Aducerea acasa a unei noi pisici

Published by Jean Marie Bauhaus
min read

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Dacă vă aflați pentru prima dată în postura de proprietar de pisică, poate fi puțin intimidant. Chiar dacă acest pisoi nu este primul, adoptarea unei pisici poate fi interesantă și copleșitoare. Este ușor să scăpați din vedere ceva de care dvs. sau pisica dvs. aveți nevoie pentru a-i face viața mai confortabilă, în special în primele zile și săptămâni. Asigurați-vă că aveți tot ce este necesar pentru a fi cel mai bun proprietar de pisici, urmând aceste sfaturi. 

Înainte de sosirea acesteia

Înainte de a vă aduce acasă noul dvs. prieten blănos, rezervați-vă timp să pregătiți casa, familia și chiar pe dvs. pentru a face ușoară trecerea ei la noua viață.

1. Îndepărtați substanțele toxice

Acesta este un pas important pentru a garanta siguranța pisicuței dvs. Pisicile pot sări, se pot cățăra și se pot băga în spații mici, așadar căutați pe sus și pe jos dacă există un pericol, inclusiv agenți de curățare și alte substanțe chimice de uz casnic. Nu uitați de plantele din casă; multe dintre plante, inclusiv begonia, crinii păcii și bambusul norocos sunt toxice dacă sunt ingerate de pisici, și din păcate, pisicilor le place să mănânce plante. Societatea Americană pentru Prevenirea Cruzimii împotriva Animalelor (American Society for the Prevention of Cruelty to Animals-ASPCA) oferă o listă cuprinzătoare de plante care sunt toxice pentru pisici, dar pentru siguranța pisicii și plantelor dvs., cel mai bine este să mutați toate plantele și florile, astfel încât ea să nu poată fi atrasă de acestea.

2. Transformați casa într-un loc sigur pentru pisici

Multor pisici le place să mestece fire și cabluri. Dacă încearcă să mănânce un cablu electric nu prezintă numai un pericol de sufocare, dar și un pericol de electrocutare. Asigurați-vă că protejați toate cablurile de alimentare, precum și cordoanele de tragere a perdelelor și jaluzelelor, ghemele de ață, ața și acele de cusut, ciucurii decorativi și orice altceva asemănător sforilor. În interiorul casei, verificați orice orificii prin care ar putea să acceseze sistemul de conducte, mansardele, spațiile înguste sau orice alte locuri în care ar putea să rămână prinsă și verificați dacă sunt acoperite. Dacă aveți o ușă pentru câine, ar trebui să vă asigurați că pisica nu o va putea folosi ca portiță de scăpare. ASPCA recomandă să instalați paravane rezistente la toate ferestrele, dacă nu există deja, și să vă asigurați că toate coșurile de gunoi sunt acoperite cu capace etanș.

Being the Best Cat Parent

3. Discutați cu familia

Dacă împărțiți casa cu alte persoane, asigurați-vă că toți au cunoștință despre sosirea unei noi pisici și stabiliți din timp cine va fi responsabil de hrănirea acesteia și de curățarea litierei. Dacă aveți copii, stabiliți reguli și discutați cu ei despre modalitățile sigure de a se juca cu pisica.

4. Pregătiți-vă și celelalte animale de companie

Dacă noua dvs. pisică nu va fi singurul animal de companie din casă, veți avea nevoie să planificați cum trebuie să vă ocupați de acestea cu grijă. PetMD recomandă să vă familiarizați animalele de companie existente în casă cu noua pisică, permițându-le să miroasă un lucru pe care aceasta a dormit sau cu care a interacționat înainte de a o aduce în casă. Pregătiți-i un spațiu sigur și mic pentru a-și petrece primele ei zile în izolare, cum ar fi în baie, pentru a-i permite să se acomodeze în liniște cu împrejurimile. Acest lucru îi va oferi locuri în care să se ascundă de atenția nedorită din partea celorlați membri din familie.

5. Cumpărați accesoriile necesare

Vasele pentru mâncare și apă și litierele sunt principalele accesorii necesare. Însă un proprietar bun de pisică își dorește ca ea să se simtă fericită și confortabilă. În acest sens, veți avea nevoie de accesorii pentru îngrijirea pisicilor, precum: perie, șampon, clește pentru gheare, o varietate de jucării și cel puțin un pătuț. Dacă vreți să nu stea pe mobilă va trebui să amplasați un pătuț în fiecare cameră. Luați în considerare achiziționarea unui ansamblu pentru a-i oferi o alternativă la săriturile pe dulapuri sau mese. Jucăriile pentru zgâriat îi vor oferi o alternativă la ascuțirea ghearelor pe mobilă sau pe covor. 

6. Hrana de calitate

Pentru a evita problemele digestive este necesar să îi schimbați hrana treptat. Așadar, încercați timp de o săptămână să o hrăniți cu aceeași hrană pe care o primea la adăpost sau la crescător și treptat schimbați hrana cu cea a brandului dvs. preferat, o hrană echilibrată și nutritivă pentru pisici.

Sosirea acasă

În primele zile și săptămâni de la sosirea acasă, următoarele măsuri vor ajuta pisica să se acomodeze mai ușor la noua ei viață, iar pe dvs. vă vor ajuta să deveniți cel mai bun proprietar pe care l-a avut pisica vreodată.

7. Programați un consult la medicul veterinar

Cât de repede posibil, programați un consult la medicul veterinar și asigurați-vă că are toate vaccinurile la zi. De asemenea, medicul dvs. veterinar poate stabili dacă pisica trebuie castrată din cauza unor motive medicale. Dacă încă nu ați găsit un medic veterinar, consultați-vă cu membrii familiei și prietenii. Rețineți că, pe lângă dvs. și familia dvs., medicul veterinar este foarte important pentru sănătatea și fericirea pisicii dvs. 

8. Zgarda cu datele de contact

Being the Best Cat Parent

Accidentele se pot întâmpla indiferent cât de atent(ă) sunteți. Dacă pisicuța dvs. se va îndepărta de dvs. și se va pierde, o zgardă cu o etichetă de identificare care include datele dvs. de contact, va crește șansele de a o regăsi. Multe adăposturi microcipează animalele de companie înainte ca acestea să părăsească adăpostul, așadar este o idee bună să cereți mai multe detalii despre acest program în cazul unei dispariții neașteptate.

9. Începeți lecțiile CÂT DE URGENT POSIBIL

Pisicuțele și pisicile mai tinere pot avea nevoie să fie învățate să folosească tăvița cu nisip, iar pisicile de orice vârstă au nevoie să învețe regulile casei. Descurajați comportamentul nedorit prin întreruperea pisicuței și distragerea atenției sale printr-un zgomot puternic, apoi recompensați-o când face ce trebuie. Încercați să puneți benzi de bandă adezivă pe partea sus a mobilei și pe alte suprafețe pe care nu vreți să le zgârie, și să încercați să folosiți iarba-mâței care să o atragă către obiectele dorite, cum ar fi pătuțurile pentru pisici și jucăriile pentru zgâriat.

10. Antrenați-i mintea și corpul

Pisicile se plictisesc repede, iar o pisică plictisită poate deveni deseori răutăcioasă. Jucăriile pentru pisici nu doar că o distrează, dar o ajută să se mențină în formă. Dacă este posibil, alocați un loc lângă o fereastră de unde poate privi păsările, veverițele și oamenii. Și lăsați-o să își perfecționeze instinctele de vânător ascunzându-i recompense și jucării prin casă și lăsând-o să le găsească.

În final, noua dvs. pisicuță vrea doar să se simtă în siguranță și iubită, iar acesta este obiectivul fiecărui proprietar de pisici. Prin respectarea sfaturilor prezentate aici, puteți fi relaxat știind că toate nevoile majore sunt satisfăcute și vă puteți concentra pe prietenia cu cel mai bun prieten al dvs. 

Biografie colaborator

$authorImageAlt

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus deține animale de companie și este un blogger din Tulsa, Oklahoma, acolo unde scrie de obicei sub supravegherea unei grămezi de ghemotoace de blană.

 

Related Articles

Related Products