Tulburările digestive - unul dintre cele mai frecvente motive pentru consultarea unui medic veterinar

Publicat de către
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Crăciunul poate fi o perioadă periculoasă pentru digestia câinilor - cu curcan, budincă de Crăciun și tone de dulciuri și cadouri prin casă, este ușor să nu observi ceea ce câinele tău a furat cu șiretenie. Dar, nu doar perioada sărbătorilor poate provoca tulburări digestive. Dacă suspectați o tulburare digestivă sau observați semne precum diareea sau vărsăturile, duceți câinele la veterinar cât mai curând posibil.

Pentru fiecare animal - pisici, câini și oameni deopotrivă - digerarea alimentelor și absorbția substanțelor nutritive este vitală pentru sănătatea și bunăstarea generală. Termenul „tulburare digestivă” se referă la orice afecțiune care împiedică buna desfășurare a digestiei sau care modifică ritmul în care alimentele trec prin tractul digestiv.

Tulburările digestive sunt unul dintre cele mai frecvente motive pentru vizita la cabinetul medicului veterinar. Cele două semne principale la care trebuie să fiți atenți sunt vărsăturile sau diareea. Starea de rău și scaunul apos sau cu sânge pot fi destul de evidente, dar și modificările mai subtile ale scaunului pot semnala prezența unei probleme. Fiți atenți la fecalele mai moi decât în mod normal, care conțin sânge sau mucus sau care au o culoare ciudată, cum ar fi galben sau verde.

Cu toate acestea, există și alte semne mai puțin evidente, cum ar fi pierderea în greutate, schimbarea poftei de mâncare, flatulența, gâlgâielile stomacale sau inactivitatea bruscă.

Dacă observați astfel de schimbări, ar trebui să vizitați medicul veterinar cât mai curând posibil. În cazul în care este diagnosticată o tulburare digestivă, medicul veterinar va discuta cu dumneavoastră despre cauza cea mai probabilă. Cele mai frecvente cauze sunt:

 • O inflamație și iritație a stomacului (gastrită)
 • O reacție adversă la un aliment, sau pur și simplu mâncarea a ceva care „nu i-a căzut bine la stomac” câinelui dvs.
 • Inflamația intestinului subțire
 • Inflamația intestinului gros (colită) care duce la diaree frecventă, adesea însoțită de sânge sau mucus
 • Inflamația pancreasului (pancreatită) sau posibilitatea ca pancreasul să nu producă suficiente enzime digestive pentru a procesa corect alimentele

Medicul veterinar vă poate recomanda să schimbați alimentația animalului dumneavoastră de companie sau poate prescrie medicamente pentru a-l ajuta să se refacă mai repede. Acest lucru este important, deoarece vărsăturile și diareea pot duce la pierderea de lichide și deshidratare, precum și la pierderea de vitamine și minerale. Peretele intestinului este adesea inflamat și are nevoie, de asemenea, de nutrienții potriviți pentru a se reface rapid.

Întrebați-vă medicul veterinar despre Hill's Prescription Diet Canine i/d, cu o formulă specială care ajută intestinul câinelui dumneavoastră să se vindece și să se refacă mai eficient. Puteți vedea diferența în doar trei zile.*

Hill's Prescription Diet i/d este recomandat de către medicii veterinari deoarece:

 • Este delicios de apetisantă pentru a vă ajuta să vă convingeți câinele să mănânce din nou.
 • Are o textură delicată, neiritantă, care ajută intestinul să se refacă
 • Este foarte ușor de digerat, cu un conținut moderat de grăsimi care ajută la absorbția nutrienților vitali
 • Bogată în electroliți și vitamine B pentru a înlocui nutrienții pierduți prin vărsături și diaree
 • Antioxidanți dovediți clinic pentru un sistem imunitar sănătos.
 • Este potrivită atât pentru recuperarea pe termen scurt, cât și pentru alimentația pe termen lung
 • Este ideală atât pentru căței, cât și pentru câinii adulți. Nu uitați să întrebați medicul veterinar ce cantitate de hrană să le dați, deoarece cățeii au nevoie de mai multă hrană pe kilogram de greutate corporală decât câinii adulți.
 • Este disponibilă în formule umede și uscate

Odată ce a fost diagnosticată cauza care stă la baza tulburării digestive, medicul veterinar vă poate recomanda să treceți la alte alimente din gama Hill's. Dați-i doar hrana recomandată de medicul veterinar - nu vă lăsați tentat să gătiți mâncare de casă sau să o amestecați cu o altă marcă. Acest lucru ar putea duce la dezechilibrarea mesei în ansamblu. De asemenea, puteți cere sfatul medicului veterinar pentru a-l hrăni cu mai multe mese mici pe zi și oferiți-i întotdeauna multă apă curată și proaspătă.

Urmând recomandările medicului veterinar, vă puteți ajuta câinele să își revină repede. Dacă simptomele nu se ameliorează (sau dacă se ameliorează și apoi reapar), trebuie să vă adresați întotdeauna medicului veterinar.

* Studiu multicentric privind influența intervenției dietetice la câinii cu tulburări gastrointestinale. Hill's Pet Nutrition, Inc. Centrul de nutriție pentru animale de companie, 2003.

 

Articole asociate

 • În ce mod alergiile alimentare vă afectează câinele

  Dogs running Aflați care sunt semnele de îngrijorare, simptomele și tratamentele intoleranței și alergiilor alimentare la câini și care sunt efectele acestora asupra animalului dvs.
 • Este câinele dumneavoastră în formă?

  Dogs running Cum vă puteți da seama dacă câinele dumneavoastră este supraponderal? În primul rând, medicul veterinar vă va cântări câinele la controalele regulate. Între controale, puneți-i mâna pe coaste; sunt greu de simțit sau chiar imposibil de simțit? Dacă da, câinele dumneavoastră este probabil supraponderal.
 • Starea de rău și diareea: reprezintă acestea o urgență canină?

  Primul pas, dacă animalul dvs. de companie se simte rău sau are diaree, este să întrerupeți hrănirea și să îi dați doar înghițituri mici de apă, puțin și des...
 • Urmărirea greutății cățelului dumneavoastră

  Știați că un animal de companie este considerat obez dacă depășește cu 15 % sau mai mult greutatea sa ideală? Asta înseamnă doar 330 de grame pentru un câine micuț, cum ar fi un Chihuahua, dar peste 7,5 kilograme pentru un Rottweiler.

Produse asociate