollila.com.

 

Articole similare

Produse asemanatoare

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu vită

  Pisicile sunt fericite cu Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span>Tender Chunks in Gravy cu vită. În fiecare plic este o hrană completă care conține exact combinația potrivită de vitamine și minerale pentru menținerea sănătății pisicii.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult hrană pentru pisici cu pui

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight conține o combinație unică de ingrediente și cantitate redusă de grăsime. Produs special conceput pentru susținerea greutății optime în scopul prelungirii speranței de viață.  <br>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hrană pentru pisici cu pui

  <p>Hill's<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Science Plan<sup>TM</sup></span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> este special concepută pentru susținerea formei fizice, cu antioxidanți clinic dovediți, proteine de calitate și acizi grași omega 3. </p> <p></p> <ul> <li>Menține masa musculară și greutatea optimă. </li><li>Cantitate controlată de minerale pentru susținerea sănătății tractului urinar. </li><li>Ingrediente foarte ușor de digerat pentru o absorbție optimă de nutrienți. </li><li>Produs 100% garantat pentru calitate, consistență și gust.</li></ul>
 • Hill's Science Plan FELINE ADULT URINARY HEALTH cu PUI

  <p><strong>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Urinary Health Sterilised Cat</strong> este concepută pentru a susține sănătatea tractului urinar al pisicii tale pentru o viață mai lungă și mai fericită. </p><p>Conține formula unică pentru managementul greutății care ajută pisicile sterilizate să se mențină sănătoase și în formă. </p>