Cum recunoașteți tulburările digestive la câinele dvs. și cum să îl tratați

Publicat de către
minute timp citire

Câinii sunt renumiți pentru faptul că mănâncă lucruri pe care nu ar trebui să le mănânce. Uneori, acest lucru poate duce la tulburări digestive. În cazul în care câinele dumneavoastră este sănătos, o tulburare digestivă ocazională nu ar trebui să vă îngrijoreze. Dar dacă acesta are probleme gastrointestinale grave sau frecvente, atunci este timpul să solicitați ajutorul medicului veterinar.

Semnele tulburărilor digestive la câinele dumneavoastră

Care sunt simptomele tulburărilor digestive la câinele dvs.? Multe dintre semne sunt similare cu cele pe care dvs. le simțiți atunci când vă doare burta. Conform PDSA, semnele tulburărilor digestive (gastroenterită) includ:

  • Diaree
  • Vărsături sau vomă
  • Lipsa poftei de mâncare
  • Oboseală sau letargie
  • Febră
  • Dureri stomacale

PDSA adaugă faptul că durerile de stomac ale câinelui dumneavoastră se pot manifesta prin urlete sau mârâituri atunci când îl ridicați sau îi atingeți burta. De asemenea, este posibil ca aceștia să adopte "poziția de rugăciune", adică atunci când stau cu picioarele din față întinse, cele din spate în sus și coada în aer.
Cauzele problemelor stomacale pot fi interne (în interiorul stomacului) sau externe (în afara stomacului). Cauzele interne ale unei tulburări digestive includ indiscreție alimentară (un mod elegant de a spune că animalul tău a mâncat ceva ce nu ar fi trebuit), alergii alimentare, supraalimentație, paraziți, blocaje intestinale, ulcere sau tumori. Printre cauzele externe se numără durerea, insolația, stresul, problemele hepatice sau renale, pancreatita, problemele hormonale, problemele cerebrale, problemele urechii interne sau cancerul.

Care sunt semnele unui stomac sensibil la câinele tău

Mixed Breed puppy laying on side is covered up in a yellow and gray striped blanket.

Unii câini au intestine de oțel - pot mânca aproape orice și nu se îmbolnăvesc. Alți câini vomită dacă ronțăie ceva cât de puțin diferit de mâncarea lor obișnuită.

Cum vă dați seama dacă este vorba de sensibilitate sau câinele are doar o tulburare digestivă?

Vă puteți da seama dacă este un stomac sensibil după frecvența simptomelor. În cazul în care câinele dumneavoastră experimentează oricare dintre semnele tulburărilor digestive în mod frecvent (o dată pe lună sau mai mult), atunci este posibil să aibă un stomac sensibil.

Cauzele unui stomac sensibil nu sunt întotdeauna ușor de descifrat, dar teoriile variază de la sensibilități și alergii alimentare la modificări ale populațiilor bacteriene din sistemul digestiv, numite microbiomul intestinal.

Semnele unei sensibilități alimentare, în plus față de cele enumerate mai sus, pot include, de asemenea, următoarele probleme de piele, cum ar fi mâncărimi, piele roșie, căderea părului și stomac "gălăgios".

Cu ce hrăniți un câine cu tulburări digestive

Modul de tratare a tulburărilor digestive la câini depinde de severitatea durerii și de cauza care stă la baza acestora. Dacă pancreatita este cauza tulburării, de exemplu, tratamentul va fi diferit de cel pentru un câine al cărui stomac deranjat este rezultatul unei alergii alimentare. În cazul în care câinele dumneavoastră are doar tulburări digestive ușoare, este totuși posibil să nu fie nevoie de tratament în toate situațiile. Blue Cross recomandă consultarea cu medicului veterinar pentru a fi siguri, mai ales dacă aveți un câine mai tânăr sau dacă simptomele par să se agraveze rapid.

Medicii veterinari au multe opțiuni pentru a ajuta animalele de companie cu tulburări digestive. În funcție de afecțiunea de care suferă câinele dumneavoastră, tratamentele pot include medicamente împotriva stării de rău sau a diareei, antiacide, antibiotice, fluide cu administrare intravenoasă sau subcutanată sau medicamente antiparazitare. Unii câini necesită spitalizare și/sau intervenție chirurgicală.

Hrana adecvată poate ajuta

Doberman puppy in green collar is sleeping on bed.

O parte importantă a îngrijirii, în caz de tulburare digestivă. include hrănirea câinelui dumneavoastră cu hrana potrivită. Blue Cross recomandă hrănirea câinelui cu porții mici, moderate, ușor de digerat, cum ar fi cod fiert sau pui cu orez alb, până când stomacul începe să se liniștească. Puteți cere medicului veterinar să vă recomande o rețetă de casă sau puteți să-i dați câinelui dumneavoastră o hrană terapeutică gata preparată.

Din fericire, există multe opțiuni disponibile pentru a ajuta mai repede un câine cu tulburări digestive să se simtă mai bine. Cu ajutorul medicilor veterinari, vă puteți ajuta cățelul să se vindece de tulburări digestive, să dea din nou din coadă și să alerge după mingi!

Biografie colaborator

Dr. Sarah Wooten

Dr. Sarah Wooten

Dr. Sarah Wooten a absolvit Facultatea de Medicină Veterinară UC Davis în 2002. Membră a Societății Americane a Jurnaliștilor Veterinari, Dr. Wooten își împarte timpul profesional între cabinetul pentru animale mici din Greely, Colorado și conferințele publice pe probleme de asociere, leadership și comunicarea cu clienții și scris. Îi place să campeze cu familia, să schieze, să facă SCUBA și să participe la triatlon.

 

 

 

 

 

Articole asociate

Produse asociate