Sfaturi utile pentru călătoriile împreună cu pisica dvs.

Publicat de
min citit

Majorității pisicilor nu le plac în mod deosebit călătoriile - ele sunt, de obicei, foarte legate de propriul lor teritoriu și se simt foarte vulnerabile într-un mediu nou. Satisfacțiile de a fi cu familia și de a pleca într-o aventură nu sunt interesante pentru felina obișnuită la fel cum sunt pentru câini.

Dacă doriți să vă luați pisica într-o călătorie cu trenul, mașina sau avionul, va trebui să vă asigurați că stă în siguranță și confortabil într-o cușcă de transport corespunzătoare și că rămâne izolată la sfârșitul călătoriei, cel puțin până se simte confortabil în noul mediu. Bineînțeles, există pisici care călătoresc frecvent împreună cu proprietarul lor și nu se panichează sau nu fug într-un mediu nou, totuși, aceste cazuri sunt foarte rare.  

Călătoriile cu mașina

Poate fi foarte periculos să lăsați pisica liberă în mașină - nu numai că poate cauza un accident blocându-se în picioarele șoferului, ci și, în cazul în care se deschide un geam sau o ușă sau se produce un accident, pisica ar putea scăpa și s-ar putea pierde.

Va trebui să investiți într-o cușcă de transport rezistentă și ușor de curățat în cazul în care pisica își face nevoile sau vomită în timpul călătoriei. De asemenea, luați în calcul cum va fi vremea atunci când veți călători - atât condițiile din timpul călătoriei, cât și temperatura probabilă la destinație. Dacă este probabil să fie foarte cald, folosiți o cușcă de transport care permite un flux bun al aerului. Dacă va fi frig, ar fi utilă o cușcă care oferă căldură, dar care permite și un flux bun al aerului. Așezați cușca de transport într-un loc în care va fi în siguranță dacă trebuie să frânați brusc, dar în care se permite un flux bun al aerului - de exemplu nu sub alte bagaje în spatele mașinii. Nu așezați pisica în portbagaj și aveți grijă la partea din spate a berlinelor - ventilația poate fi insuficientă și pisicii ar putea să îi fie foarte cald. Puteți fixa cușca de transport în spatele unuia dintre scaunele din față sau puteți folosi centura de siguranță pentru a vă asigura că este bine fixată pe scaun.

Verificați periodic pisica, mai ales dacă este foarte cald afară - nu subestimați cât de repede poate crește temperatura din interiorul mașinii - țineți cont de acest lucru dacă vă opriți să faceți o pauză și lăsați pisica în mașină. Lăsați mașina la umbră și lăsați geamurile deschise - dacă este foarte cald, luați gustări la dvs. și mâncați în apropiere, cu pisica în siguranță în cușca de transport scoasă din mașină sau cu toate ușile mașinii deschise. Șocul termic poate fi fatal.

Călătoriile cu trenul

În mod evident, în cazul în care călătoriți cu trenul, veți avea nevoie de o cușcă de transport foarte sigură, din care pisica nu poate scăpa, dar care să fie, de asemenea, suficient de ușoară pentru a fi transportată. Veți dori una cu o bază solidă în cazul în care pisica urinează, ca să nu murdărească vagonul trenului. Așezați în ea hârtie și material absorbant și luați la dvs. și un covoraș absorbant de rezervă. Veți putea probabil să țineți pisica în cușcă în poală în funcție de tipul de tren și de spațiul disponibil.

Călătoriile cu avionul

Dacă intenționați să călătoriți cu avionul împreună cu pisica dvs., trebuie să vă planificați călătoria cu mult timp înainte.  Fiecare companie aeriană are propriile cerințe și restricții pentru călătoriile cu animale de companie.  Majoritatea companiilor aeriene permit acum pisicile în cabina avionului, sub scaunul din fața dvs., prin urmare, verificați dimensiunile acestui spațiu înainte de a călători.  Cuștile de transport cu laterale moi pot fi foarte potrivite pentru această locație.  De asemenea, poate fi nevoie de o vizită la medicul veterinar înainte de zbor, dacă sunt necesare fișe de vaccinare sau un certificat medical.  Majoritatea pisicilor suportă bine călătoriile, dar nu se recomandă călătoriile pentru pisicile gestante sau pisoii cu vârsta mai mică de trei luni.

Sosirea la destinație

Când sosiți, așezați pisica într-o cameră și asigurați-vă că este în siguranță, confortabilă și nu poate fugi. Lăsați-i la dispoziție apă și puțină mâncare, deși este posibil ca pisica să nu fie interesată de mâncare până nu se liniștește puțin. Hrana oferită de două ori pe zi va încuraja pisica să răspundă atunci când o strigați. Treptat, lăsați-o să exploreze spațiul și folosiți hrana pentru a vă asigura că nu pleacă prea departe și că se întoarce pentru mese regulate.

Utilizarea unei cuști de transport

Pentru pisici, cușca de transport înseamnă de obicei o vizită la medicul veterinar, așa că, adesea, nu vor fi prea bucuroase să intre în ea! Lăsați pisica să se obișnuiască cu cușca sau geanta de transport înainte de călătorie.

Transformați-o într-un loc plăcut - lăsați recompense pentru pisică în interior și pregătiți-i un pat confortabil sau un așternut cu miros familiar, care poate fi folosit în timpul călătoriei. Lăsați ușa deschisă și încurajați pisica să intre și să iasă din ea și să doarmă înăuntru. Apoi, când sosește momentul efectiv al călătoriei, pisica este cel puțin familiarizată cu acest mediu.

Dacă aveți mai multe pisici, este mai bine să pregătiți cuști de transport separate, ceea ce permite un flux mai bun al aerului, mai mult spațiu și un risc mai mic de supraîncălzire. Chiar și cele mai bune prietene pot deveni stresate în timpul unei călătorii și se pot comporta într-un mod neobișnuit și agitat una cu cealaltă; cuștile de transport separate vor preveni eventualele vătămări. Dacă se pot vedea și auzi una pe cealaltă, s-ar putea simți mai confortabil.

Nu oferiți mâncare pisicii timp de aproximativ patru până la cinci ore înainte de călătorie în cazul în care se simte rău în timpul călătoriilor. Oferiți-i apă până în momentul când plecați și din nou în timpul călătoriei, dacă este posibil. Puteți cumpăra castroane care se atașează la cuști astfel încât să nu fie vărsate de pisică în timpul călătoriei și care sunt ușor de umplut fără a deschide cușca, în cazul în care există o întârziere în timpul călătoriei.

 Ref: Feline Advisory Board -  www.fabcats.org

ARTICOLE SIMILARE

PRODUSE ASEMANATOARE

 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult hrană pentru pisici cu pui

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight conține o combinație unică de ingrediente și cantitate redusă de grăsime. Produs special conceput pentru susținerea greutății optime în scopul prelungirii speranței de viață.  <br>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Sterilised Cat Young Adult hrană pentru pisici cu ton

  Pisicile sterilizate sunt de peste 3 ori mai predispuse la supraponderabilitate și la afecțiuni urinare. <br>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Sterilised Cat Young Adult Tuna este concepută pentru nevoile pisicilor sterilizate. Conține antioxidanți clinic dovediți și formulă unică de management al greutății.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Hairball Indoor Mature Adult 7+ hrană pentru pisici cu pui

  Tehnologia avansată cu fibre ajută la reducerea formării ghemelor de păr la pisicile adulte care locuiesc în interior
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten hrană pentru pisici cu pui

  Pisoii au nevoie de cantități optime diferite de nutrienți pentru o dezvoltare sănătoasă. Acești nutrienți trebuie să fie perfect echilibrați, deoarece o cantitate prea mare poate să fie la fel de dăunătoare ca o cantitate prea mică.  De asemenea este important să se utilizeze ingrediente de calitate superioară pentru o digestie sănătoasă, sensibilă în mod special în această perioadă a vieții. Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> este o nutriție perfect echilibrată care se adresează nevoilor individuale ale pisoiului tău, evitând orice deficit sau exces de nutrienți.