Deținători de pisici: Aducerea acasă noii dvs. pisici

Dacă vă aflați pentru prima dată în poziția deținător de pisică, vă veți simți poate un pic intimidat. Chiar dacă acest pisoi nou nu este primul, adopția unei noi pisici poate fi interesantă și copleșitoare. Este ușor să scăpați din vedere ceva ce dvs. sau pisicuța dvs. ar putea avea nevoie pentru a-i face viața mai confortabilă, în special pentru primele ei zile și săptămâni cu dvs. Asigurați-vă că dvs. și noua dvs. pisică aveți tot ce e nevoie urmând aceste zece sfaturi pentru a vă ajuta să fiți cel mai bun deținător de animal de companie pentru noua dvs. prietenă felină.

Înainte de sosirea acesteia

Înainte de a vă aduce acasă noul dvs. prieten blănos, rezervați-vă timp să pregătiți casa, familia și chiar pe dvs. pentru a face ușoară trecerea ei la noua viață.

1. Eliminați potențialele substanțe toxice

Acesta este un pas important pentru a garanta siguranța pisicuței dvs. Pisicile pot sări, se pot cățăra și se pot băga în spații mici, astfel căutați pe sus și pe jos dacă există un pericol, inclusiv agenți de curățare și alte substanțe chimice de uz casnic. Nu uitați de plantele din casă; multe dintre plante, inclusiv begonia, crinii păcii și bambusul norocos sunt toxice dacă sunt ingerate de pisici, și din păcate, pisicilor le place să mănânce plante. Societatea Americană pentru Prevenirea Cruzimii împotriva Animalelor (American Society for the Prevention of Cruelty to Animals-ASPCA) oferă o listă cuprinzătoare de plante care sunt toxice pentru pisici, dar pentru siguranța pisicii și plantelor dvs., cel mai bine este să mutați toate plantele și florile, astfel încât ea să nu poată fi atrasă de acestea.

2. Terminați de izolat casa pentru siguranța pisicii

Multor pisici le place să mestece fire și cabluri. Aceasta nu reprezintă numai un pericol de sufocare, dar și un pericol de electrocutare dacă încearcă să mănânce un cablu electric. Asigurați-vă că protejați toate cablurile de alimentare, precum și cordoanele de tragere a perdelelor și jaluzelelor, ghemurile de ață, ața și acele de cusut, ciucurii decorativi și orice altceva asemănător sforilor. În interiorul casei, verificați orice orificii prin care ar putea să acceseze sistemul de conducte, mansardele, spațiile înguste sau orice alte locuri în care ar putea să rămână prinsă, și verificați din nou dacă sunt acoperite în siguranță. Dacă aveți o ieșire pentru câine, ar trebui să vă asigurați că pisica nu o va putea folosi ca portiță de scăpare. ASPCA recomandă să instalați paravane rezistente la toate ferestrele, dacă nu există deja, și să vă asigurați că coșurile de gunoi sunt acoperite cu capace etanș.

Being the Best Cat Parent

3. Discutați cu familia dvs.

Dacă vă partajați casa cu alții, asigurați-vă că toți au cunoștință despre sosirea unei noi pisici și stabiliți din timp cine va fi responsabil de hrănirea acesteia și de curățarea tăviței cu nisip. Dacă aveți copii, stabiliți reguli și discutați cu ei despre modalitățile sigure de a se juca cu pisica.

4. Pregătiți-vă și celelalte animale de companie

Dacă noua dvs. pisică nu va fi singurul animal de companie din casă, veți avea nevoie să planificați cum trebuie să vă ocupați de acestea cu grijă. PetMD recomandă să vă familiarizați animalele de companie existente în casă cu noua pisică, permițându-le să miroasă un lucru pe care aceasta a dormit sau cu care a interacționat înainte de a o aduce în casă. Pregătiți-i un spațiu sigur și mic pentru a-și petrece primele ei zile în izolare, cum ar fi în baie, pentru a-i permite să se acomodeze în liniște cu împrejurimile. Acest lucru îi va oferi locuri în care să se ascundă de atenția nedorită din partea celorlați membri din familie.

5. Cumpărați accesoriile necesare

Vase pentru mâncare și apă, și tăvițele pentru nisip și sunt principalele accesorii necesare. Un deținător bun de pisică va dori ca ea să se simtă fericită și confortabilă. În acest sens, veți avea nevoie de accesorii pentru întreținerea pisicilor, precum o perie, șampon și unghieră, o diversitate de jucării și cel puțin un pătuț. Dacă vreți să nu stea pe mobilă, va trebui să puneți un pătuț în fiecare cameră. Luați în considerare achiziționarea unui copac pentru a-i oferi o alternativă la săriturile pe dulapuri sau mese, pentru a-i satisface nevoia de a se cocoța la înălțime. Pernițele sau tampoanele pentru scărpinat îi vor oferi alternativa la ascuțirea unghiilor pe mobilă sau pe covor.

6. Aprovizionarea cu hrană de calitate

Pentru evita problemele de burtică, cel mai bine e să-i schimbați hrana încet, astfel încât dacă este posibil, încercați ca timp de o săptămână să-i aduceți hrana pe care o consuma la adăpost sau la crescător, și treptat îi schimbați hrana cu hrana mărcii dvs. preferate care este echilibrată și nutrițională pentru pisici.

La sosirea acasă

În zilele și săptămânile de la sosirea pisicii noi în casă, luarea următoarelor măsuri va ajuta la acomodarea mai ușoară la noua ei viață, iar pe dvs. vă va ajuta să fiți cel mai bun deținător de animal de companie pe care pisica l-a avut vreodată.

7. Programați o verificare a bunăstării

Cât de repede puteți, duceți pisica la veterinar pentru consultație și asigurați-vă că are toate vaccinurile la zi. De asemenea, medicul dvs. veterinar poate stabili dacă pisica trebuie castrată din cauza unor motive medicale și de siguranță. Dacă încă nu aveți un medic veterinar, consultați-vă cu membrii familiei și prietenii din zona în care au avut o experiență plăcută cu medicul lor veterinar. Rețineți că, pe lângă dvs. și familia dvs., medicul veterinar este cea mai importantă persoană pentru sănătatea și fericirea pisicii dvs.

8. Cumpărați-i zorzonele

Being the Best Cat Parent

Accidentele se pot întâmpla indiferent cât de atent(ă) sunteți. Dacă pisicuța dvs. se va îndepărta de dvs. și se va pierde, o zgardă cu o etichetă de identificare care include datele dvs. de contact va ajuta să vă îmbunătățiți șansele de a o regăsi. Multe adăposturi le introduc microcipuri animalelor de companie chiar înainte de a părăsi adăpostul, astfel încât aceasta poate fi o idee bună de a solicita mai multe informații despre acest program pentru cazul unei dispariții neașteptate.

9. Începeți lecțiile CÂT DE URGENT POSIBIL

Pisicuțele și pisicile mai tinere pot avea nevoie să fie învățate să folosească tăvița cu nisip, iar pisicile de orice vârstă au nevoie să învețe regulile casei. Descurajați comportamentul nedorit prin întreruperea pisicuței și distragerea atenției sale printr-un zgomot puternic, apoi recompensați-o când face ce trebuie. Încercați să puneți benzi de bandă adezivă pe partea sus a mobilei și pe alte suprafețe pe care nu vreți să le zgârie, și să încercați să folosiți iarba-mâței care să o atragă către obiectele dorite, cum ar fi pătuțurile pentru pisici și pernițe pentru scărpinat.

10. Antrenați-i mintea și corpul

Pisicile se plictisesc repede, iar o pisică plictisită poate deveni deseori o pisică răutăcioasă. Jucăriile pentru pisici nu o vor ajuta numai pentru distracție, dar o și ajută să se mențină în formă. Dacă este posibil, creați un pervaz lângă o fereastră, unde pisica poate sta și privi păsările, veverițele și oamenii. Și lăsați-o să-și perfecționeze instinctele sale de vânător prin unele exerciții de ascundere a recompenselor și jucăriilor prin casă, pentru ca ea să le găsească.

La sfârșitul zilei, noua dvs. pisicuță vrea doar să se simtă sigură și iubită, ceea ce reprezintă obiectivul fiecărui deținător de pisici. Prin respectarea măsurilor prezentate aici, puteți fi relaxat știind că toate nevoile sale majore sunt satisfăcute și să vă concentrați în schimb pe împrietenirea cu cel mai nou prieten al dvs.

Biografie colaborator

$authorImageAlt

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus este un deținător de animal de companie și un blogger din Tulsa, Oklahoma, acolo unde scrie de obicei sub supravegherea unei grămezi de ghemotoace de blană.

 

Articole despre îngrijirea animalului de companie