Tot ce trebuie să știți despre sterilizare

Published by
min read

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

Găsiți hrană care se potrivește nevoilor animalului dvs. de companie

88852652

Sterilizarea este de departe unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru cățelușul dvs. Uitați de ce:

Cățelușii sterilizați cresc mai sănătoși și mai fericiți

Dacă sunteți mândrul proprietar al unei cățelușe, vă va interesa să auziți că sterilizarea poate reduce șansele de dezvoltare a cancerului la sân, cancerului uterin sau ovarian. De asemenea reduce șansele de dezvoltare a unei infecții uterine. Toate acestea, plus evitarea riscurilor asociate cu o sarcină neplănuită. Unii medici veterinari preferă să sterilizeze cățelușele înainte de primele călduri, alții nu sunt de acord, așadar discutați cu medicul dvs. veterinar despre asta.

Dacă aveți un cățeluș, ar trebui să știți că sterilizarea va preveni tumorile testiculare și multe probleme care pot apărea la prostată. De asemenea reduce și posibilitatea de apariție a herniilor.

Beneficiile pentru dvs.

Beneficiile evidente pentru dvs. și familia dvs. atunci când sterilizați cățelușul este că nu va trebui să întâmpinați “accidente” urinare nedorite. Dar mai sunt și alte avantaje. Masculii sterilizați timpuriu tind să fie mai puțin agresivi, mai puțin distrași de femelele în călduri și au o tendință mai redusă de a-și marca teritoriul.

Sterilizarea cățelușelor va stopa masculii din a da târcoale grădinii dvs.

Desigur, dacă cățelușul dumneavoastră este de rasă pură, este posibil ca un puiuț al acestuia să coste mult. Totuși, chiar și pentru crescătorii experimentați o mare parte din “profit” este cheltuit pe taxe, vaccinări și alte cheltuieli pentru sănătatea cățelușului. Profesia de crescător solicită multă muncă și cunoștințe, așadar cel mai bine ar fi să lăsăm profesioniștii să se ocupe de asta.

Beneficiile pentru societate

În mod tragic, în fiecare an un milion de câini sunt eutanasiați în SUA. Majoritatea sunt rezultatul înmulțirilor accidentale ale câinilor nesterilizați. Sterilizându-vă cățelușul nu veți crește aceste cifre.

Îngrijorări cu privire la sterilizare

Deși sunt multe argumente pro sterilizare, există câteva lucruri care vă pot îngrijora. Haideți să enumerăm câteva:

Îngrijorări cu privire la operație

Pentru nimeni nu e ușor să știe că animăluțul său trece printr-o operație, însă este important să știți că sterilizarea este o procedură de rutină și, statistic, este sigură. Beneficiile medicale sunt mai multe decât riscurile.

Cățelușul meu va deveni supraponderal?

Nu există un motiv pentru ca animăluțul dvs. să devină supraponderal. Amintiți-vă să ajustați cantitatea de hrană cu nivelul de activitate al cățelușului. Sau puteți opta pentru o hrană cu conținut mai redus de calorii precum Hill’s™ Science Plan™ Light atunci când ajunge la vârsta de un an.

Personalitatea cățelușului meu se va schimba?

Doar în mai bine! Va fi mai puțin agresiv, va “hoinări” mai puțin și va avea o tendință redusă de a-și marca teritoriul.

Ce implică sterilizarea?

Există posibilitatea să fie necesară o anestezie generală pentru ca animăluțul dvs. să treacă prin această procedură.

Pentru masculi, această procedură implică îndepărtarea ambelor testicule; la femele înseamnă îndepărtarea uterului și a ovarelor sau doar a ovarelor.

În mod normal, medicul dvs. veterinar o să vă informeze să nu îi oferiți câinelui hrană sau apă timp de 12 ore înainte de operație.

Probabil veți putea să vă aduceți cățelușul înapoi acasă în aceeași zi, deși va trebui să rămână puțin mai mult dacă este foarte somnoros.

Medicul veterinar  va recomanda o cină ușoară pentru animăluțul dvs. în ziua operației.

De îndată ce animăluțul dvs. revine acasă, va avea nevoie de câteva zile de odihnă. Nu îl lăsați să zburde sau să își muște cusăturile. Orice tip de activitate fizică ar trebui să fie îndrumată și efectuată în prezența dvs.. Medicul o să vă dea câteva sfaturi despre îngrijirea câinelui și va stabili data la care îl puteți aduce la control. De obicei, o să vă roage să reveniți la 10 zile de la operație.

Related Articles

Related Products