Motive pentru care pisica poate vomita, imediat după ce a mâncat

Proprietarii de pisici dau câteodată vina pe hrana nouă pentru pisici atunci când aceasta vomită imediat după ce a mâncat. Conexiunea pare logică, însă există și alți factori care pot fi cauza acestei probleme.

Regurgitare

Regurgitația poate apărea dacă pisicii îi place foarte mult noua hrană sau dacă se află în competiție cu alte animale de companie la ora mesei. Iată ce se întâmplă: pisica mănâncă atât de repede încât nu mai mestecă și ingerează și foarte mult aer. Bucățile mari de hrană și aerul din stomac vor reveni. Dacă pisica dvs. vomită crochete întregi după ce a mâncat, regurgitația este de vină.

Ce puteți face

Dacă credeți că pisica dvs. mănâncă prea repede și regurgitează, urmați acești pași.

 1. Hrăniți-o cu cantități mai mici de hrană până când observați că mănâncă mai încet.
 2. În loc să folosiți un bol adânc, serviți-i masa pe o suprafață mare și plată. Astfel pisica va fi nevoită să mănânce mai încet. Această metodă previne și înghițirea unei cantități mari de hrană.

Tranziția la o hrană nouă

Tranziția prea rapidă la o hrană nouă pentru pisici poate cauza vomă. Amestecați cantități din ce în ce mai mari din noua hrana cu hrana veche, pe o perioadă de 7 zile pentru a evita disconfortul.

Dacă pisica dvs. prezintă semne de disconfort după ce mănâncă sau vomită intens sau constant, mergeți de urgență la medicul veterinar. Este întotdeauna o idee bună să consultați medicul veterinar înainte de a schimba hrana pisicii.

Articole despre îngrijirea animalului de companie

 • Ghemele de păr | Hillspet.ro

  Aproape toți proprietarii de pisici au văzut un ghem de păr sau au auzit cum pisica lor încerca să elimine unul. De obicei, nu este o problemă dacă pisica înghite fire de păr, dar câteodată acestea se strâng în stomac și formează gheme.
 • Beneficiile sterilizării | Hillspet.ro

  Sterilizarea este o procedură chirurgicală care vă împiedică pisica să se reproducă. Dacă pisica dvs. trăiește în aer liber sau dacă aveți mai multe pisici de apartament ar trebui să luați în considerare sterilizarea.
 • Pisica dvs. își ascunde durerea? | Hillspet.ro

  Pisicile au tendința să își ascundă durerea, fiind astfel dificil să avem grijă de ele corespunzător atunci când au nevoie de asta. Dar dacă știți la ce anume trebuie să vă uitați, puteți recunoaște simptomele durerii în stadiu incipient și vă puteți ajuta pisica atunci când are nevoie.
 • Ce înseamnă dacă pisica are nasul uscat | Hillspet.ro

  Proprietarii de animale întreabă adesea dacă nasul uscat și cald înseamnă că pisica lor este bolnavă. Pe scurt: nu. Nasul unei pisici sănătoase poate să varieze de la uscat la umed de câteva ori pe zi. Există multe motive, care nu au nicio legătură cu sănătatea, pentru care o pisică poate avea un nas uscat și cald.
 • Starea de rău și diareea: reprezintă o urgență? | Hillspet.ro

  Primul pas, dacă animalul dvs. nu se simte bine sau are diaree, este să nu îl mai hrăniți și să îi oferiți puțină apă des. Dacă animalul dvs. vomită în continuare, cereți sfatul medicului veterinar.
 • Informații importante despre BTUIP și infecțiile tractului urinar inferior la pisici | Hillspet.ro

  Sentimentele de frică și anxietate ne pot afecta pisicile, la fel cum ne afectează și pe noi. Stresul apare la pisici din mai multe motive. Indiferent de cauză, dacă pisica dvs. este stresată ar putea exista o problemă ascunsă.