Din ce cauze vomită pisica dvs. imediat după ce mănâncă

Atunci când pisica lor vomită după ce mănâncă, deținătorii de pisici dau vina deseori pe noua hrană a acesteia. Conexiunea pare logică, dar alți factori ar putea indica o cauza diferită a acestui comportament.


Regurgitația

Regurgitația sau expulzarea hranei înghițite prin gură poate apărea dacă pisicii dvs. îi place într-adevăr noua hrană sau dacă, la ora mesei, intră în competiție cu alte animale de companie din casă. Bucățile mari de hrană și aerul din stomac probabil că se întorc. Dacă pisica dvs. vomită bucata întreagă imediat după ce mănâncă, pare să fie de vină regurgitația.

Ce este de făcut

Dacă suspectați că pisica dvs. mănâncă prea repede și regurgitează, luați următoarele măsuri pentru a reduce riscul.

  1. Hrăniți-o cu bucăți mai mici de mai multe ori până când observați o încetinire a vitezei de consum al hranei.
  2. Decât să mai folosiți un vas adânc, așezați-i hrana pe o suprafață largă, plană, cum este o hârtie pentru prăjituri. Aceasta împrăștie bucățile de hrană uscată și o forțează să mănânce mai încet. De asemenea, previne și îmbucăturile mari de hrană.

Tranziția

Tranziția la o hrană nouă pentru pisici într-un mod rapid poate face ca pisica dvs. să vomite. Amestecați crescând cantitățile de hrană nouă și reducând cantitățile de hrană veche timp de șapte zile, pentru a evita disconfortul.

Dacă pisica dvs. dă semne de disconfort după ce mănâncă sau vomită, în mod intens sau constant, consultați imediat medicul veterinar. Întotdeauna este o idee bună să consultați medicul veterinar înainte de a schimba hrana pentru pisică.

Articole despre îngrijirea animalului de companie