Cum să îi administrați o pastilă câinelui: Sfaturi și metode utile

Publicat de către
minute timp citire

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Să îi administrezi câinelui tău o pastilă poate fi uneori o provocare. Dar, atunci când sunteți stăpânul unui câine, să învățați cum să îl convingeți să ia o pastilă este o abilitate importantă pe care trebuie să o stăpâniți și, din fericire, una destul de simplu de învățat în majoritatea cazurilor. Deci, ce pot face stăpânii animalelor de companie pentru ca acest proces să decurgă mai ușor? Citiți mai departe pentru a afla câteva trucuri de specialitate aprobate de medicii veterinari.

Cum să îi administrați o pastilă câinelui: "Chifteluța"

Small black and white dog licks a pill from a human hand.

 

Când vine vorba de a lua medicamente sub formă de pastile, majoritatea câinilor se împotrivesc pur și simplu pentru că nu le place gustul pastilei. Ținând cont de acest lucru, puteți amesteca medicamentele în hrană, pentru a vă convinge prietenul canin.

Dacă medicul veterinar vă dă undă verde pentru ca medicamentul să fie administrat cu mâncare, puteți ascunde capsula sau tableta într-o gustare făcută în casă. Folosiți conserve de mâncare, carne slabă gătită, brânză, unt de arahide sau orice altă hrană modelabilă pe care câinele dvs. o iubește și formați o chifteluță, o minge de brânză sau o recompensă din unt de arahide în jurul pastilei. Medicul veterinar sau magazinul local de animale de companie poate oferi, de asemenea, tratamente pentru câini special concepute pentru a ascunde pastilele.

Conservele de hrană pentru câini sau carnea slabă gătită sunt ideale pentru a administra o pastilă câinelui dumneavoastră, deoarece recompensele, cum ar fi bilele cu unt de arahide, pot îngreuna menținerea unei greutăți sănătoase pentru câinele dumneavoastră.

Mulți câini vor accepta bucuroși prima chifteluță cu recunoștință, ceea ce face ca acesta să fie cel mai simplu mod de a administra o pastilă pe cale orală la majoritatea câinilor. Totuși, pentru câinii mai sceptici, s-ar putea să trebuiască să le oferiți o chifteluță simplă, fără pastile, pentru a le câștiga încrederea și apoi să introduceți pastila pe ascuns mai târziu.

Atunci când mâncarea nu este o opțiune

Dacă nu puteți strecura o pastilă câinelui dvs. cu un simț al mirosului foarte dezvoltat sau dacă pastila nu poate fi administrată împreună cu mâncarea, ar putea fi nevoie să luați problema în propriile mâini — la propriu. Folosiți acești pași pentru a reuși:

  1. Începeți prin a folosi o recompensă în loc de o pastilă pentru primele câteva încercări.

  2. Stați lângă câinele dumneavoastră, asigurându-vă că sunteți amândoi orientați în aceeași direcție. Apoi, puneți recompensa în mâna dominantă.

  3. În timp ce apucați cu mâna non-dominantă maxilarul superior al câinelui, cu degetul mare pe o parte și cu celelalte degete pe cealaltă parte, folosiți mâna dominantă pentru a trage în jos maxilarul inferior. În această mână veți avea și recompensa. Rețineți că gura câinelui se deschide prin coborârea maxilarului inferior, așa că evitați să trageți în sus pentru a deschide gura câinelui dumneavoastră.

  4. Oferiți gustarea plasând-o la baza limbii. Va trebui să vă îndepărtați temporar mâna de pe maxilarul inferior pentru a introduce recompensa spre partea din spate a limbii, așa că încercați să fiți rapid. Acest lucru necesită ca mâna dvs. să fie în gura câinelui pe moment, deci există un risc inerent ca acesta să vă muște în timpul acestei manevre - fiți foarte precaut! Scopul de a le oferi o recompensă în acest fel este de a vă ajuta câinele să se relaxeze, deoarece va învăța că aceasta nu este o experiență neplăcută și că o mică cooperare va fi în beneficiul lor. În funcție de cât de dificili au fost acești primii pași, puteți să repetați cu recompense - sau chiar cu mâncare obișnuită pentru câini - pentru a vă antrena câinele să ia o pastilă fără a se împotrivi.

  5. Când tu și cățelul tău v-ați însușit manevra "deschideți gura și primiți o recompensă", este timpul să treceți la actul principal: înlocuirea recompensei cu pastila. Dacă este posibil, plasați pastila spre partea din spate a limbii, în mod ideal la bază.

  6. Întotdeauna lăudați-l verbal și oferiți-i o recompensă după ce câinele reușește să înghită medicamentul.

Deoarece această tehnică necesită un pic mai multă îndemânare, ar putea fi util să cereți medicului veterinar să vă facă o demonstrație înainte de a încerca acest lucru pe cont propriu. Odată ce ați reușit să plasați pastila în gura câinelui, faceți tot posibilul să îi țineți gura închisă, plasând rapid mâna dominantă înapoi pe maxilarul inferior pentru a obține un control delicat. Suflarea pe botul câinelui dvs. și mângâierea blândă a gâtului acestuia vor încuraja înghițirea. Majoritatea câinilor se vor linge pe bot după ce vor înghiți pastila. Pentru câinii mai discreți care continuă să vă surprindă, stați cu ochii pe ei pentru o clipă după aceea, pentru a vedea dacă scuipă ceva.

Alte forme de medicamente

Dacă tot nu reușiți să vă convingeți câinele să ia pastila, pot fi necesare alte forme de medicație. De exemplu, medicul veterinar vă poate prescrie medicamente lichide. Lichidele pot fi administrate cu ajutorul unei seringi (sau a unui picurător furnizat împreună cu medicamentul) în partea din spate a gurii câinelui dumneavoastră prin introducerea vârfului seringii în apropierea dinților din spate, pe fiecare parte. Buzunarul obrazului este un alt loc bun pentru medicamentele lichide.

Dacă vă este greu să administrați medicamente, este important să păstrați o linie de comunicare deschisă și sinceră cu medicul veterinar, astfel încât acesta să vă poată ajuta să adaptați planul de tratament al câinelui dvs. într-un mod care să vă mențină atât relaxați, cât și în siguranță. Chiar dacă nu vă poate prescrie o formulă diferită a unui medicament, este posibil să aibă propriile sfaturi și trucuri pe care să vi le împărtășească.

Dacă v-ați luptat în trecut cu administrarea de medicamente pentru câinele dumneavoastră, asigurați-vă că urmați acești pași pentru a vă asigura că înțelegeți cum să administrați o pastilă câinelui.

Biografie colaborator

Dr. Laci Schaible

Dr. Laci Schaible

Laci Schaible, DVM, MSL, CVJ este medic veterinar pentru animale mici și scriitor veterinar. Ea a câștigat numeroase premii pentru angajamentul său în ceea ce privește educația stăpânilor de animale de companie și este considerată un expert de top în telesănătate veterinară.

Articole asociate

Produse asociate